acca

Vrnjačka Banja

582 poruke u ovoj temi

Ono što bi preko leta u Vrnjačkoj banji deci bilo zanimljivo je otvoreni bazen za sve generacije kao  i igralište pored japanskog vrta gde klinci mogu da prazne energiju na lično zadovoljstvo. Šetnja stazama, parkovima. O ostalim sadržajima koje tamo možete naći pisao sam od 28. strane ove teme, pa ako Vas zanima čitajte.

:):):) 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala za ove izuzetno korisne informacije. 

Kolebamo se sad u kom delu Banje da se smestimo. Našli smo neki apartman/stan u blizini kružnog toka, ili je možda bolje da potražimo nešto skroz na drugoj strani šetališta/parka? Mada je tu, ako se ne varam luna park, na koji se žale da je izuzetno bučan. A nama su bitni, pre svega, mir i tišina.

Koji deo banje biste preporučili da u njemu tražimo smeštaj (a da nije previše udaljen od šetališta/parka)?

Izmenjeno (zbunjen71)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Karta ispod je rotirana za 180 stepeni pa Sever dođe "dole" a Jug "gore"

5c99e5736e1b4_karta-mapa-vrnjacke-banjec

2-Htl Breza    31 - Htl Promenada i Central park   10 - roze tačka Gočko (centar banje)     8 - Htl Fontana  19 - kvart oko pijace   21 - slika ispod broja je zamak kulture Belimarković

Gde tražiti smeštaj? Ako želite mir i tišinu u privatnom smeštaju onda možda gledati istočni deo banje, tj u ulicama oko zamka kulture Belimarković (lavo i desno od ul 7 Juli). U tom kraju su sve privatne kuće sa uređenim dvorištima od kojih neke imaju i spoljne bazene za goste, Širina ulica je prilagođena slabijem intenzitetu saobraćaja. Medjutim treba da znate da je ovo deo banje na blagoj uzbrdici  do kojeg se od centra stiže za 15 min lagane šetnje, Uzbrdica nije strašna ali opet kažem  možda to nekome i ne odgovara, pogotovu ako se više puta u toku dana cima ka centru banje i nazad.

Deo od pijace prema kružnom toku (severni deo banje) je ravan, ali i dosta življi. Kad kažem življi mislim na malo pojačan saobraćaj a i pijaca je tu, pošta, banke, tržni centri. Uveče u par lokala / kafića imate i živu miziku, ali posle ponoći i ovaj kraj lagano utihne u san. Oko 6 h ujutru kreću komunlaci i dostavna vozila. Ovde ste bukvalno  na 5 min od centra, gde su sva dešavanja, a to je vrlo zgodno zar ne?

Ako ste za opciju jeftinog hotelskog smeštaja + ishrana, iz ličnog iskustva mogu da preporučim i htl / odmaralište Promenada gde, pored vrhunske lokacije (na samo ste šetalištu, tik uz central park i rimskih izvora, sve atrakcije i dešavanja lako dostupni) dobijatei mogućnost da se hranite na bazi punog pansiona, Sve po vrlo pristupačnim cenama i već sam o tome pisao i stavljao slike objekta na str 28 (OVDE)

Htl Promenada jeste MUP-ov ali da vas ne buni, ima gornjih spratova sa upotrebom lifta koji su namenjeni svim ostalim gostima objekta. Za porodice sa manjom decom ovo je baš baš dobra ponuda jer ste u centru, okruženi zelenilom u veoma prijatnom ambijentu za relax kaficu na terasama, Mirno je i relativno tiho, a sve najbitnije u banji je blizu, Igralište za decui japanski vrt su na 5 -7 min pešaka, Gočko na 7 - 8 min, Snežnik i otvoreni bazen na 10 min pešaka.. Na 70m od smeštaja imate i zatvoreni bazen komšijskog vojni htl-a Breza. pa ako vas mrzi da idete na gradski otvoreni ovo je opcija, može se ući i koristiti bazen uz novčanu naknadu koja je pre tri godine bila oko 500 din. Sobe u Promenadi  jesu starijeg datuma ali je vrlo čisto i uredno, hrana je ok, raznolika i naručujete danas za sutra.

Htl Promenada cene smeštaja za leto 2019 (ako niste radnik MUP-a); - smeštaj na bazi pansiona (noćenje i tri obroka) za jednu odraslu osobu koštaće 1820 din + boravišna taxa (1 evro= 118,5 din). Za decu do 6 god ako koriste zajednički ležaj i ne koriste hranu smeštaj je besplatan, a ako želite za dete pomoćni ležaj i tri obroka to će vas koštati 1000 din dnevno. Info sa recepcije hotela, 25 Mart 2019.

Odmaralište Promenada vam je br 31 na mapi iznad. Ako vam se čini primamljivo okrenite ih telefonom i pitajte za slobodne kapacitete (kontakt tel 036 611 060).

Znači ako hoćete privatni smeštaj i tišinu morate na periferiju, a ako je pešačenje problem onda tražiti sobu bliže centru. Sve je stvar kompromisa i ličnih prioriteta.

Srećno u traženju smeštaja.

;););) 

Izmenjeno (dimic_bata)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@zbunjen71

ne znam kakvu buku ocekujete, ali nije bas toliko ludilo u banji :D

Po meni, slobodno mozete da uzmete smestaj i u centru, mada bih ja izbegla bas sam deo oko pijace.

I taj deo oko Belimarkovicevog zamka meni se nesto nije dopao, a plus je i na uzbrdici kao sto je Bata rekao. Mislim, ima lepsih delova.

Npr. deo banje koji se zove Sneznik je bas lep, a mirno je, blizu svega, lepa priroda i ima lepih smestaja.

A preporucujem i apartmane Mavesa, koji su na samom setalistu, kod Gocka, ali nekako uvuceni, pa nema nikakve buke.

Mi smo bas bili zadovoljni, sve vam je na dohvat ruke. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mavesa su fini apartmani, ali NE vikendom i praznikom. Baš smo tamo imali peh. Odseli smo tamo pre 2 godine za 1. maj,, a u komsiluku na setalistu je bila kafana sa zivom muzikom. Kad su se   pijani gosti raspištoljili ( bukvalno), nije bilo spavanja do jutra. Uz asistenciju policije.

Vise su mi se svideli apartmani Raj ( ne vila Raj) , koji se nalaze u istoj zgradi gde je Iwa spa centar. 

I, da, vrlo je lep i. miran deo Sneznik. U taj kraj cemo sledeci put. 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ha, ha, nije valjda?! :D

I mi smo bili za praznik, ali tada je vrhunac buke bio u nekom penzionerskom domu/ kafani, sa takodje zivom muzikom, ali to se sve zavrsilo do 20h.

Nocu je uvek bilo mirno, ali, eto, nikad se ne zna...

Mada, kada bih opet isla u VB, mislim da bih i ja birala Sneznik. Bas lep deo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotelska soba nam ne odgovara, malo dete...

Hvala za preporuke, ali se sad isprečio novi problem: niko ne izdaje račun o plaćenom boravku, pa čak ni potvrdu/račun da je plaćena boravišna taksa, iako je redovno naplate gostima.

Naime, deo troškova boravka će mi refundirati sindikat, ali mi je potreban bilo kakav račun da bi predsednik sindikata imao pokriće za isplatu. Taman nađem odgovarajući apartman, ali odgovor je isti: mi račun ne  izdajemo/ ne plaćamo boravišnu taksu. Ili me jednostavno otkače čim pomenem račun - zauzet termin.

Pokušaću sa rezervacijom koju dobijem od booking-a, ako mi to prihvate kao osnov za isplatu, inače mrka kapa.

Pošto ništa nisam uspeo da dogovorim kod Snežnika,  probaću, na gore pomenut način, sa jednim apartmanom u zgradi malo iznad kružnog toka. Ako ni to ne uspe, dižem ruke od VB.

Izmenjeno (zbunjen71)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pronašao sam apartman u zgradi, drugi sprat, Jastrebačka ulica, preko puta zgrade Opštine.

Poznavaoci, kakav je to kraj, da li je bučno?

I da li se može poprečiti, pored zgrade opštine, peške naravno, do promenade (šetališta) ili se mora ići okolo ulicama?

Izmenjeno (zbunjen71)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako je žuta zgrada ja sam kupio u toj zgradi stan prošle god.u broju 41v.odličan kraj i miran.a ništa nije daleko.Ili je prvi deo Jastrebačke pre skretanja kod Vrnjačkih termi....

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Adresa je Jastrebačka 11a.

Nikad nisam bio u Vrnjačkoj Banji, tako da tačan položaj ne znam.

Važno mi je samo da nema velike buke i da se pijačne tezge ne prostiru do ispod prozora, tj. da je ulica čista, bez smeća ili gomile kontejnera koje  neredovno prazne.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E onda je to onaj prvi deo Jastrebačke....nijr tu gužva ni frka...bez brige a i pijac nije ispod prozora....

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Vrnjačku banju putujemo za Prvomajske praznike. Videla sam na internetu da postoji mogućnost iznajmljivanja bicikla. Zanima me da li su negde uz bicikli obezbeđena i dečija sedišta? Porodično da se vozamo po banji..... :rolleyes:

 

Izmenjeno (sanja1984)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da jesu, mi tamo imamo svoje bicikle, pa nisam bas 100% sigurna, ali mi u glavi da smo vidjali dosta ljuidi sa rentiranim i nekom bordo decjom stolicom ili kako se vec to zove.... npr 99% ima :D

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za vreme praznika posetio banju pozitivni utisci .Pre par godina posetio Soko banju definitivno Vrnjacka banja prednjaci i broj 1 je u Srbiji.O banji je dosta toga receno jacu samo da opomenem ako nadjete oglas sobe Djordjevic to je prevara zaobidjite.Vlasnik je Nada Djordjevic .Zenu nisam video prilikom dolaska u banju sam je nazvao ona kao fol nije bila kod kuce vec mi dala navodjenje kako da dodjem do sobe i kao kljuc je u vrata udjite docicu kasnije.Cim sam video sa spoljnje strane znao sam da je prevara .Blagi uzas kad udjete unutra horor ne daj boze nikom .... Posle sam saznao od ljudi iz banje da zena tako radi trazi novac ranije i time se bavi kad dodjete nije tu i tako zaradjuje.Srecom nisam puno uplatio post net samo 1000 din pa nisam mnogo stetovo.Smestaj sam bio nasao na internet i on je jedini bio slobodan a okreno sam 30 broja telefona najmanje sve je zauzeto jer sam zvao par dana pred polazak.Imao sam srece u telefonu sam imao brojeve koje sam zvao i zamolio da mi nadju smestaj jer sam ostao na cedilu.Hvala dobrim ljudima i nasli su mi smestaj posle par minuta.Smestaj je bio iznad japanskog vrta posle odmaralista vracar odmah iza ima tri zgrade nova gradnja ,lux stanovi sve pohvale i toplo preporucujem smestaj .Imate na internet vila park imaju jednosobne i dvosobne apartmane ja sam uzeo dvosoban znaci moze da primi 4 osobe .Smestaj vredi svaku paru sve je novo kartica za struju sve lux kao hotelski smestaj cak i bolji.Cena je 30 eur dan za dvosobni stan .Sto se tice ponude u banji ima za svakog po nesto uglavnom posetioci banje su ljudi sa decom.Banji fali jedan kopleks zatvorenih bazena kao Soko terme u tom fazonu .Cuo sam da se gradi i da ce biti i to za par godina.Pozitivno je i sto nema bar ja nisam mnogo primetio brze grane i ne prevladava miris rostilja i utisak vasara,Od restorana ima siroka ponuda moja topla preporuka je Tri lipe cene su korektne i porcije duple.Na trgu imate Keops brza hrana to je fino.Na ulazu ima Gocic klopa kod Velje cene povoljne ali ukus los .Od skuplje ponude tu su Kruna ,Dukat Tri golubice itd .Ponuda je uglavnom sarolika ali nisam zadovoljan cenom i dobijenim par sto se tice restorana Tri Golubice jedan od najpoznatijih u banji ali lose veoma lose za taj novac mora mnogo ali mnogo bolje.Savet 5 dana je sasvim dosta za banju .Posetite i manastir Zicu treba videti i ako je manastir u obnovi zasluzenoj jer mu treba renoviranje.Na Goc nisam bio jer sam bio ranijih godina ali iz pravca Kraljeva a ovaj banjski deo nema bas sta da ponudi a i vreme nije bilo za setnju bar sto se tice prvog maja.Ako nekog zanima bilo sta pitajte utisci su svezi.Vidim da je neko pisao za bicikl ima iznajmljivanje 700 din ceo dan ima i sa decijim sedistem .

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo pre par godina jeli u Kruni i bilo je odlicno sve, posebno pastrmka.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka