kvlado78

Swiss inn Resort Hurgada /ex Hilton Resort Hurgada/

374 poruke u ovoj temi

Hvala vam :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo svima! Za koji dan putujem u ovaj hotel, preko argusa, zanima me da li neko zna da li imam nesto od usluge poslednji dan, tj koja je praksa u hotelu? Poslednji dan mi je let kasno uvece, koji u sustini nije placen a prvi dan koji je placen stizem oko 23h? da li neko zna koliko se placa late chek out i da li u tu cenu ulazi ALL usluga?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

poslednji dan check out je u 12h,i od tad nemate pravo na ALL,pokusajte da dobijete rucak,mi jesmo,pricala sam sa nekim glavnom konobarom i on nam je rekao da dodjemo odmah na pocetak rucka.ali drugo nista nemate.platili smo i sobu,mislim da je bilo 40$ do 20h,ne ulazi hrana u to.posle rucka,nismo ni kafu mogli popiti na plazi,nemate vise narukvicu tako da svi vide da ste "odjavljeni".morate se snalaziti,napunite flase sa vodom,ako upoznate neke nase koji jos ostaju nek vam oni donose pice i tako...

jeste bezveze,ali ima hotela koji ovako rade..

posto prvi dan stizete tek u 23h,pokusajte da zobg toga izdejstvujete obroke,ali to odmah dignite frku i kod naseg vodica i posle na recepciji,ne dajte se..a sobu morate platiti..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na odgovoru! Videcu da se sa hotelom dogovorim nekako, mislim da tu nasi vodici ne mogu i nece nista da rade, kad vec nisu napravili neki sporazum na vreme. Jos jedno pitanje, da li u sobama ima obezbedjen fen, pegla i kako se koristi usluga interneta. Zahvaljujem se unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mislim da morate dobiti obroke zato sto stizete tako kasno uvece.mi smo stigli na rucak,te po pravili zavrsavate sa doruckom,a vi sve gubite.vodic moze samo da opere ruke,zato insistirajte i kod vodica,a i na recepciji jasno naglasite,oni ce svakako pokusati da vas otkace..

fen u kupatilu imate,dasku za peglanje,a onda verovatno i pegla (ne mogu nikako da se setim da li sam videla peglu),ako i ne stoji tu,mozda se potrazi-cim stoji daska.

za internet ne znam bas nista da vam kazem,nisam bila zainteresovana za isti..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

interneta ima samo kod recepcije i u lobiju gde je bar. Dajte svoj telefon,tablet ili vec sta imate recepcioneru da Vas konektuje, jer postoji zvanicna strana hotela, a sa nje on ukucava sifru za wi-fi

Izmenjeno (seagull)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na odgovoru! Videcu da se sa hotelom dogovorim nekako, mislim da tu nasi vodici ne mogu i nece nista da rade, kad vec nisu napravili neki sporazum na vreme. Jos jedno pitanje, da li u sobama ima obezbedjen fen, pegla i kako se koristi usluga interneta. Zahvaljujem se unapred!

Možda mogu da vam pomognem sa iskustvom iz Grand Plaza Resorta... Pitajte da li postoji mogućnost da dobijete dnevni AI. Ta narukvuca u Resortu košta 10 evra po osobi i mirni ste što se ti klope i pića za poslednji dan. A što se tiče kofera i tuširanja izaći će Vam neko u susret od Srba koji ostaju. Mi smo opušteno primili jedan par.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo par svezijih informacija za ovaj hotel.

Mi smo bili smesteni u bloku 3 koji je bio negde izmedju recepcije i plaze. Blok 5 je najblizi moru, ali je najudaljeniji od recepcije, mada nista nije toliko udaljeno. Cak ni tzv "back villas", tu se nalazi jos jedan bazen i teretana, za koje mora da se predje ulica da bi se stiglo do recepcije nisu bile previse udaljene.

Sobe su zaista velike i prostrane, kupatilo je pristojno, mada se na plocicama vidi da bi hotelu dobro doslo jedno renoviranje. To je jedna od stvari zbog koje ovaj hotel ne zasluzuje 5*. U sobi se nalazi sef, pegla sa daskom, fen, peskiri se menjaju svakodnevno (2 velika, 2 mala, 2 za brisanje ruku i jedan za pod), posteljina na svaka 3 dana mislim. Iako je posteljina koju su menjali bila cista, par fleka sam primetila da nije izaslo pa je i to malo kvarilo celokupan utisak o hotelu sa 5*. Oni se zaista trude i non stop nesto brisu, peru i sredjuju ali se neke stvari jednostavno primete.

U zavisnosti od baksisa koji ostavite zavisi da li dobijate figure od peskira ili ih samo naslazu u kupatilo, da li cete dobiti 1 ili 2 flase vode, kolicina kafe, cajeva, gelova za tusiranje isl.

Glavni restoran se nalazi iznad recepcije i tu se sluze dorucak, rucak i vecera. Rucak se takodje sluzi u restoranu na plazi samo je daleko manji izbor ali necete ostati gladni. Klopa je generalno sasvim ok. Uvek su bile bar 3 vrste mesa za veceru (uglavnom piletina, govedina i riba) svaki put dugacije pripremljeni, bilo je i dana sa pacetinom i jagnjetinom isto. I za rucak i veceru vam na licu mesta prave razlicite vrste paste sa sosevima koje mozete da birate. Veliki izbor priloga i salata. Voca je bilo takodje dosta, uglavnom pomorandze, banane i urme, recimo svaki drugi dan lubenica ili dinja. Kolaci su im maltene svi isti patispanj sa slagom na 100 nacina ali nisu bili bezukusni. Po meni dorucak je bio najbolji, omlet se pravi na licu mesta sa prilozima, slicno kao i paste za rucak i veceru, gomila vrsta peciva, palacinke, sirevi i sunke.

hint: nutele ima ali je sakrivaju pa treba da trazite da vam donesu iz kuhinje :)

Tim za animaciju je skroz super, svaki dan se oraganizuje na plazi jutarnje istezanje, odbojka, vaterpolo, aquabic isl a uvece imate pored bazena tematske veceri koje traju oko 1h i prilicno su zanimljive, samo se treba pojaviti ranije jer dve arapske familije sa svojih 10oro dece zauzmu sve. I da, neko je napisao da su Rusi najveci problem kao nacija, ja ih nisam ni osetila, bukvalno se oderu od alkohola i budu mirni. Arapi su po meni pravili najveci problem, uvek se trpaju preko reda (mada ih vecina osoblja kulturno posalje nazad u red) za sve, sto pomalo nervira, ili vam samo elegantno sklone peskire i stave svoje i prave se blesavi za sve.

Sto se tice plaze, sto je meni i bilo najbitnije, velika je peskovita, ima mesta za sve, samo za prve redove mora ranije da se ustane. Nema korala i nije potrebna nikakva obuca za ulazak u more. More je toplo, divno, oko 4C toplije od bazena, tako da se mi nijednom tamo nismo okupali. Takodje i na plazi i na bazenu postoje pravila kako je dozvoljeno kupanje iskljucivo u kupacim kostimima, burke su zabranjene (osim onog burkinija sto lici na kupaci samo pokriva sve zivo) ali Arapi su se oglusili i na to tako da meni licno je bazen i zbog toga bio odbojan.

Osoblje je izuzetno ljubazno i prijatno, sve sto im zatrazis, moze da se resi. Jedino oni sto nude izlete malo smaraju. Par puta su nam trazili da im donesemo pice iz bara, svaki put smo im donosili ali posle se toliko opuste i zasednu kod tebe ne znaju da odu pa ne znas ni kako da ih oteras.

