Alexia

ZAKINTOS

7088 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima,


Da li postoji neka opcija da se provede ceo dan na Navajo plazi, tipa ostavi nas ujutru tamo a pokupi neka uvece kada se vracaju sa poslednjom turom ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima, da li neko ide 18.7. u vilu Ionian Colors preko Belvi agencije? Zanima me kako se dolazi do ove plaze na ostrvu? Vidim na slici da postoji mostic do tamo, ali kako doci do toga mosta? Takodje me zanima trenutna situacija , cene , bezbednost na Zakintosu? Neko je spominjao vina, ja ih bas volim , pa ako neko ima da mi preporuci neko dobro sa solidnom cenom bilo bi kul :D 

Hvala unapred na odgovorima :) 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prilaz do Xigie 2, da li tezak?Koliko se pesaci?Da li da se usudimo sa malom decom?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima :)
Da li neko može da mi kaže nešto više cenama hrane jer mi aranžman iz agencije ne obuhvata nikakav obrok, pa ću morati sam da se snalazim?
Hvala unapred :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Овако, пошто су мени доста значиле информације које су људи писали овде, могао бих и ја нешто да напишем... :) Били смо од 1. до 11. јула у Лаганасу, у Еугенији 1... Апартман добар, кухињица ок, поседује решо, фрижидерчић са фризом(ако неко воли да мрзне лед за виски или сок, ваља знати), сто у кухињи(нама служио више за сушење опраног посуђа)... Купатило....... Ух, вероватно као и у већини вила... Она "када"(као чучавац, тако је ја зовем), ако се МОЖЕ уопште тако назвати је катастрофа, јер ће вам стално плавити купатило, те ћете морати њихов пешкир(који мењају на неких 2-3 дана) да користите за брисање ногу(папуча), како не бисте прљали по соби у којој спавате... Терасица је нама била много лепа, јер смо имали поглед на море, базенчић и лепо цвеће! :) На њој смо повремено ручкали, пили еспреса, пића и тако... :) 

Е, сад, што се тиче плажа... Плажа у Лаганасу је голо........ :) да не бих лајао сад, не ваља ништа... Десни део, ако гледате од кружног тога ка мору, је нешто бољи, те близу места где изнајмљују чамчиће и педалине имају 2 нека ресторанчића, а ресторан који је ближи Камео плажи је супер... Опростите, не знам како се зове тачно... :)  Јели смо грчку пицу и неку симпа салатицу, 2 пића и неки као сладолед куп за 20ак евра... И у Бг не можете да прођете нешто јефтиније, тако да...... :)

Даље, имате Агиос Состис острво(или Камео, ако вам тако драже, тако су га назвали Британци)... Прелепо. Нама се баш допало острвце! Као да није у Лаганасу... :) Улаз се наплаћује 4 евра по особи и за то добијате и пиће. Пића могу бити пивца(Хајнекен, Митос, још нека), пар сокића... За Бакарди бризер морате доплатити 1-2 евра, исто тако и за коктеле и тако даље... Код стена обратите пажњу на јежиће... Нису велики, али свеједно вам могу упропастити дан-два... :) 

Када излазите са Агиос Состис острва и крећете ка апартману, идете десно... Уколико вам падне на памет да истражујете, па кренете лево-никако немојте! Прљаве плаже, много травуљине, тотално безвезе...

Нама најдража на том потезу око Лаганаса је Каламаки плажа. Мирно, лепо, нема лежаљки, гужве, разноразних погледа... Ви, па 20-30 метара празно, па следећи пешкири и тако... Ако вам дође да се опустите и побегнете од гужве-Каламаки! Плус, имате велику шансу да пливате поред Карете Карете... :) Нама је то било супер, јер смо све време одмора мислили на њих. :) Један пар нас је чак назвао Карете. :) 

Кад смо код Карета, заиста слатка створења, али плашљива и НИКАКО их немојте акати ако дођете у прилику да пливате поред њих. То су нежна створења која су у изумирању, па ако налетите на њих, фино их мазите, а не као силеџије... Ово причам, јер је било Руса који су буквално покушавали да стану на њих!:djavolko:

Ако хоћете да видите Карету Карету и да је евентуално помазите, идите на док, где је лука, прекопута Камео острва. Ту двојица рибара ујутру око 7(тада морате бити тамо, значи пораните) дају храну једној корњачици, коју можете сликати из непосредне близине, а понекад вам рибари изађу у сусрет, па је можете и помазити. :) ПС: Понесите неки евро(2-3), па ставите у кантицу на њиховом чамцу, јер од тих пара хране корњаче... :)

Што се тиче изнајмљивања аута-само нова возачка дозвола вам је потребна! Дакле, никакве међународне, јер вам ови наши само хоће узети 2000 безвезе... Ми смо преко Јониана узели, жути симпа ауто, на дан нам је испало 35 евра са све ПУНИМ осигурањем. Немојте се зезати са осигурањем, јер могу ноћу да дођу и одвале вам ретровизор, па вам то наплате 50-100 евра... Него, пуно осигурање и мирно спавајте. Горива има свуда, немој да вас наше новине лажу. Па, око 25 евра вам је сасвим довољно(и превише) да пређете југ,исток и север острва. Запад острва нисмо прошли, јер је стеновит, има и планина неких, па нисмо хтели да се зезамо и трошимо време.

Е, сад, када узмете рент а кар, препоручујем да пут поделите на 2-3 етапе... Свака етапа, нови дан... Ми смо узели 2 дана... Прва етапа је била Василикос, што подразумева Геракас плажу(верујте да је безвезе, само што можете видети те пирамидице где су КАО јаја,а у ствари нису,ако питате волонтере), Банана плажу(која је феноменална, лепа плажа, пространа, може да се плива лепо, а горе имате и кафић-ресторанчић, на коме можете појести велику салату са лососом и 2 чаше домаћег вина(које није лоше) за неких 13-14 евра), потом Порто Азуро(фе-но-ме-на-лна плажа, кафић, травица около, можете и доле на песак сићи, са десне стране неке стене... обавезно отићи), потом Аргаси, који нема плажу, али можете видети место, које је фино заиста, мирније доста од Лаганаса. Даље смо отишли у место Циливи. Градић прелеп, миран(дању додуше), плажа симпатична, много боља од Лаганаса. Свакако отићи и видети. Кад се свуда окупате, уморите, одете назад у апартман, окупате се, мало одморите, онда правац-Занте... Симпатичан градић, не тако велики, са доста места за клопу. Прво вече у Зантеу смо били у рибљем ресторану Спартак, са некаквим мрежама, где смо јели и пили за неких 20ак евра. Мало шетања, трг Св. Марка(чини ми се да се тако зове), симпатично место, пуно кафића, обавезно попити кафу, сок, пиво, шта ко воли... :) У повратку до аута, нека посластичарница са БРДО сладоледа, колача и чега све не. Сладолед је на мерење, можда је мало скупљи, али верујте да је укус прва лига! :)

Други дан аутомобилом-Крените опет на доле, до места Кери, где је највећа застава Грчке, која је ушла у Гиниса. Прелепо! Не толико застава, колико поглед из ресторана који је код заставе. Е, сад. Поглед не можете добити ако НЕ ПЛАТИТЕ пиће... Да не бих био прост, само ћу рећи да узмете нешто најјефтиније, како бисте имали прилику да се сликате на том месту са прелепим погледом. Цене су такве да бију по ушима. Примера ради, 2 шејка су изашла 11 евра. 

Крећете одатле назад, па долазите до скретања за место Маратиас. Када дођете до неког ресторана и помислите да је то плажа, одете у исти и питате где је, они ће вам рећи да је то плажа и да не можете даље, јер је приватно-будалаштина. Наставите даље на своју руку, доћи ћете до једне лепе плаже. ;):)  Кренете назад, никако немојте ићи у место Лимни Кериоу(или тако некако), јер је тотално безвезе. Наставите даље и идите према Зантеу, затим путем до Циливија, а одатле до места Аликес. Од Лимни Кериоу до Аликеса ће вам требати око сат времена лагане вожње(осим ако не волите малко брже :)) ). Кад прођете Циливи, мало ћете се одвојити од мора, завирити мало у дубину Закинтоса, али не брините, то је прави пут. :) Кад дођете до Аликеса-феноменално. :) Поглед према Кефалонији, кафићи са симпа музиком, малко можда скупљи, али није сад ни страшно, уштедите негде другде. :) Имате и кревете са завесицама, где можете да побегнете од сунца. :)

Опет иста прича, вратите се до Лаганаса, купање, спремање, па правац Занте. Одете до ресторана Сувлакери грил, наручите Скепасти питу и ....... Претурите се вас двоје од једне. Цене баш приступачне и свакако треба отићи и пробати. ПС:Један од конобара је Србин. :)

Што се тиче Лаганаса и клопе... Пф, очекивао сам више, али пар места може да вам се допадне... Гирос прекопута Баркода(клуб-кафић), 2 евра мали, 4 велики... Мали је заиста сасвим довољан, јер ћете се са великим борити... Девојке поготово! Мр Далас-риба да, гирос не. Гирос је сиромашан, мали је далеко мањи од малог у горе поменутом гиросу и тако даље. Мало ћете дуже можда чекати на рачун, али није страшно. :)

ПАНОС-ресторан који не смете заобићи!!! Јефтино баш, а МНОООООГО добар. Специјалитети које обавезно треба пробати су јагњетина КЛЕФТИКО, а за предјело грилована фета(неко поврће ставе, заједно га грилују и......ммммм!). Једно то предјело, 2 сока, један Клефтико-14 евра. Наједе се вас двоје ЛАГАНО! Плус добијете од куће неки дезерт, зависи колико сте им симпатични. :)) Ако пак узмете литру вина, два клефтика, гриловану фету и једну ракију, рачун ће бити око 25 евра... Нећете успети то све да поједете, ма колико се трудили. :)))

Иначе, Панос се налази када из главне улице, када идете КА Јонион рент а кар-у, скренете десно, па неких 250 метара, са десне стране. :)

 

Ух, сигурно сам нешто изоставио, али слободно питајте, па ћемо видети можемо ли вам помоћи.

Извините на овако писаном тексту, јесте непрегледан, али сам покушао што више информација да вам доставим. :)

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ух, извињавам се. Изоставио сам 2-3 информације.

Ми смо потребне ствари узимали на 2-3 места...

Прво место-Јордан. Човек је....... Пардон, није човек, него човек и по! Прича српски врло добро, ако хоћете мало бољи разговор, неки савет, енглески му је течан и баш се испричасмо са њим. Помоћи ће врло радо, посаветовати вас за све што га питате, неће вам продати шљ робу и тако даље... Да му останете дужни евро, два, три, није никакав проблем. Али, будите људи и вратите му то!

Друго место-Експрес маркет. Најјефтиније у Лаганасу, ако немате могућност да одете до Лидла.

Треће место-са леве стране улице, гледајући од кружног тока ка изласку из Лаганаса, продавница пића. Све и свашта од пића продају и заиста су цене доста боље од цена у продавницама около.

Споменућу и Лидл, у који смо отишли једном, потрошили 40ак евраДИ и ако се гледа у односу на остале маркете-да, најјефтинији је. Е сад, имало је и блесавих који су ишли пешака(група од неких 4-5 њих) до тамо и то је чиста лудост. Много је пешачења, а није БАШ толико јефтиније! :)

 

Даље-ноћни живот. Што се тиче ноћног живота, имате на располагању буквално целу главну улицу и мање више све се врти у круг... Цене су свуда СЛИЧНЕ, али пар места има који су нам се допали. На првом месту Коктелс енд Дримс, који се укључује у трку последњи(у 00:00), али исту и добија. Цене пића су ок, ништа веће од околних дискотека, барова и кафића, али много боља атмосфера. Препознаћете га врло лако, јер кад се отвори-сија ко Лас Вегас :) Цене су око 3,4,5,6 евра... А тако је свуда, реално. :)  Можете попити мало код куће, а тамо узети једно-два пића. :) Има једна цака што се тиче тог места-не морате причати српски при улазу, јер постоји вероватноћа да вас неће пустити. ;)  Енглези су повлашћени, а ми их тамо урнишемо, па нам зато не дозвољавају приступ неким местима. :) Причајте неки квази пољски, или енглески ако га добро знате и тако... :)

Ако хоћете мало опуштенију варијанту, до неких 12-1 ноћу, идите у Бар код... Виски око 5-6 евра,сок 3-4, коктели 4-5 и тако даље... Мало су МОЖДА јаче цене, али нема идиота око вас, те ако хоћете да изађете, а да вас не иритирају разноразни људи, идите тамо. :)

За добру блеју, где можете потрошити неких сат-сат и по, препоручујем Медузу. Иста ствар, цена је можда јача, али добијете и ужитак. Једна шиша(наргила, ако вам лепше) за две особе и 2 коктела су 18 евра. Када вам ослаби шиша и дим који избацујете, додају вам онај пепео, или како год се то звало и то не наплаћују. :) Док год имате арому, можете дувати. Дуња, вишња, то препоручујем, ок су. :) Вишња лепша, моје мишљење! :) 

Можда сам неки прескочио, али на ова 3 се све своди. :)

 

Што се тиче сувенира-ДОБРО пазите! Немојте да се залећете, они ближи мору су скупљи. Исто тако, радња до радње може да се разликује у ценама и до 2-3 евра по магнетићу, кугли, или плишаној Карети Карети... Значи, добро обиђите целу улицу, немојте да вас мрзи, на летовању сте, нисте нa издржавању затворске казне. :) Увече, лагано кроз шетњу, уђете у једну, па другу, трећу....... И на крају видите где је шта јефтиније. :) ПС: При куповини плишане Карете Карете, обратите пажњу на то да ли је око напрсло, или се негде рашила... Ми смо купили на крају једну скупљу, али лепшу! :)

 

 

Е, да... Што се тиче екскурзија, преко Аква травела, имали смо акцију 3 екскурзије за 50 евра... Све 3 вреди видети, верујте!

Имате Навајо плажу, Плаве пећине и Ксигија плажу, то је прва екскурзија-супер је. Добро, нас та Ксигија није одушевила, напротив, тотално нам је безвезе, али ова 2 остала су вредела.

Потом смо имали тражење корњаче(можете је видети где год, тако да то и није неки доживљај), Кери пећине и острво корњача-Маратониси. То острво се само зове тако, јер подсећа на корњачу, иначе их тамо нећете видети. И тај излет нам је био супер.

Трећи излет нам је био одлазак до винарије Калинико(где можете купити 2 флаше вина за 7 евра), потом Боxали брда одакле се види цео Занте, Лаганас, онда силазак у град, шетња по трговима, одлазак до цркве Св. Дионисиоса, улазак у исту и после свега тога, таман кад се мало уморите и ознојите-Банана плажа. Исто супер излет. :)

 

 

Све ово је лепо, фино, али по нашем мишљењу, само једном отићи. Сасвим је доста, ако се добро организујете. :) Има лепших места која треба посетити. А нека чак и дуплирати. Или више пута отићи. :)

 

Izmenjeno (Fabrizio)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima, ja idem u Laganas 31.07 vila Mouria 1, zanimaju me utisci putnika koji su vec boravili u toj vili. Planiram rent a car i da li je stvarno dozvoljeno voziti sa nasom novom dozvolom ili ipak treba medjunarodna?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na prošlom letovanju u Turskoj sam uspeo da nađem hotel gde sam kupio bonove za  njihovu večeru po dosta povoljnoj ceni. Zna li neko postoji li takva neka opcija u Laganasu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na prošlom letovanju u Turskoj sam uspeo da nađem hotel gde sam kupio bonove za  njihovu večeru po dosta povoljnoj ceni. Zna li neko postoji li takva neka opcija u Laganasu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Е, да... Што се тиче екскурзија, преко Аква травела, имали смо акцију 3 екскурзије за 50 евра... Све 3 вреди видети, верујте!

I mi idemo u ponedeljak preko Aqua Travel-a, reci mi nesto vise o samom putovanju, organizaciji, kakvi su im autobusi, jesu li komforni ipak smo mi dosta visoki :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 Што се тиче пута, рачунај око 22 сата да вам треба до тамо... :) У Србији ћете, највероватније, стајати једно 7 пута :)) Док покупе све путнике, толико отприлике треба... Пауза има сасвим довољно, нећете у гаће пустити. :) У Предејанима ако узимате пљескавицу са кајмаком, припремите доста пара(динара) и узмите ЗА ПОНЕТИ, јер је обично огромна гужва и нема шансе да стигнете да поједете тамо(ту је пауза око 40 минута). Ми смо имали пех на путу до тамо(пресекосмо неког лика, упао у јарак, на граници нас вратили на место "злочина" :) и изгубисмо доста времена). Зашто сам ово споменуо-водич Синиша нам тада није ни реч рекао, док нисмо извршили притисак на њега да каже шта се дешава. Поред тога, генерално смо имали ок однос са њим и ок је прошао пут. :) Аутобуси су сасвим ок, имаћете кесе поред седишта да бацата ђубре, клима ради, кад се побуните-угасиће,појачаће и слично. Што се тиче удобности буса...... :/ Хм, овако, ја не волим бусеве, тако да ту нисам баш компетентан, али могу да ти кажем да није толико лоше. Имало је горих бусева. Када улазиш/излазиш из буса-добро пази главу, јер сам и ја имао тих проблема(рокнух 2-3 пута главу :) ). Док седиш, нећеш имати проблема са тим, ту има сасвим довољно места. Бус је на спрат, можда си видео слике. :)

Трајект траје неких сат и 10 минута... Тако нешто... :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 Da li Egenia ili bar kod bazena ima WiFi?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratili smo se juce sa Zakintosa. Utisci su vrlo pozitivni, uzivali smo i mi i deca. bili smo smesteni u Argasiju, u ovim apartmanima http://www.argassi-zante.com/zante-zakynthos/athina-apartments-argasi

O samom smestaju nemam dovoljno reci hvale, imali smo dve odvojene sobe i kuhinju, obe sobe su imale izlaz na ogromnu terasu i pogled na dvoriste i malcice na more. Na terasi nikad nije bilo sunca, a smestaj se nalazi na kraju slepe ulice pa automobile nismo ni culi ni videli. Gazdarica i njene cerke su stalno tu, tako da nismo uopste razmisljali o tome da neko moze da nam dira stvari. Sobe nam je spremala svakog 3. dana, sa sve menjanjem posteljine i peskira. Izuzetno su ljubazne i gostoljubive, brala nam je paradajz iz svoje baste, dobili smo njihovo maslinovo ulje na poklon... A smestaj smo u ovom periodu placali 35 evra dnevno.

 

Samo ostrvo nam se dopalo, mada stvarno ima ruznih i zapustenih delova, put ka Laganasu je bukvalno ruglo. Plaze su ok, deca su odusevljena, ja onako. Prosto nisu po mom ukusu, daleko su mi lepse plaze sa Krfa na kojem smo bili prosle godine. Ali je ovo raj za decu, dugi plicaci, voda cista i topla kao iz bojlera, plaze siroke i prostrane... Cesto smo popodne isli na Porto Zoro i Bananu, i tu ostajali do 9 uvece, sami, deca su jurcala, pustala zmaja, kupala se, pravila bedeme od peska... Isli smo na izlet brodicem iz Agios Nikolasa, za nas 4 su nam naplatili 30 evra, inace je 8 evra po osobi. To ukljucuje i posetu plavim pecinama i kupanjac. Na Navajo plazi smo se bas kratko zadrzali, ali sve u svemu zadovoljni smo izletom i deca su ga lepo podnela. U povratku smo svratili na Makris Gialos, stvarno predivna plaza, bas po mom ukusu. Jednom smo bili i do Xigie i dopala nam se

Posto smo isli sa decom, naravno morao je da padne i Akva park. Odlucili smo se za onaj u Tsiliviju, zbog brojnih preporuka na Trip Advisoru. Odlazak je bio totalni fijasko, i svima najtoplije preporucujem da ga zaobidju. Cenu nisu naveli na njihovom sajtu, dzukele, a ulaz je za odrasle 18 evra, za decu stariju od 2 godine 10 evra. Prirodnog hlada skoro da nema, mladji sin se osuo katastrofa ziva. Ima vrlo malo tobogana, a vecina pocinje da radi tek od 12 sati. Vrhunac je bio kad su sa travnjaka na kojem smo bili smesteni i gde je kao bilo malo hlada, krenuli da u 4 popodne sklanjaju lezaljke i da nas bukvalno teraju da predjemo na drugi deo. Tu smo se pokupili i otisli u sobu, sto zbog toga, sto zbog detetovog osipa

 

Na kraju, najvise smo uzivali na plazi Dafni, i na njoj smo provodili ceo dan. Predivan prirodni hlad, plaza prosto odise mirom, voda topla i sve vreme mirna, kao ulje, sedeli smo od pola 10 pa bukvalno do pola 9 uvece, s tim sto smo odlazili u sobu da deca rucaju, a stvari smo ostavljali na lezaljkama

Isli smo i na Lagans plazu, voda divna, a plaza ruglo sa svim onim kaficima, reklamama... Isli smo i na Cameo Island, to nam se bas dopalo, ali nije bas za malu decu zbog ogromnog i klizavog kamenja, gotovo da je nemoguce da udju u vodu. Plaza Kalamaki je isto ok, ali je u 12 sati tamo prevruce.

 

Inace, trajekt smo platili 75 evra, dobili smo popust na povratnu kartu, nisam znala da daju popust, Ioanian Ferries je bio prevoznik.

 

Putevi su onako, nisu bas najsjajniji, prilicno su uski i trebalo mi je par dana da se naviknem. Nije mi bas bilo previse prijatno kad iz suprotnog pravca naidju kamion ili autobus. 

Planirali smo da posetimo i Askos, nacionalni park, ali smo na kraju odustali, deca nisu pokazala neko interesovanje, a nije nam bas bilo blizu. Bile su velike vrucine, preko 30 stepeni

 

Kupovali smo jednom ozbiljije u Lidlu, za ostalo smo se snabdevali u marketima. cene su, ono, kao i svuda u Grckoj malim marketima. Cini mi se da su na Zakintosu nesto jeftiniji restorani, tipa musaka je u Argasiju bila 5 evra, giros 2 evra i sl.

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratili smo se juce sa Zakintosa. Utisci su vrlo pozitivni, uzivali smo i mi i deca. bili smo smesteni u Argasiju, u ovim apartmanima http://www.argassi-zante.com/zante-zakynthos/athina-apartments-argasi

O samom smestaju nemam dovoljno reci hvale, imali smo dve odvojene sobe i kuhinju, obe sobe su imale izlaz na ogromnu terasu i pogled na dvoriste i malcice na more. Na terasi nikad nije bilo sunca, a smestaj se nalazi na kraju slepe ulice pa automobile nismo ni culi ni videli. Gazdarica i njene cerke su stalno tu, tako da nismo uopste razmisljali o tome da neko moze da nam dira stvari. Sobe nam je spremala svakog 3. dana, sa sve menjanjem posteljine i peskira. Izuzetno su ljubazne i gostoljubive, brala nam je paradajz iz svoje baste, dobili smo njihovo maslinovo ulje na poklon... A smestaj smo u ovom periodu placali 35 evra dnevno.

 

Samo ostrvo nam se dopalo, mada stvarno ima ruznih i zapustenih delova, put ka Laganasu je bukvalno ruglo. Plaze su ok, deca su odusevljena, ja onako. Prosto nisu po mom ukusu, daleko su mi lepse plaze sa Krfa na kojem smo bili prosle godine. Ali je ovo raj za decu, dugi plicaci, voda cista i topla kao iz bojlera, plaze siroke i prostrane... Cesto smo popodne isli na Porto Zoro i Bananu, i tu ostajali do 9 uvece, sami, deca su jurcala, pustala zmaja, kupala se, pravila bedeme od peska... Isli smo na izlet brodicem iz Agios Nikolasa, za nas 4 su nam naplatili 30 evra, inace je 8 evra po osobi. To ukljucuje i posetu plavim pecinama i kupanjac. Na Navajo plazi smo se bas kratko zadrzali, ali sve u svemu zadovoljni smo izletom i deca su ga lepo podnela. U povratku smo svratili na Makris Gialos, stvarno predivna plaza, bas po mom ukusu. Jednom smo bili i do Xigie i dopala nam se

Posto smo isli sa decom, naravno morao je da padne i Akva park. Odlucili smo se za onaj u Tsiliviju, zbog brojnih preporuka na Trip Advisoru. Odlazak je bio totalni fijasko, i svima najtoplije preporucujem da ga zaobidju. Cenu nisu naveli na njihovom sajtu, dzukele, a ulaz je za odrasle 18 evra, za decu stariju od 2 godine 10 evra. Prirodnog hlada skoro da nema, mladji sin se osuo katastrofa ziva. Ima vrlo malo tobogana, a vecina pocinje da radi tek od 12 sati. Vrhunac je bio kad su sa travnjaka na kojem smo bili smesteni i gde je kao bilo malo hlada, krenuli da u 4 popodne sklanjaju lezaljke i da nas bukvalno teraju da predjemo na drugi deo. Tu smo se pokupili i otisli u sobu, sto zbog toga, sto zbog detetovog osipa

 

Na kraju, najvise smo uzivali na plazi Dafni, i na njoj smo provodili ceo dan. Predivan prirodni hlad, plaza prosto odise mirom, voda topla i sve vreme mirna, kao ulje, sedeli smo od pola 10 pa bukvalno do pola 9 uvece, s tim sto smo odlazili u sobu da deca rucaju, a stvari smo ostavljali na lezaljkama

Isli smo i na Lagans plazu, voda divna, a plaza ruglo sa svim onim kaficima, reklamama... Isli smo i na Cameo Island, to nam se bas dopalo, ali nije bas za malu decu zbog ogromnog i klizavog kamenja, gotovo da je nemoguce da udju u vodu. Plaza Kalamaki je isto ok, ali je u 12 sati tamo prevruce.

 

Inace, trajekt smo platili 75 evra, dobili smo popust na povratnu kartu, nisam znala da daju popust, Ioanian Ferries je bio prevoznik.

 

Putevi su onako, nisu bas najsjajniji, prilicno su uski i trebalo mi je par dana da se naviknem. Nije mi bas bilo previse prijatno kad iz suprotnog pravca naidju kamion ili autobus. 

Planirali smo da posetimo i Askos, nacionalni park, ali smo na kraju odustali, deca nisu pokazala neko interesovanje, a nije nam bas bilo blizu. Bile su velike vrucine, preko 30 stepeni

 

Kupovali smo jednom ozbiljije u Lidlu, za ostalo smo se snabdevali u marketima. cene su, ono, kao i svuda u Grckoj malim marketima. Cini mi se da su na Zakintosu nesto jeftiniji restorani, tipa musaka je u Argasiju bila 5 evra, giros 2 evra i sl.

 

Da li se dobija popust na trajekt uvijek ako odmah kupis povratnu? Da li je to 75eur ukupno u oba pravca?

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, u oba pravca, dvoje odraslih, jedno dete i mislim da mladji sin ne placa, naravno i auto. Pitajte obavezno na salteru. Nasi prijatelji su dosli novim trajektom, Levante, stvarno je fancy. Oni su platili za isto to 85 evra povratnu. Ali ipak ovaj trajekt ne preporucujem, zato sto ide samo jedan dnevno, i oni su bili prinudjeni da se vracaju sa Zantea onim u 9 i 45, dok smo mi imali mnogo vise opcija

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka