Infoputnik

Kefalonija u 8 koraka-putopis

34 poruke u ovoj temi

Nadam se da ce se uskoro smiriti, mi dolazimo u nedelju i to sa klincem od 4 godine, pa bi bilo dobro da se smiri koliko toliko da bi mogli svi da se kupamo.. :-)

Inace, hvala na informacijama, bile su korisne...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vetar od juce je slabiji. Danas ga nema u Argostoliju i juznim plazama. Sretno i uzivajte kada dodjete. Mi smo tu jos koji dan pa se selimo u Albaniju. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve pohvale za putopis! Biće mi koristan sa obzirom da i ja idem na Kefaloniji na toliko dana.

Mi smo tu jos koji dan pa se selimo u Albaniju. :)

Infoputnice, da ne idem offtopic ali moram ti nešto predložiti, ako ideš u AL preko Igumenice, da vidiš možda posledno čudo mostoizgradnje i splavarstva u Evropi:

g5n0.jpg

Ovo je na starom putu za Butrint prema Ksamilu i Sarandi. ‚"Mostarina" košta 1,5 eur. Još malo pa nestalo, ovakvo nešto na elektromotor(u prošlosti bilo na čekrk...) možda ima još u Africi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@zaratustra, vidjena je ova tvoja "skela" i ovekovecena na temi Albanija u mom putopisu, hvala na predlogu. :thankyou:

Sto se tice Kefalonije ove godine, moram priznati da dozivljaj svake destinacije mnogo zavisi od vremena. Tako je i u mom slucaju "Kefalonija drugi put".

U nasem boravku od 15 dana gde obuhvata zadnju nedelju juna i prvu jula, kada bi trebalo da bude veoma toplo i lepo, vetar je duvao bez prestanka. U tom slucaju, najlepse plaze su vecinom bile pod talasima, voda pocesto necista, a veceri izuzetno hladne.

Subjektivni osecaj los, objektivni dobar jer imam visok prag tolerancije kada su vremenski uslovi losi. Ne dam da mi "utuve" u glavu da je neko mesto manje lepo. Uzimam u obzir da ovo ostrvo znamo i kada je nebo plavlje, more cistije, a vetra samo u obliku lahora. :volimenevolime:

Pre samo dve godine sam pocela ovaj putopis i to je za mene bila bajka, doduse manja od Krita, ali dovoljna da napravimo izuzetak i odemo drugi put. Kazu, drugi nikad kao prvi i Leepo treba ostaviti da putuje secanjem,.... ne ponavljati, jer nikada ne moze biti isto.

Ovo sam napisala jer smatram da ljudi koji su citali moj putopis znaju kako je vazno da se dogodi sklop odredjenih uslova da nesto bude fantasticno. Tako npr. Mirtos i Petani su bile najstrasnije plaze ove godine od minimalno 5/6 odlazaka, a Antisamos je dobio sam vrh. Mozda zato jer je jedina bila uvek spremna za dobro kupanje u cistoj vodi, bez talasa i vetra. itd

Eto, ocas se tu nesto promeni bez naseg uticaja :viking:

Izmenjeno (Infoputnik)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27019
    Ukupno tema
    906019
    Ukupno poruka