spajki

U Rumuniju preko Bugarske

7 poruka u ovoj temi

Pozdrav,

zanima me da li je neko od "juznjaka" isao u Rumuniju preko Bugarske? Posto sam iz Nisa planiram da obidjem nesto kao Drakula tour ali ne bih isao preko Temisvara, kao sto se ide sa agencijom nego sa donje strane,i tih 250km razlike bih "potrosio" na obilazak juga Rumunije. Dakle, da li neko ima takva iskustva, sta vredi obici i na jugu rumunije a i u Bugarskoj usput?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko dana si planirao za ovaj put i koje gradove bi obišao sa severne strane Karpata?

Južna strana nije toliko turistički razvijena i putevi su lošiji. Definitivno vredi obići manastire Horezu i Curtea de Arges (možda i manastir u steni Namaesti), Poenari (pravi Drakulin zamak) i Targoviste (dvorski kompleks u kome je Vlad živeo do odlaska u Tursku i gde je kasnije krunisan)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa sta znam 3-4 dana, dok nam ne dosadi. Deca ulaze u pubertet pa im sve brzo dosadi i pocnu da gundjaju, ali ovo ce im se svidjati. Severno bih isao do Brasova i okoline. Sta znaci losiji put, da ima krivina u uzbrdica ili rupa, da ne kazem srpski los? Kakav je put odozdo do Sinaje i Brasova, jel nisu veliki usponi, da ne mucim auto bez potrebe? Gde spavati i sl?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da bi se kvalitetno posetilo treba barem 5 dana. Preporučio bih ti sledeći itinerer:

Ući u Rumuniju preko Kladova, pa na Targu Jiu i Ramnicu Valcea do Curtea de Arges. U tom mestu se nalazi fantastičan manastir, koji bukvalno oduzima dah. Tu bi bilo najbolje noćiti prvu noć.

Zatim preko Transfagarasan puta preći Karpate. Transfagarasan je naporan, ali fenomenalan put (ja ga nisam prošao jer je tada bio zavejan). Posetiti Poenari i ledničko jezero Balea i noćiti u Sibiu ili Sigišoari (ja sam izabrao Sibiu zbog jeftinijeg smeštaja). Oba grada su srednjevekovni saksonski utvrđeni gradovi, a Sibiu (Sibinj) je ipak malo manje komercijalizovan. Po 4-5 sati su dovoljni za obilazak svakog od gradova.

Treći dan bi bio, recimo, Sigišoara i Brašov. Noćenje u Brašovu i sutradan poseta tvrđavi Rasnov i zamku Bran i eventualno utvrđenim crkvama Harman i Prejmer (sve je u okolini Brašova). Još jedno noćenje u Brašovu,pa Sinaja i Targovište i dugačak povratak kući preko, eventualno, Vidina (Bugarska).

Ja sam u maju išao Temišvar, Hunjedoara (koju obavezno treba obići ako se ima vremena), Sibiu, Sigišoara, Targovište, Curtea de Arges, pa preko Targu Jiu i Kladova do KGa za 5 dana.

Simpatično je da se do Targovista prolazi kroz selo Moronei u kome je Borat snimao scene iz Kazahstana.

Severno su putevi fantastični, a južno je sve podsećalo na Srbiju, pa i putevi. Ja sam birao sporedne puteve zbog panorame i doživljaja i policije i svi su bili barem prohodni.

Dvokrevetne sobe su 25-30 evra. Javi se na PP ako treba info oko smeštaja.

I da, ne znam šta ima da se vidi u Bugarskoj :)

Poz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ih, pa opet izadje 700 km. Ja sam gledao preko Googla, do Brasova izadje oko 500km pa sam mislio malo do Bukuresta, Sinaje, Targovista.. Jel tu ima sta za obilazak?

Sta znaci naporan a fenomenalan put? Jel ima puno krivina, uzbrdica i sl.?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Joj gledao sam tu emisiju. Jos samo da imam ferari :tuga:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27031
    Ukupno tema
    906179
    Ukupno poruka