Putnica

EDIPSOS

915 poruka u ovoj temi

E, to čekanje na sobe je najgore. Mi krećemo u 13 časova, smatram da je to preterano rano, i može nam se dogoditi da čekamo nekoliko sati na ulaz u sobu. Sad sam još više zabrinuta za ovo kupanje u moru, imam osetljivu kožu i u čistijim vodama uvek neki problem bude. Jedino da i mi krenemo busom po ostrvu :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo stigli oko 7 po grčkom vremenu, ostavili stvari, izašli u šetnju, a šta drugo :), i mogu reći da smo, iako umorni, uživali u tišini, gledali kako se grad budi, konobari brisu i spremaju bašte, posle popili kafu, msm, prodje to vreme dok uđeš u sobu... A što se tiče čistoće vode i plaža, osim otpadaka koje "turisti" ostave za sobom, toga ima, nažalost, i ima ga svuda, to je nešto što se (ne)nosi iz kuće, sa čistoćom i temperaturom vode nije bilo ama baš nikakvih problema...

Izmenjeno (Silvija sa Dorćola)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam vredna i isčitala baš ceo forum. Imam jedno pitanje koje mi je ujedno i najvažnije za letovanje ove godine, tačnije jesenovanje. U Edipsosu sam bila pre 10 godina samo na jedan dan i to onog leta kada je Evija gorela i bilo 45C u avgustu. Sećam se da je voda bila zaista pretopla. Ove godine nikako pre 5. septembra ne mogu na odmor i baš zbog tople vode sa tih termalnih izvora razmišljam o Edipsosu. Sad sa sam potpuno zbunjena tom hladnom vodom. Kakva je temperatura vode u septembru?

Hvala unapred na odgovoru

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ja73, uobičajeno za taj deo Mediterana da je more najtoplije krajem avgusta i sigurno neće početkom septembra biti hladno. 

Čini mi se da je naš član @Ultramarin,  imala tu "nesreću" da je baš u vreme ovog lošeg vremena nad celom Grčkom bila u Edipsosu. Ako pročitate komentare iz bilo kog dela Grčke steći ćete isti utisak.

Mi smo proveli sredinu juna prošle godine u Edipsosu i siti se nakupali. (Mi smo posle 15 godina letovanja u Egiptu i Tunisu gde je more baš toplo, tada bili u Grčkoj. Znači znamo šta znači toplo ili hladno more.)

Uostalom, evo temperature mora u septembru prošle dve godine za Edipsos.

http://seatemperature.info/september/edipsos-water-temperature.html

Izmenjeno (dujaspasa)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Baš mi je ovo s temperaturama mora trebalo. Super, od 25- 27 možemo očekivati u narednih 10 dana. Baš dobro za kupanje :) Kad pomislim da su se u maju na 19 stepeni kupali mnogi na Sitoniji, ovo mu dodje kao sauna :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

dujaspasa Ne snalazim se baš po ovom forumu najbolje. Hvala na informacijama za temperature mora. To mi je zaista bio najbitniji podatak za letovanje. Na Sitoniji bila pre dve godine u drugoj polovini avgusta i bila ledena voda. Pretpostavljam da zato sad toliko i imam strah od tog letovanja u septembru.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ja73, uobičajeno za taj deo Mediterana da je more najtoplije krajem avgusta i sigurno neće početkom septembra biti hladno. 

Čini mi se da je naš član @Ultramarin,  imala tu "nesreću" da je baš u vreme ovog lošeg vremena nad celom Grčkom bila u Edipsosu. Ako pročitate komentare iz bilo kog dela Grčke steći ćete isti utisak.

Mi smo proveli sredinu juna prošle godine u Edipsosu i siti se nakupali. (Mi smo posle 15 godina letovanja u Egiptu i Tunisu gde je more baš toplo, tada bili u Grčkoj. Znači znamo šta znači toplo ili hladno more.)

Uostalom, evo temperature mora u septembru prošle dve godine za Edipsos.

http://seatemperature.info/september/edipsos-water-temperature.html

Mi smo stigli u Edipsos pre nevremena, odnosno Meduze, 11. jula. Ono nas je zahvatilo jedan dan, između nedelje i ponedeljka, negde na polovini letovanja, ali samo u toku noći sa kišom i vetrom i ponedeljak je bio tmuran bez kupanja.
Voda je bila hladan i po našem dolasku, odnosno pre nevremena. Ulovili smo jedan dan kad je bila topla, odnosno prijatnija, i to u večernjim časovima. Pre podne je bila hladna. A posle tog dana, i nevremena, nijednom. I isto je bilo i na drugim plažima u bližoj okolini Edipsosa pre nevremena. Malena se jedva okupala ove godine, a ni odraslima nije prijalo.
Možda smo, eto, baš uboli termin, iako je to polovina jula, mada mislim da je dubina mora u tom delu prilična i pošto nema plićaka more ne može ni biti toplo. Podsetilo me je na Jonsko more. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Ultramarin, da, zaista ste imali i mali peh sa tom olujom koja je sigurno puno delovala na more.

Sad ću možda skroz da odem u off, ali što ne odete u Tunis ili Egipat ili južnu Tursku, Kipar, Maltu... svuda je more mnogo toplije.

Nego, da se ja vratim u Edipsos. Evo jedne moje fotografije sa toplih izvora. Na obodu stena prema moru ima puno uglačanih, malih, stepenica i evo mene na jednoj kako sedim a niz ledja mi teče vruća voda, a noge su mi u moru.

IMG_20170724_145651.thumb.jpg.dcf6e1e82e

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam  2014 godine  bio u septembru  mesecu u Edipsosu voda je bila  predivna ja i moji prijatelji nismo izlazili iz mora. , kupao sam se i 7 h ujutru na termalnim izvorima. ove godine ponovo ću ići u septembru i to 20 dana.  Prošle i pretprošle godine bio sam  u  avgustu mesecu  i blo je  dosta  vruće   a more baš dobro podgrejano.

Izmenjeno (bada dada)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

Juce sam se vratio iz Edipsosa i bio sam sa porodicom preko agencije Grand turs i smesten u hotelu Galaxy sa uplacenim polupansionom. I u svemu razocarenje veliko. Prvo o hotelu, ko planira. Sobe mikro i kupatilo u koje jedva mozes da se okrenes, a terasa u trokrevetnoj sobi sa 2 stolice i to ni za stolice nema mesto, nisam uspeo ni jedno vece da sedim na terasi, jer nisam mogao ni da izadjem na terasu koliko je mala. Iskreno bilo je nekih malo vecih. Hrana je pisalo svedski sto, a ono tamo dorucak uzas, sasvim malo parce salame podeljeno na pola, i mazalica dzem, pekmez malo pakovanje i imalo je casa rastvorenog mleka od koncentrovanog mleka ili kafa i caj. Vecera je bila u Hermes spa, takodje nije svedski sto nego sta je na meniju bez mogucstva menjanja. E sad o mestu. Svaka cast starim ljudima i lepo je docekati starost i svi se nadamo da ostarimo ali ljudi to je samo banja i 80% je starih ljudi. Plaze su neuredjene i nije tacno da samo turisti prljaju. Dolazili smo ujutro uzimali lezaljke i uvek zatekli prljave stolove i lezaljke pune peska. Ja mislim da to turisti ne ciste, nego osoblje tog kafica koje vam naplacuju lezaljke. Budete li pokusali da postavite sunconbran u pesku bice muke jer je samo kamenje i zemlja. Ulaz u vodu je mahom kamenit i pun jezeva. Taverne o kojima se toliko ovde pise ko da su ne znam sta, nista razlika od bilo kog drugog mesta pa cak i gore. Posle 12 sati njihovo a nase 11h zaboravite ako bilo sta zelite da kupite, ili obican giros ili da izadjete negde i to ovde nema. Sve u svemu zalim sto sam potrosio ove godine vreme ovde. Svi od 50 godina pa nanize nek dobro razmisle ako rese da uplate ovde i dodju na klasican odmor.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tačno, Edipsos je banja za ljude koji su oboleli od bolesti koje se u banji leče (da ne ponavljam koje). To je lepo, mirno mesto u kom posle 23 h sve utihne.

Ljudi koji boluju su uglavnom stariji ljudi, što je i normalno. Uostalom, k'o i u našim banjama.

Zašto su naše agencije počele tamo da vode školsku decu, nije mi previše jasno? Pokvariće letovanje deci, a uznemiravaće starije koji su zbog mira došli u Edipsos.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@johny998, imali ste priliku da procitate o Edipsosu pre putovanja, valjda se sada u doba interneta ne krece na odmor, a da se ne zna gde idete i sta vas ceka :neznam:

Izvinjavam se na boldovanim slovima!

Izmenjeno (Tirkizna)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćerka se vratila jutros, hotel Hermes blagi užas, hrana blagi užas...prvo sam mislila da izmišlja, ali kada sam videla slike šta su deci servirali to je stvarno katastrofa...oni su se lepo proveli, jer je bila sa društvom...ali mesto joj se nije dopalo nikako...e sad zašto decu vode tamo to je neka druga priča,...sa druge strane moji prijatelji ove godine ponavljaju Edipsos, sa dve odrasle ćerke (jedna 20, druga 19 godina)...cela porodica oduševljena Edipsosom...čime su oduševljeni ne znam, ali znam da me ta destinacija nikada videti neće...nevezano za to što se detetu nije svidela...što kaže Tirkizna sve sam videla preko interneta i bez obzira na cenu smatram da u našem slučaju susret sa Eviom nije vredan vožnje od 1000 km u jednom pravcu...

Izmenjeno (slađana bg)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Čitala već 2 godine o Edipsosu, i kao kod većine iznetih utisaka, i na drugim temama, niko nije saglasan u oceni da je 100 % katastrofa. Čitam ja uvek pred put forum, puno mi pomognu saveti svih, ali nešto volim i sama da doživim i prenesem. Nikada nisam rekla da je nešto dobro ako nije, i suprotno. Ali, ukusi su različiti, pa tako i ovog puta doživljavam sve ove postove za i protiv. Idemo da vidimo tu banju na moru :) Samo sam u dva mesta u Grčkoj bila dva puta, Nei Pori i Neos Marmaras. Kod Nei Poria drugi put je bio razočaranje, a kod Marmarasa drugi put je bila ljubav za sva vremena. I opet bih tamo išla, ali je mnogo dva puta u istoj sezoni. Javljam utiske kad se vratimo :)

Izmenjeno (jaca58)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo stigli 23.7. Prvog dana mi je doslo da se vratimo nazad :(

Toliki broj nasih klinaca, vecinom apsolutno nevaspitanih, dugo nisam videla na tako malom prostoru... Sve uz trash muziku odgovarajucu za taj uzrast a koju pusta decko iz Srbije koji se zaposlio u Aegli beach baru :smorilo:

Sva sreca pa je ta grupa otisla kucama tog istog dana. Ostala je grupa nesto starijih klinaca (20+ godina) koji su dosli sa agencijama koje vode na party putovanja :angry:

Zaista ne znam ko ih je organizovao da letuju bas u Edipsosu. Samo znam da su grckim penzionerima i nama koji smo prosle godine zavoleli ovo mesto poprilicno pomrsili konce...

Na svu srecu dosta se izleta organizuje pa je manja guzva na plazi. Uspeli smo i da pojasnimo grcima koji rade u beach baru da slobodno smeju cesce da pustaju grcku muziku pa u nekim momentima Edipsos zalici na ono divno mesto koje bas ima dusu i u koje bih se stalno vracala :D

Voda u moru je zaista bila hladna prvog dana a danas je bila bas topla, skoro kao u Egiptu.

Juce je bilo meduza a danas ne :)

Ako naredni dani budu kao danasnji, bice ovo jos jedno lepo letovanje :D

Izmenjeno (mimi28)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka