Nikola1985

Taverne :: Preporuka

150 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima!

Pravim ovu temu u zelji da olaksa svima (a i meni) planiranje obilaska Lefkade. Mislim da bi bilo dobro da ljudi iznasu svoja iskustva i preporuke sto se tice taverni u raznoraznim gradovima, gde jesti, kakve su cene, kakva je usluga, naravno i koja slicica taverne i hrane nije na odmet :) ... Naletao sam na neke preporuke trazeci po forumu, ali mislim da je dobro da imamo sve na jednom mestu, sortirano po gradovima...

Evo da pocnem, ja imam nazalost samo informacije koje sam nasao na netu, a nisu ni preterano opsirne :)

Agios Nikitas - Poseidon

Posle sela Athani na putu za Egremni - Greco Levante

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

u selu Rahi jagnjetina

Izmenjeno (suki)
nema potrebe citirati kada se odgovara na predhodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Tanja71: U nekom odredjenom restoranu ili je svuda dobra? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja ću da ti napišem gde smo giros najčešće jeli. Uglavnom sam videla da ovde pominju Dalton (Daltoni iz stripa, nacrtanu su po lokalu ) u Lefkasu, ali nama se više ipak svideo ovde

dsc0433.jpg

Nalazi se u Lefkasu, u marini, tamo gde su sve one lepe jedrilice privezane. Odmah u blizini parkinga , nekih 20-30m posle Daltona kad idete prema špicu ostrva. Giros je 2 eura u običnoj tortilji, ali bio je izbor nekoliko vrsti lepinjica , različitih veličina pa su se tako i cene girosa razlikovale. Tu smo jeli i saganaki... više se ni sećam šta smo jeli, ali uglavnom je bio giros. Uvek smo sedeli, mesto je malo, ali preko puta su uz vodu su stolovi i stolice (uostalom kao i kod svih ostalih restorana tamo ), uživate pored tih prelepih jedrilica, čamaca, jahti i klopate. :)

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeli smo još u nekom restoranu u sred centra, ali ne znam kako se zove. Klopa je bila dobra, romantični mali restoran. Jeli smo i negde izmedju Nidrija i Lefkasa, uz obalu bilo je ok. Samo što eto ništa ne znam kako se zove, ne znam ni što ih onda pominjem :lol:

Milion puta sam već rekla da smo bili smešteni u Tsoukaladesu, e pa tu ima takodje par taverni, jedna je riblja, jedan je ipak kafić samo ili možda i ima klopu, takodje ima i jedna standardna taverna sa girosom, jagnjetinom, kukureci, saganaki... tu smo jeli 2-3 puta super je bila klopa, a bilo nam je praktično odmah ispod smeštaja. Moram reći da su te dve taverne, riblja i ova u kojoj smo mi jeli, bilo baš posećene. One su na glavnom putu u Tsoukaladesu (ako idete ka Lefkasu sa desne strane, na sredini sela).

Jedna taverna me je uvek privlačila, ali na kraju nismo otišli. Na putu od Tsoukaladesa prema Lefkasu, negde na sredini sa desne strane u brdu. Verovatno ima fantastičan pogled na grad i uvek je bilo dosta automobila, ali nažalost nismo otišli.

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih preporucila jedan mali restoran Ana Maria, na samom pocetku Nidrija, kad se ide iz grada Lefkada, sa desne strane. Restoran je mali i neupadljiv je ali jako lepo hranu, a tek sto je lepo serviraju, nikad nesto tako nisam videla. Imte svega girosa, jagnjetine, corbica, vocnih salata.... Jako su ljubazni a hrana im je mnogo ukusna!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Obavezno u Sivotu na morske pecijalitete!!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taverna Panorama na setalistu u Nidriju odlicna klopa i usluga

img0246um.jpg

mi smo jeli Grcku salatu i musaku

img0326iq.jpg

img0328wr.jpg

Taverna Notos

img2148v.jpg

prosle godine se odrzavalo Grcko vece pa je bilo zanimljivo nemam slike klope al tamo smo probali paste koje su odlicne kao i musaka i specijalitet sefa kuhinje neka piletina sa previlom od pecuraka

Kafic La Minuta u kome nasi ljudi koji borave u Nidriju provode najvise vremena tu smo probali picu koja je ok al poslastice su im za svaku pohvalu banana split, palacinke sa nutelom i plazmom kao i ove cuvene wafle specijalitet Grka al nista bez dodatka nase plazme

img3997j.jpg

img1567v.jpg

Restoran na KAtizmi skroz desno na kraju parkinga sa pogledom na plazu imaju dobru klopu probali smo picu i cini mi se suvlaki vise se ne secam tacno

img3664b.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

neko je vec pomenuo jagnjetinu u selu Rahi na putu ka vodopadu samo ta jedna kafanica na cosku ima

img4006w.jpg

i za kraj ono najbolje Sivota ovde svakako svratite na veceru prelepo je restorancic u kome smo mi bili nalazi se na pocetku setalista ima prelepu terasu sa pogledom na more i fenomenalne riblje specijalitete

img4180db.jpg

img4161bd.jpg

img4165h.jpg

img4164dz.jpg

img4163e.jpg

nadam se da ce vam ovo biti od koristi i izvinjavam se neke slike mi ovaj program okrenuo a ne znam kako da ih rotiram kod mene su normalno postavljene na kompu

Izmenjeno (jedna mala)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedna mala potvrdjujem za Panoramu,odlicni su po svakom pitanju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Restorančić u Sivoti koji spominje Jedna mala je "Taverna Spiridoula" prva u nizu ribljih restorana kad stignete u mesto u ovom lepom zalivu. Otvorena kao prva taverna u Sivoti 1970 godine.

Grčka salata je 5,5e

sdc10687small.jpg

a mešana riba na žaru 14e

sdc10689small.jpg

služe i dobro lokalno belo vino u aluminijumskim ljubičastim lončićima od 1/2l umesto bokala !!

Izmenjeno (cilegole)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Tanja71: U nekom odredjenom restoranu ili je svuda dobra? :)

U selu Rahi postoji samo jedna taverna: To Gefiri (Most). Ko voli rostilj obavezno tamo da ide. A kada imaju jagnje na raznju! mmmmm

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
delboyfpn ne pravi zazubice inace cu ti opet doci neces me se moci otarasiti zvizduk.gif
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U selu Rahi postoji samo jedna taverna: To Gefiri (Most). Ko voli rostilj obavezno tamo da ide. A kada imaju jagnje na raznju! mmmmm

Jel' to ovo selo Rachi iznad Nydrija? Isplati li se otici? Kakve su cene?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da to je selo iznad Nidrija negde na pola puta do vodopada

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906145
    Ukupno poruka