I sto se tice poslednjeg dana, s obzirom da je svima let posle ponoci postoji opcija doplate sobe, odnosno doplatili smo sobu bez narukvice ili sobu plus narukvica (do 21h je oko 80e po sobi) ali postoji i opcija da se lepo u 12h check out-ujute i doplatite 10e samo za narukvicu, kofere ostavite na recepciji i imate sobu za presvlacenje, ovo je i najekonomicnija opcija, to nigde ne pise ali moze. I trazice vam mnogo veci iznos samo za narukvicu na recepciji ali mi smo razgovatali sa menadzerom i on nam je rekao za ovu cenu, tako da ako vam budu trazili 20, 30e po narukvici samo kazite da je menadzer rekao da je 10e.

Nama je ovo bio prvi put u Egiptu tako da smo mislili da se i necemo bas snaci ali vecinu fora pokupite usput, tako da nije nista strasno. Ako se setim jos necega napisacu. :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tražim već neko vreme solidan hotel (odnos kvaliteta i cene) i zasad mi se čini da je ovaj najbolja opcija. Jedini termin koji mi odgovara trenutno ima Kon Tiki. Polazak je 5. aprila, a usluga je all incl. na 7 dana. Ne znam tačno koliko je to noći, u Tunisu i Turskoj uvek zakinu. Cena je 480 eura. Interesuje me da li je to pristojna cena jer nikad nisam bila u Egiptu. Ne znam da li smem da čekam Last Minute. Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo isto bile u trecem bloku, soba 3009 u prizemlju, zgrada odmah do ulice. Od zgrade do plaze ima 280m. Nasa zamerka je bila ta sto je u kupatilu bilo milion letecih mrava i sto nije bilo hladne vode, vec samo vruce, koja je kasnije postajala vrela.

U drugoj polovini juna, animacija je bila ravna nuli, jedino je bilo animacije za onu bas malu decicu, tipa do 5 godina. Uvece animacija za decu od 20-20,30 i sto napisa clan maki 27 gomila domorodaca sa svojom decom. Nakon toga tisina, nikakva desavanja.... To je ono sto se nama nije svidelo u ovom hotelu. Dete je non stop kukalo kako joj je dosadno.

Plaza nam se svidela, odlicna je za decu. Po nama nedostatak je taj sto nema koralnog grebena. Na plazi ima dosta palmi, popodne je u hladovini, a kasnije i deo plaze nema Sunca.

Hanom smo jako zadovoljni, jeste mannji izbor, ali je jako ukusna.

Onaj koji zeli mir i tisinu, bez nekih aktivnosti ili je sa manjom decom, ima moju preporuku.

@Deana*

Ne znam sta da ti kazem u vezi cene aranzmana. Prosle godine u vreme kada nisu bilii Uskrsnji praznici aranzman na 10 noci bio je oko 500e + 36e avio takse (Argus), Mislim da je ovo o cemu si ti pisala aranzman 8 dana/6 noci.

Sada su cene aranzmana za Egipat bas otisle gore.

Ti sama odluci

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pravu sim pogledala sam, to je 6 noći. U Vojvodini je prolećni raspust od 3. do 13. aprila i jedino tad mogu da idem. Kon Tiki je skup jer podrazumva i razne takse i vizu (oko 100 eura).

Ostaje mi samo da čekam Sajam turizma.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne zaboravi da dan pre polaska sobu napustas u 12h (let tek sledeceg dana u 02h) - posle toga mora da se izvrsi doplata za zadrzavanje sobe i koriscenje AI koja je obicno samo do 18h.

Ne znam kolika je doplata. I meni ovaj hotel deluje intresantno.

Cene kod Kontikija su po meni previsoke za samo 6 nocenja.

Pre sajma turizma ponude treba da izbace i agencije koje rade carter sa Air Cairo-om npr. Ponte, Odeon...

Po informacijama od njih prvi polasci ce biti vec pocetkom aprila.

Argus koji radi carter zasebno nema polaske pocetkom aprila - verovatno su zakljucili da ne bi imali

dobru popunjenost, njihov prvi let je za 1 maj.

I meni je interesantan polazak u aprilu - pa cu da pratim kada ce da izbace cenovnike.

Zadljih par godina idem u Egipat oko uskrsnjih praznika pa se nadam i ove godine :-)

Vreme je tada prelepo kao i moresunca%20se.gif

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poslala sam upit na adresu nekoliko agencija, ali kažu da će tek sredinom februara izbaciti cene.

Osim ovoh hotela, razmišljam i o Palm Royalu, ali mi se ne sviđa mesto u kom je (Soma Bay).

Najviše bih, ipak, volela hotel u delu koji se zove Sahl Hasheesh.

Prijateljica mi kaže da je Kon Tiki, maltene, na lošem glasu, a cene su im wau.

Znam za doplatu all incl. poslednjeg dana i planiram to da uzmem.

Ipak imamo i taj dan na raspolaganju što je ok.

Kad sam bila u Tunisu, plaćenu noć nismo mogli da iskoristimo niti doručak jer je let bio u 5 h ujutro, pa smo za Hamamet krenuli tačno u ponoć. Bili smo smešeni u Gammarthu (kod glavnog grada).

Ako nešto saznaš, javi mi, molim te.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poslala sam upit na adresu nekoliko agencija, ali kažu da će tek sredinom februara izbaciti cene.

Osim ovoh hotela, razmišljam i o Palm Royalu, ali mi se ne sviđa mesto u kom je (Soma Bay).

Najviše bih, ipak, volela hotel u delu koji se zove Sahl Hasheesh.

Prijateljica mi kaže da je Kon Tiki, maltene, na lošem glasu, a cene su im wau.

Znam za doplatu all incl. poslednjeg dana i planiram to da uzmem.

Ipak imamo i taj dan na raspolaganju što je ok.

Kad sam bila u Tunisu, plaćenu noć nismo mogli da iskoristimo niti doručak jer je let bio u 5 h ujutro, pa smo za Hamamet krenuli tačno u ponoć. Bili smo smešeni u Gammarthu (kod glavnog grada).

Ako nešto saznaš, javi mi, molim te.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidim da se dvoumite i oko lokacija što je sasvim uredu za prvi put u Egiptu i u odnosu šta očekujete od odmora, mislim sem odmora, da li planirate izlete, da li volite uveče da se šetate, da li vam je bitan mir...od vaših zahteva zavisi i izbor hotela i lokacije.

Palm Royal je super hotel, božanstvena plaža, divan peščani rt, milina za jutarnje samstvovanje i brčkanje u prelepom moru...ali oko hotela ništa,tako da ste upućeni samo na njegove sadržaje, večernju zabavu sami možete sebi napraviti...znači sjajan smeštaj i potpuni odmor i verovatno koji kg. više

U Sahlu imate mogućnosto da prošetate van hotela, ali ni tu nije neki provod u smislu kafići, restorani, radnjice...a najpristojniji hotel, mislim u odnosu na plažu i cene je Old Palace.

Hilton je na novom šetelištu Memsha, dobra plaža, uveče možete da van hotela protegnete noge, taxijem je blizu i Hurgada-vašarište pravo, dovoljno je jednom obići, takodje nova marina za drugo veče ...a ako još idete na izlete...

Muz i ja smo prvi put u Egiptu bili 2005 baš u ovom periodu na celoj egipatskoj turi, obišli i sve izlete, Hurgadu, Kairo, Aleksandriju...divno putovanje, mada smo se kupali samo na Giftunu, ali bili smo prepuni utisaka...

Od tada smo bili još dva puta na letovanju i ponovo, nadam se. Sve smo obišli, kukamo malo što oni nemaju neki provod po našem ukusu...a opet za te pare i kada pravilno izaberete hotel...odmor super, napune se baterije za dalje bitke :ciscenje:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka