vladimir

Putna isprava - Pasoš

338 poruka u ovoj temi

Cao drustvo,

imam jedan mali-veliki problem.

Slucajno sam shvatio da mi za desetak dana istice pasos. Problem je u tome sto je meni drzavljanstvo (koje se trazi za vadjenje novog) igrom slucaja u Crnoj Gori iako od rodjenja zivim u Beogradu i samo sam par puta video tu drzavu na letovanju.

Bio sam ocigledno poprilicno lenj posle "osamostaljivanja", pa jos nisam trazio srpske papire. Sada me interesuje da li neko zna, da li je moguce dobiti novi pasos samo sa potvrdom da ste podneli zahtev za srpskim drzavljanstvom (proces traje 4-5 meseci)?

Hvala svima unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko znam,nece moci...I ja sam igrom slucaja rodjena u Lijepoj njihovoj,pa sam cekala na resenje o prijemu u drz. tada SRJ,2001.,a tek onda su mi dali izvod iz knjige drz.,posle cega sam podnela zahtev za izdavanjem pasosa...Tako,letuj negde u Srbiji ili CG ove godine,sta da radis... :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dolazi polako vreme  da se spremaju pasoši za letovanje  :)a i   zamena novih pasoša , e imamo stare koji su još validni ili ti važeći i nedoumicu :wacko: da li vaditi nov pasoš sa svim njegovim novitetima ili još ove godine izdržati sa starim (pitanje da li će stići da se izdaju za sve koji će želeti nov pasoš) . Nije meni zbog braće Grka nego zbog braće nam Makedonaca :P oni se i prošle godine sa gađenjem hvatali za  naše pasoše i pravili gužve na svojoj granici. Ajmo sad ko šta misli da vidimo pa da zauzmemo zajednički stav :besan:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja svakako moram da vadim novi pasos, posto mi stari istice u aprilu. Da ne moram ne bih vadila novi pred more, jer dosta cu se zajebavati sa papirologijom oko viza, ne treba mi jos cekicanje u redovima za isprave. Guzvi ce svakako biti na granicama, jer ako idete buskom turom na letovanje, neki ce opet imati stare pasose, te ce se njihovi obradjivati peske, sto znaci cekanje na granici. Citam da su sad malo u NS-u sredili situaciju sa guzvama na vadjenju isprava, ali isto citam da imaju ideju da ukinu papirice sa brojevima, sto znaci da ce opet napraviti sranje i opstu tucu u redovima.

Znaci, ja da ne moram da vadim novi pasos pred leto, to svakako ne bih radila, vec bih sacekala da prodju guzve i haos, te ga natenane izvadila na jesen.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A jel' postoji neki rok do kojeg se moraju izvaditi ti novi pasoši?Uuuff.. I kad uopšte početi to raditi? Moj traje do 2011, jbt...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zamenu pasoša novih za stare treba izvršiti zaključno sa 31.12.2007.god . a daće Bog da tada uđemo na beli šengen i da nove pasoše samo pokazujemo na granicama a ne da ih prvo šaljemo ambasadama na viziranje

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zamenu pasoša novih za stare treba izvršiti zaključno sa 31.12.2007.

Ha? :smorilo: Mislio si 2008. godine?

Znači mogu a i ne moram do leta da promenim pasoš?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da mislio sam na 2008. samo ne znam koja je bolja varjanta novi ili strari

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koliko sam ja upoznata novi još nisu pušteni u promet.

tek negde posle maja.

takođe koliko znam dok važi pasoš po zakonu, ne treba ga menjati, ako zakon dugačije ne nalaže.

ili ga ne napunite da nema gde da se turi šengenuša :zaljubiska: mnogo mi se dopao izraz :bez-zuba:

event.png

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba mi pomoc:

Imam plavi pasos koji istice u januaru 2009. E sad ako putujem krajem avgusta,pocetak septembra pasos nece vaziti jos 6 meseci. Da li Turci to pustaju ili vaditi ponovo novi-stari plavi,posto je pitanje kad ce krenuti da izdaju crvene?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba mi pomoc:

Imam plavi pasos koji istice u januaru 2009. E sad ako putujem krajem avgusta,pocetak septembra pasos nece vaziti jos 6 meseci. Da li Turci to pustaju ili vaditi ponovo novi-stari plavi,posto je pitanje kad ce krenuti da izdaju crvene?

Ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu ovo sto kazem,jer sam slucajno nacula u agenciji u koju sam svratila po kataloge kad je jedan stariji gospodin postavio to pitanje,i ako me sluh dobro sluzi rekli su mu da to vazi za Grcku,a ne za Tursku.Ipak raspitaj se jos jednom,moze se desi da ,,ne cuje baba sinko" :D :D :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba mi pomoc:

Ja sam u potpuno istoj situaciji. Od agencije do agencije dobijam razlicite informacije tako da ne znam sta je tacno. Varijante su da je dovoljno 1, 3 ili 6 meseci...

Svaka proverena informacija je dobrodosla.

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna tacno da kaze do kada vaze stari pasosi i da li ce moci sada da se dobije sengen viza ako nemas novi pasos? Toliko se to ovih dana pominje,a agencije ne znaju jos nista detaljno, a Nova godina se blizi,treba da se spremaju papiri.....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko znam stari pasosi vaze do kraja sledece godine, znaci do 31.12.2009.

Za vize ne znam ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904661
    Ukupno poruka