lepusik

Lavov, Ukrajina

6 poruka u ovoj temi

Nedavno sam se vratila iz Ukrajine. Htela sam da podelim utiske s vama o Lavovu, gradu u Zapadnoj Ukrajini ! Lavov je jedan od najlepsih gradova koje sam ikada videla , podseca na Krakov ili Bec, samo sto je naravno manji ima negde oko 700 000 ljudi!!! Nekada davno pripadao je Poljacima. Grad starodavne arhitekture, sa ulicicama, spomenicima, ceo je bozanstven, kada hodate ulicama Lavova cini vam se kao da ste u bajci... Ja sam odsela u hostelu "ROXELANA" koji se nalazi u zamku iz 18. veka i pod zastitom drzave... U centru se nalazi spomenik Tarasu Sevcenku,posvecen njihovom najpoznatijem piscu, svi Ukrajinci ga dozivljavaju kao nacionalnog heroja! U centru grada je Opera, nedaleko od nje u samom centru Lavova nalazi se "Ratusha", tipa gradske kuce, s cijeg vrha se prostire prelep pogled na ceo Lavov. Jezgro grada cini "Rynok square" , mnogo crkava, kafica , ali takvih autorskih, genijalnih, svaki poseban na svoj nacin :)))))... Posetite ga, necete promasiti...Pozzz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

slažem se u potpunosti sa predhodnim postom, Lavov je jedan od najlepših gradova koje sam posetio.

Panorama Lavova

1.jpg

Zgrada železničke stanice

2.jpg

Zgrada opere

3.jpg

Narodni muzej

4.jpg

Neptunova fontana

5.jpg

Katedrala Svetog Juraja

6.jpg

Spomenik Tarasu Ševčenku

7.jpg

Ulični animator u centru grada

8.jpg

Muzej narodne arhitekture

9.jpg

Groblje Ličakov10.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li postoji ijedna turistička agencija kod nas koja radi Ukrajinu još uvijek?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Scorpio svaka cast. Sa zadovoljstvom sam citala tvoj putopis iz Rumunije i jedva cekam ovaj. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Čestitke i od mene za ovo tvoje uputstvo kako stići do Lavova. Bez sumnje će biti korisno budućim putnicima. Ako mogu samo da prokomentarišem, pošto sam nekoliko puta prošao tu trasu. Kao što rekoh sve si ti lepo i tačno napisao, ali deluje malo komplikovano kad se pročita, a u stvari uopšte nije. Po meni ne treba tu nikakve online kupovine karata, niti rezervacija, niti mnogo proučavanja reda vožnji. Poenta je samo isplanirati da se u Zahonj ne stigne u gluvo doba noći i to je to. Na svim relacijama ima dosta vozova i nigde nije potrebno unapred kupovati karte.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo,cekamo nastavak!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26953
    Ukupno tema
    904372
    Ukupno poruka