kathychoo

Smestaj na Kefaloniji

984 poruke u ovoj temi

zahvaljuci ovom forumu odlucila sam se ove godine za kefaloniju, ali ne znam koji hoteli su dobri (doduse ima ih malo u nasim agencijama)...Ako neko moze da mi da neki koristan savet bila bi mu zahvalna.....zvanicno, nema sta!!! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa imas 3 hotela i jednu grupu apartmana, zavisi koliko si spremna da platis kao i da li te zanima da si blize glavnom gr`du Argostoliju ili da si malo udaljena od desavanja.

Ako hoces solidan smestaj za relativno malo novca i blizinu grada, to su bez sumlje apartmani iznad hotela " Lassi " , mislim da se zovu " Mihalis " ali nisam siguran. Nekoliko mojih prijatelja je bilo jako zadovoljno sto kvalitetom smestaja, cistocom kao i koliko su apartmani bili dobor opremljeni.

Hotel " Lassi " je nesto blizi dvema simpaticnim uvalicama za kupanje, ali je van svake sumlje precenjen, zvanicno je kategorisan kao " 2 superior " a kosta kao da ima 3 zvezdice. Cistoca tu definitivno nije bas na zavidnom nivou, dorucak je manje-vise korektan, a problem sa vremena na vreme predstavljaju pijani Englezi koji cesto vole da sede na glavnoj terasi hotela do sitnih sati te da glasno raspravljaju o raznoraznim stvarima. Dobra strana i jedne i druge varijante smestaja je blizina Argostolija, peske treba nekih 1.5 km, sad postoji jedan manji uspon kada ides ka gradu, ali kasa se vracas taj je uspon znatno veci. Ali uvek imas opciju da se vratis i taksijem koji je nekih 4-5 EUR. Hotel " Mediteran " se nalazi na lepoj plazi udaljenoj nekih 700-800 m od pomenuta dva objekta, ali je dosta skup. Sa druge strane zaliva Liksuri se nalazi hotel " Kefalonia Palace " koji je udaljen nekih 5-6 km od mesta Liksuri od kojeg se do Argostolija moze doci trajektom koji cirkulise dosta frekventno izmedju 7h-24 h u spicu sezone. Mana ove lokacije je sto si bez automobila, prakticno osudjen na sedelje na plazi Xi, dobra strana je kazu izvrsna klopa koju priprema jedan od najboljih kuvara Grcke,a po ceni je negde izmedju prvopomenuta dva hotela i hotela " Mediteran " .

Pozdrav Dragan

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Dragane!!!Samo me zanima jos da li neko mozda zna kakav je hotel Mirabel, nesto sam gledala na internetu, ali bi mi znacilo kada bi mi neko rekao kakva je hrana, smestaj...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas sam rezervisala apartmane Mihalis, i sutra moram da uplatim akontaciju pa pitam da li je neko bio jer na nekom engleskom sajtu upravo procitah kako su ih ovce iz susednog dvorista budile, kako je buka sa glavnog puta i tako te razne negativne stvari.....dakle ako moze hitan odgovor.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakve ovce, tako nesto su samo mogli da napisu cuvari ovaca koji se verovatno nisu ni spustili do plaze. Nekoliko mojih prijatelja je krajem juna i pocetkom jula rposle godine boravilo u pomenutim apartmanima i bili su vise nego zadovoljni. U poredjenju sa hotelom " Lassi " ovo je sigurno bolji izbor. Obavezno iznajmi kola, jer se Kefalonijamoze samona taj nacin istraziti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna nešto o apartmanima i jeftinijim varijantama smeštaja na Kefaloniji od one koju ja znam i koju sam iskusila tad i možda ću opet za 25 godina? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj Rouchotas Studios na ovoj adresi: http://www.kefalonianet.gr/it/infoID.asp?C...mp;EntityID=464

Nisam bio tu ali znam da je zgrada skoro nova (2-3 god) a ono sto bi moglo da bude bitno je sto je vlasnik Dr Viktor Ruhotas, pocasni konzul Srbije i predsednik drustva Srpsko-Grckog prijateljstva koje je na Kefaloniji veoma aktivno. Covek je zaista veliki prijatelj Srbije, odlicno govori srpski (beogradski student) i mislim da nije lose tako daleko od kuce imati nekog ''svog''.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imao bih pitanje za one koji su isli na Kefaloniju u svojoj reziji, kolima, koliko su cene smestaja, recimo u Lasiju?

Da li je neko bio u kontaktu sa g. Ruhotasom?

Interesuje me jel` stvarno covek od "poverenja" ili "biznisa"?

Opste je poznata "grcka trikala", da Grci prvo vole novac, pa zene, pa vino!!!

Pa me interesuje jel` vredi obratiti mu se za pomoc.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gledala sam reportažu na tv-u o Mr. Ruhotasu, inače Argostoli i Voždovac su bratske opštine i posećuju se često.Možda možeš da pozoveš opštinu i da se raspitaš.

Moji lični utisci sa Kefalonije je da su ljudi generalno ljubazni i da veoma pozitivno i prijateljski reaguju kad čuju da si iz Srbije.

Cene smeštaja su raznolike, kao i u ostatku Grčke i možeš da pronadješ smeštaj u studiju od 20-25 EUR po osobi pa naviše.Pogledaj www.greeka.com možda ćeš pronaći nešto interesantno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko od vas boravio u hotelu Astra Village na Kefaloniji(Svoronata) ili u hotelu Poseidon (Lixouri)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poslao sam jedno 15-tak mejlova na adrese gde se izdaju studia i apartmani.

Rezultat svega je da sam iskopao smestaj u Lassiju za 40e za dvokrevetni studio, a u Argostoliju mi je Dr. Rouchutas ponudio isto za 50e.

Kada sam sve stavio na papir, za nekih 15 dana letovanja (put kolima) treba nam oko 1000e + ostali troskovi lokalnog tipa marketi, soping, restorani...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

da li neko zna kakav je hotel Kefalonija Palace, letujemo tamo početkom avgusta preko kontiki-ja. U agenciji stoji da hotel ima 4 zvezdice , a na nekim stranim sajtovima stoji da ima 3 a negde čak i 2 zvezdice.

Unapred hvala

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hotel se nalazi na malom poluostrvu malo dalje od drugog većeg grada Liksurija. Kad smo birali izmedju dva kontikijeva hotela, izabrali smo ovaj u lassiju (meditarenee) jer je odlična polazna tačka za obilaske.

U blizini vašeg hotela se nalazi Xi plaža sa crvenim peskom i otvorenim morem, ali mene se nešto nije dojmila. Kao ni okolina hotela, jer zapravo okolo nema ništa, u svakom slučaju vam treba auto pa na uživanciju.

Ne znam zašto piše da ima 2 ili 3 zvezdice, oni koji su bili su rekli da je hotel pravi luksuz.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se sa ovim postom koji je napisala sonja. Mislim da se hotel nalazi na jako losoj polaznoj tacki za bilo koji deo ostrva. Hotel deluje ok, koliko sam ja uspeo da vidim spolja, bas onako luxuzno. Pored hotela (nekih 100m) se nalazi Xi plaza na kojoj smo ostali 1 sat, ne znam, ne volim taj pesak i tu boju mora. Oko hotela je prava pustos i bez automobila nema nista. Savetujem vam da odmah preko Kontikija uzmete renta-car jer je jeftinije nekih 30-40e, a fora je u tome sto ce vodic ubediti prakticno celu grupu koja ide u Summery i Kefalonija Palace da uzmu auto i to ce biti pravi bum za Mercury renta-car sa kojima Kontiki saradjuje i verovatno nece biti slobodnih vozila za sve.

U svakom slucaju vidimo se na aerodromu 07.08 :smajl: pa mozda razmenimo jos koju korisnu informaciju.

Izmenjeno (Tripco)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je nešto novo. Šta je "Summey"? ;)

Mi smo bili na Xi plaži sat i po od čega sam se okupala jednom jer mi je bilo interesantno da gledam u daljini Zakintos na kojem sam bila godinu pre i da kad pogledam na levo vidim zaliv u kojem se nalazi mesto Lassi. Plaža je baš isturena i sve je to okej, ali eto, nismo poželeli da se vratimo još jednom kao na primer na Myrthos plažu ili ostale.

Na plaži smo jeli u nekoj taverni koja me je podsetila pomalo na neku socijalu, ali hrana je bila superiška. Od te plaže pa sve do Lixurija je meni pomalo..najtužniji deo Kefaloniji, divlja gradnja, šipražje. Nema ni maslina, ni mora, nema nikakve karakteristike Grčke i put je prilično loš.

No, nemojte da se smorite, auto je jeftin i imate puuuuuuno vremena da obidjete sve što treba pa da vam Kefalonija ostane u divnim uspomenama.

I slobodno pitajte šta god vas još zanima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka