ankili

Hotel Xenia **** Uranopolis

17 poruka u ovoj temi

Da li je neko bio u hotelu Xenia i kakvi su utisci, komentari? Hrana, plaža,sobe,čistoća,usluga....?

Išli bismo polovinom avgusta sa detetom od nepune 3 godine.

Hvala

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto nisam dobila odgovor na pitanje o hotelu xenia,evo mojih utisaka posle letovanja.nikome ne bih preporucila da ide u ovaj hotel koji navodno ima 4 zvezdice ,mislim da najvise zasluzuje 2.celokupan hotel i usluga je blago receno katastrofa,a o neljubaznosti i neprofesionalnosti osoblja hotela da i ne govorim,jednom recju na gorem mestu nisam bila.family room koji smo uplatili je obicna soba sa krevetima jedan pored drugog,spavali smo kao sardine.jedino sto je kupatilo za grcke standarde izuzetno veliko i novo,sve ostalo ,pocevsi od namestaja u sobi,televizora,frizidera je blago receno uzas,ni nalik hotelu sa 4 zvezdice.hrana je toliko ocajna,imali smo uplacen polupansion,da uglavnom nismo ni jeli,u blizini ima toliko odlicnih restorana sa vema povoljnom cenom da je uplacivanje hrane uovom hotelu cista glupost.plaza je prljava,retko je ciste ,na ulazu u more jekrupno kamenje i odmah je dubina,tako da ko ide sa malom decom neka mu je bog upomoc.vetar i to jak stalno duva i voda u moru je uglavnom hladna,bar za moj ukus.imala sam utisak da sam pre na kampovanju nego u hotelu.jedino je more kristalno cisto i to je jedina lepa stvar kada je ovaj hotel u pitanju.lezaljke i suncobrani na plazi se placaju,sef se placa,internet se placa,jednostavno gledaju da vam uzmu pare na sve moguce nacine.sam grad uranopolis je simpatican,ali za decu ni u hotelu ni u samom gradu nema bas nikakvog sadrzaja,ali bas nista.da ne pricam da su po ceo dan i celu noc na plazi i urestoranu koji je na terasi psi lutalice u coporima.sve u svemu,po mom misljenju za porodice sa decom veoma los izbor za letovanje i za uslugu koju hotel nudi veoma skup.u grckoj ima toliko lepih mesta i plaza,narocito pogodnih za decu,da ovo mesto a narocito ovaj hotel treba izbegavati.nisam rekla da bazen nijednom nisu ocistili i deci nismo ni dozvoljavali da u njega ulaze.ceo hotelski kompleks me podseca na neke radnicke paviljone.

Izmenjeno (samco)
izmjena velicine slova
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima li nekoga da je bio ove godine?

Meni se na slikama cini bas lepo, pa me zanimaju novi utisci

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

bili smo mi od 28.06. do 08.07.

sa većinom onoga što je prošle godine napisao član more5 se ne bih složio osim da je family room obična soba ali veličine od barem 25 kvadrata. evo slika sobe

k4jayt.jpg

 

b6ambn.jpg

kupatila

k04ig6.jpg

terase

3536ufo.jpg

i samog hotela

4kjo86.jpg

 

99qo2v.jpg

 

2l9moec.jpg

plaža ispred hotela

142szts.jpg

 

inače mi smo bili samo nas dvoje bez dece, a u hotelu borave uglavnom porodice sa decom predškolskog uzrasta i ponekim detetom školskog uzrasta.

tačno je da se plaćaju i ležaljke i suncobrani na plaži, kao i wifi koji je dostupan samo u javnim delovima hotela, a ne i u sobama.

hrana je za nas bila odlična, uz veliki izbor jela i za doručak i za večeru.

frižider u sobi u stvari i nije frižider nego mini bar, ali se može u njega ubaciti flaša vode i flaša soka. :)

ako te još nešto interesuje pitaj

evo i neka slika gradića

 

24zmayv.jpg

 

2yo2xlh.jpg

 

dcbgo1.jpg

Izmenjeno (DrKg)
slike
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko zna da mi kaže kakva je plaža htl Xenia, i posebno ulaz u vodu? Prošle godine sam letovala u Aktiju, i plaža nije loša, ali je ulaz u vodu groza, tj put kamenja što je veoma nezgodno za malu decu.... Hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mene interesuje plaza i sam hotel Xenija, posto citam da je krupan pesak , doplata za klimu , nema parking, hrana...?

Ako je plaza kao ispred Aktija ( bio prosle godine) to je u redu.

Hvala Bogu, pa je Komica blizu, kao i Alikes na ostrvu.

POZ

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Boravili u Xeniji od 19.06.-29.06.2014. Standardna soba, polupansion, dve odrasle osobe i dete.

Ne želim da ocenjujem posebno delove ovog objekta, sobu, restoran, bazen... već ću kroz opise ostaviti vama da sami procenite, osim u jednom da hotel ne zaslužuje one četri zvezdice. Zna se šta su četri zvezdice to mora da puca na sve strane.

Hotel ima odličnu poziciju. Nalazi se ispod magistrale, znači na obali je i na samom ulasku u Uranopolis. Ima svoj parking, a po dolasku morate prijaviti registraciju vozila. Hotel ima svoju plažu koja se sastoji iz dva dela. Prva je ispred samog restorana i bazena. Dosta je uska. Peščana je sa redom sitnijeg kamena u prvom delu kad se uđe u vodu i na njoj ima nekih 15 suncobrana sa ležaljkama.Drugi deo plaže je veći sa nekih 40-ak suncobrana i barom. plaža je sa sitnim peskom stim što je red sitnijeg kamena i ovde prisuran pošto udjete u vodu dužine do dva metra, a onda opet kreće pesak. Sasvim je u redu. Bilo da ste gost hotela ili ne suncobran sa dve ležaljke plaćate 5,5e. Plaža je komotna pa nije bilo problema da donesete i svoj suncobran. Plaža ima jedan tuš, pa ako ste na ovom većem delu plaže morate do njega da pešačite 100-inak metara. Ružna strana hotela je da sav odpad dobijen sredjivanjem zelenih površina pokošene trave,suvih grana itd završava baš iznad centralnog dela ove veće plaže. To dovezu traktorčekom iskipuju i teraj dalje.. Sada je to jedna gomila koji bi stala u onu dublju kamijonsku prikolicu. Kompleks zauzima veliku površinu i sastoji se od tri smeštajne zgrade, koje imaju visoko prizemlje i sprat, i porodičnih bungalova, zgrada sa četri sobe. Sve terase soba gledaju ka moru. Tu je i objekat recepcije, restorana, bara sve pod jednim krovom. Sam hotelski hol deluje prazno sa drvenim foteljama i nekim trosedima kojima su mebla na jastucima vidno izbledela. Srednja zgrada ovog kompleksa je i najbliža moru u stvari od terase je deli jedna zelena površina širine 5-6 metara i uska plažica. Ona je praktično i jedina spojena sa restoranom i objektom gde se nalazi recepcija.

Po prijavi na recepciji uputili su nas jednom stazom od hotelskog parkinga ka toj srednjoj zgradi gde smo i bili smešteni. Sa desne strane staze zasadjene su ruže u dužini od 10-ak metara koje su se jedva nazirale od trave koja je bila bukvalno do kolena. Tek 24.06. dolazi momak baštovan koji se baca na sređivanje cveća, zelenih površina, uklanjanje osušenih grana od palmi i raznoraznih suvih grančica, a sezona već uveliko traje.

Soba prilično prostrana. Dva kreveta i razvučen dvosed sa sasvim dovoljno mesta da sve vaše stvari raspakujete. Nameštaj je starijeg datuma ali očuvan i funkcionalan. Sobe poseduju mini bar koji je u našoj sobi bio neispravan. Terasa takodje prostrana sa dve stolice i metalnim stočićem. Na zidu se nalazi sušilica za peškire. Kupatilo je sa tuš kabinom na čijem koritancetu se najbolje vidi da datira odavno. Emajlirano je, a emajl je ispucao i promenio boju. Postoji i fen za kosu. Čistačica u sobu ulazila svaki dan, izbacuje djubre. Svaki drugi dan potire pod. Posteljna nam je zamenjena posle pete noći, a izmedju su nam zamenili jastučnice. Peškire menjaju posje tri dana. Sve u svemu čistoća sobe loša. Paučine je i u sobi i na terasi, po ćoškovima uginulih bubica ali nismo dali da nam pokvare odmor.

Restoran i obroci. Konobari su deca, verovatno svršeni srednjoškolci privremeno angažovani. Padne im po nešto sa tacne ali bože moj nista strašno. Doručak samo posluženje, sem kafe koju morate da poručite od konobara (ne plaća se). Mleko i 4-5 vrsta sokova. 2-3 voćna kompota. Suvomesnati oval, 3 vrste sira, 2-3 vrste maslina. Jaja na par načina, pecivo od lisnatog testa, zapečen paradajz. Slatki namazi, suvi keksići, korn fleks i puding. Hleb, tost-hleb,zemičke. Od voća banane koje su sekli s početka na pola, a kasnije na tri dela. Ručak samo posluženje. 1-2 vrste supe. 5-7 vrsta salata. Meso svinjsko i piletina, pečeno ili prženo i dva puta nam je bila riba i dva puta su bile školjke. Uvek ima neka musake bilo da je od povrća sa mesom ili je sa testaninom. Testanina sa dve vrste preliva. Hleb. Od slatkiša okreću u krug lokumades, sladoled, želatinaste kolače i jednom su bile baklave. Piće se plaća i cene su za četri zvezdice. Voda 1l je 1,8e, sokovi 2-3e, čaša vina 1,9dl je 2,5e, pivo 0,5l je 4e.

Hotel ne nudi nikakvu vrstu van pansionske ponude i ako to stoji u opisima hotela. Mi smo na dva pitanja dobili jedan ne tačan odgovor,a na drugo pitanje su nas uputili da pitamo negde u gradu. Hotel poseduje i svoj brodić koji je uposlen samo za prevoz hotelskog inventara iz Xenije u njihov hotel na Amulijaniju i obratno. I većinu vremena provodi vezan na hotelskom doku. Nama su odmah ponudili svoj spa centrić koji se plaća ali oni odredjuju tretmane koje će na ponuditi i na to dati 10% popust. Hotel Aristotelos (4*) i Akti (3*) koje smo posetili ostavljaju mnogo bolji taj prvi utisak, pa i nekakvom van pansionskom ponudom. Razgovorom sa jednim starim bračnim parom koji je letovao u Xeniji 2012.godine zaključujemo da je usluga te godine bila mnogo bolja, ali. Otuda i ona naša ocena da ipak Xenija nije za 4*. Sve u svemu mi smo zadovoljni.

Samo još da napomenem par stvari. Korišćenje ona četri vodena tobogana u Aristotels hotelu, za one koji nisu tu smešteni, naplaćuje se 6e/3sata,a ni deca nisu povlašćena.Iz Uranopolisa nema ni trajekt, a ni brodić koji ide za Amulijani. Do Amulijanija ćete otići samo trajektom iz Tripitija. Cena je 2e za sve starije od 6 godina, a auto je 10e. Iz Uranopolisa ima te brodić za Magareće ostrvo 5e povratna karta i on kreće svakog dana u 10 a vraća se u 18 sati. Rentiranje vozila kreće od 40e po danu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E ovako....bili u Xeniji od 01.07-15.07.2014. Dosli jutros. Puna utisaka...pa da ih podelim....najpre, slazem se sa prethodnim komentarom gotovo u potpunosti. Naime, po kategoriji, hotel ne zasluzuje 4 zvezdice. Osim lokacije hotela koja je fenomenalna, nepunih 3 min hoda i vi ste u centru mesta, koje je malo i slatko. Smestaj...solidan, mi smo uplatili Superior sobu, a dospeli u jedan od tri bungalova koji su bukvalno na samoj plazi, sto je nama sa malom bebom i drugim takodje malim detetom bilo idealno, jer smo trcali svaki cas u sobu...dakle, za varijantu letovanja sa bebom i da budete srecni da dobijete bungalov na plazi....vredi sve pare, jer imate uslove i da se okupate i da hendlujete decu i da se uspavljujete i budite uz talase. E sad, hrana...jednolicna i najgora od svih hotela sa 4 zvezdice i kojima sam ikad bila. Dorucak identican 15 dana....slatko i slano kao u menzi, a sto se vecere tice tu bih mogla roman da napisem, ali sve u svemu osecacete se kao u malo boljoj radnickoj menzi. Vrte opcije hrane na 7 dana, a onda drugih 7 ispocetka. Stalno zakidaju na vocu, a deca su, slazem se konobari, slatki i simpaticni, ali ne za hotel od 4 zvezdice. Dalje, NE mrzim zivotinje, naprotiv, ali 15 dana vam se dok jedete po restoranu seta bolesna crna macka sva u nekim gubama i ranama i dva vrlo ruzna ulicna psa, koja uvece setaju i po plazi....pa mogu i zalajati na vas:) zaista nije lep prizor da vi jedete a zivotinja vam se unese u facu ili mota oko nogu ne biste li joj nesto slucajno bacili da pojede. To ne bi smeo sebi hotel tog ranga dozvoliti. Igraliste za decu koje se reklamira su dve izdrljane ljuljaske na pesku i jedna klackalica. No comment. Plaza poprilicno neuredjena i neociscena. Imate tri kioska ...tj. ukupno 5 koji se placaju 8 eura dnevno ili varijantu beli suncobran sa dve lezaljke sto kosta 6 eura dnevno. Plazni bar vrlo skroman i neugledan...cuveni frappe 2,5 eur-a. Sobe vrlo korektne kao i higijena i odrzavanje. Voda prelepa i precista. Na ulasku krupan sljunak i kamen...onda pesak, sasvim ok. Za sve koji dodju u Ouranopolis, ne propustite da sebi priustite hranu u restoranu Kritikos, u zivotu bolju hranu probala nisam. Papreno je skup, ali vredi svaki euro.... Sve u svemu, mislim da se ne bih vise vratila u ovaj hotel...Nadam se da sam nekome pomogla u odabiru, a posetilac foruma pre mene je odlicno masu stvari vec napisao, pa da se ne ponavljam....eto...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sa porodicom sam letovala u hotelu Ksenija u periodu od 01.07. do 11.07.2014 godine,boravili smo u porodičnoj sobi koja se nalazila u bungalovu. Soba je bila pristojne veličine sa velikom terasom koja je imala predivan pogled na more. Taj pogled i blizina plaže je ustvari i jedina pozitivna stvar u ovom hotelu. Hotel je kategorisan sa četiri zvezdice a ja mu ne bih dala ni dve. Higijena na nezavidnom nivou, hrana, odnosno izbor iste veoma oskudan, nedovoljan broj stolova za doručkom i večerom uz prisustvo olinjalih mačaka i pasa koje kasnije viđamo po hotelskom kompleksu kako prevrću kontejnere. Isti se baškare i na plaži, reže i napadaju goste. Naše primedbe uložene menadžerki hotela na sve ove pojave nisu urodile plodom. Sve u svemu, za taj novac se može dobiti puno bolja usluga i konfor.Ovo govorim iz iskustva jer smo prethodne godine boravili u hotelu Sonia Vilage u Gerakiniu koji ima tri zvezdice i neuporedivo je bolji od Ksenije. U hotelu se sve naplaćuje,internet, ležaljke na plaži...Slažem se sa novim članom da se više ne bih vratila u ovaj hotel. Mi smo imali dobro društvo i trudili smo se da nam sve ovo ne pokvari dugo čekano letovanje, komentar dajem samo iz razloga da drugim potencijalnim gostima ukažem šta ih čeka ako se odluče za ovaj hotel.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili smo u Xenia hotelu od 01.07 do 11.07 2014.god i moram da podelim sa svima svoje utiske a kasnije i fotografije jer putnici moraju da znaju u čega se upuštaju pogotovo ako tamo idu sa decom.Slažem sa svim prethodnim pisanim komentarima i sve potvrdjujem da sad ne ponavljamo svi isto,takodje ni ja ne mrzim životinje,volim ih i moja deca takodje ali malo je previše da u hotelskom restoranu Šar pej se šeta od stola do stola čekajući hranu,crna mačka sva u ranama i flekama se liže ispod stola,to je debeli minus za hotel.Išla sam čak do menadžerke hotela da joj kažem da zove nekog da se psi uklone s plaže pri čemu mi je rekla da su tu nemoćni jer udruženje životinja ih kulira i jer isti ti gosti koji sede u restoranu hrane životinje i one se stalno vraćaju.Hoću reći da me je odbila pričom kako smo mi gosti krivi što se šar pej šeta po restoranu i dva velika psa,jedan liči na šarplaninca,trče plažom i izmedju bungalova i da oni osoblje hotela tu ništa ne mogu.Plaža je mala,ali čista,bungalovi su lepi,sve je tu,zelenilo,parking,osoblje je nasmešeno i ljubazno kao i osoblje u restoranu ali to je sav plus koji od mene dobijaju.Sve ostalo,uključujući mizernu hranu,mini plažu i naplaćivanje interneta koji je samo u lobiju hotela je minus i sramota.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na opisima

 

draga 966, beegees978, Taneda, jtdpop3 i DrKg

 

Pažljivo sam sve pročitao, i vidim da Xenia nije baš za preporuku. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima li neko nova iskustva sa hotelom Xenia?
Planiramo da idemo ove godine :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da ste promenili destinaciju jer ako nema poruka od 2014 godine znaci da niko nije isao u taj hotel Ako je tada bilo lose sada je jos gore, jer Grci nisu ulozili ni cent u hotel. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Steta, ako se u hotelu, nista nije promenilo.

On ima jako dobru poziciju, mozda i najbolju od svih ovih hotela. Cesto smo prolazili pored njega i nocu deluje lepo, jako je lepo osvetljen. 

Bio je relativno pun i bilo je dosta Grka.

Naravno, sam hotel ne komentarisem, jer nismo boravili u njemu.

A plaza sa onog vidikovca, iznad njega, deluje lepo. 

20160713_133232.jpg.5c2e408e12255c27a914

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najbolju poziciju u Uranopolisu ;)

A koliko se ja secam, Tosca i nije nesto jeftina... A da je lepa, jeste.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka