ivanizza

POTOS

1186 poruka u ovoj temi

Hvala na odgovoru, ako je tako onda je super samo da dođe Jun.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sve radi u Potosu i u maju i u junu. Bez brige.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! Nacula sam da ima bas mnogo pcela u septembru na Tasosu, pa me zanima jel to tacna informacija. Idem sa malom cerkicom od nepune dve godine, pa sam malo zabrinuta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sandra, boravićeš u Potosu, pa si zato postavila pitanje na ovoj temi?

Kako god, moj utisak je, kao što sam mnogo puta napisala, da osa i pčela na Tasosu nema ni više ni manje nego u drugim delovima Severne Grčke. Više o tome pročitaj i OVDE.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! Ovo leto zelim da provedem 10 dana u mesto koje ima lepa plaza, nije suvise dosadno, niti previse bucno, jer idem sa decko i ono sto nam treba je prav odmor ali ne i da nemamo gde da uvece prosetamo. Definitivno plaza je broj 1, pa htela bih ako neko ima volju da mi oslikati plaza u Potos, sljunak, sitan pesak? More toplo/hladno? Plicak/duboko? U vodi je pesak ili stene? Da li ima prevoz do plaze u okolini jer nemamo sopstveni auto pa ideme autobusom preko agencija. Na Tasos do sada sam jednom bila u Limenarija i uvece je bilo sasvim lepo ali ne bih opet bez auto jer Limenarija nema plaza, a ne zelim da svaki dan putujem do neka plaza. Hvala puno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jel post kucan u google translate ili...? :D

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rekla bih da je Ivana vrlo verovatno Makedonka ili Slovenka. Kako god, dobro nam došla.

Potos ima nekoliko plaža:

- plaža ispred hotela "Alexandra beach" (prva u Potosu, ili poslednja u Pefkariju, sve zavisi kako ko gleda :)) (pesak na obali, u plićaku uglavnom krupniji pesak, kamenje i puno klizavih, ravnih ploča; dubina kreće prilično brzo; more nije Bog zna kako čisto; postoji montažni plastični mol za direktno skakanje u dubinu;)

02fdc720d21fdafc7e57370e0b02c88f.JPG

ba4a354038e1ac10cf6c6e1ae93096a6.jpg

- mala plaža ispod vila "Papaikonomu" i "Christin" (peskovito-šljunkovita sa ponekim oštrim kamenom u plićaku)

Potos-malaplaza02.JPG

- gradska plaža (peščana (krupniji pesak), sa često zamućenim morem, gomilom ležaljki i suncobrana i velikom gužvom, naročito u sezoni)

44f3974523312623469a66f1ca076d28.jpg

9c567d2c0a54343e338ffe500125dbd8.JPG

- San Antonio plaža (duuuga, peščana, sa krupnijim peskom u plićaku i ponekim kamenom, a plićak dosta dug, more često zamućeno, gužva osetno manja nego na gradskoj plaži).

6d5172d2813e7a24acf740b54ee3d94c.JPG

Kada bih opet išla bez kola na Tasos (kao 2006. - vidi moj putopis iz te godine), sigurno bih se ponovo smestila u Pefkari, jer volim mir, tišinu, blizinu mora, miris borova, a i plaža u Pefkariju mi se mnogo više sviđa od gradske potoske, a uveče bih šetala do Potosa u nabavku i mini izlazak.

679c52d700c5a722a22f9b83ee3720e2.jpg

6afcaf66b13cee8b8f279e510ebe3a04.JPG

5ab0b5c68daba7c2d6b507116bc76768.JPG

Limenarija svakako nije za one koji na ostrvu borave bez kola ili motora, kao ni neka druga manja mesta.

Limenas dolazi u obzir, ako se smestite blizu gradske plaže (samo tu!), a Skala Panagija i Potamija ako vam ne smetaju česti talasi.

Gradska plaža u Limenasu:

f4bad86598f5e65b38fc6aea81045d58.jpg

Skala Panagija (Golden beach):

78712096069380e7c62fabc1abeec45f.JPG

Skala Potamija:

2c8b2ead1b633e161d9a498e2d33b72a.JPG

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno Mirarbi!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sandra, boravićeš u Potosu, pa si zato postavila pitanje na ovoj temi?

Kako god, moj utisak je, kao što sam mnogo puta napisala, da osa i pčela na Tasosu nema ni više ni manje nego u drugim delovima Severne Grčke. Više o tome pročitaj i OVDE.

Da, u Potosu. Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine sam bila u Potosu, ako nesto treba pitajte :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koja je plaža najbliža vili Irini?

Koju plažu ti predlažeš?

Gde je najbolje klopati, možda uplatiti u nekoj taverni (možda hotel Potos ) pošto vila deli dvorište s njim?

Šta treba izbegavati, a šta treba obavezno probati, posetiti?

Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najbliže su ti gradska plaža i mala plaža ispod vila "Papaikonomu" i "Christin". Plaža hotela "Alexandra beach", kao i plaža San Antonio, su ti na prihvatljivoj udaljenosti i dostupne peške.

Nisam uplaćivala polupansion u nekom hotelu ili restoranu, osim što smo 2008. odseli u hotelu "Alexandra beach" u kojem je polupansion naravno odličan. Zadovoljna sam restoranom "Poseydon", pizzerijom "Irene", fast-food-om "El Greco" i pekarom/poslastičarnicom "Tsiknas".

Šta ćeš od hrane probati, a šta izbegavati, ne mogu da ti kažem, jer su ukusi svima nama vrlo različiti. Jedino što mogu da se usudim da generalizujem i kažem je da je giros mahom svuda na Tasosu dobar, kao i caciki i sirna salata, a da lignje nigde ne spremaju dobro, te ih ja lično izbegavam, iako sam inače ljubitelj. Kad su preporuke u pitanju, trebalo bi da probaš lukumadese i jogurt sa medom, kao njihove tradicionalne poslastice.

Šta posetiti? Prostudiraj plan za desetodnevno konzumiranje Tasosa, koji sam dala u okviru izdvojene teme, koju ti je Pef već preporučila, pa napravi svoj lični plan na osnovu toga :).

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Mirarbi, svakako ću pogledati tvoje foto ture i putopise o Tasosu. Pozdrav :thankyou:

Izmenjeno (enigma74)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Biljana 2302. Mi smo ove godine uplatili preko Belvija, vilu Irini, studio2. Čitala sam tvoju objavu za vilu, super je i sličice su lepe. Nisam bila na Tasosu, podeljena su mišljenja o plažama. Mirarbi mi je napisala da je najbliža plaža mala plaža ispod vila "Papaikonomu" i "Christin" i gradska plaža, kakve su plaže, kao i San Antonio? Pesak? Šljunak? Stene? Plitko? Duboko? Da li ste imali priliku da kortistite restoran hotela "Potos"? :thankyou2:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šta posetiti? Prostudiraj plan za desetodnevno konzumiranje Tasosa, koji sam dala u okviru izdvojene teme, koju ti je Pef već preporučila, pa napravi svoj lični plan na osnovu toga :).

Pročitala sam putopise, pogledala foto ture. Stvarno je pohvalno koliko ste truda uložili u pravljenje svega :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906009
    Ukupno poruka