draskons

OSTRVO AMULJANI

1009 poruka u ovoj temi

Pozdrav dobri ljudi,,,,da li je neko letovao na ovom ostrvcu i kakvi su utisci.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ја нисам али сам неколико пута био тамо на по цијели дан и могу ту рећи да сам одушевљен острвцетом.

 

Након десет минута вожње трајектом, дођеш у сеоце и одмах, иза ћошка, асфалт се завршава. Ако кренеш кружно по острву, наићићеш на тону малих, различитих, плажа. У средини је мало слано језеро пуно птица.

 

Дивно, предивно!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ja bila 2 nedelje sa roniocima. nisam ronila, samo jednom ali vidim da se njima svidelo. Za kampovanje je odlično i verujem da bi za zaljubljene bilo romantično. Inače things to see, osim prirodnih bogatstva, nema. Dobro društvo- pivo na plaži ili ljubav- plava laguna

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pre 5 dana sam se vratila sa ostrva Amuljani pored Atosa. Tamo sam bila nedelju dana. Ostrvo je simpaticno, ali nista specijalno. Ima 3-4 lepe plaze, ali takvih plaza ima svuda na Halkidikiju.

Cena trajekta od Tripitija do ostrva u jednom smeru, za dve osobe i kola koja su duza od 4.2 metra je 14 evra, putuje se nekih 15 minuta. Na ostrvu je sve mnogo skupo, tako da ako idete na vise dana kupite sto vise hrane mozete u supermarketima na Atosu. Pred kraj naseg boravka tamo, oko 25-26 juna, pocela je velika guzva, a to je problem na ostrvu jer je mnogo malo. Ono sto se meni narocito nije svidelo je to sto su sve dobre plaze (relativno) daleko od tog glavnog seoceta gde se nalazi najveci broj apartmana, gde su supermarketi i sve ostalo. Tako da ako idete s drustvom pa treba da cekate ostale da se razbude, ne postoji plaza na koju vi mozete sami da odete u 8 ili 9 ujutru, kao na primer u Toroniju, gde postoji super velika, prelepa plaza odmah ispred apartmana pa ne morate ni od koga da zavisite. Ovako sam ja morala da cekam decka da se razbudi da bismo otisli na plazu. Do lepih plaza se stize za nekih 10-15 minuta kolima, ali posto je naselje ultra malo, taj put kojim bi se peske islo do plaze nije kao u Pefkohoriju recimo gde imate prodavnice i slicno, pa vam ta setnja i ne bude dosadna jer svasta gledate usput. Ovo je obicni drum koji ide preko sprzenog ostrva (nema drveca da vam pruzi hlad) tako da bi ta setnja bila nezgodna, sa suncem koji vam bije pravo u glavu, a okolo nema nicega, ni ljudi, ni kuca.

 

Meni se na tom ostrvu najvise svideo smestaj, bolji smestaj nikad nisam imala u Grckoj.

U  vili ima 6 apartmana, svi imaju pogled na more, i to izgleda bas ovako kao na slikama, imate prelep pogled na more, a polozaj je takav da sunce nikad ne ulazi u apartman pa nikad nije vruce nego je uvek prijatno. Imate pravu kuhinju, sa sporetom i rernom. Unutra imate sve sto vam je potrebno za kuvanje, nista nije falilo. Sobe su prostrane, svetle, sa velikom terasom, ma milina! Mi smo dobili tu sobu za 35 evra nocenje za period od 19 do 25. juna iako je gazdarica trazila 40, ali tada kada smo mi dosli, na ostrvu stvarno nije bilo nikoga pa smo joj trazili da spusti cenu. Ali kao sto sam rekla, od 25. juna je vec pocela velika guzva. Mi smo se za ovu sobu odlucili nakon sto smo videli nekoliko drugih (mi tako volimo da cunjamo i da gledamo sta se sve nudi) i prestravili smo se, jer su sve sobe bile mracne, sa malo svetla, malim balkonima gde su nam trazili 50 evra za nocenje, ili u apartmanima OSTRIA koji su bas ispred ovoga gde sobe bukvalno nemaju prozore (horor film) i gde nam je ta baba trazila 60 evra za nocenje! E kad smo sve to videli, shvatili smo da su apartmani Alkyonis RAJ!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo jos da dodam da su se neki nasi prijatelji raspitivali za ove apartmane u julu i gazdarica im je trazila 80 evra za nocenje, a ona baba tamo u apartmanima OSTRIA (sto su mracni i mali) je rekla da je u sezoni 120 evra. Takodje da dodam da je ponuda po restoranima bila prilicno oskudna, sigurno zato sto jos nije bila pocela sezona, tako da su imali samo ogranicen broj jela, ali sigurno je na leto bolje. Ali ponavljam, ako dolazite i ostajete vise dana, kupite sto vise hrane u supermarketima dok ste jos na Atosu jer je na ostrvu sve abnormalno skupo, a ponuda i nije neka, samo je pekara extra, hlebovi su super, ima raznih i svi su odlicni. Ali nemaju kroasane i ostale divne stvari koje ima najbolja pekara na Halkidikiju LEMONI!!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav ljudi :vestica: Moze li neko podrobnije da nam opise ostrvo.Ima li, koje su i koliko ih je, dobrih plaza. kako je organizovano ostrvo. Ne trazimo provod, ali ima li mesto bar malo zivota uvece....kafica,GIROSA :) kakav je giros....Planiramo da idemo ove godine u julu pa nas interesuju jos neki i malo detaljniji utisci. :zid: Hvala! Pozdrav.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

svega 500 stanovnika i puno turista ali na jedan dan... nema puno smestajnih kapaciteta pa mozes da naletis i na nekad nerealne cene... 2 plaze su onako top i jos 2 koje vrede da se vide...celo ostrvo je 2km na 1km pa sad vidi koliko je :D ima kafica i taverne naravno kao i u svako mesto ali tamo je samo plaza i more to je to...

Izmenjeno (BojanMKD)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

evo mene koja se kunem u agencije, kako direktno bukiram :D kuku lele na sta li ce to da ispadne :D

i po starom drobrom obicaju pitam za smestaj kada vec uplatim :D jel video neko pansion zefyros, da ne posaljem pare nekom nepostojecem smestaju :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Planiram da ovog leta dok budem na Sitoniji odem jedan dan do ostrva. Dal je bolje parkirati auto i trajektom otici do tih plaza ili autom tamo pa traziti plazu-plaze?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne može se trajektom do plaža, samo kolima. Od trajekta je prva dobra plaža udaljena kolima bar 5-6 kilometara, tako a kolima obavezno!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi bismo jedan dan u obilazak sa Sitonije.... Ne postoje neki brodici koji voze neku turu do najlepse plaze? Procitah negde da je karta za dvoje odraslih i kola 20e u jednom pravcu, nisam proveravala. Ako je tako, onda je mozda jeftinija varijanta iznajmljivanje negog camca, pogotovo ako nas ide vise (dva automobila). Druga moja nedoumica: kakve su plaze u odnosu na Sitoniju? Koje su to top plaze? Moze i neka fotka...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za one koji zele potpuni mir......ostrvo je fenomenalno

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Amulani je jedino naseljeno ostrvo Halkidikija, sa površinom od 4,5 km2 , sa šarmom koji je dovoljan za san svakog posetica. Smešten je na 120 kilometara od Soluna i povezan je sa plazom Tripiti, do kojeg se stiže trajektom za samo desetak minuta. Ovo ostrvo je idilična kombinacija finog, zlatnog peska, tirkiznog mora, bujne vegetacije i velikih stena. Ovaj izolovani zaliv je idealna destinacija za one koji žele mir i relaksaciju, ali i rekreaciju u vidu sportova na vodi. Najbolja stvar koju možete učiniti je da posetite sve ostrvske plaže a čak i one najizolovanije. Svaka od njih ce Vas šarmirati na svoj način. Većina plaža su peščane i možete stići do njih pešice ili lokalnim”taksijem”- prikolica koju vuče magarac. Cena karte u jednom pravcu je 2 evra. Samo mesto Amulani nema gradsku plažu ali sve druge su blizu. Brodom možete obići okolna ostrva Tigani i Pontiki, uživati na njihovim plažama i ručati u nekoj od taverni podignutih na obali. Sveža riba i Grčka tradicionalna kuhinja su poklon Amulania.Večeri možete provesti u nekoj od ostrvskih diskoteka ili barova i uživati u muzici. Na ostrvu se nalaze i apoteka, policijska stanica, prodavnice suvenira i ribarske opreme, kao i agencije za iznajmljivanje motorcikala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mozes li mi reci kakve su cene na ostvu, kafici, kolaci, giros etc

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Planiram ove godine samo jos da vidim da li cu autom ili brodicem ...

angazovao sam prijatelje iz grcke da mi vide za brodic na 2 dana jer bi obisao jos nesto sto mi je zanimljivo ...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka