Alexia

ZAKINTOS

7088 poruka u ovoj temi

Koliko km ima Beograd-Zakintos ?

Beograd-Killini (odakle krece trajekt za Zakintos) cca. 1.250 km.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je tacno da mesto Argasi nema svoju plazu, koje mesto vi preporucujete? ....

Argasi ima plazu, ali na njoj ne treba gubiti vreme.

Najlepse pescane plaze su na poluostrvu Vasilikos, i to : Gerakas, Porto Roma, Mavrazi.

Ako volite vodene sportove, onda Porto Roma.

Na Gerakasu je fenomenalno za one koji zele mir.

Preporuka je, naravno, ici u junu ili u septembru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jun otpada, plan je kraj avgusta ....zasto septembar ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jun otpada, plan je kraj avgusta ....zasto septembar ?

Na Zakintos i Kefaloniju mozes ici cak i oktobru, more je toplo, temperatura vazduha

25-28 C. Vetra nema uopste , kao sto se moze desiti u julu i avgustu.

Cene su daleko manje, a sto je najvaznije, nema guzve.

Dakle, krenes brodom na Navagio, a tamo ne zateknes jos 5 brodova sa gomilom turista, kojima rade motori i dime....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Argasi ima plazu, ali na njoj ne treba gubiti vreme.

Najlepse pescane plaze su na poluostrvu Vasilikos, i to : Gerakas, Porto Roma, Mavrazi.

Ako volite vodene sportove, onda Porto Roma.

Na Gerakasu je fenomenalno za one koji zele mir.

Preporuka je, naravno, ici u junu ili u septembru.

KOLIKE SU TEMPERATURE U JUNU I KOLIKE SU SANSE DA PADA KISA? JEL PROSO NEKO KROZ LAGANAS.....KAKVO JE MESTO I KAKVA MU JE PLAZA?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

KOLIKE SU TEMPERATURE U JUNU I KOLIKE SU SANSE DA PADA KISA? JEL PROSO NEKO KROZ LAGANAS.....KAKVO JE MESTO I KAKVA MU JE PLAZA?

I u junu je vreme fenomenalno, 30, pa i preko 30 C. Prosle godine 14 dana u junu nije bilo ni oblacka.

U Laganasu je najveca guzva, i najbolji provod nocu - sto je super ako zelite takvo letovanje. Plaza je duga, pescana, ali je i na njoj tesno - doduse u junu nesto podnosljivije.

Najlepse plaze su na poluostrvu Vasilikos - ako volite pesak. A ako zelite sljunak, stene i tirkizno plavu boju mora, onda pravac na severni deo ostrva, Blue Caves, ili brodom na Navagio .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto ja ipak i dalje razmisljam o Zakintosu, i to bas o Laganasu, nasla sam poneku informaciju. Videla sam slike, fino izgleda i danju i uvece.. Mislim da mesto uopste nije lose, bila je drugarica prosle godine i kaze da ima finu plazu, i da je to ipak gradic, pa ima i gde da se mrdne, a ostale plaze, koje su verovatno malo lepse su cini mi se, blizu kolima.. Preko koje agencije ides? I izvini, koje si godiste? A za kisu u junu, ne znam..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto ja ipak i dalje razmisljam o Zakintosu, i to bas o Laganasu, nasla sam poneku informaciju. Videla sam slike, fino izgleda i danju i uvece.. Mislim da mesto uopste nije lose, bila je drugarica prosle godine i kaze da ima finu plazu, i da je to ipak gradic, pa ima i gde da se mrdne, a ostale plaze, koje su verovatno malo lepse su cini mi se, blizu kolima.. Preko koje agencije ides? I izvini, koje si godiste? A za kisu u junu, ne znam..

Idem sa deckom......83 godiste. Mi smo iz Beograda ali smo aranzman uplatili preko Euroturs-Nis agencije .....imaju predstavnistvo i u Beogradu. U predsezoni 10.06 ....za 130evrica +viza,osiguranje,trajekt itd.. Jel mi mozes reci sajt na kom su te slicice i informacije o Laganasu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idem sa deckom......83 godiste. Mi smo iz Beograda ali smo aranzman uplatili preko Euroturs-Nis agencije .....imaju predstavnistvo i u Beogradu. U predsezoni 10.06 ....za 130evrica +viza,osiguranje,trajekt itd.. Jel mi mozes reci sajt na kom su te slicice i informacije o Laganasu?

I ja cu ici s deckom , ali verovatno pocetkom avgusta, ako se u medjuvremenu ne odlucimo za Krf.. Ovo je sajt na kom imas 360 sstepeni sliku bas plaze, bas na Laganasu, a procunjaj malo i po sajtu...

http://www.greeka.com/ionian/zakynthos/zak...es-360-08-a.htm

S obzirom da je gradska plaza, ne izgleda lose, je l da?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam se bas nervirala sto u Nisu nijedna agencija ne radi Zakintos... Videla sam samo Euroturs-ovu ponudu, medjutim oni imaju nesto za pred sezonu i za septembar. Bar tako na sajtu stoji. Razmisljam se izmedju Tasosa i Zakintosa, sredina septembra, jer su cene neuporedive za Zakintos u toku sezone i recimo septembra.

Jel je u pitanju ona kuca Dimitra, kako ti se cini, jel su vam dali neke informacije

o mestu gde se kuca nalazi  i jos neki detalj cega nema na sajtu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam se bas nervirala sto u Nisu nijedna agencija ne radi Zakintos... Videla sam samo Euroturs-ovu ponudu, medjutim oni imaju nesto za pred sezonu i za septembar. Bar tako na sajtu stoji. Razmisljam se izmedju Tasosa i Zakintosa, sredina septembra, jer su cene neuporedive za Zakintos u toku sezone i recimo septembra.

Druga polovina septembra na Tasosu moze biti problematicna sto se vremena tice, dok je Zakintos dovoljno juznije da mozes ici i u oktobru !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

znam da je sve blizu.. nekako sam vec sve prostudirala pa se osecam kao da sam vec bila..

bicemo smesteni u argasiju.. iznajmicemo auto..

za sada sigurno u planu navagio plaza velikim brodom

blue caves malim brodicima koji voze kroz pecinu, do ag nikolaosa kolima pa cemo tu uzeti brodic.. usput cemo obici aliki i okolinu..

jedan dan u akva park..

tri dana za obilazak drugih popularnih plaza: gerakas, porto roma, laganas, keri..

to je vec sest dana...

jedan dan smo planirali kolima do Navagio plaze tj do vidikovca.. jer brodom sigurno necemo dospeti gore :)

1. sta jos preporucujete?

2. kad se ide na izlet brodom jel se obilazi krug oko ostrva ili vozi samo istocnom stranom.. koliko to traje vremenski?

3. poseta plavim pecinama, koliko traje?

vredi li posetiti zapadnu stranu, alagas, kambi, maries?

Veliki brod obilazi celo ostrvo, a mislim da put traje oko 5 sati (od toga si sat vremena na onoj lepoj plazi). Iskreno, meni je bilo malo muka, srecom zaustavljao se na dva-tri mesta da se okupamo, inace...

Poseta plavim pecinama ne traje dugo. Ako krecete iz Ag. Nikolaosa to je mozda sat vremena, ne vise. Predlazem vam da kad krenete kolima na taj vidikovac sa kojeg se vidi ona plaza Navagio obidjete celo ostrvo. Ima fenomenalnih vidikovaca i duz puta, a sam obilazak traje svega tri-cetiri sata. Mozete da se spustite do bilo koje male plaze da se okupate. Meni se, licno, to najvise dopalo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam isla tim velikim brodom na turu oko celog ostrva i tura je trajala 8 sati sa sve zadrzavanjem na Navagio plazi. Licno to vise nikada ne bih ponovila, jer od momentu kada je brod dosao do zapadnog dela ostrva i nadalje, more je bilo nemirno, talasi prilicno veliki i ceo brod je povracao naredna 3 sata minimum. Na Navagio plazi se zadrzavas sat ili sat i po (nisam sigurna) i ne vredi te muke. Moj savet je da kolima odes do luke Porto Vromi (put je malo zeznut, serpentine..) i odatle iznajmis brodic i odes do Navagio plaze kad ti odgovara i ostanes koliko hoces (taman da izbegnes guzve kad svi oni veliki brodovi istovare putnike na kupanjac). Mi smo otisle jedan dan do Porto Vromi, ali je bas taj dan duvao vetar jaci od dozvoljenog za isplovljavanje, tako da nisu smeli da nas voze. Evo na mapi se vidi gde je Porto Vromi.

Sto se mojih plaza-favorita tice, to su Porto Zoro (sa super beach barom, odlicnom muzikom, kafom, novim WC-ima, tusevima, kabinama..), Xygia i Makris Gialos.

Evo ovde ima vise o njima: http://www.zantehotels.gr/zante-beaches.html

http://www.zakynthos-net.gr/pag_eng/engl.htm

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja izgleda ne znam da postavim sliku...

Evo da probam sa mapom opet

map1wz9.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Xygia je preslatka plazica, ali jako mala. Iznad nje parkirate kola, pa sidjete na plazu pazljivo, malo je strmo. Iznad plaze se nalazi 'prirucni' kafic i pogled od gore je super. Sa plaze do kafica vode spiralne stepenice. Inace, plaza je poznata po podzemnim izvorima sumpora koji vodu cine malo belicastom, a miris je vec znate kakav.. Kazu da je za one koji pate od reume i artritisa blagotvorno kupati se tamo.

xigiauk3.jpg

Makris Gialos je isto mala plaza, sljunkovita, ali preslatka sa divnom tirkiznom bojom mora. Ona velika tura brodom pravi kupanjac-pauzu i na ovoj plazi. U samostalnoj reziji mozete ovde iznajmiti camac i vozice vas do obliznjih pecina - spilja.

makrgialoz5.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka