kvlado78

Swiss inn Resort Hurgada /ex Hilton Resort Hurgada/

374 poruke u ovoj temi

Dajte opise, komentare i ostalo vezano za ovaj hotel.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovako, mi smo tamo bili pre gotovo 4 godine, tako da uzmi sa malom rezervom ovaj opis....Bili smo u delu gde je recepcija (front rooms), za razliku od back rooms, koji su preko puta ulice (to su bile vile koje tada nisu ni sve bile završene). U našem delu je bio bazen pristojne veličine, sa pool barom, ali se tu retko ko kupao pošto je voda bila izuzetno hladna. Plaža je lepa, ali je često gužva i mora da se porani da bi se zauzele pristojne ležaljke. Nije plićak, posle 3-4m je voda preko grudi, tako da može lepo da se pliva. Peškiri za bazen i plažu, kao i ležaljke, su besplatni. Sobe su prostrane, dobro opremljene i održavane, jedino se u kupatilu moglo videti da ga polako "stižu godine", ali i to je sve bilo čisto i ispravno. Čak na neko vaše insistiranje moguće je da vam čiste sobu u više puta dnevno, ali zaista mislim da je to preterivanje... Hrana i piće su bili skroz korektni, mislim da je bilo za svakog da odabere nešta. Za doručak je u ponudio bila čak i sveže ceđena pomorandža (bez doplate), što nismo sreli ni u jednom više hotelu. Jedino je za večeru umela da se napravi gužva ponekad, ali to nije bio veći problem, brzo se rešavalo...Pozicija hotela je meni bila sjajna, u mirnom delu na kraju novog dela Hurgade, na par minuta od pešačke zone.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

e dakle, vratih se prije 3 dana iz ovog hotela Hilton Resort. Bila sam tamo 15 dana i prilicno sam zadovoljna :). Hotel ima 5* ali to je egipatskih 5* koje nisu kao europske. Ukratko usluga je odlicna, hotel je lijep, plaža prekrasna, hrana dobra. Nedostaci su više tehnicke prirode i to je ono sto skida 5* :).

Evo detaljnije:

meni je ovo treci put u egiptu i nekako sam naucila da se na agenciju ne mozete puno osloniti. Ja sam isla s Unitedom. Uglavnom agencije s odabirom soba nemaju ili ne zele da imaju veze. Hilton Resort ima 2 vrste soba: front villa - male zgradice pored glavne zgrade, oko bazena, pa do plaže, one su skuplje zbog boljeg položaja. Te back villa - vile koje su preko ceste od glavne zgrade (cesta s jednom trakom jednosmjerna i vrlo rijetkim saobracajem) one su jeftinije. Ja sam uplatila Back villa, dosli smo u hotel u 5 ujutro agencija nas je naravno samo istresla. Stavili smo 5 eura u pasos recepcioneru i objasnili da zelimo prostranu sobu, sa odvojenim krevetima, u prvom redu back vila prema glavnoj zgradi sa terasom i balkonom. I to smo i dobili. Soba je uredna, čista, veoma šarmantna. Razlika između balkona i terase, balkon je na drugom spratu, terasa na prizemlju i nema ogradu. Sef je u sobi, peškiri mijenjani svaki dan, posteljina svaka 2-3 dana, dobijete jednu bocu od 1,5 vode dnevno u sobi. Mini bar je preskup, pića imate u AI usluzi svuda po hotelu no ako zelite flasirano ili cokoladice ili stogod s lijeve i desne strane ulaza u back villa dio imate supermarkete (po njihovom, po našem mali granap) gdje je sve to 3-4 puta jeftinije.

E sad nedostaci, 2 plocice u kupatilu su bile okrnjene, bilo je malo rđe ispod sudopera. Jedna utičnica nije radila, zakljucavanje vrata od terase nije radilo. To je ono što u hotelu sa 5* ne bi trebalo biti ali to je egipat :) pa zazmirite. Stvari koje se mogu popraviti (zakljucavanje vrata, uticnica i sl) smo zvali recepciju i odmah su slali majstora i popravili. Tako da smo mi sobom kako god bili vrlo zadovoljni :). Ova naša u prednjem redu back villa je udaljena od recepcije 1 minut hoda, a od plaže 6-7 minuta hoda.

S nama je bio jedan par, koji je bio prvi put i nije ostavio novac, niti objasnio kakvu sobu zele. Oni su dobili malu sobu bez balkona i čekali 2 dana da im zamjene sobu jer nisu imali drugu, no za 2 dana su dobili divnu sobu.

Hotel je jako lijepi. Glavna zgrada nije puno velika, osim recepcije tu je lobby bar, restoran, pub, disco i dučančići koji su preskupi. Tu je i banka koja radi od 9 do 12h osim petkom. Tu jedino mozete mjenjati novac jer se hotel nalazi u novijem turističkom dijelu hurghade memsi gdje nema baš mjenjačnica, ali eurima i dolarima možete plaćati kao i njihovim funtama.

Lobby bar je vrlo ugodan za kafice i piće navečer. 4 dana u sedmici imaju violinistu i vrlo je zabavan. Disco radi od 22 do 02h i onako bas onako :). AI vam vrijedi svuda od 10h do ponoci. Od ponoci do 10h ne vrijedi. Ali poslije ponoci u hotelu radi samo lobby bar i disco.

Hotel je na takvom polozaju da se po tom turistickom dijelu moze doci do dosta toga pjeske. U jedno pola sata hoda predjete puno ducancica, trzni centar Kleopatra, Hard Rock cafee, grand mall itd.

Hotel ima 2 bazena (ima i treci u Health centru ali je zatvoren). Jedan je u dijelu Back villa i tu nisam nikako bila. Drugi je odmah do glavne zgrade, tu sam bila jednom, veliki je, 1,40-50 dubine. Oba bazena imaju bar. S tim što u velikom bazenu bar u vodi ne radi, samo bar pored bazena. Tako da ne možete naručiti i biti posluženi u bazenu, ali možete izaći, donijeti si piće i piti ga u bazenu.

Od velikog bazena do plaže je dio sa ducancicima i merhaba barom gdje se uvečer održavaju animacije animacijskog tima ali i zabavljaca izvan hotela: internacionalni plesovi, egipatski folklor, fakir, trbusni ples i sl. Od merhaba bara do plaže je prekrasno uređena šetnica u zelenilu, palmicama i travi.

Plaža je prekrasna, ja sam tu provela najviše vremena. Ležaljke i peškiri su besplatni, jedan peškir po danu. E sad neki gosti dodju vrlo rano i zauzmu ležaljke u prvim redovima. Ja sam spavalica i znala sam doci u 11h, ali sam uvijek našla ležaljke za sebe i hladovinu ili od suncobrana ili od palmi. Plaža je zapravo laguna koju dijeli hotel sa Grand plaza hotelom ali nije odjeljena tako da se može kupati u cijeloj laguni. Pješćana je i prekrasna, kratko plitka a potom duboka. I može se plivati dosta daleko. preko puta je mali greben sa školjkicama, ribicama, gdje se također može lako plivati. Voda je prekrasna, čista, tirkizna. Kasnije popodne se pijesak malo zamuti na ulazu ali par koraka dalje je već bistro. Na plaži je restoran Waves gdje od 10 do 18h možete piti što želite i također ručati uglavnom roštilj.

S druge strane lagune je bar Marina gdje također možete koristiti AI. Ja sam do njega obično plivala.

Bazeni rade od 10 do 18h, plaža zvanično isto tako, no bez problema ljudi dolaze od rane zore, a ja sam plivala do 19.30-20h navecer. Sunce rano zalazi vec u 18.30.

Bas se ispisah :) i po tome mozete vidjeti da sam zadovoljna. Dakle ostalo je jos usluga. Moje iskustvo je divno, sto god sam trazila, htjela, treballa, pa i ono sto nisam, oni su uvijek ljubazni i na usluzi.

Hrana dorucak je u restoranu u glavnoj zgradi i prilicno je kontinentalna hrana u pitanju od omleta, namaza, salama, krompira, pahuljica, sokova, peciva itd itd. Rucak je u glavnom restoranu ili Waves restoranu (uglavnom rostilj), a vecera u glavnom ili Lagoon restoranu. U glavnom restoranu imate preko 20 jela, posebno za večeru obogaćeno i nekim njihovim nacionalnim specijalitetima. tako da svako moze probrati, klasiku ili egzotiku :). Lagoon restoran je iznad Waves restorana na plaži i tu možete rezervirati večeru ali je u pitanju tjestenina ili pizza. Uz doplatu moguca je i riba.

Eto toliko od mene ako imate kakvih pitanja slobodno... ja odusevljena :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na opisu mi putujemo 18.08 pa će nam dosta značiti. E sada još par pitanja?

Da li je potrebno nositi svoj šampon, sapun , regenerator za kosu? Ili dopunjuju kupatila i to ulazi u uslugu hotela?

Da li je potrebno nositi kuvalo za kafu i šolje ili ih ima u sobi kao u pojedinim hotelima , pošto smo od onih koji kafu stavljaju da se kuva a još se nismo umili?

Ima li pegle u sobi a ako nema može se li se potražiti na recepciji ili poneti svoju ?

Ima li gde da se okači veš na terasama tipa kupaći i sl?

POzz i hvala unapred na odgovoru

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve imas u sobi,ponesi samo kupaci i dobro raspolozenje!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

imas zaista sve :)

sampon, regenerator, gel za tusiranje, body lotion i kapu za tusiranje u kupatilu :)

peglu u ormaru

kuhalo za vodu, nessice i soljice na stolicu

na terasi ili balkonu ima malo susilo za ves s ne mogu se sjetiti 5-6 zica

kako kuma rece sve ima :) samo uzivajte :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi idemo 22.8 u front, samo pitanje - za koliko se stigne od aerodroma do hotela ....hvala na extra opisu (opisima)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

nije daleko... obzirom da smo skupljali i druge malo teze za procijeniti ali ne više od 15-20 min vožnje osmeh1.gif

uživajte, prelijepo je

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno,

baš ste nam pomogli da ne trpamo sve i svašta bezveze. Mi krećemo sutra ujutru sastanak u 9 h na aerodromu

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Srećan put vidimo se tamo osmeh1.gif:)osmeh1.gif

Kad vam je bio planiran let - mislim jer to po planu 9h ili ....

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sastanak u 9 pored šaltera 706 - idemo preko wayout- a polazak u 11 i 30 pozz i vidimo se tamo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

e dakle, vratih se prije 3 dana iz ovog hotela Hilton Resort. Bila sam tamo 15 dana i prilicno sam zadovoljna osmeh1.gif. Hotel ima 5* ali to je egipatskih 5* koje nisu kao europske. Ukratko usluga je odlicna, hotel je lijep, plaža prekrasna, hrana dobra. Nedostaci su više

'naci, kao da sam bio! svaka cast na iscrpnom letopisu! Da li ste imali problema sa stomacnim infekcijama i da li ste izbegavali voce,led,..?

Izmenjeno (ljerka)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja nisam imala nikakvih problema. Doduse vec sam bila par puta, pa sam se mozda i navikla, a pila sam Probiotik forte preventivno.

Jela sam svo voće i povrće svaki dan, led ponekad jesam ponekad nisam. Pazila sam kad se tusiram i zube prala flasiranom vodom.

No, moja drugarica je imala stomacnih problema i to je trajalo jedan dan. Rijesila je to Antinalom. Onda je pazila i nije uzimala led, ali je voce jela i ponesto salate.

ugodan odmor :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

hvala idemo 25ogsunca%20se.gif

Izmenjeno (ljerka)
Obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da li neko zna koliko se placa internet? Negde sam procitao da je 21$ sat!:lud:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka