1333 poruke u ovoj temi

Dejzi ,zao mi je sto Vam nisam ranije pomogao (zdravstveni problemi) oko detalja koji su Vas mucili,ali vidim da je Peca jako dobro dopunio nekim informacijama o mestu.

Hvala ti na odgovoru u svakom slučaju, nadam se da si sada sa zdravljem o.k., to je ipak najvažnije. Svaka sugestija i svaki komentar su uvek dobrodošli. Pretpostavljam da ćemo videti i mnogo lepših kuća, nego što je ova za koju smo se odlučili, ali kada čovek gleda to mnoštvo različitih forografija, prilično se raspameti. Ne može se ipak steći potpun dojam na takav način, nisu ni sve kuće podjednako "fotogenične", a mnogo zavisi i od veštine fotografa (ugla pod kojim se slika, svetlosti itd.) da li će kvaliteti kuće biti predstavljeni realno, ni precenjeni, ni potcenjeni... Nismo opterećeni u toj meri smeštajem, voleli bi samo da odiše vedrinom u smislu svetlih boja i da ima terasu sa pogledom na more, kako bi ujutru sa zadovoljstvom ispijali jutarnju kafu ne žureći da pobegnemo što pre na neku plažu... Nadam se da će tako i biti ( sudeći po fotografijama), a trudićemo se da ignorišemo taj čuveni fenomen našeg podneblja da je u "tudjem dvorištu trava uvek zelenija" :rolleyes: ...

Što se tiče marketa, drago mi je da su dobro snabdeveni, jer ćemo se ipak najviše snabdevati u mestu. Možda jednom svratimo i u Lidl kada budemo prolazili kroz Nikiti, ali sigurno nećemo ići samo zbog toga, ovo je ipak odmor. Ja samo potpuni analfabeta kada su cene u pitanju, a mi i nismo neki "veliki potrošači". Sa druge strane, kada bi na jedan tas stavili razliku u ceni, a na drugi potrošeni benzin, vrlo je neizvesno koji bi tas prevagnuo. I konačno, moj muž je na odmoru pravi zavisnik od jutarnje šetnje u paketu sa nabavkom (šta da radi kada je ranoranilac), pa ne bih želela da ga lišim tog zadovoljstva :D.

Sigurno ćemo posetiti hotel Talassokipos, taj jedinstveni položaj sa neverovatnim pogledom, ta jednostavna tako grčka arhitektura me je očarala već sa prvom slikom na njihovom sajtu i jako mi je žao što tu nismo mogli da rezervišemo smeštaj, jer je sve već bilo zauzeto... Mada, postavlja se i pitanje cene, koja na istom sajtu nigde nije navedena...

Inače, Breskvicijuse, baš me interesuje - u kojoj ste kući vi bili smešteni? I , da, volela bih da znam da li brodovi za krstarenje oko Atosa kreću baš iz Vourvourou-a, nekako sam to čitavo vreme uzimala zdravo za gotovo... Ima li tu i nekih drugih organizovanih izleta koji se nude iz samog mesta, možda npr. obilazak nekih plaža, Amuljanija, ostrvca preko puta?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala ti na odgovoru u svakom slučaju, nadam se da si sada sa zdravljem o.k., to je ipak najvažnije. Svaka sugestija i svaki komentar su uvek dobrodošli. Pretpostavljam da ćemo videti i mnogo lepših kuća, nego što je ova za koju smo se odlučili, ali kada čovek gleda to mnoštvo različitih forografija, prilično se raspameti. Ne može se ipak

Hm, cene robe u marketima su u proseku nesto sitno iznad nasih komsijskij marketa tipa MAXI i sl. nesto je jeftinije ,nesto skuplje.ne skodi ako ponesete nesto suve hrane,zacina i sl ono sto volite.Kafu obavezno ponesite svoju omiljenu u dovoljnoj kolicini ako pijete kafu.Jutro je bas lepo za setnju,mada ce Vam ipak biti bolje autom da se prebacujete.Nadam se da ste rezervisali sobu sa pogledom na more ,ako je tako imacete i jutro i vece predivno.Sat obavezno pomerite na grcko vreme. Talasokipos je npr nama dao ponudu cini mi se oko 35-40eur za period u kom smo bili.Tada nismo bili u situaciji da odemo autom inace bi ga rezervisali.Pazi oni daju popust krajem sezone na vise dana boravka.Za ekskurzije pogledajte na recepciji hotela REMA i na recepciji hotela EKIESMANOR ,lokalni ribari i domacini vam takodje mogu organizovati nesto na tu temu.Mi smo bili u studiju EFI ,zensko grcko ime.Inace su vrlo romanticni grci ,gotovo sva studija nose nazive njihovih zena.Nema neku plazu,ali ima sve sobe sa pogledom na more.Nama je gazda cak davao camac da idemo gde hocemo....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za ekskurzije pogledajte na recepciji hotela REMA i na recepciji hotela EKIESMANOR ,lokalni ribari i domacini vam takodje mogu organizovati nesto na tu temu.Mi smo bili u studiju EFI ,zensko grcko ime.

Evo me opet za kompjuterom, nakon havarije koja nas je koštala nove matične ploče i napajanja, verovatna posledica jake grmljavine od pre nekoliko dana... Izgleda da se po nekom nepisanom pravilu vanredni troškovi uvek javljaju u trenucima finiširanja za neki dugo željeni, "viši" cilj. A tom cilju se polako, ali sigurno primičemo, jer već sutra imamo zakazani termin za vizu u Grčkoj ambasadi.

Elem, izgleda da sada raspolažemo svim podacima o baš svemu čega smo mogli da setimo. Toliko smo puta do sada listali slike svih kuća koje nude smeštaj, da ćemo verovatno doživeti fenomen "već vidjeno" pri prvom susretu sa mestom. Imam jedan dobar "feeling" u vezi ovog odmora i ne bih želela da izbaksuziram... Apartman nam je dvosoban i ima 2 terase, od kojih jedna ima pogled na more (tako nam je rečeno, nadam se da neće doći do ničim izazvanih promena). Taj pogled na more pri ispijanju jutarnje kafe, blaženo spokojstvo letnjeg jutra i plave pučine, pa to mi je bila ideja vodilja i razlog zašto smo odustali od smeštaja u nekom većem i prenatrpanom mestu... Jutarnja šetnja svakako (jedina prepreka je ranije ustajanje), a još bolje trčanje obalom ukoliko je ona u mestu dovoljne dužine. Da, još je to ostalo neraščlanjeno- kolika je dužina plaže u Vourvourou-u i da li bi bila pogodna za ovakve aktivnosti? Možda bi mogao negde i bicikl da se iznajmi?

Ma, dobro, nešto valja prepustiti i mašti. Hvala za sve informacije, naročito za one o ekskurzijama. Nama se gazda studija "Efi" prvi javio, nažalost imao je slobodan studio samo na nedelju dana krajem avgusta, inače bi možda bili i njegovi gosti... Čini mi se da je prilično ujednačen kvalitet smeštaja koji se nudi, da su zgrade uglavnom nove, a apartmani solidno opremljeni, tako da neke veće greške tu ne može biti.

Nadam se da ću imati prilike da svoje utiske i čitav doživljaj Sitonije " iz mog ugla" iznesem na ovom topicu odmah po povratku sa letovanja... Iako se plašim da će me ovde odmah sačekati brdo obaveza i poslova o kojima još uvek ne želim da razmišljam. Mogu samo da obećam da ću se potruditi da napravim makar jedan kratak i informativan osvrt, kojim ćemo zaokružiti priču o Vourvourou-u ove godine...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Narode ,nadam se da ste se dobro proveli .Pišite.....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ehhhh...Vurvuru. Prelepo deluje na slikama. Stapaju se nijanse plave i zelene i sva cula uzivaju.

Vurvuru mi je tiha patnja jos od prosle godine. Osecam da ce se ovih dana ta vatra opet razbuktati. :unsure: Svi se slazu da su plaze Sitonije, divlje lepotice, uistinu prelepe.

Breskvicijusa davno nema na ovoj temi, Dejzi se nije ni javila nakon, nadam se, lepo provedenog odmora. Gde ste, ljudi? Javite se, imala bih stosta da vas pitam.

Jer...ko moze ostati ravnodusan pred ovakvim prizorima:

livari_anatolh.jpg

vourvourou_area.jpg

Izmenjeno (Kikisvet)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eh, Vourvourou! Od 20 mailova koje sam poslala od 25.decembra prošle godine, dobila sam 10 odgovora, od toga u 3 kuće nema mesta!

Btw: pošto ćemo ove godine bez agencije letovati, šta nam je sve od papira potrebno za vizu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Patuljak, blago vama sto ste "motorizovani". Jedina mana je vece smaranje za vizu, sve ostalo je plus u odnosu na nas koji se vezujemo za agencije.

Nego, sta jos ne znamo o Vurvuruu, a koristilo bi nam?

Gde ste vi pokupili najbitnije informacije?

Blagodarim unapred na odgovoru. ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

"Motorizacija" je olakšavajuća okolnost za landaranje na letovanju! I komotnija varijanta što se tiče putovanja (možeš da kreneš kad hoćeš i da staneš gde hoćeš)!

Mene samo brine viza u takvoj kombinaciji (bez papira iz agencije). Mislim da mi ovi iz Grčke ne pošalju sve papire koji su mi potrebni, pa da me ovi iz Ambasade vrate - i šta onda?!?!?!?! Mada, možda nam i ukinu vize?!?!?!?!?!!?!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E pa na glasanje 3. februara dragi moji pa će "braća" Grci možda i među prvima da ih ukinu <_<

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dakle, znam da sam ostala dužna malo širu priču o Vourvourou-u onima koji se informišu o poželjnim destinacijama kao što i ja to činim, pretraživanjem različitih foruma, i gotovo da se osećamo krivom zbog toga... Ali kao što sam i pretpostavila, zateklo me je brdo obaveza po povratku sa letovanja, a sezona letnjih odmora je već bila na izmaku, pa je to bila ona dobrodošla "olakšavajuća okolnost"... Posle se već leto činilo vrlo dalekim iz perspektive zimskih meseci, pa sam definitivno prestala da pratim ono što se dešava na forumu. Ovih dana mi je prijateljica skrenula pažnju da je opet oživelo interesovanje za Vouvourou, pa sam se potrudila i izvukla iz foldera davno pripremljenu foto-turu "Sitonija-istočna obala" i postavila je na sajt, gde možete da je pogledate.

Mislim da ova foto-tura najbolje svedoči o tome da ponekad slike mogu da kažu više nego reči. Izabrala sam istočnu obalu baš zbog mnogih divljih i teže dostupnih plaža i uvala, medju kojima se svojom jedinstvenošću izdvaja Orange beach, kao i brdovitog, čak planinskog terena koji obiluje gustom vegetacijom, posebno šumama četinara. Ovde možete naći sve ono o čemu sanjate pritisnuti tekovinama savremene civilizacije i stresom svakodnevnice - i čisto, prozirno more i fini, sitni pesak, i dovoljno prostora da se prepustite uživanju na suncu, i dovoljno tišine da čitate omiljeni roman i dovoljno hlada da se sklonite od najžešćeg sunca, a u pozadini kao neodoljivi background dižu se planine da bi upotpunile slike nestvarne letnje idile... Zapadna obala je suviše pitoma i urbanizovana za moj ukus, ali nije daleko, tako da možete uvek otići kada osetite želju da proverite ono što Neos Marmaros nudi u večernjim časovima, naravno, ako nadjete mesto za parkiranje... Mi smo otišli samo jednom, i učinilo nam se da smo se prebrzo vratili u Srbiju, tako da smo se okrenuli brže-bolje polukružno i završili veče u piceriji u Vourvourou-u...

Sam Vourvourou je malo, simpatično mestašce sa jednom dugačkom ulicom koja se proteže uzdužno, a sa obe strane ulice se mogu videti prostrana, brižljivo uredjena dvorišta i brojne, vrlo lepe vile novijeg datuma, po kojima se bitno razlikuje od drugih turističkih naseobina (uključujući i Sarti) za koje naše agencije nude aranžmane... Ne znam šta bih mogla novo da kažem o samom mestu, a da to prethodno već nije prikazano " u reči i slici" od strane Breskvicijusa i drugih učesnika topic-a. Mi smo bili vrlo zadovoljni smeštajem, koji je bio "bazičan", ali prostran, čist, sve novo, klima se podrazumeva, velika terasa samo za nas, sa pogledom na lepo dvorište (iako je more bilo zaklonjeno vilom koja je smeštena baš preko puta ulice). Bilo je pravo zadovoljstvo ispijati popodnevnu kaficu na toj terasi pod zracima zalazećeg sunca i uživati u miru i opuštenoj atmosferi daleko od gradske vreve...

Upozorila bih potencijalne kandidate za Vourvourou jedino da obrate pažnju pri rezervaciji smeštaja na udaljenost vile od centra naselja, kao što je to istakao i Breskivicijus. Ja to upozorenje nisam shvatila dovoljno ozbiljno, a posle mi nije bilo baš svejedno što smo udaljeni od centra oko 2 km. Znam da to ne izgleda strašno, ali uzmite u obzir da ulica nema trotoar kao što je to često u Grčkoj, i da automobili šibaju u oba pravca tokom čitavog dana, i konačno, ne srećete ljude koji šetaju - što upućuje da to baš i nije preporučljivo... Priznajem, ja sam samo jednom (pogadjate, prvog dana) otišla peške do centra i nazad, ali moj muž se nije obeshrabrio, pa je šetao svakog jutra tih nekoliko kilometara, po navici... E sad, u spomenutom centru se nalazi nekoliko prodavnica i par picerija i taverni na razdaljini od stotinak metara, i tu ima jako lepih apartmana u kojima se može naći smeštaj, treba samo pitati (neke je preporučio i Breskvicijus)...

I na kraju, jedino naše razočaranje, ili neprijatno iznenadjenje koje nas je sačekalo u Vourvourou-u, bilo je materijalizovano u obliku ogromnog broja komaraca... Mi smo prethodne godine letovali na Tassos-u i bez obzira na različita tudja iskustva, nikakvih problema sa insektima nismo imali... Tako smo doputovali potpuno nepripremljeni, a sredstva koja smo kupovali u lokalnim prodavnicima bila su potpuno neefikasna. Moj muž i sin su brzo postali svakodnevna meta za rojeve izgladnelih i krvoločnih komaraca, dok sam im ja, iz samo njima poznatih razloga, bila manje zanimljiva... Dobro po mene, reći ćete, ali baš i nije bilo tako, jer sam ja pak, bila žrtva neprekidnog prigovaranja zbog izbora destinacije, a večernji izlasci su trajali samo koliko i ubrzana večera, retko kad nešto duže. Na našu sreću, paradoksalno, nije bilo komaraca u apartmanu (naravno, vodili smo računa o povlačenju zavese i zatvaranju vrata) pa smo bar noću spavali bez dodatnog uznemiravanja...

I još nešto, što se tiče dobijanja vize... Nemojte se plašiti da nećete dobiti vizu, ja nisam čula za takav slučaj, Grci je daju i ako im odnesete samo potvrdu o rezervaciji dobijenu fax-om ili e-mail-om. Naravno, sigurnije ćete se osećati ako dobijete tzv "letter for visa", slobodno zatražite da vam ovo garantno pismo pošalju poštom pri ugovaranju smeštaja, jer vlasnici apartmana iz Vourvourou-a odlično znaju o čemu se radi i šta treba da sadrži. Ako nam uopšte sledećeg leta bude potrebna viza (a svi se toplo nadamo da neće)...

Izmenjeno (dejzi99)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dejzi, srce si! ;) Znali smo da nas nisi zaboravila, ovaj post je dosao u pravo vreme. Beskrajno ti hvala na veoma korisnim informacijama.

Vec smo se, gotovo, odlucili za Vurvuru, samo...jako me brine opaska o komarcima i "blizina centra". :unsure: Znam da su komarci neizbezni faktor pored dva osnovna - blizina mora i zelenilo, ali da su bas toliko krvolocni... :ph34r: A sto se centra tice, molila bih te, ako ti je poznato, gde se, u odnosu na njega, nalazi hotel Rema? Ima li u centru agencija za iznajmljivanje motorcica?

Znacili bi nam odgovori na ova pitanja pre donosenja konacne odluke.

Hvala. :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kiki, pod hitno menjaj destinaciju i pravac recimo Skopelos ili Alonisos, tako komaraca gotovo da nema (doduse ima osica) a ima dosta zelenila.

Iz prica ljudi koji su bili u Vourvourou, znam da je lepo, ali mislim da nista ne moze da poredi sa najlepsim od najlepseg (Sporadi, deo Jonskih ostrva na celu sa Itakom).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ok, mali off topic. :rolleyes:

Dragane, ne sipaj mi so na ranu. Pre 2 dana smo dragi i ja, surfujuci netom, stigli i na Skopelos. Brze - bolje otisli na Sabrinu ponudu smestaja, onda palo odusevljavanje hotelom Ionia, a onda hladan tus u vidu cena po osobi za juli mesec. Kad pomislim da tome dodajem i cenu puta... :unsure:

Uprkos tome, volela bih da Skopelos dobije svoju zasebnu temu. Sta kazes? ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotel "Rema"se nalazi baš u centru, tako da mi se čini dobar izbor. Ispred hotela je bazen sa ležaljkama i bifeom, što omogućava da se i tu dokoličari na suncu ako se nekog jutra probudite suviše mrzovoljni, pa vam se baš nigde ne ide. U samom centru se nalazi i hotel "Vergos", koji spolja izgleda jako simpatično, a picerija u hotelu je za svaku preporuku i po kvalitetu i po cenama - i uopšte je bilo vrlo prijatno posedeti uveče uz klopu i pićence pokraj osvetljenog bazena... U centru su i apartmani Psarogiannis (sa jedne strane izlaze na ulicu, a sa druge strane na more - imaju sopstveni deo plaže). Složila bih se sa Breskvicijusom da jako dobro izgledaju apartmani Maria Manolaki (takodje centar) - kao što se to ponekad dešava, čak mnogo bolje izgledaju uživo nego na slici.

Kada već govorimo o centru da pojasnim, centar Vourvourou-a se ustvari nalazi jako blizu plaže Karidi beach, što je jako pogodno, jer ako ste u centru onda ste i blizu plaže. Zato, ako ste zainteresovani za neki apartman slobodno pitajte vlasnika koliko je udaljen od Karidija - što je bliži Karidiju, bliži je centru. Moje iskustvo govori da ćete uvek dobiti iskren odgovor, pa nema razloga za ustručavanje.

Bilo kakvo prevozno sredstvo je zaista neophodno, ali nisam sigurna da se može rentirati u Vourvourou-u, mislim da o tome možete dobiti informacije na recepciji hotela. Zato nema sumnje da se može rentirati u Nikitiju, koji je udaljen svega 11 km i deluje mnogo življe baš zbog razvijene trgovačke aktivnosti i gušćeg saobraćaja, imam utisak da se brojni turisti izjutra upute u nabavku baš u tom pravcu (na ulazu je hipermarket "Lidl", gde je sve zaista dosta jeftinije)...

Što se tiče komaraca, mislim da je situacija mnogo podnošljivija ako se naoružate delotvornim sredstvom iz apoteke. Onaj ko jednom iskusi nevolje sa komarcima, sigurno unapred misli na to. a nama se ovo prvi put desilo. Drugi naš propust je bio što smo zaboravili da potražimo neki preparat u apoteci u Nikitiju, već smo pazarili u lokalnim samouslugama, a tu se prodaje neka vodica koja liči na zasladjeni limunov sok. Dakle, od nje smo postajali lepljivi i širili smo miris na limun, ali gle, čuda, komarci nisu shvatili da je to oružje koje ih ubija i da bi trebalo da beže glavom bez obzira... Nažalost, bili su potpuno u pravu, pa su oni iz te bitke izlazili siti, a mi izujedani :blink: ...

post-2205-1201975932_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E, ovo su lepe vesti.

Rema je ok izbor, a ja bih rekla i jedini jer ne idemo sopstvenim prevozom i vezani smo za agenciju.

Autan bi trebalo da resi potencijalne probleme sa komarcima. Fino.

Dejzi, a da li ste bili na plazi Livari?

Zografou je kamp prema Sartiju, i ta mi se plaza dopada.

Znaci, Armenistis naplacuje ulaz na plazu? <_<

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka