Bogalinac

Ko ode kajaće se, ko ne ode kajaće se

113 poruka u ovoj temi

Jeсте, чика Волођа, ја сам тај Прашњави, нисТЕ погријешили ;) There can be only one :cool:

Овоaј сам: http://members.virtu...m/5dc86/1ea6ae/, http://members.virtu...m/5dc86/1ea894/, http://members.virtu...dc86/1ea650/...

Који је твој ник тамо?

Ма дај какав "чика", мало смо се шалили.

Немам ник-нејм јер нисам учесник, него сам својевремено пронашао твоје утиске из Египта и могу ти рећи да сам те се врло често сетио тамо јер се две недеље уопште нисмо сунчали, него бежали у ладовину.

После је била једна анегдота у Новом Саду са причом како је у августу у "долини краљева" било 69 степени, а ево ја сам ти живи сведок да ме је водич из Египта позвао у онај кафић (или шта већ) у "долини краљева" и показао ми два мерача температуре где је на оба било 69 степени.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ето видиш, мали свијет. Ми смо били у септембру па је било хладније. Око 55 ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ZAŠTO OVDE?

"Zabačena tema" a ima toliko prelepih prethodnih postova i samim tim smatram da bi bila šteta da se zagube.

Kada mi je žena rekla da ću se kajati zato što idem u Grčku kao u "ona stara vremena" pošto joj ne pada na pamet da kuva kao svojevremeno, rekao sam:

- Dobro, ima Girosa, a to što sada nećeš da kuvaš nije mi baš najjasnije. Kuvala si nekad kada pojma sa pojmom nisi imala o kuvanju, a sada kada si konačno naučila nećeš da kuvaš?

-Naravno, a ako ti se jede kuvano slobodno možeš sam sebi da kuvaš. Što me nisi odveo u Hotel na ALL INC. ili bar na polupansion?

-Ali, da se setimo starih dana?

-Samo se ti sećaj, a meni ne pada na pamet da ti kuvam. Kuvam ti četrdeset godina i ti stoko jedna nisi mi reč hvale rekao.

-Nećemo se valjda svađati?

-Ako nastaviš da kenjaš-hoćemo.

Eto, tako je završen razgovor i pošto smo se vratili, mogu samo da konstatujem:

-Dobra stvar je što Giros prave od svinjetine, mada ima i od piletine, kada ga već ne prave od ovnujskog mesa a bogami i kozetine kao nekad.

-Mevgal-ov Feta sir je najsjajnija zvezda na nebu. Kombinacija ovčijeg mleka (EWE) i kozijeg (GOAT) je definitvo dobitna kombinacija, sve pohvale.

-Taan alva sa kakaom vrhunska je poslastica, mada Taan sa medom nije loša varijanta.

-U odnosu na poslednju posetu (Polihrono), nekako mi se čini da je samo mesto strmije, ranije je bilo ravnije i lakše se penjalo uz brdo.

-PONOVO su počeli da prodaju voće i povrće iz "onih krš Datsuna"(Tonac-moram da te citiram pošto si u SOKOJ-u) i daleko su jeftiniji od samoposluga.

Koristim priliku da pozdravim svoju "PAMPERS" ekipu sa kojom sam provodio većinu vremena u plićaku u igri i pravljenju kula od peska dok sam uživao ležeći na leđima na talasima napred-nazad i češao se po šljunku uz neskriveno zadovoljstvo koristeći besplatni piling.

Pa sad, ako ima nekoga ko može da poveže sadašnje i nekadašnje utiske evo prilike. Neka se prepoznaju učesnici - Volođa, Tanja 011, Prašnjavi, Tonac, Tripco, Talija. Oleg, Vladarr itd, da ne nabrajam dalje.

Izmenjeno (Bogalinac)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Курс драхме је поново успостављен, судећи према рачунима из пар радњи у Лименасу, Тасос.

За 1,80 € се приписује 613 драхми, па ви видите који курс се ту спрема, ускоро.

За ово наведено имам и доказ, али ме мрзи да скенирам

ΣΥΝΟΛΟ (Σύνολο σε δραχμές) = ефтино. pla%C4%8De.gif

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vala, dođoh pre neki dan i niko nije pominjao drahmu. Sudeći po tome Grci se spremaju da izađu iz Eurozone?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bogalinac,

sita sam se ismejala :hahaha: :hahaha: :hahaha: što tvojim mukama, što mukama tvoje žene :hahaha: :hahaha: :hahaha: , a najviše njenoj upornosti

-Nećemo se valjda svađati?

-Ako nastaviš da kenjaš-hoćemo.

Svaka čast gospođi, pa sledeći put kad poželiš da oživljavaš sećanja potrudi se da budu ona ALL INN!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

7942814698_b6113e4bc4_b.jpg

:rolleyes:

Као тазе инсајдер оздо, могу вам рећи да су они доле живи, здрави и дебели. Јесте, скресана су примања малтене напола, али и даље имају да једу и тако то.

Инфраструктура се држи, бензин је скоро два евра, људи су вредни као и обично, сезона је лошија, природа добро награђује (родиле маслине као никад, овце се јагње, грожђе слатко као мед).

Ни тамо није било кише, али заливају дубинском водом, па је ситуација ипак боља него овде.

=====

Већина Грка једва чека да "пропадне" па да се некако самостално дижу нагоре. У том смислу, популарне су "Сириза" (отпор ЕУ), али још популарнија "Златна Зора" ("Хриси Авги"), тј. ултранационалисти...

Имао сам лепе разговоре са браћом доле (ми смо и даље тамо омиљени гости) и видим да се радо или барем прећутно спремају на повратак драхме догодине (и то не крију, како се види на овом рачуну, који случајно добисмо у једној радњи):

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@blok45

Nećeš mi verovati, dve nedelje je jela salatu sa Fetom i maslinama samo meni u inat dok sam ja sve vreme tukao po girosima, pa sad pomalo ličim na onu okruglu smesu spremljenu za pečenje dok se ona "ušlankirala". Da, jednom sam pekao ribu, bilo mi je žao da je gledam kako tamani krastavce. Definitivno All.Inc. sledeći put.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Što ti ne bih verovala, a ti umesto posle toliko godina iskustva (da ne kažem braka) još ne znaš da je žena uvek u pravu. Moj muž ima još bolju: Kad ne možeš da je pobediš-pridruži joj se! :hahaha:

Umesto da si lepo grickao salatice i bio šlang, sad ćeš kukati na kilažu, pritisak i ostalo. E, a onda nastupa ona čuvena:

"Jesam ti ja lepo govorila!"

I nemoj slučajno da bude ljubornih scena kad gospođa prođe komšilukom, a komšije krenu da se okreću za njom! :dance::volimenevolime: :sorry:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

"Jesam ti ja lepo govorila!"- ovo me najvise nervira kod zena :D Jedan put idem za Grcku i sfatio sam da ne nosim dozvolu sa mnom(prosto zaboravio jer stoji mi u auto ali sad isao sam sa drugo auto koje cesce vozi moja majka :D) ali sfatio negde pre Gevgelije, ova sta sedi do mene kaze vrati se po dozvolu,ja kazem ako se vratim zaboravi vikend ne vracam se opet za GR :D sreca me zaustavila policija nazad kad sam se vracao i to u Makedoniji ali prosao bez kazne, a ona meni kaze jer sam ti rekla da se vratis :D

Izmenjeno (BojanMKD)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Slucajno sam naletela na ovu temu i odusevila se :weee: vratila sam se u mladost i divne uspomene sa tadasnjih letovanja.Volim Grcku i Jonsko more pa i danas idem tamo mada je sve promenjeno sem grka koji su i dalje divni prema nama ipak ostalo je nesto isto cuveno ovce kiselo mleko i lokumades preliven medom i javorovim sirupom ...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lalesa, gde nađe ovu temu?

Ajd´ da se dopišem svojim sećanjima kada su me kao klinca moji vodili u, naravno, Paraliju. Pamtim kao dan danas momenat kada stižemo ujutro i ćale ide da traži sobu, "Ima soba, nema soba?", E onda radost, prebacujemo stvari iz stojadina, raspakivanje i trk po giros. Kad´ ono jutro, nisu ni počeli da pripremaju. Tada počinjemo da dosađujemo roditeljima u smislu - kada će biti gotov - a nećemo da jedemo ništa drugo. I onaj predivni vašar uveče, za nas klince, sa sve tezgama punih igračaka i obavezni Luna Park sa vrteškama. Sećam se i da je mati nosila ručak u pekaru kada krenemo na plažu i pokupi ga u povratku , kakvo crno kuvanje. A na plaži samo čekamo "onog" sa lukumadesima i kamiončić sa voćem, a Grk se dere preko megafona k´o lud kako neko reče u prethodnim postovima. Uh, kao da gledam "Stara dobra vremena."

Izmenjeno (Bajazzo)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A ja sam i sedamdesetih i osamdesetih znala samo za Stavros. Roditelji nisu menjali destinaciju. Kao sto je u ranijim postovima receno serpe su se nosile u pekaru, kupovalo se cokoladno mleko i ovcije kiselo i jos mnogih stvari iz detinjstva se rado secam:

- knjizare su bile bolje nego kod nas sada; ja, verovali ili ne i danas cuvam neke neraspakovane bojice, mirisljave gumice i blokcice

- iz Grcke smo donosili ne samo zavese, nego i lustere (by the way neki su jos u upotrebi)

- kupovale su se neke drangulije od Poljaka, koji su bili iskusni kamperi

- kampovanje je bilo popularno

- secam se disko kluba u koji se samo na rosulama ulazilo

- bilo je kvalitetne kozne obuce, a tek somot leviske s tregerima sto sam imala

- automati s kuglicama u kojima je igrackica

Inace, srecna sam sto sam vaspitavana da budem skromna. Sladoled i sok, valjda Miranda su nam kupovali svakodnevno. No cokoladno mleko ponekad, ono neko pecivo s kackavaljem obavezno poslednje veceri, tulumbice i koka-kola jednom-dvaput. Lepo je kad se dete uzeli necega, iscekuje, nad se pa to dobije. Ovo danasnje preterivanje sa zalihama za decu je po meni kontraproduktivno.

Izmenjeno (MarijaC)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bajazo , slucajno ali mi se bas, bas svidela i moje prvo letovanje bilo je u Paraliji (1979g)samo ja nisam bila tako mala .Secam se dolaska bilo je vece usli smo u Katarinu pa pored pijace koja se cistila svuda su stajale gomile dubreta :huh: to je prva stvar koja me je sokirala a tada Paralija ulice ne asvaltirane pune prasine guzva, srenilo tezgi, ni malo nalik mestima na jadranu ...trazimo sobu i tu ...razocarenje sobe bez tepiha skromno namestene nista mi se ne svidja kazem roditeljima gde ste me ovo doveli i sednem pored stojadina placuci ....skupili se grci da pitaju sta mi je ...roditelji objasne ...a jedan grk kaze sad ce on to da sredi i odvede nas u svoj stan koji on koristi kad nije u Nemackoj ....stan sreden super ...dade nam kljuceve i rece budite koliko hocete kad krenete svratite u Katarinu (dade adresu) vratite kljuceve i platite ....i covek ode. Tako nesto na Jadranu ne bi moglo .To me je odusevilo a kasnije i sve ostalo sem tepiha (koji nikako ne ide uz pesak) a koji sam ja :ciscenje: jer sam to i trazila... Tako se moj prvi los utisk pretvorio u odusevljenje pa od tada do dan danas svake godine idem u Grcku.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

MarijaC

I moja secanja su ista, vezana za Stavros :)

Pitam se da li slucajno jos negde postoji ta varijanta da u pekarama ostavljamo rucak da nam ispeku? To bi nam bas olaksalo spremanje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka