Aleksandar Đuričić

Koju knjigu nosite na odmor?

355 poruka u ovoj temi

Šta voliš da čitaš inače?

Ako bi nešto pitko ali ne plitko, ja bih uvek išla na Skandinavce. Kod njih se često nađe ogoljeni , jednostavni stil a kvalitetan sadržaj,

Sad na Taru sam, nevezano za skandinavce, nosila Ljosu ( Avanture nevaljale devojčice)i Išigura ( Ostaci dana) - super knjige, isto mogu u tvoj kriterijum s tim što bih od Ljose možda izabrala nešto drugo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Amorfna

Volim da citam nesto zanimljivo, opusteno i komediju. A sto se tice stila pisanja, volim one stilove koji su na visem nivou. Volim nesto izmedju prostih i previse slozenih recenica, naravno ako gledamo celo delo, bitno je da ima neki nacin na koj je napisano, mozda cak i neka prirodnost pisca u svom tom pisanju. Pogledacu predlozene knjige. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za leto preporucujem Sofi Kinselu i sve knjige o kupoholicarki.Mozda mi necete verovati,ali je moj muz Mini kupoholicarku citao do 4h onoga dana kada smo kretali nazad.,a ja se nisam makla s plaze dok je nisam procitala u cugu. Pitko,duhovito,bez da ti se ijedna vijuga napne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitko,duhovito,bez da ti se ijedna vijuga napne.

To mi se sviđa. :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uvek nosim samo knjigu, odnosno neki " temeljan "vodic o zemlji u koju putujemo a za specifične zemlje ponekad su u rancu i dva vodica. :D

Odmori su nam  relativno dugi, aktivni, sa puno obilazaka različitog sadržaja, pa objektivno i nema vremena za čitanje.   

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mnogo volim teme o knjigama.

Evo šta je zgodno za more: Pol Oster. Mislim da nijedna knjiga nije loš odabir kada je reč o ovom piscu.

Za ljubitelje baš lakše literature: Čovek po imenu Uve, S tobom na odstojanju.

Zanimljive knjige za maštoplove: Erlend Lu ili Justejn Gorder.

javiću vam za šta se ja odlučim ovog leta!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svaka čast @Milkica87

Vrlo zanimljiv izbor literature. Jedan moj dobar prijatelj je ljubitelj Ostera. Pročitao sam nekoliko knjiga i meni nije legao. Čak sam se dobro zamislio da se prisetim tematike (i idalje mi loše ide). Ne mogu da kažem da mi se ne dopada, samo mi jednostavno ne leži. Moderan pisac, veoma plodan.

Kada se on već pomenuo, meni je na pamet pao Murakami. Iako potpuno drugačiji stil, ni on mi baš ne leži. Pročitao sam nekoliko njegovih knjiga. Krenup sam hronološki od Norveške šume, pa Igraj, igraj, igraj... Čini mi se da mi se svaka sledeća manje dopadala. Baš na nekom davnom moru sam pročitao jednu tanku njegovu knjižicu koja se bavi jednom noći u Tokiju, nije bila loša, ali naslova se ne sećam.

Ovu laku literaturu koju si navela nisam čitao, ali zato mi je Gorder izuzetno zanimljiv i mislim da mu se moram vratiti. Sofijin svet je obavezan filosofski priručnik. Za leto možda zanimljiviji roman Misterija pasijansa, koji sam čitao prilično davno, ali ga se i dalje odlično sećam.

Već odavno ne čitam na letovanjima (iskoristim to za celodnevna druženja sa decom), ali zato čitam tokom cele godine. Već godinama se bavim Pekićem i iščitao sam skoro pa sve. Ostao je poslednji, sedmi tom, Zlatnog runa i možda par sitnijih eseja...

Dosta je zahtevan za čitanje, pa pravim i višemesečne odmore od njega, kada čitam potpuno drugačiju literaturu. Skandinavski pisci pišu odlične krimiće. Iščitao sam kompletnog Ju Nezbea i on je svakako za preporuku. Ko voli nešto tako, neka ponese par njegovih knjiga, ¨poješće¨ ih na letovanju.

Imam još jednog italijanskog pisca. Donata KArizija. Totalnu uvrnuti krimi romani...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ju Nesbe-odlican!

Samo, mozda na odmoru, nesto leprsavije :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najvise Harlana Kobena, Donata Karizija i Sidni Seldon. Jeste teza literatura, al volim knjige koje te teraju da razmisljas i zakljucujes. Tako da uvek idu sa mnom i na more. Uskoro krecem Ju Nesbe. :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad sam rekao teža literatura, više sam mislio na nešto drugo.

U svakom slučaju, Koben i Karizi mogu biti dobar izbor za letnju razbibrigu. Pišu dobre trilere. Šeldon je već klasik tog žanra. Čitao sam ga prilično davno, sa petnaestak godina. Pojavilo se mnogo modernih pisaca trilera (poput Nezbea) koji to dižu na neki viši nivo. Naravno, ko nije čitao ne treba da zaobiđe ni velikane tog žanra Morela, Ladlama, Lusbadera...

Skoro sam u nekim opuštajućim pauzama čitanja naleteo na knjigu Box, Slavoljuba Stankovića. Prilično zanimljivo i duhovito.

Robert Heris i Bil Brajson (nemaju veze po stilu) pišu dosta zanimljive lagane knjige...

Ko bi ipak pokušao nešto ozbiljnije, moja najtoplija preporuka je Pekić. Potpuno sam fasciniran itelektom i znanjem koje je posedovao. Oprobao se u više žanrova i svuda je prepoznatljiv njegov jedinstven stil pisanja u kom svoje likove često dovodi do apsurda i provlači kroz razne fantazmagorije. Pun ironije i sarkazma. KO se odluči, za početak i upoznavanje sa njim, preporučio bih Sentimentalnu povest britanskog carstva, pa tek kasnije neki od romana Besnilo, Atlantidu.., a između zbirke pripovedaka kao Novi Jerusalim, ili Pisma iz tuđine... Tek kada sa svim tim završite i dobro ga upoznate, upustite se u pustolovinu zavnu Zlatno runo. Ja sam na samom kraju. Trajalo je godima. Samo Runo čitam već treću godinu, sa pauzama koje nekad traju i po šest meseci.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne nosim nijednu knjigu sem vodica za mesto na koje putujem, i tamo jos dokupim nesto slicno, sto posle i kod kuce rado listam i secam se...Na moru ne citam ni Zabavnik, samo gledam u horizont do besvesti.

Izmenjeno (rakel)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dzejms Paterson, Ju Nezbe, Tes Geritsen, Harlan Kobe. Za ovo leto knjiga od Patrise Koldvel i Dzejson Metjuz koga upravo citam.

Slazem se sa  @Beeblebrox ko ne voli trilere Bil Brajson je legenda

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ko bi ipak pokušao nešto ozbiljnije, moja najtoplija preporuka je Pekić. Potpuno sam fasciniran itelektom i znanjem koje je posedovao. Oprobao se u više žanrova i svuda je prepoznatljiv njegov jedinstven stil pisanja u kom svoje likove često dovodi do apsurda i provlači kroz razne fantazmagorije. Pun ironije i sarkazma. KO se odluči, za početak i upoznavanje sa njim, preporučio bih Sentimentalnu povest britanskog carstva, pa tek kasnije neki od romana Besnilo, Atlantidu.., a između zbirke pripovedaka kao Novi Jerusalim, ili Pisma iz tuđine... Tek kada sa svim tim završite i dobro ga upoznate, upustite se u pustolovinu zavnu Zlatno runo. Ja sam na samom kraju. Trajalo je godima. Samo Runo čitam već treću godinu, sa pauzama koje nekad traju i po šest meseci.

Procitala sam Novi Jerusalim i Besnilo, svidjaju mi se. Sada citam Kako upokojiti vampira,malo mi je teska,pravim pauze citam nesto drugo,pa mu se opet vratim ali nesto mi ne ide :neznam:.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine sam na moru citala Ahilov pev, po preporuci koleginice , onako...

Ove godine godine cu citati od Stivena Presfilda  Ognjenu kapiju .

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Karl Uve Knausgor < Moja borba, drugi i treci tom, na proslogodisnjem odmoru procitala prvi i bas mi je prijao .,..

I obavezno nesto od Irvinga Jaloma, ako pronadjem nesto sto nisam procitala....

Citanje na odmoru mi predstavlja nesto posebno, radujem se nabavljanju knjiga i laganom iscitavanju dok  pijem jutarnju kafu  na tarasi... ponesem po 5,6 knjiga i ponekad mi se desi da mi je zao sto  ih nemam jos...

Izmenjeno (Hladovina)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902754
    Ukupno poruka