3626 poruka u ovoj temi

E pa vi ste u istom apartmanu gde smo i mi bili, da li je to Rose Garden preko Prela tursa, pa bez šale, staaaari je nameštaj.

Jeste, to je to.

Vratili smo se juče, pa da napišem koju reč.. Smeštaj je imao nedostataka, ali pošto nismo previše očekivali, a to nam nije ni bio prioritet ne bih mnogo o tome.

Put dug, pauze 2-3 i kratke, uvek se negde žuri, a i u oba smera nam pobegao trajekt :rolleyes: U povratku su dva poluprazna busa spojili u jedan na granici, pa je bilo gužve. Pošto nam je pobegao trajekt oni su nas čekali oko 1,5 sat i bili su malko ljuti zbog toga! A mi smo bili neprijatno iznenadjeni jer nam je povratak sa 17h pomeren za 11:45.

Imali smo sreće sa vremenom, prvih 6 dana fantastično, onda 2 vetrovita i na kraju 2 dana oblačno pre podne, ali bez kiše i toplo. Uveče bude hladnije.

Iznajmili smo auto Hundai Atos 6 dana za 120 evra!!! Prvo smo otišli u Kassiopi i za mene je to pored grada Krfa najlepše mesto koje smo videli. Nismo išli do plaže nego smo se kupali na stenama i bilo je super. Put je delovao izuzetno krivudav, ali to nije ništa naspram kasnijih iskustava.

Jedan dan je bio rezervisan za Aqua Land, i bilo je odlično, posebno za nas koji smo išli prvi put.

Obilšli smo i Glifadu iz koje nosimo pozitivne utiske, odatle "žutim" putevima do Paleokastrice, jedan deo čak nije ni asvaltiran. Tu smo za 8 evra (ili možda 6) obilazili pećine, očekivali da ćemo se tamo okupati... Ustvari smo bezveze potrošili pare.. Bili smo i u Sidarima, i tamo se ne bi vraćali. Plaža Issos lepa peščana i veeelili plićak, pored je Agios Georgios, ništa interesantno i dosta daleko..

Najviši vrh Moni Pantokrator, prelep pogled sa njega i mnogo visoko! Ko hoće avanturu neka promaši put i ide preko Agios Markosa, pa od Ano Koraiana do Sokraki sigurno najgore krivine na ostrvu :rolleyes: Baš me zanima da li je još neko išao tim putem!??

Sredinom septembra ne treba očekivati lud provod i noćni život. Shooters u Ipsosu i još par kafića gde ima nekog. Ali u sezoni verujem da je tamo ludnica. Zato mislim da je najbolje otići u Ipsos, iznajmiti kola i preko dana obilaziti ostrvo, a uveče se može i peške u izlazak. Sve je blizu, stekao sam utisak da je severni deo mnogo sadžajniji od južnog dela ostrva.

To bi bilo to otprilike, najkraće moguće. Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hahhaha i mi smo promasili put za Pantokrator,stigli do Agios Markosa....ali smo se vratili nazad pa zatim pravim putem preko Spartilasa zatim Sqouradesa pa desno za Pantokrator :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moje najlepse letovanje je bilo ovogodisnje na Krfu kojim sam odusevljena i preporucujem svakom da ga vidi i dozivi bar jednom.

Na Krfu sam bila sa mužem i detetom od 2,5 godine u septembru, 08-22., i boravak kraci od dve nedelje ne preporucujem (narocito ako idete kolima ili busom). Takođe, preporucujem septembar iz 2 bitna razloga:

1. Plaze i sve ostalo je prazno

2. Možete biti na plazama ceo dan (nema bezanja sa sunca)

PUT

Nemojte ici na Krf, a da nemate kola-to je zaista glupo. Dakle, iznajmite ih tamo na minimum 3 dana, mada smatram da je najbolje da ih imate sve vreme, da biste u potpunosti uzivali, jednom godisnje, maksimum dva puta idemo na more, pa onda dajte da to iskoristimo!

Za put kolima iz cuga trebaju 2 iskusna vozaca, da se ne ponavljam, Beograd-Solun (prati se tabla za Atinu)-Grevena(do ovde je sve autoput)-Veria-Kozani-Metsovo-Janina-Igumenica, gde krece trajekt 1,5 sat voznje. Ako ste u situaciji, idite danju! Posle silaska sa autoputa, kada krenu table zelena i plava za Janinu, pratite uvek onu ZELENU na kojoj pise Egnatia Odos (naziv autoputa u izgradnji), kako je vise puta ponovljeno, ali nije zgoreg, mada, moram da naglasim, u jednom trenutku zelene table nema, te morate ici gde stoji plava tabla za Janinu. Jos je bitno naglasiti da u jednom delu puta posle Verije i Kozanija ima tabla Metsovo-Milia-tu skrenite levo kao stoji na tabli (samo skrecem paznju, jer ima dosta oznaka na tablama). Trajekt je oko 45 evra, za moje dete od 2 godine nismo platili kartu nigde, pa ni na trajektu. Vodite racuna o gorivu, nema mnogo pumpi posle Soluna, u stvari, pumpe krecu tek negde malo pre Igumenice, tj na kraju puta. Ponesite klopu za usput, narocito ako idete nocu, na delu puta od Soluna nadalje nema skoro nista, mada je put, cak i onaj magistralan, odlicno obelezen. Ako se odlucite na put nocu, popijte neko energetsko pice (mene je razbudilo) i srecno! Drumarine u Makedoniji su male, par evra (menjaju na licu mesta), u Grckoj 2 evra i to je to, velika promena u odnosu na na nase derikoze (sto ti je EU)!

MESTO I SMESTAJ

Mi smo odseli u Agios Gordisu, 17 km zapadno od grada Krfa (pola sata voznje), u najbolje pozicioniranoj kuci u mestu, kuci Margarita, tik do divne, siroke, pescane plaze u uvali. Posto smo na Krfu presli 800 km za 2 nedelje, odgovorno tvrdim da, ukoliko ste fan pescanih plaza-ovo je idealno mesto za vas, jer je u sredini ostrva, nista vam nije daleko. Mana je sledeca: u periodu 08-22.09.07. je bilo u vecini dana DOSTA TALASA sa ZAPADNE STRANE (otvoreno more, sta cete), te smo mi cesto bezali na istocnu stranu da bi se okupali na miru, narocito dete.

Preporuka: ukoliko kuvate, ponesite šerpicu i par tanjira, mi smo morali tamo da kupujemo duboke plasticne tanjire jer ih nismo dobili, kao ni npr. kutlacu, rende,otvarac za vino itd., a dzoger smo dobili tek na zahtev.

HRANA

Najpovoljniji je LIDL, ima ga dva, pri ulasku u grad sa zapadne i sa severne strane. LIDL prilicno jadno izgleda, ali ima sve osnovno sto je potrebno, mahom grcke proizvode, a za dalju kupovinu je dobra DIMITRA i AB. U AB-u imaju povoljna kuvana jela ala nasa Idea, sto smo otkrili predposlednjeg dana, znaci, musaka, stifado (kao gulas), peceno pile itd. i bas nam je bilo krivo sto nismo ranije otkrili, to je po meni najbolja varijanta. Inace, mleko, mlecni proizvodi, hleb, voce i povrce je skuplje, npr. mleko 2.5 puta, ali je ostalo isto ili jeftinije, npr. voda, Barila sosovi itd. U LIDLU imate gotove morske plodove, hobotnice, kao i mini sarmice i pasulj u konzervi, veoma povoljno i ukusno, cisto da se ne cimate oko hrane na moru. U svakom slucaju, ako imate mesta, ponesite hranu, ali imajte u vidu AB sa njihovim kuvanim jelima.

SOPING

Za decu, tu jer JUMBO-obavezno idite, nalazi se kada se krene od grada Krfa ka zapadu, gde je i vecina hipermarketa. JUMBO je mnogo jeftiniji od nasih prodavnica, ima gomilu stvari za bebe i decu, a u donjem nivou su igracke. Za JUMBO vam treba cca 3 sata, a ima i stvari za kucu.

Sto se tice autenticno grckih stvari tice, tu je najpovoljniji i najveci izbor Krf-stari grad.

RESTORANI I KAFICI

Restorani su skupi za svakodnevno obedovanje, oko 10-12 evra pice+glavno jelo+salata, ali svakako idite neki put da probate njihovu musaku i jos neka jela.

Kafa je 2 pa do 3 evra na boljim mestima, imate vec cene na forumu, pa da ne budem dosadna.

Onaj restoran PANORAMA od Ipsosa ka Pirgiju, neko ga bese spomenuo, je u mestu Agios Markos i ide se ne 500 m, vec 3 km sa glavnog puta. Inace, mesto je lepo, ali je bas u zabiti!klopa je ok, mada mozete i u Pelekas na zapadu, slicno je.

IZLETI

Manastir Anhelokastro, odakle je navodno divan vidikovac, nismo videli jer je zatvoren, zesca ispala!Pritom ti svi uredno objasne gde je, samo ti niko ne kaze da kada se popnes gore, sto nije nimalo naivno, poljubis vrata! Dakle, ne ici. Put do Angelokastra vodi preko sela Lakones, do koga mozete otici, nekih 15 minuta vijugavim putem. Pre sela iamte dva restorana-kafica, Bella Vista i Golden Fox-divni pogledi, obavezno sedite i popijte kafu, pivo, sta god... U Golden Foksu imate i bazen, mislim da je lepsi. Kapucino nesto manje od 3 evra.

Grad Krf-ako je to uopste izlet, mi smo bili 5-6 puta po par sati, jer je presladak, stvarno lici na Veneciju i divna promena u odnosu na plazu ili kada je vreme sugavo, a vi zbrisite tamo i trudite se da se izgubite, bice vam nezaboravno... Tu je Srpska kuca(radi do 14 h), koju bi zaista trebali da posetite, tek cete onda videti koliko je potresno... Savetujem da u jednom danu obidjete i nju i Vido, brodici krecu na svaki puni sat iz luke, pitajte u srpskoj kuci ako ne možete da nadjete. Putuje se 7 minuta, karta je 1 evro. Vido je malo nenaseljeno ostrvo, tu je Srpski mauzolej i netaknuta priroda. Ostrvce je mega lepo.

U gradu Krfu su i dve venecijanske tvrdjave, iz 6. i 16. veka, obisli smo jednu (ulaz 4 evra) lepa je, mada je meni licno lepsi nas Kalemegdan, dakle, mozete ali nije obavezno

Ahileon-letnjikovac (palata) kraljice Marije posvecen Ahilu-iako je ulaz 7 evra-vredi, idite, bice vam divno, prolazi se kroz zivipisno grcko selo. ahileon je od grada Krfa ka zapadu nekih 20-ak minuta voznje.

Paleokastrica (manastir iznad mesta)-prava mala oaza puna cveca koje gaje kaludjerice.

Iz mesta vas voze brodici (25 evra za dvoje) do par shpilja i do plaze Rovinji ili neke druge (ima i do Paradise Beach, prelepa je) do kijih se može stići samo vodom-ha, mada smo mi provalili put kopnom do plaze Rovinji (citaj u delu plaze). Ko ima decu, treba da im priusti ovo iskustvo, moje dete od 2, 5 godine je bilo odusevljeno!

Ukoliko ste vicni upravljanju camcem, najbolje je izjamiti ga i sam ici u obilazak.

postoje i brodici sa staklenim dnom (glass bottom), mislim da je to isto fenomenalno

Sidari (mesto na severu) u kom je Kanal ljubavi-zanimljiva reljefasta struktura nastala od udara vetra i talasa, inace, po meni, najbolji izbor restorancica i kafica.

Akvapark-bila sam u par u svetu i ovaj je NUMBER ONE! Nemojte dolaziti u 15 h kada je jeftinije, vec se nacrtajte u 10 h kada je otvaranje. Radi do 18 h u septembru i bilo je prazno! Postanite ponovo dete! Klopu MOZETE prosvercovati bez problema.

Pelekas-30-ak minuta voznje od grada Krfa ka zapadu, najlepse mestasce na Krfu, iznad mesta je jedan od najlepsih zalazaka sunca na ostrvu, lepsi je valjda samo na Sunset Beachu, skroz na severu,ako ste za duzu voznju

Kasiopi-mestasce, slatko, nema sta posebno da se vidi osim mesta, a prilicno ima da se vozi od grada Krfa do njega, nije obavezno, ali ako volite voznju, zasto da ne!

PLAZE (mi volimo one neurbane, samo priroda i mi)

Nigde ne morate uzeti lezaljke i suncobrane ako necete!

Na sajtu www.krfnadlanu.com imate dobar opis plaza, ali evo ukratko najboljih :

Pescane plaze (sve su na zapadu i bili su veliki talasi sa ove strane):

MIRIOTICA-ubedljivo najlepsa plaza, na puta za Glifadu ima jedna mala tabla i odatle prilicno nezgodan put do plaze, ali idite kolima skroz do dole (ignorisite usputne parkinge) jer dole ima mesta za parking,a i mnogo je da pesacite u povratku uzbrdo. Plaza je raj! Jedan deo je nudisticki. Postoji mali kiosk sa picem i klopom. MORATE ICI !

AGIOS GORDIS-nasa plaza, kada dodjete na plazu, idite levo do kraja gde nema lezaljki-divno je!

PELEKAS-slicna Agios Gordisu, jako slatka.

AGIOS GEORGIOS juzni-duuuuga pusta pescana plaza, najlepse skroz desno kada se stigne na plazu gde je lepa uvala ili skroz levo.

Sljunkovite:

ROVINJI-otkrili smo je tokom izleta brodicem i provalili put kolima do nje. Dakle, idete do plaze Liapades koja je na istoku ostrva (nadjite na karti) i ako idete od grada Krfa, OBRATITE PAZNJU, jer tabla postoji samo kada se ide sa suprotne strane ostrva. Dakle, kada stignete do table za Lipapades, zaustavirte auto da vidite tablu sa druge strane, u svakom slucaju se skrece levo. Kada skrenete levo, idete ka plazi Liapades i onda kod marketa Atina (stoji jos jedno ime) skrenite nagore nekih 200 m pa onda nadesno i kada skrenete je mala tabla Rovinji. Idite do kraja tim putem i parkirajte se (nista drugo vam ne preostaje), pa onda kozjom stazom nekih 7 minuta do plaze-isplatice se. Ukoliko niste sigurni , samo pitajte mestane, svako ce znati. Mi smo pitali zenu u tom marketu atina. Na plazi je jednom bio usidren i camac sa sladoledom, kafom, sokovima...

Na putu za Kasiopi, sa glavnog puta skrenete ka plazi Kalamaki (Kalami), kada dodjete do skretanja desno zanju, vi tu skrenite levo i dolazite do plaze nesto na Č, Čič..., nebitno, mala uvala, šumovito zaleđe, kamencici, divna, prozirna voda...

BARBATI-od Krfa skrenite kod drugog skretanja za Barbati, kolima možete takoreći do plaže gde imate jedno veliko drvo.... Plaža je izgleda u ovom delu i nudisticka, ali ne samo nudistička. More divno.

Ko želi slike plaža, grada ili nesto treće, tu sam!

JEDNO VELIKO HVALA ZA SVE KOJI SU PISALI I PODELILI SVOJA ISKUSTVA, BILA SU MI VODIC PRI PUTOVANJU I BORAVKU NA KRFU!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uh, samo kad se setim Krfa :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Možemo se zajdno prisećati! ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da izvineš, pala sam na .. stražnjicu zbog Paxos-a i AntiPaxos-a. :P :P :P

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prelepo ! Moracu na taj Krf ! :smorilo:

Al smesno mi-svuda imaju "blue cave",i sve skoro isto izgledaju :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da izvineš, pala sam na .. stražnjicu zbog Paxos-a i AntiPaxos-a. :P :P :P

U pozitivnom smislu? :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prelepo ! Moracu na taj Krf ! :smorilo:

Ja sam na blef otišao Parga-Krf-Pefkohori i ne znam ni ja zašto odlučih Krf! :) I naravno zadovoljan svojim izborom!

Al smesno mi-svuda imaju "blue cave",i sve skoro isto izgledaju :D

To sam i ja skontao gledajući druge MFT-e! Pa lepe su... :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Razmisljam o Krfu kao destinaciji za leto 2008. (ili mozda o Sitoniji).

Zanima me da li je neko od vas bio proslog leta na Krfu za vreme onih pozara u Kasiopiju?

Kako je bilo? Da li je pozar zahvatio samo mesto? Da li su vidljive posledice?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bio prošle godine,ali iskreno da ti kažem nemam pojma da je bilo požara! Kada je to bilo?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bio prošle godine,ali iskreno da ti kažem nemam pojma da je bilo požara! Kada je to bilo?

Bilo je pocetkom avgusta. Mi smo tada bili na Tasosu i svakog dana gledali na grckim TV stanicama izvestaje gde bukte pozari. Izmedju ostalog su prikazivali Kasiopi (tako je pisalo na ekranu). U isto to vreme su prikazivali i poplave u Solunu, Kavali i Aleksandropolisu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U pozitivnom smislu? :)

Ta da šta :) Tako pitomo izgledaju.. :zaljubiska:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Neki su komentarisali da im je bezveze ta ekskurzija,ali ja sam bo oduševljen(ako oduzmemo ljuljanje broda)! Sama boja vode na Antipaxosu je neverovatna... A gradić na Paxosu je predivan!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka