iva15

Najteži sukobi u poslednje vreme u Kairu

6 poruka u ovoj temi

Da li treba da se zabrinemo zbog ovoga, koje je Vase misljenje ? Ne zanm da li je bezbedno putovati, a nase agencije iz dana u dana podizu cene aranzmana, jer izgleda da potraznja medju Srbima raste, iako sem Rusa i nas nikog nema u Egiptu. Ja sam se malo uznemirila i ne znam sta da radim, sta Vi mislite? Na sajtu Blica od juce pise:

Više od 1.000 povređenih u novim sukobima u Egiptu Foto

I. Funduk | 29. 06. 2011. - 15:54h cat_icn_more.png 19:35h | Foto: AP, AFP | Komentara: 6

KAIRO - Više od 1.000 ljudi povređeno je u Kairu u sukobima policije i više stotina demonstranata koji od noćas protestuju, a policija je danas upotrebila suzavac da bi se odbranila od demonstranata koji su njene pripadnike gađali kamenicama.

Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je povređeno 1.036 ljudi, od kojih su najmanje 40 policajci, naveo je Rojters.

Sukobi su izbili kada su se porodice demonstranata ubijenih u masovnim protestima, u kojima je u februaru s vlasti zbačen predsednik Hosni Mubarak, sinoć okupile u predgrađu Kaira da odaju poštu poginulima. Porodice drugih poginulih došle su da se žale zbog toga što imena njihovih poginulih rođaka nisu pomenuta na toj ceremoniji, posle čega je došlo do sukoba koji su se preneli na centralni kairski trg Tahrir i ministarstvo unutrašnjih poslova, saopštili su egipatski zvaničnici.

Ovo su najteži sukobi u proteklih nekoliko sedmica na trgu Tahrir, koji je bio epicentar narodnog revolta u kome je Mubarak 11. februara zbačen s vlasti.

Jutros kada je svanulo, mladići, od kojih su mnogi bili nagi do pojasa, i dalje su gađali policiju kamenicama, preneo je Rojters.

Posle podne na trgu Tahrir se nalazilo osam vozila hitne pomoći, a policija je napustila trg. Višse desetina mladića, sa košuljama vezanim oko glave, nisu dozvoljavali vozilima da uđu na trg, i dalje bacajući kamenice.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/262935/Vise-od-1000-povredjenih-u-novim-sukobima-u-Egiptu

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene vise zabrinjava ispravnost aviona, a u Kairo idem na izlet :-)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

crveno more je daleko od tih zbivanja,kao sto se i u Bg zivelo dok je 3h od nas besneo rat!

nemojte se brinuti,to su njihovi dnevni dogadjaji tamo..

a crveno more zivi od turista,hotel hoce da zaradi,radnici hoce da zarade da mogu da se prehrane,njih ne zanima sto se u prestonici gadjaju i sede po trgovima.

nije da nema nikog tamo sem nas i rusa,daleko od toga..da je manje ljudi-manje je,ali se putuje..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kad smo pitali egipćane šta misle o poslednjim neredima oni su bili jednoglasni.Kažu da je i ranije bilo takvih nereda, ali ih je Mubarakova vlast suzbijala odmah u korenu i bilo je zabranjeno o tome pisati. Sada je, kažu, bila revolucija i o nemirima se slobodno govori.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

nema razloga da se brinete. Ovde u Hurgadi je sve ok. I nije tacno da osim nas i Rusa nema nikog. A ovi sto se skupljaju na Tahriru, pa, sta da kazem, stalno nesto traze, demonstriraju i posle revolucije hoce sve i hoce sve odmah, a to ne moze. Mi bar znamo kako izgleda zivot posle revolucije...

Tako da opusteno, cekamo vas u Hurgadi

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A kakva je situacija za septembar s obzirom na izbore?

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka