kathychoo

Smestaj na Kefaloniji

984 poruke u ovoj temi

Ja sam prošle godine bila u Panorami i pošto da smo bili prezadovoljni smeštajem predložila sam ga na ovom forumu. Što se udaljenosti plaža od Panorame tiče, s obzirom da idete kolima neće vam biti problem jer je to skoro isto kao da ste smešteni u Lasiju (2 min od glavnog puta Lasija i 3-4 min do centra Argostolij). E, sad što se cenkanja tiče tu vam ne mogu pomoći jer smo mu u startu dobili BAŠ dobru cenu, imali smo sreće da mu je to bio poslednji preostali studio u tom terminu. U svakom slučaju probajte da smanjite cenu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam prošle godine u septembru bio u Panorama studijima. Mi smo za studio plaćali 40€ i ako je zvanična cena za taj period bila 60€. Nismo se cenkali nego je vlasnik Dionisos sam ponudio tu cenu. Što se tiče tog apartmana na poslednjem spratu, on je totalno drugaciji i lepši od ostalog smeštaja. To je u stvari potpuno opremljen dvosoban stan sa kuhinjom i kupatilom. Kada kažem potpuno opremljen mislim na full kuhinju sa svim aparatima, a u kupatilu imate i veš mašinu. Odličan je smeštaj za porodice sa decom. Ali najlepši deo tog apartmana je velika terasa sa garniturom za sedenje i prelepim pogledom. U sklopu samog "kompleksa" ima i lep bazen na kojem Dionisos jednom nedeljno, subotom ako se ne varam, pravi druženja uz piće i roštilj za sve goste (10€ po osobi). Što se tiče cene iznajmljivanja apartmana vredi pokušati da se spusti, zašto da ne.

Nama je sama pozicija apartmana odgovarala zato što ste za par minuta u Argostoliju, putem koji prolazi pored izlazite na spomenik Italijanskim vojnicima poginulim u WWII (ko je bio zna o čemu pišem) i čim se spustite niz brdo nalazite se u luci. A sa druge strane ni Lassi i plaža Makris Gialos nije daleko.

S obzirom da idete kolima mislim da bi vam ovaj smeštaj bio prihvatljiv.

 

Pogled sa terase

 

dscf4396.jpg

 

Ovo je sa Google Earth-a, da možete da imate neku sliku položaja

 

kefalonija.jpg

Evo par sličica studija.

 

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na brzim odgovorima probaću sa cenkanjem za panoramu mada sam po nešto nižej ceni oko 95 eur dobio ponudu za Simatos Apartments http://www.simatos-apartments.com/ za apartman sa dve spavaće sobe vrlo lepo opremljen i u prelepom okruženju zelenila jedino nema pogled na more a nalazi se uz dve prelepe plaže.

Za sada moje iskustvo kaže da spuštaju cenu za 30% odmah po prvom kontaktu,mada su ovo zaista skuplji apartmani koje verovatno teže izdaju.

Možda ako je neko bio u Simatosu ima neko iskustvo da ga podeli snama i hvala još jednom što ste brzi u odgovorima jer onda mogu na vreme i da odreagujem na mailove koje stižu od grka.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bukirala kraj avgusta/početak septembra u Panorama Studios, dva studija u prizemlju spojena zajedničkom terasom po ceni od 85 evra/dnevno (tri odrasle osobe). Nisam ni pokušala da obaram cenu, jer mi se činilo da je to realno u poređenju sa smeštajem u kome sam bila prethodne godine. S obzirom da je tvoj apartman komforniji, kupatilo i kuhinja bolje opremljeni (mašina za veš, prostrano kupatilo, "pravi" šporet u kuhinji itd...), mislim da je 100 evra korektna cena. Ti probaj da se cenjkaš, pa vidi da li će Grk da pristane. I javi kako si prošao ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najveća mana Simatosa je to što nema pogled more. Gleda na lepo sređenu baštu u kojoj oko veštačkog jezerca postoje ležaljke i suncobrani. Negde sam video da se deca kupaju u tom jezercu ali kada smo mi bili nije bilo osposobljeno za tu funkciju. U dvorištu postoje i tobogani i ljuljaške za decu. Kada pomislim na Simatos prva asocijacija mi je mir i tišina. Mi smo prošle godine bili prvo pet dana u Simatosu pa onda deset dana u Panorami. Smeštaj smo plaćali 60€ a cena u zvaničnom cenovniku je bila 80€, ni ovde se nismo cenkali nego nam je gospođa sama ponudila tu cenu. Ako se od mene očekuje da presudim između ova dva smeštaja uvek bih prednost dao Simatosu, i ako sam zaljubljenik ispijanja kafe uz izlaske i zalaske sunca nad morem.

Evo i par sličica

dscf4350.jpg

dscf4240.jpg

dscf4235.jpg

dscf4244.jpg

dscf4238.jpg

dscf4239.jpg

Ako te nešto interesuje, a misliš da mogu da pomognem ti pitaj.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko ovde bio:

http://www.stellavineyard.gr/

?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uh, ti "Stelini vinogradi" imaju fenomenalnu lokaciju usred prave nedođije. A ispod vinograda su stepenice kojima se silazi na praktično pustu dugačku plažu koja se nastavlja na Paradissi plažu ispod Sission manastira. Ne znam kakav je smeštaj (mada ne sumnjam da je O.K.), al ko oće da se baš osami, to je pravo mesto. A dobro, ni (kakva-takva) civilizacija nije toliko daleko - Lourdata je na par km odatle.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vila Kekatos se nalazi sa leve strane puta ukoliko dolazite iz pravca Argostolija. Idete glavnim putem, i posle taverne Zorbas, skrenete levo. Uputite se malo uzbrdo i dolazite do vile Kekatos. Parkinga ima dovoljno tako da ne treba da brinete. Mi smo bili u apartmanu broj 5. Jedino sa čime smo imali problema su mravi koji se sjate oko sudopere ako ostavite i mrvicu hleba ili neke druge hrane. Frižider im je bio očajan, vrata od friza nisu mogla da se zatvore, tako da smo baš velikih problema imali sa njim. Čak ni čistačice nisu uspele da ga očiste pre nas. Sami izbacujete smeće, jer čistačice ulaze samo jednom u tih 10 dana da izbace smeće i promene posteljinu (na Zakintosu nam to radili svaka 2 dana). Sve u svemu nije baš nešto smeštaj, ali su zato sve ostale čari Kefe uspele da potisnu razočarenje smeštajem. Ako idete preko Belvija vodič će Vam biti Srđan (on je do sada najbolji vodič koga smo upoznali). Sve što Vas interesuje će Vam odgovoriti i pomoći.

Izmenjeno (kotahila)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Гледајте да ухватите собе 3 и 4 које су на првом спрату. Оне 1 и 2 на другом спрату имају јако мале терасе, мада је предност висок кров (плафона нема) што је добра ствар код великих врућина и наравно нико вам нешета изнад главе. Али опет понавлљам, терасе су очајно мале у поређењу са онима испод (приземље и први спрат). Купатило премало (то сам већ коментарисо па нећу опет). Нема ни ТВ-а у соби.

Кухиња и смештај су савим ОК, посуђе солидно, класичан шпоретић са 2 рингле и као леп детаљ, слика на зиду (свака соба има различиту), сто за ручавање (постоји мали и на тераси) креденац с огледалом + орман за ствари. Сваки лежај има мали сточић са фиокицама. Клима по доплати. Вода редовна.

Моја генерална оцена од 0-5 је 4, али нерачунајући успон пешке до ње.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam rezervisala smeštaj u vili Panorama na Fanari putu, oko 1,5km od Argostolija. Nisam još boravila na Kefaloniji, ali moram napomenuti da je cena i više nego dobra za ono šta smeštaj nudi, posebno u odnosu na samo tri vile u Lasiju koje rade naše agencije .

Naime, na sajtu www.panorama-kefalonia.gr je navedeno da je cena za studio za 2 osobe 450E za 10 dana u periodu od 05.07. do 15.07. (ja sam odabrala taj period, pa njega i navodim), ali sam ja, pre nego što sam cene videla, poslala upit i dobila odgovor da je cena 550E za navedeni period. I to mi je bilo ok, ali sam naknadno pitala gazdu Dionisosa za tu razliku i rekao mi je da je u cenu od 550E uračunao i PDV, boravišne takse, da imamo dve terase i da se studio nalazi na vrhu kuće.

E sad ono što sam htela da kažem jeste da u ovu cenu ulazi dvokrevetni studio, TV/satelit, kuhinja (rešo, mikrotalasna, posuđe, friz), svakodnevno čišćenje, kupatilo (peškiri), dva balkona, pogled na more (ima svaki studio, i pogled je fantastičan jer se vila nalazi na uzvišenju), klima, bazen, sef u svakoj sobi, besplatan Wireless internet, bašta, ogroman privatan parking.

Ponude naših agencija uzimaju dinarski deo + devizni i to kad se preračuna izađe minimum 280 E po osobi (period 05.07. - 15.07.) + postoji mogućnost da uzimaju proviziju i za sopstveni prevoz. A u tim vilama nema bezena, sefa, klima se naplaćuje 60-70 E dodatno za 10 dana, nema TV-a (u nekim), pogled se dodatno naplaćuje 10E koliko sam mogla da primetim (to su sobe na spratu)... pa čistom računicom shvatam da sam svakako bolje prošla za 275E rezervacijom preko interneta tražeći sama smeštaj.

Izvinjavam se ako je post predugačak, ali ovo je sve u svrhu toga da ipak sami možete naći smeštaj i za manje novca, a koji vam odgovara, i bez svih dodatnih sadržaja koje sam navela, a da se ne oslonite na tri vile koje u ponudi imaju naše agencije. Ja sam za manje novca dobila sve dodatne pogodnosti koje naše agencije ne nude.

Preporuke za vilu Panorama sam dobila od nekoliko članova foruma koji su prošle godine boravili u istoj, a i na raznim sajtovima je ova vila dobila veoma visoke ocene. Posebno se spominje čistoća, urednost i gostoprimljivost gazda.

Pa sad videću, i uverena sam da nisam pogrešila. :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi forumasi,

Stizemo na Kefaloniju 20.7. busom iz Atine u 1 ujutro (!) i ne isplati nam se da placamo smestaj u Konturati i taksi za svega nekoliko sati spavanja. Zato smo odlucili da ostanemo u Argostoliju jednu noc, ujutro uzmemo kola i pohitamo ka nasem smestaju. Pitanje je da li neko ima preporuku/ideju gde prespavati jednu noc u Argostoliju za neke pristojne pare (40-50e za dve osobe)?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Probaj ovde

Rouhotas studios

Address : 54, I. Metaxa Str.

Argostoli, 281 00, KEFALONIA, Greece

Phone: 26710 23941Fax: 26710 24936E-mail: vruhotas@hol.gr

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pošto i sama tražim smeštaj već danima i šaljem mailove na sve strane, znam da jedan u Lassiju ima slobodan studio za dvoje.

Ja sam doduše tražila za period 15-25. avgust, ne znam da li ti to odgovara. Smeštaj je Hillside Studios, 50 eur je noćenje. Imaš sve na sajtu www.vikatos.com.

Samo da naglasim, ja nemam preporuku za taj studio, niti sam tamo bila! Naletela sam na njih slučajno, pa pošto ja ne bih u Lassi, prosleđujem :D

 

E, sad, treba i meni pomoć, dobri ljudi! Dvoumim se između smeštaja u Lakitri (blizu je Argostolija ali mi deluje kao da je u sred ničega) i smeštaja u Vlahati (sviđa mi se ceo taj zaliv i mislim da je živopisnija okolina, ali dalje je od Argostolija).

Šta mislite da je bolja opcija? Malo više naginjem Vlahati, jer mi je kompletniji smeštaj.... Da li je neko bio smešten u okolini Lourdasa? Podsećam da nisam htela da budem smeštena u Lassiju jer mi je delovalo da je tamo najveća koncentracija ljudi.

Jesam li u pravu?

neznam.gif

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li ste razmisljali o pronalaženju smeštaja na licu mesta?

Ja sam se naslušao priča da je jako problematično ići na bum i rezervisao smeštaj na Kefaloniji ali sam u povratku pokušao da onako u prolazu potražim smeštaj na Lefkadi pa ako nađem nađem u suprotnom, dosta je bilo deset dana na Kefi i pravac kući. Odmah po iskrcavanju sa trajekta sa Kefalonije, sa dvoje dece između Vasilikija i Pontija pitao na par mesta i svuda je bilo slobodnih mesta. Na kraju, posle pola sata pronašli četvorokrevetni apartman za 45e i tu ostali. Posle mi bilo krivo što nisam pitao i u samom centru Vasilikija jer sam bio ubeđen da nema šanse da pronađemo smeštaj.

Smeštaj se može naći jako povoljno na licu mesta jer svi oni imaju razne rupe u terminima i često im ostaju upražnjena mesta koja će vrlo rado iznajmiti i po nižoj ceni samo da im ne bi zujalo prazno. Lično sam bio svedok kako Englezi direktno sa aerodroma dolaze i raspituju se za smeštaj na Kefaloniji u kući u kojoj smo bili smešteni i i naravno završili posao.

Slažem se da je opuštenije imati rezervisano ali ako je nemoguće pronaći preko neta onda je moguće i na licu mesta. Mislim da nam nedostaje hrabrosti, uključujući tu i sebe.

Izmenjeno (BCV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Slazem se sa BCV jer mesta na Kefaloniji ima podosta i treba sam pronaci nesto sto vam odgovara. Kod agencija koje nude ovu destinaciju mozda i ima malo mesta, jer generalno nije jos atraktivno za nase turiste i agencije imaju siromasnu ponudu.To sto je u ponudi nikako ne bih uzela, jer za manje novca sam mozes naci bolju lokaciju i bolje uredjen studio ili apartman. Znaci, nema mesta nervozi da li ce ga biti ili ne, pogotovo sto su Eng ove godine smanjili dolazak u Gr zbog krize.

Lourdas je samo malo naselje koje nema nikakvog sadrzaja osim kuca za iznajmljivanje. Ipak bih negde blize Argostoliju. Lassi je odlicna pozicija, nije komercijalizovano kako ljudi misle(i meni ne prijaju vasarista). Skroz simpaticno mesto, a izlazak u Argostoli je moguc svako vece.

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka