ivanizza

POTOS

1186 poruka u ovoj temi

Naravno da nije reč o vremenu, ja kišu ni pomenula nisam, svih deset dana bilo je lepo sunčano i ptetoplo, samo je poslednja dva dana duvao vetrić ali je opet bilo sunčano i moglo je da se kupa...ovako lepo vreme želim svima koji tek dolaze u Potos :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

meni u životu nije bilo bolje vreme nego ove godine na tasosu. dok je Srbija gorela, na tasosu od 27-30...savršenstvo

ali džabe

ma samo kad se setim onog prvog susreta sa ovim ostrvom.

još sa trajekta gledam kako se približavamo limenasu, a ono neki mali dok i neke kućice prilično neugledne. ali ajde, pomislim, ne vidi se sa broda, kad uđem u grad biće to ono pravo. siđemo sa trajekta i krenem kolima nekim sokacima da te bog sačuva, izađemo na magistralu i krenemo desno ka jugu ostrva. odmah zatim krenu i table sa nazivima mesta koz koja prolazimo. par kuća, po koja taverna, plaže prekrivene nekom travom...obuzima me neka nelagodnost. ajd dobro, to su mala mesta, ništa čudno. prolazimo kroz limenas i tu malo živnemo jer vidimo da mesto liči na nešto.

a onda dolazi potos

hiljadu puta sam bio na gugl mapama i žutim čikicom prolazio potosom uzduž i popreko i ni tada nisam bio oduševljen (tešio sam se jer su slike bile negde na jesen kad je sve bilo pusto i tmurno), ali kad smo ušli u potos doživeo sam takav šok da sam promašio crkvu i vilu iako je to toliko lako naći da je nemoguće promašiti.

znači, ulazim u potos. dolazimo nekako do vile, ali nemam gde da stanem jer su oni glupi stubići posred ulice i ako bih stao zakrčio bi saobraćaj. nekako sa nabijemo na trotoar, izađemo, pogledamo balkan haus i istog momenta svi troje poželimo da se vratimo i odemo bilo gde. stavros, asprovalta...bilo gde samo ne ovde. ipak, preovlada razum i mi ostajemo.

za ostalo neću da se ponavljam, već sam pisao, ali taj prvi susret je bio baš takav. kasnije se utisak malo poravio, naročito kad sam ušao u kamp, ali generalno to je to. sad kad saberem utiske i iz ove perspektive pogledam sva ona mesta po grčkoj u kojima sam bio, gore od potosa ne videh

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A, koje mesto preporucujes na Tasosu? Ako ti se svideo Stavros a Potos ne onda bih definitivno da cujem tvoje misljenje. Nama je u Stavrosu prosle godine bilo lepo, doduse gledali smo da idemo na kupanje sto cesce do Olimpijade ...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

"Krfitis" je neizlečiva bolest. Drži se pod kontrolom što češćim odlascima na Krf, i nastojanjima da se Krf ne poredi sa bilo kojim drugim mestom u Gr i šire. Uz pridržavanje ovih pravila,  moguće je  uživati i na drugim mestima, pa i na Tasosu. Doduše, za Potos nisam baš sigurna...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam taj problem imao posle Kefalonije. A posle Krfa sam išao na Kefaloniju.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hajde kaži šta to stavljaš na tasosu ispred skijatosa i Kefalonije. kaži, molim te. da li su to plaže ili mesta-gradovi, priroda, istorija, struktura turista...?

meni je potos prljav, neuređen, konfuzan, gužva na plaži, galama...da li je tako i u argostoliju? ili u fiskardu?

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni ja ne volim guzvu, galamu, ali je neverovatno kako neki ljudi vole... O ukusima ne vredi raspravljati. Kakav je Limenas na spram Potosa?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nisam bio, ali je limenarija mnooogo bolja od potosa

čak simpatična

ako moraš na tasos idi u limenariju ili negde na istočnu obalu

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma ne moram na Tasos, zelim na Tasos :)

Dolazi i Limenarija u obzir. Neko mi je predlozio Potos, dalje nisam ni gledala. Koliko sam videla plaze koje su mi interesantne su na istocnoj obali.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906009
    Ukupno poruka