tonia

ORMOS PANAGIAS

476 poruka u ovoj temi

Posle dosta godina,olucila sam se za Grcku,zahvaljujuci "Sitoniji na dlanu".Izbor je Ormos Panagias,alternativa Sarti.Ono sto trazim od letovanja, plaze,jako mi je bitan smestaj,jer u Grckoj jedno nude,a dobijes nesto drugo,bar na osnovu ovog foruma,a i nekih drugih iskustava.Molim sve one koji su bili u Ormosu,da napisu svoja iskustva.Putujemo kolima sredinom avgusta,tek treba da se odlucimo za smestaj.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@tonia

Ukoliko imate u planu svakodnevne obilaske plaža svakako izaberite Sarti s obzirom na centralni položaj na istočnoj obali. Smeštaji gde ćete sigurno ispuniti očekivanja su ERIFILI (Sarti beach), FOTINI (Stari Sarti) i ARISTOTELIS (Novi Sarti). Kada je okolina ORMOSA u pitanju ukoliko finansije dozvoljavaju svakako razmotrite HOTEL ANTIGONI. Pozdrav i nadam se uspešnom pohodu na ovaj prirodni biser Halkidikija!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako više volite ljude onda Sarti, a ako više volite prirodu onda Ormos Panagia.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve je ekstra na Sitoniji,ali NIKITI is the best.

Danas smo bili u Ormos Panagias-u,lepa je plaza,plava zastavica,gradic je lep,mali i lucki,odatle polaze brodovi svaki dan za obilazak Svete Gore.Nista specijalno.

Pozz.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko odseo u Ormos Panagiasu? Kakvo je mesto za bazu? Preporuka za neki smestaj, mozda?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pokušala sam da nađem adekvatan, a koliko toliko povoljan smeštaj u Ormosu, al' nisam uspela.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja vidim da su neki smestaju na onoj plazi, valjda Trani Amudia ili tako nekako, a neki su na onom brdascu iznad. Te vile na brdascu su uglavnom luksuzne i imaju fenomenalan pogled, mada sam nasla i jednu koja nije toliko luksuzna, vec onako, pristojna (doduse sad sam nesto zagubila papir sa mailom i cenom, jer sam se raspitivala jos u februaru, a volela bi da znam koja bi im sad bila ponuda) pa me zanima i koja bi bila bolja opcija. Da nije to na brdascu previse uzbrdo? Meni ne smeta da prosetam malo do plaze, ali ne volim bas da se mnogo pentram.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U mom raspitivanju je deo oko Ormos Panagiasa (trani ammouda, brdo iznad ormosa pa do lagonisi plaze) cenjen za 3-krevetni studio/apartman od 40 do 145 evra po danu. Na kraju cekamo da vidimo da li nam je prosao depozit za EVANGELIA'S FAMILY HOUSE, na trani ammouda plazi, od kojih smo dobili jako povoljnu ponudu za period 12. do 25. avgust.

Videcu da sledece nedelje postavim, kao pre dve godine na temi smestaj na sitoniji, xls fajl sa cenama i kmz fajl sa pozicijama apartmana koje smo jurili ove godine (Nikiti, Ormos Panagias, podnozje Neos Marmarasa i Sykia) Igrom slucaja, nekako su se mailovi prosledili i nekima u Sartiju, Toroniju i Porto Koufo, pa i za neke odatle imam informacije :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

U 2.6.2012. at 14:47, Jbyn4e je rekao/la:

U Na kraju cekamo da vidimo da li nam je prosao depozit za EVANGELIA'S FAMILY HOUSE, na trani ammouda plazi, od kojih smo dobili jako povoljnu ponudu za period 12. do 25. avgust.

I mi smo gledali ovu vilu, ali kako nas je dvoje nije nam isplativo da plaćamo četvorokrevetni apartman. Da je još neko u planu da ide sa nama, a bilo je i takvih varijanti, onda bi nam ova vila bila baš fin izbor. Inače, vidim da je na početku Trani Amude, dakle bliže Ormosu, što je dobro. Jedino ne verujem baš da imaju pogled na more ili ga imaju, ali iz daljine, kroz krošnje drveća i preko komšijskih krovova, jer su uvučeni u odnosu na plažu, pa još i u dnu dvorišta, al' ne mari, plaža je svakako blizu i po mom ukusu je. Ako nije problem pošalji mi PP sa tom cenom koju ste postigli da makar imam okvirnu predstavu koliko para traže, pa da za neku narednu sezonu znam.

Suki, nemoj smeštaje na brdu, jer su oni sigurno dosta daleko od Ormosa, a bliži Agios Nikolausu. Plaža će ti svuda biti blizu, obzirom da je dugačka, al' treba da gledaš i udaljenost od mesta, naročito ako nećete svuda kolima.

***

Moje impresije sa Sitonije naćićete OVDE. Kliknite i uživajte!!!

Izmenjeno (mirarbi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidi, nama je bilo svejedno sto se tice blizine plaze i pogleda na istu. Cak smo razmisljali dugo o Sofia's & Lakis' House koja je na pla puta do NIkitija (http://www.halkidiki.com/sofia-lakis/index.htm), ali na kraju je prevagnula cena za Evangelia, a nije delovalo pri prvom ispitivanju da ce na kraju biti toliko povoljni.I u pitanju je trokrevetni (a mozda bude i cetvorokrevetni, otkud znam) apartman.

Saljem ti na PP cenu koju smo dogovrili.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Setila sam se ove kuce o kojoj pricate :) Da li sam im pisala ili ne, ne secam se :neznam: Moracu da primenim vase taktike, pogotovo u cenjkanju, jer ja prvu cenu shvatim bukvalno i nikad ne pitam da li bi malo spustili :D

@Jbyn4e

stavi i ovde cenu ako hoces, nema veze, da znamo, ali obavezno ako se odlucite za Ormos, stavi posle neki izvestaj i slike, jer bas ima malo podataka za ovo mesto, a meni ono nekako deluje kao ok za bazu.

@Mirarbi,

ma, nije problem ni svuda kolima (mislim od kuce do plaze, to je verovatno minut-dva), nego cisto da znam, nesto mi svi uslikaju tako da se ne vidi dobro, a meni deluje kao da tu ima uzbrdica, ne mogu da ocenim kakav je Ormos, da li je to tipa Neos Marmarasa, sve u brdu ili nije, sta cu kad ne poznajem Sitoniju :unsure:

Cak sam sad gledala slike Metamorfozisa, gde su moji juce otisli i odjednom vidim neku sliku ulice, totalno uzbrdo, bas, bas i zbunim se nacisto, jer sam bila ubedjena da je Metamorfozis skroz ravno mesto. Tako, da me malo zbunjuju ta mesta po Sitoniji :huh:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ni ja ne vidim razlog da se cena ne kaze ovde, mnogima bi znacilo onako okvirno da znaju.

Suki, ipak ste se opredelili za Sitoniju ove godine?Ja sam onako sebicno navijala da odes na Eviu da nam izvidis teren :D

Meni isto OP deluje kao ok baza, moja prijateljica je letovala vec dva puta i treci put se vracaju. Mislim samo da su cene smestaja malo jace, iz ne znam ni ja kog razloga. Ovako je fino, mirno, penzionersko mesto. U principu mislim da bi meni ovde bilo skroz super, samo me je malo odbila cena smestaja koju sam cula od nje, oni su npr. u junu trokrevetni apartman placali 50 evra dnevno sto je meni previse, ali ako ostanu 10 dana dobiju jedan dan gratis sto na kraju izadje 45 evra. Ali je meni i to previse, cak mislim da im nista nisu spustili cenu zato sto su dosli i naredne godine, a mozda je njima i glupo da im spuste cenu. Eto, mi u istom periodu trokrevetni apartman u Neosu, na obodu grada sa terasom koja ima predivan pogled na more a kuca nije u brdu vec na samoj obali, placamo 29 evra dnevno ove godine

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nemam ja ništa protiv da se ovde kažu cene, ali sam za konkretnu vilu shvatila da je Jbyn4e svojim naročitim naporima i umećem postigao neuobičajenu cenu, te da i ne želi da je obelodanjuje. Uostalom, tako postignuta cena (ispod realne) i nije neki reper, a i ako bi je javno saopštio svi zainteresovani bi od tih vlasnika vile u mail prepisci tražili istu tu cenu ili nižu, što možda sa aspekta tih vlasnika nije OK, pa bi Jbyn4e mogli i da zamere. Nebitno, to je samo moje viđenje stvari. Pored toga, čovek je obećao da će u vidu posebnog dokumenta objaviti sve cene smeštaja koje su mu na Sitoniji nudili, kao što je i ranije radio, tako da će to biti dovoljna informacija i orijentir za sve.

Nego, Suki, pokušaću da ti objasnim kako Ormos izgleda. Kad dolaziš iz pravca Vurvurua, sa desne strane skrećeš u sam centar mesta (ili skrećeš levo, kad dolaziš iz pravca Nikitija, ali ne na prvom skretanju - ima više ulaza - jedan vodi ka Trani Amudi, a drugi u centar mesta, a možda ima i još koji, a da mi je promakao). Centar je načičkan kućicama i svim drugim sadržajima. Tu je i poveći, betonski dok na kojem uvek ima parkiranih autobusa i dosta ljudi, jer odatle kreću oni veliki brodovi na izlet ka Svetoj Gori. Ti busevi dovoze do mesta ukrcaja na brod turiste iz ostalih delova Sitonije, a možda i Kasandre, Paralije i sl., pa ih pretpostavljam čekaju ceo dan, kako bi ih posle 17h kad doplove vratili nazad u njihova odredišta. Ceo taj centralni deo mesta je u, uslovno rečeno, "kotlini", te kad jednom uđeš u njega, dakle dovezeš se ili dopešačiš uzbrdicom, onda više nema penjanja, već je zaravan. Uh, al' ga objasnih :), k'o dete u obdaništu. Hoću da kažem, mesto je ravno, al' u zagrljaju brdašaca sa obe strane. E sad, deo van centra, gde počinje dugačka plaža Trani Amuda i gde je vila koju je Jbyn4e pominjao, je takođe skroz ravan u dužini od par kilometara. Tu imaš duuuugačku plažu, šetalište uz nju, put i u zaleđu retko raspoređene vile sa velikim dvorištima i hotel Antigone. Ispred hotela postoji kafić sa ležaljkama i suncobranima. Drugih sadržaja na tom potezu, koliko ja znam, nema. Novo uzvišenje je tek na kraju uvale, kada se već krene prema sledećoj plaži. Dakle, po meni, najbolje je naći vilu bliže Ormosu, a uz tu duuugačku plažu. Onda vam je sve na dohvat ruke i dostupno i peške. Jedino što vam se tada može desiti da se malo penjete, a zatim i spuštate do centra, do radnje, pekare i sl.

***

Moje impresije sa Sitonije naćićete OVDE. Kliknite i uživajte!!!

Izmenjeno (mirarbi)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlicno si objasnila, Mirka :srce:

@maloprase

mi za sada znamo termin, a za destinaciju se jos vaga :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam zimus poslao dosta upita za mesta Vurvuru, Agios Nikolaos (deo uz plažu Triani Amudu i Ormos Panagias), Nikiti i Neos Marmaras za period sredina Juna. Odgovori koje sam dobio govore da je sam Ormos Panagias skuplj od ostalih mesta, ali, što je zanimljivo, vile na plaži Triani Amuda su najjeftinije. Konkretno, bez cenkanja, trokrevetna Evangelia je kostala 20E bez cenkanja, a apartman u Ana Xofiskoji je skoro do mora i dosta blizu Ormosa (6 kreveta, zasebna kućica) 40E (takođe bez cenkanja). I ostale cene u istom mestu su manje više bile tu negde.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905039
    Ukupno poruka