Putnica

EDIPSOS

915 poruka u ovoj temi

Dobar  giros je kod  DIONISISA  i oni ga spremaju ceo dan  to je u glavnoj  ulici kod luke   imate   ihi na par mesta tu  ublizini ali oni rade samo uveče  uostalom videćete kad stignete tamo . Cena mu je  bila  prošle godine  zavisi od  vrsrte od 2,2o evra pa do 2,4o evra 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ulica je skroz uz more tako da možete i peške. Nije loše ni iznajmiti bicikl, ima i onaj za dvoje sa nastrešnicom, na primer.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na pomoći.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sarita, večerali smo u Hermesu i hrana je solidna i za odraslu osobu(mislim na količinu)a ukus je ok. Čorbice razne, pa jedan dan piletina i pire, pa riba,pa ćufte, lazanje itd. Za doručak ne znam. U susednom hotelu smo dobijali pekmez,margarin,sir,salamu .

Samo mi nije jasno kako preko škole na more,ali ne moram ja sve da znam;-).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sarita, večerali smo u Hermesu i hrana je solidna i za odraslu osobu(mislim na količinu)a ukus je ok. Čorbice razne, pa jedan dan piletina i pire, pa riba,pa ćufte, lazanje itd. Za doručak ne znam. U susednom hotelu smo dobijali pekmez,margarin,sir,salamu .

Samo mi nije jasno kako preko škole na more,ali ne moram ja sve da znam;-).

Idu profesori da vide GR, pa i decu vode. Nedavno sam se čudila da su opet počeli decu iz vrtića da vode u CG :) Rizično je i sa svojim detetom bilo gde na moru, a ne decu od 4-6 godina voditi u CG.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jaco, radim u školi i nema tog honorara koji bi me naveo da vodim tuđu decu na more. To je moje mišljenje, a ko može,svaka mu čast. U svakom slučaju,tema je Edipsos,pa neću više komentarisati oftopik;-)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo malo i mog doprinosa temi. Sto se tice udaljenosti vila od samog mora, nista nije bas toliko daleko. Mi smo bili u Daimont vila u blizini crkve i na dobrom je mestu. Blizu veliki market, pijaca, mirna ulica, strmo jeste ali nije sad bas da se ne moze uz nju. Od termala i borovog parkica mozda 200m. Guros najbolji po nama je kod luke ima sarene drvene stolice 2.5€, i na suprotnoj strani setalista ne znam ime, pored njega je RADA ART, tu je mislim najbolji giros stalno je pun grka. Restoran Kapetan Kuk cula sam da je super, ali nismo stigli da jedemo kod njih. Plaze Edipsosa su bas jadne, male i nacickane, gradska i kod termala. Malo dalje od luke su lepe plaze, i autom ili taksijem do tamo treba ici. Voda je kristalno cista, more bas toplo. Mi smo na gradskoj plazi pokupili infekciju na kozi i ja je iskreno ne preporucujem nikome za kupanje. U tom delu bas smrdi na sumpor/pokvarena jaja, cak se oseca i u glavnoj ulici. Cene su manje vise pristojne u restoranima, velikom marketu i pijaci-radi svakog dana do 11-12h, ima dosta pekara u poprecnim ulicama, ribarnica sa svezom ribom koju vam ociste. Rade dvokratno i u vreme pauze retko sta radi. Sto se tice izleta za Atinu, svi koji su oba puta isli su bas bili nezadovoljni i to su Milici-vodicu rekli. Eto, mozda nekome pomogne.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko neki info oko smeštaja Vergina?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko neki info oko smeštaja Vergina?

Mi smo tamo od 26. jula. Vidim da niko nije bio tamo. Nadam se da je bar onako kao na slikama. Nije daleko ni od plaže, ni od termalnih izvora. Pored vile je pekara, a za drugo ćemo malo pešačiti :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taj miris sumpora i penica na površini vode je baš ono zbog čega ljudi i idu u banju. U nekim periodima dana se javljaju. Postoji jedan deo gradske plaže gde je čak i voda toplija.

Za prljavštinu na plažama smo krivi mi sami, turisti. Plaža se ujutru očisti, a mi smeće bacamo ceo dan! Zašto?

Dakle, onaj ko ide u Edipsos treba da zna da ide u banju gde 70% dolaze ljudi sa zdravstvenim problemima. A takve probleme imaju uglavnom  stariji.

Zašto sad vode školsku decu tamo, veliki je znak pitanja?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trenutno sam u Edipsosu, danas je loš dan jer je noćas bilo nevreme, duvao je vetar i padala je kiša pa danas imamo temperaturu od 23 C.

Vila Vergina izgleda sasvim dobro i na dobrom je mestu. Videla sam da imaju i sušilice za veš na terasama, a sa uluce, koliko su to dozvolila otvorena vrata, enterijer je nov i uredno je. Jedino su terase na prizemlju znatno manje od onih na spratovima. Ulica je jedna od prometnijih u mestu.

A što se tiče školske dece, viđena su na plaži, kasno uveče, čuje se srpski jezik, kako nonšalantno puše džoint, imaju noćno kupanje, neke parove... Frapirala sam se. Marihuanu sigurno nisu kupili u Edipsosu, a nastavnike nisam videla u njihovoj blizini. Moja vila je iznad hotela Hermes, prolaze posle terena, pa se čuje i "rečnik".

Izmenjeno (Ultramarin)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šta reći, a ne zaplakati, nadam se da moja seka nije u ekipi sa plaže...Evia je inače dosta jeftina destinacija, tako da mislim da su je zato ponudili...ma šta god da su nam ponudili mi bi prihvatili, jer je dete već veliko i nije htela da ide sa nama, po cenu toga i da celo leto provede u Beogradu...razumem, sada su te godine kada je provod bolji sa društvom...i onda je bilo totalno nebitno da li je Evia ili Zlatibor ili nešto treće....

Sve u svemu, da ne skrećemo sa teme, njen utisak je da je mesto simpatično, voda topla, hrana loša, smeštaj osrednji, na plaži naplaćuju ležaljke 3 evra, plus se na to dodaje cena pića, i mogu za te pare da koriste ležaljke 4h, posle toga moraju opet da im plate 3 evra...prvi put čujem za taj fazon, ali dobro ajde.....i opet kažem da sam ubeđena da je to klasično vaćarenje dece....i naravno da ne moraju da plaćaju ležaljke i naravno da ne moraju da naručuju sok, kafu...ali dobro, to je već stvar ličnog izbora...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trenutno sam u Edipsosu, danas je loš dan jer je noćas bilo nevreme, duvao je vetar i padala je kiša pa danas imamo temperaturu od 23 C.

Vila Vergina izgleda sasvim dobro i na dobrom je mestu. Videla sam da imaju i sušilice za veš na terasama, a sa uluce, koliko su to dozvolila otvorena vrata, enterijer je nov i uredno je. Jedino su terase na prizemlju znatno manje od onih na spratovima. Ulica je jedna od prometnijih u mestu.

A što se tiče školske dece, viđena su na plaži, kasno uveče, čuje se srpski jezik, kako nonšalantno puše džoint, imaju noćno kupanje, neke parove... Frapirala sam se. Marihuanu sigurno nisu kupili u Edipsosu, a nastavnike nisam videla u njihovoj blizini. Moja vila je iznad hotela Hermes, prolaze posle terena, pa se čuje i "rečnik".

Hvala puno. Mi smo na III spratu, rekli su nam u agenciji da ne trebamo uzeti prizemlje i studio koji gleda na dvorište jer su manje terase. Dobro da imamo sušilice za veš, to se ne vidi na Googl maps. Sad za prometnu ulicu- šta da radimo. Bila je u najnižem delu kod agencije. Nadamo se dobrom putu, a posle ćemo videti kako je tamo.

Svuda ui GR su velike kiše. Delovi Sitonije pravi potop imaju :( Prolazi taj talas za 1-2 dana preko cele GRčke, a posle opet toplo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na plazi je 3e piće i dobijaš ležaljku (i to piće) u kafiću ,ne znam gde su klinci seli pa ih tako deru. Mi smo uvek na istom mestu,uvek ista cena,niko te ne tera da naručuješ. Mi smo nekad naručivali drugi put,nekad nismo. Na istoj plaži sam viđala i klince iz Hermesa. Ima i deo bez ležaljki gde možeš da staviš peškir. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stvarno ne znam koja je plaža u pitanju, niti koji kafić na plaži... Ma kako je tako je, parice su poneli pa neka se svako pruži koliko može :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906009
    Ukupno poruka