Nikola1985

Taverne :: Preporuka

150 poruka u ovoj temi

Yupi-YupI (ili giro - giro) sam morala da probam (pileći giros sa sosom, crnim lukom, paradajzom i krompirićima)...kakvo razočaranje u odnosu na Daltona...

Prvo, meso seku običnim noževima a ne električnim pa su i komadi krupniji. Kožu sa mesa ne skidaju pa kad naiđeš na parče nedopečene pileće kožice dođe ti da pljuneš. Meso nije dobro začinjeno i nije sočno. I na kraju lepinja, masna i dosta manja nego kod Daltona. Dalje, sos im je očajan, više pavlaka nego majoneza a zna se da je piletina ukusnija sa majonezom. Luk još gori, krupno seckan i spakovan odozgo tako da nije nimalo omekšao. Paradajz ko svaki paradajz...

Sve u svemu, pojeli smo jer smo bili gladni ...i ostali smo gladni jer sam trećinu (nedopečena kožica) bacila.

Svinjski nismo probali ... Činjenica stoji, gde grci čine gužvu u restoranu tu mora da je dobro. U ovom restoranu nikad, ali baš nikad nema gužve iako se sad i reklamiraju po gradu.

A u daltonu giros ne valja samo ako ti ga pravi neka namrgođena grkinja koja ko za inat radi uveče. Ona zna samo grčki i smota šta smota kad naručuješ na engleskom. Na kraju je mm naučio narudžbinu na grčkom i od tada nam je pravila girose kakve pravi glavni majstor ;) (ali i dalje zakida na mesu svima ...)

Kuvana jela smo uzimali (i nosili u apartman) u restoranu Margarita, odmah kada se sa mostića kojim se dolazi na Lefkadu skrene levo. Porcije su izdašne i ja nikada nisam pojela celu. Nije baš neki izbor kuvanih jela, većinom je roštilj, ali i to što imaju je bilo dovoljno. Cene su pristojne, 5-7 eura za ta jela, a ako se ode malo kasnije , oko pola 3 - 3 dobijali smo i dva jela za 7 eura. Možda ima i boljih restorana za taj vid ishrane ali ovo mesto je bilo zgodno jer je blizu, ima mesta za parkiranje, a i moja procena da su jela uvek sveža jer su uvek su bili puni sa gostima je bila tačna.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Po meni ubedljivo tri najbolja mesta za kvalitetnu, slow food varijantu klope su: I Rachi u selu Exantia, Katoghi u selu Vafkeri i T'Aloni u selu Hortata.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Yupi-YupI (ili giro - giro) sam morala da probam (pileći giros sa sosom, crnim lukom, paradajzom i krompirićima)...kakvo razočaranje u odnosu na Daltona...

Prvo, meso seku običnim noževima a ne električnim pa su i komadi krupniji. Kožu sa mesa ne skidaju pa kad naiđeš na parče nedopečene pileće kožice dođe ti da pljuneš. Meso nije dobro začinjeno i nije sočno. I na kraju lepinja, masna i dosta manja nego kod Daltona. Dalje, sos im je očajan, više pavlaka nego majoneza a zna se da je piletina ukusnija sa majonezom. Luk još gori, krupno seckan i spakovan odozgo tako da nije nimalo omekšao. Paradajz ko svaki paradajz...

Nase iskustvo je, na primer, sasvim drugacije. Prvo smo klopali u Daltonu, zbog reklame na ovom forumu. Porucili smo nesto kao mesnu pitu (ne giro-pitu), i suvlaki. Pita- tesko razocarenje. Porcija jeste velika, al mesa na kasikicu. Lepinja je bila stara, po izgledu i ukusu nalik na truleks krpu. Pileci suvlaki tanak kao bobi stapic. Sledeci put smo isli u Giro Giro, i narucili mesano meso za dvoje. Porcija velika i za standarde srpskih mesofila, sadrzala je dva pileca suvlakija, dva svinjska, porciju pileceg girosa i svinjskog, i jednu kobasicu. Sa strane tanjiric sa sosevima. Kozu na piletini nisam ni jednom primetila, posto je ni ja ne volim, niti mi se to ikad desilo u Grckoj. Lepinja je bila savrsena, vise smo se otimali oko nje, nego oko mesa. I da ne bude zabune, ponovili smo ovo iskustvo jos dva puta.

Po meni ubedljivo tri najbolja mesta za kvalitetnu, slow food varijantu klope su: I Rachi u selu Exantia, Katoghi u selu Vafkeri i T'Aloni u selu Hortata.

Potvrdjujem za I Rahi, klopa je super, nije skupo, a pogled... Cardak ni na nebu ni na zemlji. Definitivno treba otici.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Budi malo opsirniji. Sta ste narucili,koje su cene ? Planirali smo da ih posetimo a vi nam dajte informacije iz prve ruke ......

@Bobins ajde sad izvestaj za Rahi kao sto je ovaj za giro-giro ..........

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene su priblizno iste u sva tri restorana, mada je mozda I Rachi za nijansu jeftiniji. Uglavnom dva glavna jela + kuver + dva piva oko 30 eur. Konkretno u T'AloNI jagnjetina kuvana u limunovom soku i kuvani krompir+pola kg jagnjecih kotleta+kuver+3 piva=35 eur

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mi smo porucili punjenu svinjsku sniclu, pilece belo na zaru, grcku salatu i dva pivca, sto je izaslo 24 evrica. Iznenadili smo se, jer nas je skromnija porudzbina u Ag. Nikitasu kostala skoro 10 evra vise. Klopa je korektna, ali je pogled spektakularan. Sami proizvode vecinu povrca, kao i masline i leblebije, ali posto smo (na zalost) ovaj restoran ostavili za kraj putovanja, nismo stigli da sve isprobamo. Malo sam smekala po susednim stolovima, i ta vegeterijanska jela sa leblebijama izgledaju bas zanimljivo (al da se posprica sa malo mesa :-)) I maslinovo ulje im je sjajno, i obilno zalivaju njime salatu, pa smo je smazali pre nego sto je stiglo glavno jelo, i bez srama umakali hleb u preostalo ulje.

Savet: treba stici najkasnije oko 18-18.30, jer se stolovi do ivice terase odmah popune. Treba takodje poneti nesto za ogrnuti, jer kad vetar dune, prilicno je sveze.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

slede i slicice

post-34467-0-88727300-1378234056_thumb.jpost-34467-0-93316700-1378234076_thumb.jpost-34467-0-29264500-1378234099_thumb.j

Izmenjeno (bobins)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Bobins hvala na brzom i iscrpnom odgovoru, savet se verovatno odnosi na veceru a vecera u to vreme zbog zalaska ... predpostavljam.

Slicice su lepe narocito "izmaglica" nad morem .....

Mora biti dozivljeno !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poseidon restauran su zatvorili negdje po 10.9. neznam zasto. Dan pre zatvaranja narucila musaku i souvlaki - sve super.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedina taverna koja me je stvarno razocarala je Greco Levante,na putu ka Egremniju,a meni je najbolji giros u Lefkasu bio negde na sredini setalista,pre nego sto dodjete do onog velikog prosirenja je restorancic koji pozadi ima divnu bastu(ne znam kako se zove,preko puta njega je velika poslasticarnica) a giros mmm.Da u Nikitasu su me izludjivale macke

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dugo niko nije pisao na ovu temu, pa da je aktiviram malo.

Kakva je situacija ove godine sa restoranima?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi volimo da obilazimo taverne kad letujemo u Grckoj, narocito po unutrasnjosti. Tako mi ove introve zvuce jako primamljivo i cilj mi je da ih sve overimo :D

Calypso, ova Margarita pretpostavljam da je to u Nidriju? Da li neke takve opcije ima u Lefkasu? Posto sutra ides u tu oblast, mozes li da bacis pogled da li tamo ima neka slicna opcija? Volim te grcke porodicne restorancice gde mama/baba kuvaju kuvana jela i gde gosti dolaze na rucak ili da ponesu kuci da jedu. Jako je prakticno da deci mogu da dam nesto domace da pojedu da razbiju monotoniju restoranske hrane, a cene nisu full restoranske. Nas je to spasavalo za rucak na Kritu gde nam je gazdarica hotela otkrila gde ona uzima rucak za svoju kucu kad ne stigne da spremi. Ili cak i uvece ako se mrtvi umorni vratimo u hotel uvece sa neke 3h udaljene plaze i nemamo snage ni za restoran da se spremimo. Onda samo skoknemo do Marije (baka po kojoj je nazvana taverna, gde kuvaju ona, njena cerka i njen unuk) i jedemo kao da smo kod kuce :D. Otvaraju tek za rucak, ispred cetiri stola, rade samo do 10, sve se sveze kuva ispocetka svakog dana, uvek imaju 4-5 jela u ponudi. E tako nesto kad bih nasla na Lefkadi, po mogucstvu u Lefkasu, bilo bi sjajno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima u Nikitasu, ali sam zaboravio kako se zove.

Pred kraj glavne dzade sa leve strane...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, Blau. Jesi li probao licno, da li je pristojna klopa? Cene da li su restoranske ili nize (ovo sto sam ja spominjala u prethodnom postu se kretalo oko 5-7e po jednom jelu).

Ako neko zna jos, slobodno neka predlozi.

Izmenjeno (portofino)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima nekih preporuka za klopu u Vasilikiju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906145
    Ukupno poruka