Cantona 7

Rent a car

144 poruke u ovoj temi

*********Ajde da konacno razjasnimo neke stvari!!!**********

1. Da li je ili ne obavezna medjunarodna vozacka dozvola?

2. Da li je ili ne uslov min 23. godine ili je bitniji vozacki staz?

3. Koje su cene rent-a-car-a na Krfu dnevno, a koje ako se uzima na nedelju dana?

4. Koji su obicno to automobili (najeftiniji) i da li imaju klimu?

5. Koje su dobre rent-a-car agencije u Kassiopiju, da li je ukljucen kompletan kasko i na sta da obratim paznju?

Unapred hvala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Isto me interesuje,uplatio Kassiope od 09.06 -20.06,preko Mel-a... ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nama su trazili medjunarodnu dozvolu.Doduse ofrlje pogledaju, ali su ipak prepisivali neke podatke iz nje. Za godine ne znam, cene matiza i slicnih malih kola su 25-30E dnevno, za vise dana imas popust. Dobra su jer malo trose, pa mozes da se navozas za male pare.Nas matiz je imao klimu, mada mislim da neka i nemaju.Kola su uglavnom osigurana, preporucujem agenciju Eurospar, ima je u svim mestima na Krfu, pa valjda i u Kasiopiju,stvarno su OK, a povoljni su.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaista, hajde da jednom za sva vremena razresimo dilemu oko medjunarodne vozacke dozvole:

Dakle, gradjanima iz Srbije medunarodna vozacka dozvola je potrebna za rentiranje automobila u Grckoj, kao i uostalom u drugim zemljama EU, a i u vecini drugih zemalja. Druga je situacija sto u praksi veoma cesto niko vam nece traziti tu dozvolu vec je dovoljno da pokazete samo ovu nasu dozvolu. Ali ponavljam po propisima duzni ste da imate medjunarodnu dozvolu i niko vam ne garantuje da vam u agenciji nece traziti tu dozvolu prilikom rentiranja auta. Ovu dozvolu ce vam traziti i saobracajna policija ako vas zaustavi, mada se i oni u praksi najcesce zadovoljavaju samo ovom nasom. Sve u svemu, mislim da se ne isplati rizikovati i gledati u "pasulj" da li ce vam neko traziti medjunarodnu dozvolu ili ne nego je mnogo bolje da izvadite tu dozvolu jer to traje ne vise od 10 minuta i kosta oko 700 din. Vadi se u predstavnistvima, ili kako se to vec zove, AMS.

Takodje, starosna granica za rentiranje automobila je 23 godine, a da li ce to neko proveravati ili ne ista je prica kao i ya medjunarodnu dozvolu. Cak mislim da po nasim propisima i ne mozete da izvadite medjunarodnu dozvolu ako nemate 23 godine, ali za ovo vec nisam siguran.

Sto se klime u kolima tice, to zavisi od kola do kola i svakako prilikom rentiranja treba naglasiti da zelite kola sa klimom.

Na Krfu nisam bio pa ne znam tacno cene rentiranja kola, ali na osnovu mojih dosadasnjih iskustava iz Grcke, cena kola za 8-10 dana je oko 200-250 evra, zavisno od ostrva koje je u pitanju i od toga kakva je traznja za kolima u to vreme.

Nadam se da sam bio od pomoci,

Pozdrav svima

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poslao sam jednoj rent-a-car agenciji sa Krfa mejl za godine i oni su mi ovako odgovorili: "If you have your driving license 2years , we don't have any problem, you can rent the smallest car." Na hjihovom sajtu stoji da je 23 godine obavezno. Ako jos nekog interesuje, nadam se da da je od pomoci...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li to znaci da moram da imam vozacku najmanje dve godine?! ima li neko takve informacije?Da li svuda vazi isto pravilo?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kasiopi - 2004. godine - rent-a-car agencija Janis (nase agencije imaju dil sa njima) - nisu trazili medjunarodnu dozvolu, a nisam je ni imao. Automobili: Hyundai Atos, Fiat Seicento, dzip Samurai, to je ono cega se secam...

Dasia - 2005. godine - ne secam se naziva rent-a-car agencije, ako ides preko tur. agencije Matico oni ce to sve zavrsiti, vozio sam Kia Picanto (preporuka)! Sjajan auto! Imao sam medjunarodnu voz. dozvolu ali je moglo i bez nje.

Cene oko 25 evra, sto vise dana to niza cena po danu...

Skoro svi automobili koje rentiras imaju klimu. Obavezno trazi FULL OSIGURANJE, OBAVEZNO! Sto se medjunarodne vozacke dozvole tice, ponesi je, ne kosta mnogo.

Glavni savet sto se tice voznje po Krfu, pogotovo na deonici Ipsos-Kasiopi glasi: oprezno i lagano! Videces i sam zasto... ;)

Izmenjeno (Srdjan J.)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A sto se tice policije i kazni? Jel zaustavljaju i kontrolisu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se policije tice, tesko je reci, jedino sam prakticno vidjao oblasku strazu u Kasiopiju, provozaju se povremeno u vecernjim satima i tu i tamo ponekog legitimisu (uglavnom "radnike iz komsiluka"). Postoje neka pravila vezana za automobile, pre svega za parkiranje. U Kasiopiju, a i u drugim mestima, vazi pravilo "zute linije", odnosno na strani puta na kojoj se ona nalazi ne smes da parkiras. Uglavnom u svakom mestu imas organizovan parking, pa tako i u Kasiopiju (u luci), ali se taj parking placa (par evra) i vazi ceo dan do vecernjih sati, nakon cega je parking besplatan. Rent-a-car agencija ti moze pomoci da nadjes parking koji ce biti besplatan, da li ce to biti ispred agencije ili negde drugde blize tvom apartmanu, to se vec dogovoris sa njima ili sa gazdom apartmana, a na kraju krajeva, mogao bi da ti pomogne i agencijski vodic, zar ne? :)

Sto se odlaska u Grad Krf tice, ja sam uvek parkirao na parkingu u staroj luci (placa se, par evra), mada mozes da parkiras i u zoni Listona (takodje organizovan parking, placa se).

Kontrole policije na putu jedva da ima (barem je tako bilo svih ovih godina u septembru), samo jednom sam ih video sa radarom na potezu Kasiopi-Sidari, ali posto nisam "divljao" nisu me ni zaustavljali... ;) Generalno, nema mnogo mesta za brzu voznju, i stvarno ti preporucujem da vozis laganih max. 60 i uzivas, sve ostalo mi se cini besmislenim. Grci inace voze dosta ostro i brzo, ali ti nece niko dok te bude preticao pokazati srednji prst i preteci te pogledati, znaju da zive od toga sto si ti tamo i to postuju... Takodje, ako ti treba bilo kakav savet slobodno pitaj bilo koga, nema sanse da ti ne pomognu ako mogu... "Naoruzaj" se mapom ostrva i uzivaj!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

niko da mi odgovori,da li neko zna koliko mora da mi vazi vozacka da bih mogao da koristim rent a car

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam, zovni Auto Moto Savez (987), oni bi trebalo da znaju tako nesto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao,

da li je neko od vas isao svojim automobilom na Krf. Interesuje me da li ste isli preko Makedonije ili Bugarske (marsuta i koliko sati).

Kakvo je mesto Sidari, ako ste bili u obilasku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da se razumemo, MEDJUNARODNA VOZACKA DOZVOLA NIJE POTREBNA!!! Mi smo bili u Gouviji, tamo rentirali auto, i NISU nam trazili medjunarodnu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemoj bas tako kategoricno da tvrdis. Traze medjunarodnu, ali naravno i to zavisi kako ko i kako gde. Ali u ozbiljnijim agencijama tipa AVIS i sl. traze obavezno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ok, mozda nije tako svugde, ali kazem jer je isto neko tako tvrdio da je potrebna. Bar sams e za Krf uverila da NIGDE nisu trazili.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka