Putnica

EDIPSOS

913 poruka u ovoj temi

Da, plaža Sveti Nikola je suprotno od termalnih voda. Vama je desno od trajekta kad izadjete na glavnu ulicu, dodjete do kraja Edipsosa i idete uz more. Prvo su plaže ispred smeštaja uz nekoliko suncobrana i ležaljki, a onda stignete, nakon nekih 2,5 km, do seoceta i dve plaže s bič barovima, Imaju tuševe, a tu su i restorani, mini market, pekara, kiosci.... Poželjne su patike za vodu za sve plaže, što zbog kamenja što zbog ježeva oko termalnih izvora i sl. plaža u Edipsosu. Mi u Svetom Nikoli smo u vodu ulazili bez njih, pesak je sitniji, nema puno kamenja a ni ježeva. 

U bič baru u Svetom Nikoli je ležaljka uz frape bila 2018. godine samo 1,5 euro po osobi, a 2017. bila 2,5 eura. U samom Edipsosu se kreče od 3-4 eura piće uz ležaljku. Kod termalnih voda su od prošlog leta stavili ležaljke i suncobrane i frape je bio 4 eura po osobi. Uz to se dobijalo i slano pecivo :) Videli Grci da naši masovno tu dolaze a ne plaćaju ništa pa nam doskočili. Verovatno su iste cene i ove godine. Računajte da su svuda ležaljke i da je plaža u Edipsosu uska bez mogućnosti da se raskomotite sa svojim ležaljkama i suncobranom. Možda samo tamo gde je kamenje, gde ima ježeva ili   na putu ka Svetom Nikoli. Tu možete da birate gde ćete se kupati. Ali, to je za one koji vole avanturu jer nikad ne znate šta je u vodi :)

Izmenjeno (jaca58)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav 

Da li neko moze da mi kaze nesto za vilu Korali koliko je udaljena od ter.izvora i od plaze na kojoj moze da se kupa.Da li moraju da se nose patike za vodu?Da li u blizini ima neki spa centar i koliko je ulaz.Pozdrav

Pozdrav 

Izmenjeno (micka7)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na sajtu agencije piše da su Korali, a i znam joj položa, na 100 m od gradske plaže s ležaljkama. Ali, ne očekujte široku plažu, čiste ležaljke i more bez kamenja i ježeva. Obavezne patike za vodu. Da, nalazi se u centralnom delu Edipsosa, ali do termalnih izvora ima više od 500 m. Spa centre imate u mnogim hotelima, vama je u blizini Avra spa od hotela Avra. Mi smo odlazili u hotel Kentrikon koji je do agencije Trogadas travel u blizini parka. Od 9:00- 13:00 časova radi- Ulaz je 5 eura, ima ležaljki i stolica za sedenje i sunčanje. Na 30 minuta se uključuju razni turbo mlazevi za sve delove tela. Voda je topla pa nije preporučljivo duže od 30 minuta biti u njoj. I sama radnica na bazenu često opominje na to. Evo vam mapa gde možete prošetati Edipsosom, označen je i položaj vile Korali :) https://www.google.com/maps/place/Korali/@38.8572332,23.043765,16.5z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xa25e39f9859bfca8!8m2!3d38.8576806!4d23.0425036

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jaca58 hvala na informacijama

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila bih zahvalna ako bi neko ko je ove godine boravio u vili Tenaro, napisao nesto o svojim utiscima. Da li se u vili dobijaju peskiri ? Da li se tokom boravka menjaju peskiri i posteljina ? Kakva je situacija sa posudjem ? Da li  u vili ima interneta ?  Iz komentara vidim da se osim sto je blizu toplih izvora, ne pominju neke druge povoljnosti. Kakve su ove godine cene za lezaljke uz pice na plazama ?  Znacila bi mi informacija, da li u blizini postoji i plaza na kojoj mogu da koristim  svoj suncobran. Da li postoje i neke manje plaze za preporuku u blizini izvora, a  u smeru ka mestu  Ilia ? 

Kakvi su autobusi  agencije Alexandria ?  

Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila bih zahvalna ako bi neko ko je ove godine boravio u vili Tenaro, napisao nesto o svojim utiscima. Da li se u vili dobijaju peskiri ? Da li se tokom boravka menjaju peskiri i posteljina ? Kakva je situacija sa posudjem ? Da li  u vili ima interneta ?  Iz komentara vidim da se osim sto je blizu toplih izvora, ne pominju neke druge povoljnosti. Kakve su ove godine cene za lezaljke uz pice na plazama ?  Znacila bi mi informacija, da li u blizini postoji i plaza na kojoj mogu da koristim  svoj suncobran. Da li postoje i neke manje plaze za preporuku u blizini izvora, a  u smeru ka mestu  Ilia ? 

Kakvi su autobusi  agencije Alexandria ?  

Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Ja sam pisala i o Alexandria agenciji, autobusima, vodjama puta, vozačima. Pronadjite iz 2017. post. Nismo bili zadovoljni njima što se puta tiče, smešataj nam je bio u Vergini i menjali su nam na 5 dana peškire i posteljinu. Posudje uglavnom velika šerpa i tiganj, nešto tanjira i pribora za jelo, poneka čaša i šoljica za kafu i džezva. Za nas dvoje preveliko posudje, a i nismo ništa sem tiganja i tanjira koristili. Nosili smo uglavnom svoj pribor, čaše i šoljice, a tamo kupili jednu manju šerpu za kuvanje jaja i supice. Nismo spremali hranu, nešto malo za doručak ili večeru. Ne verujem ni da je u Tenaru bolja situacija. Puno smo puta bili u Grčkoj i retko gde je posudje po meri gostiju. Ali, za 10 dana se može snaći :) Cena pića uz ležaljku je od 2,5- 4 eura. 4 eura je biloo na plaži kraj termalnih izvora. Imate dosta malih plaža i uvala na putu od vaše vile, ali obavezne su patike za vodu. Ima ježeva i kamenja. Uopšte, oko samog Edipsosa plaže nisu sa sitnim peskom koji prija stopalima.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala  na odgovoru jaca58. Nadam se da cemo provesti lep odmor u Edipsosu ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! Želim samo da sa vama podelim dobar utisak koji je na nas ostavila vila Evita u blizini Galaksias marketa. Kao što ste do sada uspeli da pročitate sobe i terase u Edipsosu su uglavnom manje od onih na koje smo navikli na Halkidiku kao i plaže. Ono što izdvaja ovu vilu u odnosu na ostale su domaćini. Posle putovanja u trajanju od 22 sata autobusom Beograd-Edipsos, Novosadjani su putovali 24h, gazdarica nas je dočekala kafom i kolačima. Ušli smo u sobe posle 15 minuta od dolaska (11,30h), soba prijatno rashlađena, flaširana voda se hladi u frižideru, na krevetu kolač od pomorandže nas čeka. U sobi ne nedostaje ništa, ni čaša ni sudova, čak nema ni zagorele džezve za kafu. Sve uredno, kompletno, čisto i na mestu. Toalet pun sapuna, šampončića i gelova za tuširanje. Ako ne možete sami da teglite kofere domaćini vam ih nose do sobe. Zbog mnogo uskih stepenica (visoko prizemlje i 2 sprata) nemojte rezervisati ovde ako imate problema sa hodanjem, jer vila nema lift, ima samo pokretnu stolicu za lica sa invaliditetom i to do visokog prizemlja, smeštenu upravo na tom uskom stepeništu.. U povratku takođe vrhunski domaćini, spuste vam kofere, kolači, bombone i kafa čekaju vas celog dana na zajedničkoj terasi sve dok ne pođete nazad, kao i soba za presvlačenje i tuš ako je bar jedna nepopunjena:rolleyes:.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima.

Ove godine smo u Pefkiju pa bi jedan dan odvojili za posetu Edipsosa.

Da li se neko seca, ili moze da pita ako je u Edipsosu a nije mu problem, koliko kosta koriscenje bazena hotela Sylla & Spa?

Mi smo prosle godine bili u Edipsosu i posetili smo hotel Karington, a zaboravili smo koliko je kostao Sylla, znamo samo da je bio dosta skuplji.

Da li je neko posetio njihov bazen i kakvi su mu utisci?

Hvala i veliki pozdrav iz Pefkija

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

odlucio sam se da idem u Edipsos 25og sopstvenim prevozom. Iako sam prelistao dosta tema, mislim da je najbolje direktnim pitanjima da nadjem odgovore. Mozda i neko ima neka "novija" i svezija iskustva. 

Zanima me da li neko moze da mi izdvoji dve plaze koje su u blizini Evije, kojima moze da se pridje kolima, da su najlepse do 30ak minuta od grada? 

Odlucili smo se za izlete u Lihadonisiu i Atinu. Da li bi neko posavetovao nesto drugo ili da ostanemo pri tome? :)

I da li na ostrvu ima neki dobar muzej ili nesto istorijsko sto vredi videti i da li imaju neki vidikovci, pesacke ture na brda i slicno? 

I naravno, ako neko ima neki specijalni savet, uvek tu da poslusam :) 

Hvala svima, 

pozdrav :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Jevta9, mi smo se vratili pre dva dana i mogu vam preporučiti plazu Agios Nikolaos, koja je na 2.5 km pre Edipsosa. Mi smo tu proveli svih 10 dana, sem kad je padala kisa ?

Plaza je dugacko, a uska, ima svega po 3 reda lezaljke, ali ima prostora i za sopstveni plazni mobilijar. Suncobran i lezaljke dobijate na koriscenje uz konzumaciju (kafa od 2.5-3.5€,krofne 1.5-2.5,peciva 2-3,pivo 3,klub sendvic  sa pomfritom 6€).Jedino na sta srecem paznju je kamenje kojeg ima vise na pocetku plaze, blize Edipsosu i cicak kojeg ima svuda po plazi. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ko je ove godine lokalni vodic u Edipsosu preko Alexandrie?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Jevta9, mi smo se vratili pre dva dana i mogu vam preporučiti plazu Agios Nikolaos, koja je na 2.5 km pre Edipsosa. Mi smo tu proveli svih 10 dana, sem kad je padala kisa ?

Plaza je dugacko, a uska, ima svega po 3 reda lezaljke, ali ima prostora i za sopstveni plazni mobilijar. Suncobran i lezaljke dobijate na koriscenje uz konzumaciju (kafa od 2.5-3.5€,krofne 1.5-2.5,peciva 2-3,pivo 3,klub sendvic  sa pomfritom 6€).Jedino na sta srecem paznju je kamenje kojeg ima vise na pocetku plaze, blize Edipsosu i cicak kojeg ima svuda po plazi. 

Ranijih godina nije bilo čička, a cene su ostale iste. Odlična plaža :)

ko je ove godine lokalni vodic u Edipsosu preko Alexandrie?

To je predstavnik koji vam je tu samo za info sastanak, prodaju izleta i nekih vanrednih situacija. Nekad se menjaju tokom leta i ne budu sve vreme isti. Mi smo prošle godine preko Hedonic travela imali situaciju da su predstavnika zamenili zbog loših ocena turista. To je za pohvalu, ne znam da li i drugi čitaju one naše odgovore iz ankete pri povratku.

Pozdrav svima,

odlucio sam se da idem u Edipsos 25og sopstvenim prevozom. Iako sam prelistao dosta tema, mislim da je najbolje direktnim pitanjima da nadjem odgovore. Mozda i neko ima neka "novija" i svezija iskustva. 

Zanima me da li neko moze da mi izdvoji dve plaze koje su u blizini Evije, kojima moze da se pridje kolima, da su najlepse do 30ak minuta od grada? 

Odlucili smo se za izlete u Lihadonisiu i Atinu. Da li bi neko posavetovao nesto drugo ili da ostanemo pri tome? :)

I da li na ostrvu ima neki dobar muzej ili nesto istorijsko sto vredi videti i da li imaju neki vidikovci, pesacke ture na brda i slicno? 

I naravno, ako neko ima neki specijalni savet, uvek tu da poslusam :) 

Hvala svima, 

pozdrav :)

Pogledajte fejsbuk grupu o Edipsosu i stranicu Trogadas travel. Tamo imate puno korisnih informacija i bržih odgovora.

Bilo bi dobro posetiti Atinu busom kada se svraća do crkve Svetog Vladimira Rusa. Povratak je trajektom. Mnogi hvale izlet na Skopelos. Vidikovac imate iznad Edipsosa, a i vodič Blaža često organizuju te pešačke ture iznad Edipsosa.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, uplatili smo Kapougiati Studios u mestu Ilia pa me zanimaju iskustva o mestu , plazi i vili. Hvala ☺

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@LakiMiki

Mjesto je vrlo malo uz samu magistralu. Uredno je. Plaza je bas dobra. Na njoj su izvori tople vode i, za razliku od Edipsosa, vrlo je cisto. Plaza je od sljunka, granulacije... hm... cini mi se kao nokat. Boja mora je jedna od ljepsih na sjeveru Evije. Plicaka nema mnogo tj. dubina pocinje poprilicno brzo od obale. Prirodnog hlada nema. Imate i nekoliko finih taverni iz kojih je lijepo mirisalo.

Ja se ne bih vracala na Eviju, ali kad bih morala, gledala bih da budem smjestena u Iliji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26884
    Ukupno tema
    902086
    Ukupno poruka