Putnica

EDIPSOS

915 poruka u ovoj temi

Od 8 jula. Ja baš volim da je more toplo, jer kao što rekoh baš sam zimogožljiva. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 13 minut, hemera je rekao/la:

Od 8 jula. Ja baš volim da je more toplo, jer kao što rekoh baš sam zimogožljiva. 

Deo sa termalnom vodom je pretopao, temperatura od 35 do 75 stepeni, tako kazu. Mi ovog leta prvi put u Edipsos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, hemera je rekao/la:

Ako bude normalna godina nema sekiracije. Iz iskustva tvrdim da je voda generalno "najtoplija" baš na istočnoj strani Kasandre zbog samog položaja prsta, vetra i dubine ako uzmemo u obzir severnu Grčku, ali toliko je prenatrpano u sred sezone da se mi već duže vreme odlučujemo za druga mesta. 

P.S. i mi biramo juli ili avgust baš zbog toga što jedan član familije (neću da imenujem, ali ženskog je roda) preferira toplo more.

Izmenjeno (N dimenzionalni podprostor)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 40 minuta, N dimenzionalni podprostor je rekao/la:

Ako bude normalna godina nema sekiracije. Iz iskustva tvrdim da je voda generalno "najtoplija" baš na istočnoj strani Kasandre zbog samog položaja prsta, vetra i dubine ako uzmemo u obzir severnu Grčku, ali toliko je prenatrpano u sred sezone da se mi već duže vreme odlučujemo za druga mesta. 

P.S. i mi biramo juli ili avgust baš zbog toga što jedan član familije (neću da imenujem, ali ženskog je roda) preferira toplo more.

Nama je Sitonija super, uopšte ceo Halkidiki ali smo se malo zasitili i zbog velike gužve pa smo odlučili da promenimo. Koliko sam skontala iz foruma na  Evija još može da se oseti da si u Grckoj a ne kao na ostalim mestima  da sam u Srbiji. 

Izmenjeno (hemera)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, ali u svim emstima koja nisu Pefki, mada kako je krenulo, bice puno nasih i u Edipsosu, a mozda i u Pirgosu :-)

Ako hocete da osetite Grcku sa puno Grka, a malo nasih, idite na Eginu :-)!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, Tirkizna je rekao/la:

Da, ali u svim mestima koja nisu Pefki, mada kako je krenulo, bice puno nasih i u Edipsosu, a mozda i u Pirgosu :-) Ako hocete da osetite Grcku sa puno Grka, a malo nasih, idite na Eginu.

------------------------------------------------

Zanimljiva ti je ta Egina, 500 km je južnije, ali vidim da je uplata već pala. Eto Hemeri ideja za sledeću godinu.:rolleyes:

Izmenjeno (N dimenzionalni podprostor)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Egina ima mestasca sa pravom, starom Grckom :-) O njoj vise na istoimenoj temi :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel može neko da napiše kakvo je snabdevanje u Edipsosu? Postoji li neka pijaca?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, tajm_jj je rekao/la:

Jel može neko da napiše kakvo je snabdevanje u Edipsosu? Postoji li neka pijaca?

To bih i ja volela da znam. I ima li neki veliki market u blizini?

U 2/6/2016 at 1:46, N dimenzionalni podprostor je rekao/la:

Hvala. Imaću je u vidu sledeće godine

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Edipsos nema veliki supermarket, ima manje samoposluge. Što se tiče voća i povrća imate dobru ponudu, cene su otprilike bile kao kod nas u to vreme. Postoje makar dve mesare koje rade dvokratno, bar sam te uočila, obe su u prvoj  paralelnoj ulici sa onom pored mora.

Veliki supermarketi su u mestu Istiaia, 20km od Edipsosa, to je administrativan centar severne Evije, a ujedno i raskrće puteva. U Istiaiji sam videla čak tri supermarketa, Lidl, Galaxias i još jedan, a možda ih ima još. Lidl je jeftiniji, ali bolji izbor je u Galaxiasu, pored tog trećeg smo samo prošli, nisam ulazila.  Mi smo više puta dolazili u Istiaiju kad smo obilazili severnu i istočnu stranu ostrva, jer putevi prolaze kroz nju, pa uglavnom svartimo predveče u povraku ka Edipsosu. Npr. brza hrana (giros isl) je tu jeftinija nego u Edipsosu. Ima i autobusa od Edipsosa do Istaie. Uveče je živo, ustvari mnogo življe nego u Edipsosu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
pre sat vremena, Bokica1411 je rekao/la:

Veliki supermarketi su u mestu Istiaia, 20km od Edipsosa, to je administrativan centar severne Evije

nije, bio je nekada ... 

sada je:  bivše sjedište prefekture Evia.

Termalna banja Edipsos je lutkica. 

GALAXIAS - AIDIPSOS  Super Market - Edipsos

Omirou 13

Izmenjeno (Biljana 2302)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, 

Interesuju me neke informacije u vezi Edipsosa. 

Uplatila sam aranžman preko Halo toursa,  termin kraj juna, vila Valkanioti.  Ako neko ima iskustva u vezi ove vile neka ih podeli sa mnom. :)

Citala sam temu i primetila da Edipsos nema neke posebne plaže kao drugi delovi Grčke,  postoje li neke bolje u blizini do kojih se može doci pešaka? 

Kakvo je stanje sa autobuskim prevozom u samom mestu? Moze li se otici do nekih drugih mesta?  Sta preporučujete? 

Kakve su cene hrane i pica?  Da li poneti nesto odavde ili? 

Svaka informacija mi je od koristi. :)) 

Hvala unapred :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitanje za Bokicu, u kom apartmanu ste bili smešteni u Edipsosu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka