Maria

PAROS

263 poruke u ovoj temi

hvala rosbacher!

mi cemo tamo biti 14 dana u septembru, i jos uvek nismo 100% sigurni da li da iznajmimo taj studio na kolimbitris plazi ili da se ipak odlucimo za smestaj u naoussi :neznam:

putovacemo sa bebom pa nam je bitno da plaza ne bude previse daleko od apartmana i da bude baby friendly... ali nam je bitno da budemo blizu grada-zbog nabavke, doktora itd. jedna od opcija je da iznajmimo auto na 14 dana sto ce verovatno bas da nas iskosta.. ili da budemo smesteni u naoussi.

cula sam od prijateljice grkinje koja godinama tamo letuje da je Agii Anargiri plaza jedna od lepsih a na samo stotinak metara je od Naousse, pa razmisljamo da mozda tamo iznajmimo neki studio...

Kakva su tvoja iskustva sa smestajem na Parosu?

najbolje procitaj moj putopis na http://jsinisa.blogspot.de/ pa onda mozemo o detaljima.

mi smo bili na 200-300 metara od agia anargiri. jeste pesak, ima hlada, nije ni hladno more, ali ume da bude prljava plaza. hoteli ispred plaze redovno naplacuju suncobrane, ali redovno ne ciste. samo kad bi cistili plazu i more redovno i imali neki tus na plazi, bila bi to super plaza i za vas sa bebom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

PAROS U MOM SRCU ZAUVEK! :D

Izmenjeno (Djura011)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slike postavljene :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima u ovoj sobi. Ove godine putujem na Paros :kolce: pa me zanima par stvari.

Postoji li jeftinija varijanta za trajekt (sa kolima) do Parosa od BlueStarferries iz Pireusa? Proveravao sam Lavrio i Rafinu i nisam našao ništa povoljnije.

:thankyou:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima u ovoj sobi. Ove godine putujem na Paros :kolce:pa me zanima par stvari.

Postoji li jeftinija varijanta za trajekt (sa kolima) do Parosa od BlueStarferries iz Pireusa? Proveravao sam Lavrio i Rafinu i nisam našao ništa povoljnije.

:thankyou:

nema nista povoljnije od Pireja. i ja sam prosle godine gledao (doduse bez auta) i to je to.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo Pirej. :razmislja: Kaže moja polovina ljubitelj Kiklada, da možda može GA Ferries ali je to mnoooogo spor feri. Mnoogooo. I ne zna se da li još vozi. Nekad pre dve ili tri godine jeste...

Izmenjeno (GOTAM)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

GA Ferries vise ne postoji.

Iz Rafine za Paros smo vidjali samo SeaJet 2 - dakle, brzi i samo prevoz pesaka, nista automobili.

Nova kompanija Golden Star Ferries je imala sa svojim jedinim trajektom liniju 4 puta sedmicno Rafina-Andros-Tinos-Mikonos-Naxos pa bi tu mogao da se saceka neki od svakodnevnih do Parosa. Ali taj brod se pokvario 5. jula ujutro pa ako ga nisu popravili ostaje trajekt Artemis kompanije Anek Lines koji smo mi iskoristili kao alternativu do Naxosa i ide samo sredom, ako se ne varam. Onda je lako uzeti prvi do Parosa jer ih ima dovoljno svaki dan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko moze da zadovolji moju znatizelju: bila sma pre mnogo godina na Parosi i tada je, za razliku od ostalih Kiklada, Paros bio pun raznih palacinkarnica...jedna je bila posebna, jedna stara kuca sa vise prostorija, slike starog Parosa na zidovima, stare Singer sivace masine sa mermernom plocom odozgo kao stolovi...bila je neka druga u kojoj je bilo toliko vrsta palacinki koliko ima grckih ostrva itd..francuski uticaj na Parosu. Je l' proslo to ili ih ima jos?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ova informacija može da bude veoma slatka! :D

Što se tiče trajekta onda Pireus sa BSF, što je oko 300€ povratna za dvoje odraslih i auto (klince do 5god ne naplaćuju).

Takođe, vidim da trajekt Paros-Antiparos ide praktično ceo dan, seća li se neko cene?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ jelenait:

Ne znam za te palacinke, zvuci zanimljivo.

Francuski uticaj je i dalje prisutan, u smestaju u kojem redovno odsedamo su se do pre koju godinu mogli videti natpisi na francuskom (nisam ove godine obracao paznju), a francuskih turista je toliko da smo na momente pomisljali da ostrvo pripada njima.

@ barda74:

Evo slike od pre 9 dana, oba prevoznika imaju istu cenu (malo je skocila u odnosu na prethodne godine):

post-297-0-88381700-1343219697_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

GA Ferries vise ne postoji.

Iz Rafine za Paros smo vidjali samo SeaJet 2 - dakle, brzi i samo prevoz pesaka, nista automobili.

Nova kompanija Golden Star Ferries je imala sa svojim jedinim trajektom liniju 4 puta sedmicno Rafina-Andros-Tinos-Mikonos-Naxos pa bi tu mogao da se saceka neki od svakodnevnih do Parosa. Ali taj brod se pokvario 5. jula ujutro pa ako ga nisu popravili ostaje trajekt Artemis kompanije Anek Lines koji smo mi iskoristili kao alternativu do Naxosa i ide samo sredom, ako se ne varam. Onda je lako uzeti prvi do Parosa jer ih ima dovoljno svaki dan.

Ultralamb, da li Artemis isto polazi iz Rafine, ili su u pitanju Lavrio ili Pirej? jel karta u jednom pravcu bila vise od 30 eur?

Takodje, imas li predstavu u kojoj meri se raspored polazaka na ovoj relaciji menja npr. krajem septembra?

Izmenjeno (Dragan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nismo znali odakle je dosao. Ali sada sam pogledao kuda saobraca i vidim da Artemis ne dolazi na Andros sa kopnenih luka, vec sa drugih ostrva.

http://web.anek.gr/p...utes_Timetables

Platili smo po dve karte: Andros - Siros, pa dva sata pauze jer je Siros idealan za giros, a onda Siros - Naxos. Ukupna cena je bila nesto ispod 20e po osobi, ne znam tacno... Bilo je lepo ponovo prosetati kroz Ermoupoli.

Ne znam kako je sa polascima krajem septembra, probaj na ovim sistemima za kupovinu brodskih karata.

Izmenjeno (Ultralamb)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nismo znali odakle je dosao. Ali sada sam pogledao kuda saobraca i vidim da Artemis ne dolazi na Andros sa kopnenih luka, vec sa drugih ostrva.

Platili smo po dve karte: Andros - Siros, pa dva sata pauze jer je Siros idealan za giros, a onda Siros - Naxos. Ukupna cena je bila nesto ispod 20e po osobi, ne znam tacno... Bilo je lepo ponovo prosetati kroz Ermoupoli.

Ne znam kako je sa polascima krajem septembra, probaj na ovim sistemima za kupovinu brodskih karata.

A to je ta fora, da se dobije vojno za kratak obilazak Ermop

A to je ta fora, da se dobije voljno 2 sata za obilazak kazu najlepseg grada Kiklada (plus je i glavni grad, nekadasnja glavna luka Grcke), mislim da se sada secam da sam na trip advisoru citao nesto o tome.

Taj brod cini mi se ide nesto 10-11 h.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taj brod je isao te srede Andros 7.00 - Siros 9.50, pauza za giros setnju, pa Siros 12.00 - Naxos 14.50 (via Paros). Neki drugi dan iskljucuje Paros iz rute.

Kazu drugi za Ermopouli, a kazem i ja - ja sam u nirvani kad sam tamo, toliko mi se svidja. To je zaista grad, za razliku od ostalih kiklada gde su varosi - Chore. Evo mog utiska (izvinite za offtopic, ali ne otvorih posebnu temu za Siros):

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902697
    Ukupno poruka