M&N

Prag - Karlstejn dvorac iz bajke

6 poruka u ovoj temi

Nadomak Praga nalazi se gradic - istorijski vrlo vazno mesto KARLSTEJN. U gradicu se nalazi istoimeni dvorac, koji je sagradio najpoznatiji ceski kralj Karlo Veliki. Do samog dvorca mozete stici jedino pesice strmom ulicom. Samo pesacenje traje 15 - 20 minuta, ali umor ne osecate jer ce vam paznju privlaciti pedivni izlozi suvenirnica. Dok se penjete dvorac je uvek naspram vas i sto se vise priblizavate utisak postaje sve velicanstveniji. Ono sto prvo primetite kada stignete je to da je dvorac odlicno ocuvan, kako spolja tako i iznutra. U njemu se nalazi bogata zbirka srednjovekovnih slika, kraljeva riznica i predmeti iz tog doba. Ako budete imali dovoljno dobrog vodica, cucete neverovatne price o samom dvorcu, njegovim graditeljima i vladaru. Nemojte ni pokusavati da slikate unutrasnjost dvorca - kamere su u svakom uglu. Sa zidina se prostire caroban pogled na mesto i okolinu i tada shvatate da ova gradjevina dominira celim krajem. Inace vidikovac je stvarno bozanstven i tu cete sigurno napraviti pregrst odlicnih fotografija.

Ako je jos neko doziveo KARLSTEJN na ovakav, slican ili potpuno drugaciji nacin bilo bi lepo da podeli sa svima nama! Za sve one koji nisu bili, a obilaze Prag - NE PROPUSTITE!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na mene je Karlstaj isto ostavio lep ustisak, na zalost nismo bili u mogucnosti da pogledamo ceo dvorac, nego samo jedno krilo, ali zaista je divan. U tom mestu su suveniri jeftiniji nego u Pragu i mnogo raznovrsniji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li bi mi neko ko je obišao dvorac, mogao pomoći, sa informacijom kako da stignem do Karlštajna iz Praga. Agencija nema organizovan obilazak, pa me interesuje da li eventualno ide neki gradski prevoz (voz, autobus). Takođe me interesuje i cena. Na temi Prag sam pročitala da je spominjana cena od 3E u jednom pravcu, a interesuje me pored toga i koja je cena za ulazak u dvorac.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jelena, do dvorca Karlštajn možeš vozom koji ide sa njihove glavne železničke stanice (Praha Hlavne nadraži). Sećam se kada sam u aprilu gledao red vožnje baš za Karlštajn, idu recimo na svaki sat vremena i u odlasku i u povratku. Put traje nekih pola sata. Cena vozne karte nije skupa, a za dvorac mislim da je preko 10 evra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko u sopstvenoj režiji obilazio Karlštajn? Kako iz Praga stići do dvorca i po kojoj ceni? Hvala :cvetak:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902762
    Ukupno poruka