Nikola1985

Taverne :: Preporuka

150 poruka u ovoj temi

Mi smo jeli u vrlo prijatnom planinskom selu koje se zove Karya. Lepo je uredjeno, prijatno za neku kracu setnjicu (naravno malo je svezije), deca imaju veliki prostor u vidu lepo sredjenog velikog platoa da se istrce, restorana i radnjica mnogo. Po preporuci neke lokalne zene jeli smo u restorancicu koji se zove Mezedo pa jos nesto u nastavku cega se ne secam, ali ne moze da se promasi jer je na glavnoj ulici odmah ispod zvonika sa leve strane. Stolovi se pruzaju duz kamenog zida. Klopa odlicna, za nas cetvoro ukupno tri porcije hrane i grcka salata racun je bio 27e. Drugi najbolji suvlaki koji smo u Grckoj jeli bio je tu, a zica je samo1.3e po komadu. Casa vina 1e, grcka salata 4.8e, tzatziki 3e (njega ne preporucujem jer je prepun belog luka, ali ko voli bice mu super). Ostalih cena se ne secam, ali smo imali u toj ceni i koka kolu i tri flasice kisele, tako da je stvarno povoljno.

Sledece gde jedemo bice u selu Vafkeri i u Hortati.

Giros u Lefkasu nismo jeli kod Daltona, vec po preporuci gazdaricine cerke na mestu koje se zove Soundias, to je na glavnoj dzadi sa leve strane kad se iz pravca mora prodje crkvica. Preporucila je jos Monastiri, ali Daltona i Gyro gyro nije spominjala, ali cu probati pa da uporedim. Ovaj je bio odlican.

Izmenjeno (portofino)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bih isto preporucila Rachi, El Greco restoran u Nidriju, u Sivoti sve restorane (tamo je prelepo) i NSW beach bar u Nikiani. Poseidon u Ag Nikitasu nije nista posebno. I u Lefkasu ima bas dobar restoran kod Marine,mislim da se zove factory ili tako nesto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moze li neka preporuka za tavernu za  pordocni rucak i veceru u Vasilikiju , svakodnevna varijanta ?

Izmenjeno (neofit)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedno pitanjce - vidim da svi pominju Posejdon u Agios Nikitasu i da je vise negativnih komentara nego pozitivnih i sto se tice kvaliteta i cene. Ima li i drugih taverni i restorancica u Agiosu? Da li negde moze da se cak uplati rucak ili vecera za par dana? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam Posejdonom razocaran, ne znam kakva je klopa u onoj taverni preko puta Posejdona... A to za rucak , neko je pricao pre dve godine da ima ali ne znam gde je to u Agiosu i da je rucak bio 5e..

U Lefkasu u Dalton na giros..

I u Rachi na rucak - veceru, pogled je fascinatan..

Izmenjeno (nick034)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sivota je prepuna restorana. Kazu da su svi dobri (bio sam samo u Spiriduli). To mi je preporucio domacin gde smo odseli, da su najbolji restorani i sveza riba.

Od preporuke od njega isli smo na pizzu u Festion (u Lefkasu) na keju, i vrlo je ukusna i dobra. A koliko se secam mislim za rostilj da je rekao, u mestu Fterno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 4 sata, Solveig je rekao/la:

Jedno pitanjce - vidim da svi pominju Posejdon u Agios Nikitasu i da je vise negativnih komentara nego pozitivnih i sto se tice kvaliteta i cene. Ima li i drugih taverni i restorancica u Agiosu? Da li negde moze da se cak uplati rucak ili vecera za par dana? 

Ljudi.o cemu pricate. POSEJDON u Agiosu ne radi. Vlasnik se prosle godine razboleo od karcinoma i nije ni otvaran 2015. Posejdon na uglu ulicice kojom se ide na MILOS.U Agiosu ne mozes da pogresis u ni jednom restoranu blizu plaze,imate mali restoran skroz na ulazu na plazu sa leve strane,drze je dva brata. Imaju svakodnevno svezu ribu,otvore ti ledaru,pokazes prstom ribu koja ti se svidi i to ide na rostilj. Koriste cumur od maslinovog drveta i to daje ribi poseban ukus. Sa cenom je vise nego korektno. Dve porcije orade,grcko salata,porcija pomfrita,hleba i pola litre domaceg crnog vina 28 evra. Prezadovoljni smo bili i cenom i ukusom. Blizu plaze imas restoran za restoranom i nijedan nije greska,u svim imas dnevni meni njihove domace kuhunje,musaka,cufte i neka testenina sa prelivom,porcija je oko 5-6 eura ako mozes da jedes njihovu domacu kuhinju sa puno zacina-meni se nije svidjalo mnogo kim-a.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, nick034 je rekao/la:

Ja sam Posejdonom razocaran, ne znam kakva je klopa u onoj taverni preko puta Posejdona... A to za rucak , neko je pricao pre dve godine da ima ali ne znam gde je to u Agiosu i da je rucak bio 5e..

U Lefkasu u Dalton na giros..

I u Rachi na rucak - veceru, pogled je fascinatan..

Taverna preko puta Posejdona gore na terasi ima odlicnu hranu i bas je lep restoran ali zato sto je prvi kad silazis ka plazi kidaju sa cenama. Istu hranu u restoranima blizu plaze imas za skoro deset evra manje za porodicni rucak a nista manje kvalitetan. Nemojte DALTONA da propustite nikako. Svako od grka ima svoju preporuku za giros ali LJUDI,ja sam ga jeo. ima XXXXXXXL za tri eura,jedva sam ga pojeo i koliko je veliki i koliko je ukusan. Mislim da ako ne pojedes giros u Daltonu,nisi ni jeo giros. I meni su rekli,Giro Giro i ovaj i onaj i sve sam probao a na zalost zadnja dva dana tek Daltona i onda sam video sta sam propustio. Ima fantastican restoran na raskrsnici gde se odvajaju put za Egremni i Porto katziki,odlicna klopa. U Nidriju svi vrede,probajte IKAROS CAFE.Narucis pivo,gazda donese i svoje,veliku posudu cipsa i sedne da poprica sa tobom,pita odakle si,zahvali se sto si gost njegovog restorana,nemojte da propustite njihove palacinke i vocnu salatu. OK cene. EL Greco ima fenomenalnu picu a ako hoces one klasicne restorancice sa girosom i suvlakijem imas na setalistu u Nidriju,jedan je Spiros a drugi Sotiros,to su one porcije na povratku sa plaze za 6-7 eura ili oval sa svime po malo za oko 2,5 osoba za 12 sa salatom a stocic na ulici sa onim njihovim kariranim stolnjacima gde svaki prolaznik bulji u tvoj tanjir

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preporucujem tavernu Nautilus u samom gradu Lefkasu. Nalazi se na glavnom trgu u glavnoj ulici( gde je kao prosirenje ulice i trg ). Tacno je u sredini, ispred se nalazi veliki meni a pored njega maketa jedrenjaka prilicno velika. Hrana je fenomenalna, najbolja koju sam probala u Grckoj. Prava domaca jela, spremljena kao da ih prave za sebe. Porodicni je biznis, svi rade. Mi smo nekoliko puta jeli kod njih i ne znam sta je bilo bolje musaka, njihov djuvetsi( kako god da ga vec zovu), stifado, kleftiko( a ja cak ni ne volim jagnjetinu a jelo je bilo odlicno )...   Uvek  kada pomislimo da odemo u neki drugi restoran na kraju se odlucimo ipak za ovaj. Imali smo lose iskustvo sa tavernom u Agios Nikitasu 2013. Mislim da je to bio bas taj Posejdon- provericu. Probala sam i picu u Nautilusu i to je najbolja pica koju sam u zivotu pojela. Cini mi se da ni Italijani ne bi mogli bolje. Prosle godine sam na Skiatosu probala picu u nekom restoranu za koji znaju svi koji su bili na Skiatosu jer uvek svi kazu da njihovu picu morate probati. Nije bila ni priblizno dobra kao ova u Nautilusu. Inace vlasnik je mnogo fin covek i kad je ukapirao da smo Srbi raspricao se sa nama. Obicno svi govore kako mi samo mislimo da su nam Grci prijatelji a da nas oni ne vole i samo zele novac.  E ovaj covek je suprotnost od toga. Ocigledno da nas smatra za prijatelje i odmah nam je pricao i da on redovno ide na godisnji odmor u Srbiju- a gde bi drugo nego na Kopaonik. :)  Nemojte propustiti njihovu hranu jer je neverovatna. Cene su uobicajne cak i jeftinije u odnosu na Agios Nikitas. Mozda cete malo duze cekati na hranu nego na drugom mestu ali to je zato sto ce oni stvarno da vam pripremaju jelo tada. Unutra se nalaze stare zidane peci i zato je valjda hrana tako dobra.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za Grcku Vam je potrebna medjunarodna vozacka dozvola a ako idete kolima odavde, onda i zeleni karton ukoliko idete preko Makedonije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@JJS Meni je zgodnije da idem preko Drimonasa. Inace,moja omiljena ruta je sledeca:
Rano ujutru se uputim do Porto Katsiki,kada zvezda opece produzim do Vasiliki na rucak u "Miramare" (odlicne pice,posebno ona sa skampima) a predvece u povratku za Agios Nikitas svratim na veceru u Rachi i uzivam u prelepom zalasku Sunca.
Na drugo pitanje ti je vec odgovorila Danijela :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li guzve u Rachi-ju popodne, treba li se cekati na slobodno mesto?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako ti se zalomi. Ja sam cekao malo. Svakako vredi cekati, ako nista zbog pogleda.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto su ukusi razliciti jako je tesko napisati bilo sta na ovu temu.

Ali, recimo da nismo bili nesto preterano odusevljeni restoranom Rachi. Pogled jeste zaista lep, ali sto se hrane tice veoma prosecno. Ono sto nam se jos nije svidelo je to da kada trazite racun, (iako to niste trazili) donesu i po casicu likera sto na kraju uredno naplate, cini mi se 3 evra za te dve casice, iako sve izgleda kao ono "kuca casti", evo da probate, ovo je nas domaci liker, bla, bla, u tom trenutku je svakome glupo da pita - a koliko to kosta... Grci.

Isto tako, tesko je reci bilo sta i za girose. Jedan dan bude sjajan, sutradan na istom tom mestu nesto totalno drugacije. U Nidriju kod Daltona je 2.5 i bio je definitivno dobar. Kod Daltona u Lefkadi sam probao king size, 3.5 evra, ali tu je pita bila bajata, meso skamenjeno i nije bio za evro veci od standardnog. :)

Na svim ostalim mestima se cene krecu oko 2.2-2.3 evra i moze se naci da bude ok, ali opet kazem, sve je relativno, zato o drugima necu ni pisati.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906106
    Ukupno poruka