Maria

PAROS

263 poruke u ovoj temi

Santa Maria je trebalo da posetite, jedna od najlepsih (kratka bus voznja iz Naousse), sastavljena je od dve plaze - male i velike, mada jedan kraj plaze ima nudisticki deo, nezgodno zbog deteta, ali mislim da je obelezeno natpisom.

Demantujem samog sebe. Ove godine smo se uverili da tamo ipak nema nudisticke plaze. Pomesao sam sa jednom drugom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pročitah da ima jedan carrefour na Parosu, može li info gde se nalazi, ili preporuka za neki drugi (bolji/veći/jeftiniji...) market?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pročitah da ima jedan carrefour na Parosu, može li info gde se nalazi, ili preporuka za neki drugi (bolji/veći/jeftiniji...) market?

ima na izlazu iz parikie u smeru nause. to ti je otprilke najbolja varijanta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Paros je jedno predivno ostrvo iz grupe Kiklada, od kojeg moram priznati nisam ocekivao mnogo toga, a dobio sam vise nego sto sam i u najludjim pretpostavkama mogao da pretpostavim.

Isao sam na Paros sa devojkom, prvo avionom do Atine (nasli kartu za neke smesne pare na onim akcijama, oko 160 evra povratna je bila-po osobi), medjutim to sto smo uštedeli na cenu avio karte smo taman potrošili na cenu broda odnosno onog brzog katamarana koji plovi do Parosa oko 4 sata i 15 minuta, i mislim da je cena povratne karte po osobi oko 90 evra (moze da se nadje i za 30 ukoliko se na vreme rezerviše). Smestaj na Parosu u periodu 1.8-10.8 smo nasli za 30 evra po danu (nista specijalno, ali jako cisto gde je svaki dan cišćen apartman i menjana posteljina i peskiri), bili smo smesteni u Pariki-ji.

Grad Parikija je prelepo mesto, kažu da je najklasičnije mesto Kiklada, tj da i dalje ima onaj starinski šmek, i moj utisak je bio sličan. Male kamene ulice, plave žaluzine, jedan veliki lavirint gde je lako zalutati, ali isto tako i poželjno, jer vas uvek iznenadi ono što se nalazi iza sledećeg ćoška.Postoji centralni trgić, blizu luke, malo modernijeg izgleda, ali šmek grada je ipak u tom starijem delu. Postoji isto veliki broj restorana, kafića, par diskoteka.

Plaže na Parosu su priča za sebe, 95% njih su peščane u rasponu od zlatnog do sedefastog peska. Par plaža redovno svrstavaju među 10 najboljih grčkih plaža, ali bukvalno možete stati gde bilo, iza svake krivine postoji neka divlja plažica. Za obilazak plaža i Parosa je najbolje da iznajmite skuter, ostrvo je najmanje brdsko od svih Kiklada, nema mnogo uspona i krivina i vrlo ga je lako i bezbedno obići skuterom. Od plaža preporučujem Kolymbithres, Monastiri, Farangas, Krios ...

OBAVEZNO posetiti dolinu leptira, mesto na Parosu u blizini srednjevekovnih manastira koje ima specificnu endemsku vrstu leptira koja živi samo tu, lepo sređen prostor gde leptiri slobodno lete i bukvalno može da se desi da nas vas sleti stotine njih.

Sve u svemu, Paros je predivno ostvro koje vredi posetiti.

post-43656-0-78235300-1371392291_thumb.j

post-43656-0-98940100-1371392294_thumb.j

post-43656-0-03657800-1371392297_thumb.j

post-43656-0-00552000-1371392299_thumb.j

post-43656-0-03747400-1371392301_thumb.j

post-43656-0-48404000-1371392302_thumb.j

post-43656-0-57224000-1371392304_thumb.j

post-43656-0-00844700-1371392307_thumb.j

post-43656-0-74089000-1371392308_thumb.j

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

divan opis! planiramo paros i naxos, malo na jednom, malo na drugom ostrvu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Animan, kako se zove smeštaj u kom ste bili? mi tražimo nešto povoljno, a preko neta sam jedino našla nešto za 35 evra...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Animan, kako se zove smeštaj u kom ste bili? mi tražimo nešto povoljno, a preko neta sam jedino našla nešto za 35 evra...

bolje ne mozes proci. ispod 35 evra za studio na parosu ce tesko ici.

mi smo pre dve godine ovde:

http://www.parosanemoni.gr/views/index.html

za apartman (3 odrasle + dete) smo platili u junu 2011-e platili 40€ na dan, ali to je van glavne sezone.

Izmenjeno (Rosbacher)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zove se Joseph Apartments, zaboravih samo da napomenem da smo mi smestaj bookirali 3 meseca ranije i po direktnoj preporuci, zato nas je ispao malo jeftinije, inace su cene u najboljem oko 35-40 evra po danu

http://www.parospack...oseph_apart.htm ovo su apartmani u Parikiji

http://www.parospack...eph_studios.htm ovo su malo luksuziniji apartmani, isti je gazda i oni su u Naoussi

Izmenjeno (Animan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rosbacher, kontaktirala sam pre neki dan baš taj smeštaj gde ste vi bili :) apartman je 48 evra za taj period...

Mislim da ću rezervisati ovaj koji sam našla za 35! nalazi se u Alikiju, nadam se da je mesto ok...mi smo kolima svakako i planiramo da obiđemo celo ostrvo...

Izmenjeno (lanna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rosbacher, kontaktirala sam pre neki dan baš taj smeštaj gde ste vi bili :) apartman je 48 evra za taj period...

Mislim da ću rezervisati ovaj koji sam našla za 35! nalazi se u Alikiju, nadam se da je mesto ok...mi smo kolima svakako i planiramo da obiđemo celo ostrvo...

nama bilo super kod tete lule. ne zna engleski, ali smo se uspevali sporazumeti. :)

aliki je takodje ok. malo mesto, slatko, fine restorane imaju.

tamo obavezno obidjite muzej kiklada gde je neki lik napravio makete gomile gradjevina, crkvi, manastira sa kiklada. i predivne makete brodova. nesto sto se mora videti.

obavezno obici i selo lefkos. tamo ima toliko motiva za fotke da je ludilo :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

na kraju sam rezervisala taj smeštaj za 35 evra...doduše danas sam dobila ponudu i za 32 :) ali već je kasno, već sam uplatila depozit...

Sad potraga za smeštajem na Naxosu i pravljenje plana za putovanje...

doduše treba da nađem smeštaj i za jednu noć u Rafini ili tamo negde blizu jer planiramo kolima pa sam mislila da spavamo negde tu noć pred trajekt jer nam je trajekt u 7.40...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lefkes selo je kikladska idila. Kao u snu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao! da li vredi otići na jedan dan na izlet na Antiparos? da napomenem da ćemo na Parosu biti 5 i po dana...pa idemo na Naxos...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao! da li vredi otići na jedan dan na izlet na Antiparos? da napomenem da ćemo na Parosu biti 5 i po dana...pa idemo na Naxos...

to je pod moranje. antiparos je super. i obavezno da se ide u pecinu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902697
    Ukupno poruka