gaga 11

Porto Carras

356 poruka u ovoj temi

Pre dva dana smo se vratili s letovanja u Porto Carasu, hotel Meliton, koji ima 5 zvezdica a vredi za osrednjih 3. Osoblje neljubazno. Hrana jednolična, posle drugog dana možete žmureći da se poslužite, sve je na istom mestu. Gde god da sednete u Grčkoj prvo vas posluže vodom, naravno besplatno, osim u ovom hotelu, može samo flaširana 3 Evra, ako vam se pije kafa 4 Evra za espreso o ostalom da ne pričam. Imali smo sreću da je u isto vreme stiglo 200 pijanih Rusa na neki kao simpozijum, dve noći nismo mogli da spavamo od buke u sobi ispod naše pa smo zvali obezbedjenja, umesto da njih prebace ili izbace mi smo morali da menjamo sobu što znači pakovanje i raspakivanje. Hotel se inače održava, ali vidi se da je dosta ofucan po sobama i stvatno ne gih nikome preporučio da ide tamo

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Letovali u hotelu Meliton.

Prvi put letujemo u Grčkoj (Posle Egipta, Turske, C.Gore, Bugarske, Hrvatske) i vrlo smo zadovoljni izborom hotela i mesta. Hotel ima 5 zvezdica, možda jeste malo izgubio od prvobitnog sjaja, ali još uvek je zadovoljavajući s obzirom na svoju cenu. Mi smo uplatili stand. sobu, sa popustom do 31.03.

Soba ima nekih 30 kvadrata, lepo uređena, komforna i održavana, kao i veliko čisto kupatilo. Dobili smo sobu sa prelepim pogledom na bazene i plažu, ujutro smo se budili uz miris borova.

Plaža je prostrana, ležaljke i peškiri se ne plaćaju, čista je. Mi smo birali mesto na ležaljkama u borovoj hladovini na sredini plaže i po meni to je najveća prednost ove plaže (osim kristalnog, čistog mora). Bazeni lepo izgledaju i održavaju ih, sa slanom su vodom.(ali ih mi nismo mnogo koristili pored mora.)

Hrana je možda jednolična ako svakodnevno jedete sve redom! Po meni prednost ovog hotela baš i jeste restoran i kvalitet obroka. Za doručak birate između više vrsta peciva, šunkarice, mortadele, pečenice, viršlica, pečene slaninice, jaja na više načina, povrća, salata, palačiniki, uštipaka, mazalica, različitih sireva(trapist, edamer, dimljeni kačkavalj, feta), voće, pahuljice za mleko, sutlijaš....Za večeru takođe imate pristojan izbor, dosta mesa(piletinu, pečenje, gulaš, musaku), ribu, salate,špagete, ponekad picu, plodove mora, školjke...Dosta voća, sladoled, ponešto od slatkiša i sve po ukusu vrlo blisko nama. Piće za večerom plaćate i zaista su visoke cene, ali ipak ste u hotelu sa 5*, a to se naravno plaća! Litra vode je 5eur, mala bočica vina oko 5eur, veliko pivo oko 5, malo 3. Kafa espreso 4eur, a frape 6. Iste su i cene na plaži, sladoled na plaži je kao i bilo gde drugo. Imaju restoran na plaži gde možete ručati, oko 10eur za jelo+salata+piće...

Obavezno se provozajte vozićem koji kratko vozi po kompleksu i do njihove vinarije, gde možete degustirati njihova vina(2eur) i kupiti ako Vam se svide.

Čitav kompleks je ogroman, lepo je održavan, sa puno zelenila i dosta parking mesta. Idealan je za porodice sa manjom decom. Svima ga preporučujem i nadam se da ću i sledeće godine letovati tamo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko bio u hotelu Sitonija u Porto Carrasu i da li je imao uslugu all inclusive?Na kom nivou je usluga,i kakva je hrana.Da li neko može da nam kaže šta se ulazi u okviru all inclusiva jer je na sajtu jako šturo opisano?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo mi se vratismo iz Porto Karasa. Utisci su fenomenalni.

Bili smo u hotelu Sitonija, dobili smo bolju sobu nego sto smo ocekivali. Soba je bocni pogled more, delom smo gledali i na Neos Marmaras. Temperatura je niza za nekoliko stepeni nego u Nikitiju i Neosu tako da su noci jako prijatne.

Po ceo dan pirka vetric i ima talasa. Plaza je cista, lezaljke udobne ali mora da se porani, oko 8 da bi nasli bolje mesto.

Mi smo se kupali na samom pocetku kod bara. Ima dosta Rusa, poprilicno su bahati ali to toliko nije vazno.

Soba je cista, svaki dan je spremaju, kupatilo je prostrano. Hotel je renoviran pre 3-4 godine.

Cene u baru na plazi su tako tako. Mala voda je 1 euro, sokovi gazirani i negazirani su 3 i obavezno traziti iz velikih casa, fredo kapucino i ostale vece kafe su 5, pivo je mislim 3 ili 4.

Na baru je uzasna guzva i mora da se ceka. Oni koji su u all inclusive na tom baru imaju besplatno pice i sladoled kao i u glavnom restoranu. Da li je besplatno u restoranu u lobiju nisam sigurna.

Evo i nekih dodatnih cena:

- Teretana je besplatna za all inclusive a ako placate dnevno je 10e.

- Voda od litra je 3e za vreme vecere.

- Ulazak u casino je 15e, to je ludnica.

- 1 sat tenisa je 10-15e, sve zavisi u kom peridu.

- Postavili su tobogane, dnevno je 7e. da li su u all inclusive nisam sigurna.

Izbor za dorucak je isti i to malo kvari utisak, za rucak ne znam a vecera je raznovrsnija.

Ako idete autom posetite vinariju na brdu prema toronjiju, naravno ako ste ljubitelj. sve informacije mozete dobiti na recepciji.

Obavezno posetite hotel Meliton i luku gde su jahte.

Ako hocete da popijeta pice, tamo su cene malo jace.

Mary je dosta dobro opisala i ja ponesto dodala ali sve u svemu mi smo se jako dobro proveli.

Sto se tice all inclusive mislim da se isplati jer kad sve stavite na papir koliko potrosite mislim da ste u dobiti.

Mozda je sve konfuzno ali mislim da cete se snaci.

Tu sam ako jos nesto treba.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno na informacijama,mi smo prošle godine bili u porto carrasu ali na jedan dan jer smo bili smešteni u atheni sa kojom smo bili baš zadovoljni.Tamo je hrana bila jako dobra,nadam se da se ovde nećemo razočarati.Interesuje me da li je sve besblatno na sve tri plaže ili samo isred hotela sitonij(u našem slučaju zbog all inclusiva)Prošle godine smo bili na kohi plaži.Preko koje agncije ste išli?Pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@bokikuvar

Lezaljke i peskiri se ne placaju ispred oba hotela. Lezaljke na Kohi-ju se placaju 8eur+ piće ili iće. mi smo isli preko Travelleanda. Uzivajte u boravku!Mi smo bili na PP, tako da nemam inform., sto se tiče barova na plazi i all inc.

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@mary73

Mi sutra krećemo,pa ćemo vam javiti utiske,kada se budemo vratili.Pozdrav!!!!!!!!!

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@bokikuvar

Super provod! Mi nismo bili na kohi plazi,odlicno sto ste dobili informaciju od Mary. Poslednjih godina putujemo preko Travlhousa i imamo odlicna iskustva. Nisu u pitanju aranzmani vec individualna putovanja. Mi smo takodje prosle godine bili u Aheni i sve je bilo ok osim plaze te smo se kupali na Mango plazi. Ove godine smo otisli uvece na pice u Athenu i zaprepastili se kako je prazno. Mozda se tako potrefilo. Jos nesto vezano za hotel Sitonija, internet u sobi nije besplatan vec je sat 15e. U lobiju ima deo gde moze besplatno da se pogleda mail ali je skoro uvek guzva. Da se neiznenadite kad dodjete na recepciju sutra morate da date depozit od 50e.Na kraju se odbijaju troskovi od te cene ili doplacujete ako ima sta preko te sume. NIsam pogledala da li sam to vec napisala ali u svakom slucaju ukoliko pred put ovo citate da se podsetite. Jos jednom super provod i uzivajte i za nas nostalgicne prema tom delu sitonije

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Malo kasnim sa opisom ali bice korisno sigurno nekom!

Pridruzujem se svim pozitivnim komentarima o ovom kompleksu i imam samo reci hvale, osim jedine zamerke sto je u jeku sezone dosta tesko naci slobodno mesto na plazi. Ne krivim hotel zbog toga nego bahate ljude koji ostavljaju silne peskire po lezaljkama i rezervisu i ono sto im nije potrebno ili dodju toliko kasno da neko do tad moze da se okupa i osunca na tim lezaljkama!

Mi smo imali uplacen Hotel Sithonia ali zbog popunjenih kapaciteta su nas premestili u Meliton, a nama krivo bilo :)

E sad u Melitonu ni manje ni vise nego apartman sa 2 terase, od kojih jedna gleda na more a druga na marinu! Apartman je sa 2 velike sobe, kupatilom i posebnim wc-om, 2 centralne klime, velikim barom... zaista veliko prijatno iznenadjenje.

O redtoranu ne zelim trositi reci, hrana je bila izvrsna i razlicita, ko zeli da puno jede nece imati problema :)

Mislim da cu i sledece godine otici tamo, pogotovu sto do sledeceg odmora ocekujemo prinovu a hotel je izuzetno dobar za malu decu!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pre nedelju dana smo se vratili iz porto carrasa i doživeli pravo razočarenje.Očekivali smo mnogo više,pogoto što smo imali gold ultra all inclusive uslugu,koja nije videla ništa ultra.Hrana je bila ok,ali skroz jednolična u odnosu na onu iz athene dosta slabija i siromašnija.Par puta im se dešavalo da izbace salate koje su prokisle,kada je jedan da za ručak bilo jagnjećih kotleta i kada su nestali više se nisu dopunjavali,što je izazvalo ogorćenje kod ljudi.Što se tiče pića od piva ima točeno i to neko hellas bear za koje sam ja prvi put čuo.Koka kola je iz aparat i to sama voda kao i pivo.Od nek ekskluzoive ništa.Sobe su super,hotel je superredovno se sve čisti i održava,ali je usluga mnogo slaba.Klima u risortu je fantastična.Još jedan problem je što se ležaljke ne naplaćuju,tako da morate da ustanete rano da zauzmete ležaljke,ako mislite tog dana da se okupate u moru.Sa bazenom je ista priča.Nismo imali mini bar u sobi,kao i dosta drugih stvari,koje su navedene u ultra all inclusive usluzi.Zadnji dan su izbacili pice koje su isto nestale kao i jagnjeći kotleti.Porto Carras je stvarno lepkao iplaža i more koje su vrhunski,ali je usluga ravna nuli.Verovatno bi bili zadovoljniji da smo uplatili polupansion.Nekažem da smo mi odrasli u ekskluzivi,ali samo očekujemo ono što napišu i da ispune.Ali dobro šta je tu je znamo za sledeći put.

Izmenjeno (bokikuvar)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bas mi je zao sto ste se razocarali. Mozda je samo splet okolnosti, mada smo se mi dvoumili da li da uplatimo all inclusive. Dobro je da nismo. I mi smo pre par godina bas u Grckoj sa all inclusivom prosli kao i vi. Nadam se da ce sledece letovanje biti daleko bolje.

Izmenjeno (samco)
nepotreban citat prethodnog posta
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovih dana većina nas planira letovanje. Porto Carras je jedan divan kompleks koji garantuje izvanredan porodični odmor. Letovala sam sa porodicom u hotelu Sithonia 2010. godine juna meseca. Hotel je ogroman, čist i lep. Nameštaj u sobama je možda malo zastareo, ali hotel kao i čitav kompleks pruža toliko pogodnosti da je to sitnica u odnosu na sve ostalo. Divni bazeni, lepa plaža, ležaljke i suncobrani besplatno na plaži, parkovi, sportski tereni.....

Cene boravka jesu jake, zato smo i išli u predsezoni.

Mnogo lepih slika čitavog kopmleksa Porto Carass možete pogledati na sledećem linku

http://www.trivago.rs/neos-marmaras-31386/hotel/porto-carras-sithonia-38854/fotografija-i7170539

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Porto Caras je za one koji imaju dublji dzep... :zvizduk:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sa porodicom cu provesti deset dana u Neos Marmarasu, pa bih volela izbliza da vidim i Porto Karas..

Da li neko zna da li moze da se udje iako nisi njihov gost uz neku ulaznicu i koliko kosta?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Može da se uđe u kompleks ako nisi njihov gost. Ulaz se plaćao 6 eura.Jedino ne možeš da se kupaš na plaži hotela već na posebnoj plaži za goste koja je malo izdvojena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka