ivanizza

POTOS

1186 poruka u ovoj temi

evo i ova slika:

milena_slika_2.thumb.jpg.40ad9dfa98e6de6

Put će te sam navoditi kako ćeš ići ... tuda i taksisti voze nazad za Potos ... možeš ići i pešice preko goomile stepenika da .. a moguće je i kolima. 

Izmenjeno (Biljana 2302)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da probam da rezimiram. Kada dođem kolima do centra Limenarije, nekako se popnem do Palataki (na žalost ne znam ni kako se dolazi do nje, ali naćiću). Posle Palataki se nalaze stepenice uz koje se popnem i tamo kada naiđem na skretanje ka Mealii, skrenem suprotno ka magistrali i to je u stvari put ka Pefkariju, tj Potosu?

Izmenjeno (milenaidaki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lakše ti je iz Potosa da skreneš pre crkve ka Palataki palati, pa posle se spusti tu dole ka Limenariji. 

Ja nisam vozač ... :neznam::D:cvetic: pa objašnjavam .... ;)))

put te sam sve navodi - nećeš zalutati - NE BRINI SE! :srce: :cvetic:

milena_slika_3.thumb.jpg.fdfa7effcfe55d0

Izmenjeno (Biljana 2302)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa jeste lakše, ali ja hoću da krenem iz Limenarije, pa ka Pefkariju... :)  Ma da, sve se da povaliti na terenu. 

Hvala Biljo! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ma da ... sve je lako ... snaćićeš se milion posto ... 

na prvoj mapi koju sam postavila piše belim slovima ... kuda proći kolima ka Potosu ... 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/12/2015 at 14:53, milenaidaki je rekao/la:

I tako čitam kako može 4km da se prošeta od Limenarije do Potosa

molim ponovite mi koji deo ovog šetališta od Potosa do Limenarije je osvetljen? Kako da recimo iz centra LImenarije dođem do palate, pa do šetališta. Mogla bih ja sada da tražim, negde je to objašnjeno, ali ako može sada neko opet to da mi ukratko ispriča. 

Hvala unapred. :D

Ako krećeš iz Potosa

Izmenjeno (putnik srećko)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mala sugestija.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I tako čitam kako može 4 km da se prošeta od Limenarije do Potosa

Može ... mi idemo predveče oko 18 sati npr .. ili ako je neki baš, baš ružan dan pre podne ... spustimo se Alexandra Beach, pa plaža, pa kroz Pefkari dole, pa do vidikovca gore iznad Metalije, pa magistralom dole do Limenarije, pa pored crkve i do glavnog ulaska u Limenariju.

ovo sam ja slikala recimo sa vidikovca, upravo sa te šetnje daavno: 

thassos_ponovo-potos-50929.jpg

Znači ... kolima uvek ovaj znak zaobilaziš, posle vidikovca tog:

thassos_limenaria_i_plaza_metallia_i_deo

thassos_sta_sve_treba_obici_iii_deo-poto

ovo ti je znak koji je stajao na kraju Pefkarija, tamo gde sada počinje ta betonirana staza ka vidikovcu:

thassos_limenaria_i_plaza_metallia_i_deo

malo se prošunjamo i viriiimo:

pefkari%2Bi%2Bpotos.jpg

ovo ti je moja slika sa Palatakija:

thassos_za_sve_obozavaoce_i_deo-potos-49

Uvek nas u Limenariji uhvati pljuščina i uvek se taksijem vratimo nazad do luna-parka u Potosu i ta relacija je 4 evra. 

Milena,

Ako ideš kolima, na te stepenice zaboravi. To je samo ako se spuštate pešice i ulazite u Limenariju tako. 

Na vidikovcu ćeš naići na kafić (ako se tako može nazvati - Grci tu vrstu objekta zovu kantina),

2o13. godine nje nije bilo.

thassos_ponovo-potos-50928.jpg

ovde je bila kantina ... da. 

Pogled mora biti odličan ... pa vidikovci su namenski pravljeni zbog toga ... i svuda gde se vidi takav vidikovac na Tasosu, treba stati. 

Mala sugestija. Skretanje vozila u Limenariju sa magistrale pored crkve ka luci i šetalištu nije dozvoljeno. U pitanju je jednosmerna ulica, čiji smer vodi od šetališta ka magistali. Do šetališta i luke, vozilom je najlakše doći, ako se sa magistrale skrene na centralnoj raskrsnici.

Ulica koja se nalazi pored šetališta je takođe jednosmerna i izlaz iz Limenarije je jedino moguć pored crkve.

Vidim da želiš da ti Limenarija bude polazna tačka.

Na kraju šetališta postoji banka. Desno od banke kreneš uz stepenište. Na kraju stepeništa skreneš desno ka Palataki (sa leve strane se nalazi pešački mostić) i dalje nastavljaš pored ograde od pletene žice, koja se nalazi sa desne strane.

- zato se skreće pre ka Palatakiju,

- poslednja skoro u luci dole je ona prelepa poslastičarnica sa baštom i preko puta nej je polazna stanica taksija - taksi upravo vozi tu pored banke i dalje opisanom trasom. 

ne Limenarija polazna tačka ja mislim, nego da se u povratku prolazi kroz Pefkari ... 

te mostiće je mislim nekada u svojim foto turicama slikao naš neško ... seti se slika .. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@putnik srećko 

:klap:lepo objašnjeno.

"Na toj betonskoj stazi postiji betonsko odvajanje na levu stranu, koje vodi do divlje plaže."

Da ubacim koju sliku te plaže koja je po meni odlična a blizu je i Pefkarija i Potosa...

Ovde je to odvajanje

dscn0480.jpg

Sa ovog vidikovca...

dscn0476.jpg

Plaža izgleda ovako...

dscn0537.jpg

Nekoliko slika same plaže...

dscn0513.jpg

dscn0519.jpg

dscn0521.jpg

dscn0522.jpg

dscn0527.jpg

I na kraju pogled sa plaže na vidikovac...

dscn0517.jpg

A što se tiče pravca od Limenarije do Pefkarija kad se popnete do dvorca Palataki samo zaustavite nekog koga je znoj probio sa svih strana i pitajte za pravac...Taj je 100% došao iz Pefkarija(Potosa) :D .Što se osvetljenosti tiče, nikad nisam išao po mrklom mraku pa neznam kako izgleda-na slikama se vide bandere a i prošle godine su izvodili neke radove (vidi se na slici gde počinje staza)...možda baš osvetljenje :neznam:.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imenariji. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:D Svaka cast, pa objasnili ste mi i slikovito i duhovito!!!! Hvala svima!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/12/2015 at 17:51, MilanSl je rekao/la:

Da ubacim koju sliku te plaže koja je po meni odlična a blizu je i Pefkarija i Potosa...

Evo i moje slike

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

moguće je da te kantine gore pomenute nije bilo samo u septembru .. ako je bilo kada ste vi svi bili ... nešto smo došli do takvog zaključka sinoć ... 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

M

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogled na

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27019
    Ukupno tema
    906019
    Ukupno poruka