Putnica

EDIPSOS

915 poruka u ovoj temi

Dujo,

Čitao sam delove tog izleta ali nikako nisam mogao sve da pohvatam.Hvala,sada razumem-znači, 2 vrste izleta su ustvari u pitanju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 17 sat, sasha72 je rekao/la:

Trajekti ne idu iz Pefkija za Skijatos, vec iz Volosa, ali pretpostavljam da vam trajekt i ne treba, jer za jednodnevni izlet vam na Skijatosu ne treba vozilo.

Ono sto ja znam i planiram je da preko neke agencije iz Pefkija, mislim da se zove Pefki tours, ovih dana odem na Skijatos. Brod polazi u 8.30 ujutru, a u luci treba da se bude najmanje 15 min ranije, da se javi vodicu. Treba ih ipak za svaki slucaj dan ranije kontaktirati.

Aha.. Znaci nisu trajekti nego brodovi.. Ja sam ovde pitala u trajektnoj luci, ali nisu nesto laki za sporazumevanje. Ako nabavite neki kontakt telefon za taj brodic do Skijatosa javite mi..Auto bismo ostavili u Pefkiju, a nas dvoje ili cetvoro bismo samo do Kokunaris plaze i eto, da vidimo Skijatos. Mozda bismo u petak ili subotu isli. Nije problem doci u Pefki u 8:15, bezveze ce biti ako nema mesta za nas.. Svaka informacija je dobrodosla. Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

То су организовани излети на Скијатос. Нема редовне бродске линије из Пефкија за Скијатос.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, Masha je rekao/la:

Aha.. Znaci nisu trajekti nego brodovi.. Ja sam ovde pitala u trajektnoj luci, ali nisu nesto laki za sporazumevanje. Ako nabavite neki kontakt telefon za taj brodic do Skijatosa javite mi..Auto bismo ostavili u Pefkiju, a nas dvoje ili cetvoro bismo samo do Kokunaris plaze i eto, da vidimo Skijatos. Mozda bismo u petak ili subotu isli. Nije problem doci u Pefki u 8:15, bezveze ce biti ako nema mesta za nas.. Svaka informacija je dobrodosla. Hvala unapred

Ok.  Telefon vodica Jelene koju sam i ja kontaktirao je 00306988243240,. Jedino sto nije moguce otici samo do plaze Kukunaries, vec je izlet tako da se na toj plazi zadrzava 3 sata i jos toliko u gradu Skijatosu za koji kazu da je isto predivan.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Могли би и сами колима да одете до Скијатоса са Евије из места Мантоуди. То задовољство би вас коштало 169 евра за две одрасле особе и возило краће од 4,25 м. И морали би да преноћите на Скијатосу. Долазак на Скијатос би био око 5 по подне, а повратак сутрадан ујутру у 11.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo prosle godine isli u Atinu iz Pirgosa na taj nacin da se prvo ide do crkve Jovana Rusa i Halkide, a u povratku auto-putem, pa na trajekt do Edipsosa.

Bili smo u bazenu hotela Kenriko 2 puta i bilo nam je odlicno!1 Hvala Duji i Spasi na predlogu!

Ulaz 5 evra, oba puta smo usli u 9 i ostali do 12, moglo je do 13h ili uvece od 17h. Ne sme se mazati krema za suncanje, ni sminkati, ni jesti svoja hrana., Ima lezaljki, ima i stolica i stlova.

Voda je mlaka, divna, mlazevi vode koji vas masiraju odlicni. Vecina ljudi je 50+, sto nama ne smeta, mislim, svejedno nam je. Imate tuseve, za tusiranje pre bazena i wc.

Plaza nam se nijedna ne svidja jer su pretrpane i previse je nasih i na njima, kao i u vodi.Jednom smo uzeli bele lezaljke za 5 evra, na njima nije skoro nikog bilo, adrugi put se vratili u Orei.

Imate lepe prodavnice sa odecom, peskirima, odecom za decu, vesom. Ulice su lepe za setanje jer ih sacinjavaju veoma privlacne vile, starije i nove.

Isli smo i do onog viseg dela, gde se kadica sa malim vodopadom nalazi levo, postavicu sliku, tu je lepo i da se na klupama sedi.

Dosli smo kolma, a mozete i busom, iz Oreija i Pirgosa, samo tada ideite prepodne, ako cete u bazen, jer popodne je poslednji bus iz banje u 18h.

Izvinjavam se na kvalitetu slika, pokvaran mi je aparat, pa sam slikala mobilnim, plus mi je sunce sijalo pravo u lice, jedva sam nazirala sta slikam!

IMG_20160627_075015.jpg

IMG_20160627_081556.jpg

IMG_20160627_081558.jpg

IMG_20160627_083449.jpg

IMG_20160627_083916.jpg

IMG_20160627_083937.jpg

IMG_20160627_085352.jpg

IMG_20160627_090154.jpg

IMG_20160627_102831.jpg

IMG_20160627_102941.jpg

IMG_20160627_102928.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

dujaspasa, hvala vam na divnim opisima Edipsos, sve sam ih pažljivo pročitala. Pomislila sam lepo je što postoje ljudi kao vi (persiram jer se ne poznajemo) koji imaju vreme, volju i želju da podele svoja iskustva i odgovore na pitanja. Sve simpatije.

Početkom februara meseca na nagovor prijatelj rezervisali smo Edipsos. Kako je sve bilo na brzinu nisam imala vremena da se informišem o deteljima. Svi opisi su bili slični.

"EDIPSOS je lepo uredjen gradić, smešten izmedju bujnog zelenila i tirkiznih voda evijskog zaliva, na 10km od luke Agiokampos. Izuzetnost ovom letovalištu daju i termalni lekoviti izvori, sa temperaturom vode od 34 do 70 stepeni, koji izviru iz dubina od 3000m i ulivaju se neposredno u Egejsko more. Zbog svojih lekovitih karakteristika, mineralni izvori Edipsosa poznati su još iz antičkog vremena.  
Danas je Edipsos moderno letovalište, koje posetiocima nudi izuzetnu priliku da uživaju u kombinaciji banjskog i morskog turizma. Ima dobro razvijenu turističku infrastrukturu: mnogobrojne hotele, vile sa studijima i apartmanima, spa centre, restorane, taverne, restorane brze hrane, poslastičarnice, igrališta za decu, lokalnu pijacu i brojne prodavnice i super markete.
U samom Edipsosu postoje dve manje i uže plaže sa mešavinom peska i šljunka. Prva se nalazi u centru mesta, pored male luke, a druga je peščana plaža na samim termalnim izvorima, gde voda izvire iz stena i uliva se direktno u more. U neposrednoj blizini (2km) se nalazi i oko 3km dugačka, peščana plaža mestašceta Agios Nikolaos. Zbog svoje raznovrsnosti, ovo letovalište rado posećuju kako porodice sa decom, starije osobe, tako i mladji i aktivniji gosti. "

Mesto i samo ostrvo vredi posetiti. Rekoh banja i to na moru, što da ne. 

Lutra Edipsos( lutra što u prevodu znači banja) stoji na početku većine njih.Posetila sam neke naše banje i provela se predivno. Koje god mesto posetim i gde god da se nalazim ja iz tog mesta izvučem ono najlepše, jer kako se kaže:"Lepota je u oku posmatrača."

O samim plažama nije posebno bilo reči.To nije ono što ja volim ali nije loše.  Ježeve i oštro kamenje na ulasku u vodu niko nije pomenuo do Mashe, i hvala joj na tome.Nije da sam pala u očaj ali nisam ni oduševljena.Jel sme nešto da mi se ne svidi, jer treba da žive oni koji ne znaju sve?

Dobro je što nisam pitala ima li komaraca, da li bi bilo:"Kako se drznula da pita, na lomaču sa njom, spalite vešticu." Valjda forumi i služe da se ljudi i informišu. Ja pripadam onom malom procentu ljudi koji imaju stav da svako ima pravo na svoje mišljenje, da ono što je meni lepo ne mora drugima  da bude i obrnuto.

Ja sad idem da se spremam za moje letovanje i prekidam svaku diskusiju o ovome. Izvinjavam se svima koji moraju da čitaju komentare ove vrste(i ja ih se gnušam) ali sam imala potrebu da ovo napišem jer me je neko sa nipodaštavanjem (možda nije ali se meni tako učinilo)  prozvao.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 14.7.2016. at 10:33, Tirkizna je rekao/la:

Plaza nam se nijedna ne svidja jer su pretrpane i previse je nasih i na njima, kao i u vodi.Jednom smo uzeli bele lezaljke za 5 evra, na njima nije skoro nikog bilo, adrugi put se vratili u Orei.

Posle ovog-- "Plaza nam se nijedna ne svidja jer su pretrpane i previse je nasih i na njima, kao i u vodi.", samo mogu reci--I vi ste nekome "nas" !!!

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, hemera je rekao/la:

dujaspasa, hvala vam na divnim opisima Edipsos, sve sam ih pažljivo pročitala. Pomislila sam lepo je što postoje ljudi kao vi (persiram jer se ne poznajemo) koji imaju vreme, volju i želju da podele svoja iskustva i odgovore na pitanja. Sve simpatije.

Početkom februara meseca na nagovor prijatelj rezervisali smo Edipsos. Kako je sve bilo na brzinu nisam imala vremena da se informišem o deteljima. Svi opisi su bili slični.

...

Lepo se provedi i ne obaziri se na te prozivke! :D Čekamo i tvoje utiske! Srećan put! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jesmo, zato mi biramo Orei, gde nas jezik danima necete cuti ili Pirgos, gde ce se cuti redje i gde se moze naci mesto u hladu, a da ne cujem nikog. Ne volim da cujem i razumem tudje razgovore, zato volim palze gde ljudi nisu blizu, a da plaza nije prevelika. Plus, cak i da nisu nasi, nema dovoljno mesta na plazi za sve koji hoce da postave svoju lezaljku, a nema ni lezaljki od kafica koje su slobodne, verovatno se do 10 sve popune.

Zato je nama Edipsos dobar samo kada su u pitanju bazeni :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, hemera je rekao/la:

Dobro je što nisam pitala ima li komaraca, da li bi bilo:"Kako se drznula da pita, na lomaču sa njom, spalite vešticu." Valjda forumi i služe da se ljudi i informišu.

Sto se komaraca tice mogu vam slike poslati. Ponesite sta god imate protiv njih.. Mi smo to kupili ovde. Ne moze se spavati u Ifigeniji od njih.

Nemojte se obazirati na komentare. Ovo je valjda mesto gde smemo i moramo da svi pisemo svoja iskustva kakva god bila.U oku je citalaca da odluce da li ce verovati. 

I mi smo dosli na nagovor prijatelja. To-"lepota je u ocima posmatraca", je vrlo mudro receno. Pozdrav

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 13.7.2016. at 20:16, sasha72 je rekao/la:

Ok.  Telefon vodica Jelene koju sam i ja kontaktirao je 00306988243240,. Jedino sto nije moguce otici samo do plaze Kukunaries, vec je izlet tako da se na toj plazi zadrzava 3 sata i jos toliko u gradu Skijatosu za koji kazu da je isto predivan.

E sada. Iako sam na ovaj telefon preko ove gospodjice rezervisao izlet na Skijatos za petak, ista mi je veceras u 22 h (cetvrtak) poslala poruku na vise nema mesta!!!!! Agencija se zove Pefki travel, a ja ovakvu neprofesionalnost odavno nisam sreo

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A kada si rezervisao?

Ima valjda još neka agencija za taj izlet.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rezervisao u sredu (dva dana pre). Ima jos agencija, ali me ovi zeznuse posto otkazase kad vise nije bilo vremena da se rezervise dok drugih za petak (poslednji dan naseg boravka ovde). Boze zdravlja, bice jos prilika :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plaza Porto Pefko, na 10 km od Edipsosa prema Gialtri, pescana, jedan deo uredjen sa 20-tak lezaljki, ostali slobodan. Tu na slobodnom delu se nalazi i jedan bor u cijem hladu je milina. Voda topla, cista. Uzivancija. Nama jedna od najlepsih plaza severne Evije.

Jedina mana je mnogo osa.

IMG_20160715_140120.jpg

IMG_20160715_140112.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906043
    Ukupno poruka