1333 poruke u ovoj temi

za mikonos www.mykonos-web.com/ ili www.mykonosgreece.com ili www.mykon.net/ ili www.mykonos.net

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Divan opis i divne fotografije.

Da li ste mozda primetili aparmane Haus Platanos na samoj obali?

Ja sam sa porodicom bio smesten relativno blizu Platanosa. Kuca je negde na pocetku mesta, par stotina metara sa leve strane kada se udje u mesto uz more. Kuca ima relativno male terase, ali zato ima jednu zajednicku na obali u debeloj hladovini. Imam i fotografije kuce...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Htedoh da dodam jos poneku o mestu, putu do tamo....

U svemu se slazem sa prethodnim komentarima za mesto - prelepo je. U mestu postoji i stariji deo koji je pretpostavljam gradjen 70-tih godina pa na ovamo sa prelepim letnjikovcima, ulicama sa trotoarima, rasvetom, nazivima ulica, koje svakako treba videti. Koliko sam mogao da shvatim u tom delu izgleda da uopste nema apartmana za iznajmljivanje (steta). Kada sam pricao da idem u Vurvurou, niko nikad cuo od mojih prijatelja u NS. Kada smo tamo stigli, samo su nasoj kuci bile smestene jos dve porodice iz NS, a nas je stiglo jos 3 porodice zajedno.

Mislim da je za letovanje u tom mestu potreban automobil. Prvo zbog udaljenosti prodavnica, a drugo steta je ne videti plaze koje se nalaze u krugu 10-15 km od Vurvurua. Do svih se brzo stize kolima. Mi smo tamo za 12-13 dana presli oko 900 km. Kada se krene na jug ka Sartiju ima jedan kamp na oko 20 km Armenistis koji treba videti sa ogromnom pescanom plazom, lepim restoranima... Kada se krene ka Nikitiju omiljena plaza nam je bila Talgo (ima kafic na plazi sa lezaljkama i suncobranima). Kada se od Vurvurua krene ka Neo Marmarasu ima gomila prelepih plaza. Nasi favoriti su bili Kalogria i Kastri. O Karidi plazi koja se nalazi u samom mestu nemam sta drugo reci osim da je raj za decu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Breskvicijus,mogu samo da kazem,svaka cast,alal vera prijatelju!!!!!!!!Ovo je isezan i pravi opis koji natera coveka(barem mene) da ponistim rezervaciju za izvikani pefkohori i odem u Vourvourou.

Kad bi ovaj tvoj opis neko video od mesnih predstavnika na halkidikiju bez razmisljanja da Ti ponude mesto PR menadzera mesta

Jos jednom hvala za divan opis i svaka cast!!!!

Izmenjeno (turistaBGD)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Razmisljala sam intenzivno ovih dana gde da svratimo na dva, tri dana u povratku sa Tasosa. Iako sam cula za Vurvuru, iskreno nije bio na mom spisku potencijalnih destinacija (Asprovalta, Jerisos, Uranopoli, Sarti, Neos Marmaras). Medjutim, posle ovih prica ovde i prelepih fotki na sajtu Vurvurua, promenila sam misljenje. Kad bih znala da cemo tamo, oko 7. avgusta, "na bum" uspeti na nadjemo smestaj za tri dana, uputili bismo se pravac sa Tasosa.

Slabo su na zvanicnom sajtu Vurvurua "kacili" fotke samog mesta. Ima li tamo dovoljno sadrzaja? Restorani, picerije, pekare, poslasticarnice, kafici, giros kiosci?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mirarbi bolje zameni Asprovaltu za Vurvuru ...jeste da sam u Asprovalti bila pre sto godina :) ali tada je bila selenda... iskreno ne verujem da i sada imas tamo nesto specijalno da vidis...Jeste da sam Vurvuru videla samo na fotkama ....ali je suuuuuperrr bar na fotkama.... :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Breskvicijus, podstaknuti tvojim utiscima i maglovitim sećanjima sa jednog davnog, površnog obilaska Sitonije. poslednjih nekoliko dana intenzivno tragamo sa adekvatnim smeštajem na ovom delu 2. prsta. Izgleda da malo kasnimo, jer je veliki broj studija i apartmana za kraj avgusta već rezervisan, ali već i onih nekoliko od kojih smo dobili pozitivan odgovor stavlja nas pred težak zadatak: koji odabrati? Naš favorit su Ioanna studios&apartments sa sopstvenom plažom, ali imamo teškoća u sporazumevanju sa njima, sve nam se čini da ili nisu preterano zainteresovani, ili im engleski nije "jača strana"... Do sada smo im prosledili nekoliko pisama, a dobili smo 2 teško razumljiva odgovora u formi pitanja (da li hoćemo termin od 19.-29. 08.), iz kojih nam nije jasno da li su uopšte čitali sve ono što smo im pisali. Potpuno su ignorisali naša pitanja oko potvrde rezervacije ili garantnog pisma koje je neophodno za vizu. Sada smo u dilemi, da li da uplatimo depozit (koji oni uopšte ne pominju), ukoliko postoji rizik da ne dobijemo dokument od koga nam zavisi viza i čitavo letovanje :unsure: ?

Pored ove dobili smo još nekoliko ponuda: prve dve nam nisu toliko atraktivne, jer nam se čini da su prilično udaljene od plaže (Panorama Studios, House Dimitros), treća je još uvek u konkurenciji (Litsa Panagi) i poslednja-kuća koja takodje izlazi na plažu, mada dvorište nije tako uredjeno, a taj deo obale se ne čini preterano reprezentativnim (Studios Lazaros). Medjutim, mi ne znamo kakva je udaljenost ovih objekata od centra naselja i plaže Karidi, takodje se plašimo da utisak sa slike često zna da zavara, pa bi nam tvoja procena i sugestija mnogo značila...

Od pomoći bi nam bilo da znamo i sa kakvim dokumentom ste konkurisali za vize? Da li je dovoljna formalna rezervacija poslata mailom, ili je potrebno da se pismom šalje originalni dokument sa

potpisom i pečatom?

Please, Breskvicijus, pomozi nam u rešavanju ovih teških pitanja :rolleyes:, koja nam kvare miran san...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

halo dejzi.pogledaj na sitoniji studio castro to ti je na samoj plazi a i vlasnica je ljubazna i dobro govori engleski.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

halo dejzi.pogledaj na sitoniji studio castro to ti je na samoj plazi a i vlasnica je ljubazna i dobro govori engleski.

Nataša, hvala ti na preporuci, ali mi smo bili nestrpljivi i odlučili se za aparman Panagi jer su nam oni prvi odgovorili, a nas je počela da hvata panika (već imamo zakazani termin u Grčkoj ambasadi za vizu)... Vlasnica je bila tako ljubazna da nam je poslala garantno pismo bez prethodne uplate depozita, praktično samo "na reč". Ali ne lezi vraže, već sledećeg dana počeli su da pristižu i odgovori ostalih - nameće se zaključak da nisu preterano revnosni, te da ne otvaraju poštu baš svaki dan <_< ... Obistinile su se sumnje i u vrlo slabo znanje engleskog jezika vlasnice apartmana Ioanna, koji nam se najviše dopao, pa smo na tu adresu i najviše pisali. Naime, po otkazivanju apartmana dobili smo odgovor u kome nam šalje broj bankovnog računa sa jednom nemuštom rečenicom koja bi trebalo da znači: uplatite, pa ću vam poslati ono što vam treba za vizu(?).

Znači, definitivna odluka je doneta, putujemo u drugoj polovini avgusta i nadamo se najboljem... Sumnje postoje i kada se rezerviše smeštaj preko agencije, to se može shvatiti i kao slatka strepnja koja se ponekad baš zna pretvoriti u gorku pilulu. Ukoliko smo bilo šta promašili, bar ćemo sami biti odgovorni. Pa, ostaje nam da sačekamo i vidimo B)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I pored svih informacija iz Vourvourou-a, koje su nas opredelile da ove godine uživamo u ovom delu grčke obale, neke pojedinosti su ipak ostale nedorečene. Pored par supermarketa, taverni, kafe-barova i picerija, koliko sam ja shvatila nema nikakvih drugih prodavnica u kojima bi mogao da se obavi neki šoping u nuždi (npr. da se kupi neki suvenir u poslednjem trenutku)? Utisak mi je da mesto nije krcato turistima, ali da li je prijatno za večernju šetnju, da li je dovoljno osvetljeno - toplo se nadam da ne deluje kao poslednja tačka na planeti u kojoj je Bog rekao laku noć? Ne bih baš volela da svake večeri moramo da palimo kola i obilazimo Neos Marmaras ili Sarti.

Bilo bi lepo da se javi još neko ko je letovao na Sitoniji sa svežim utiscima, ovako se delimično radujemo, a pomalo nas nagriza i sumnja da li smo načinili dobar izbor.

Imal li takvih koji su se upravo vratili?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nataša, hvala ti na preporuci, ali mi smo bili nestrpljivi i odlučili se za aparman Panagi

Mi smo ove godine bili kod Litse Panagi u kuci. Kuca je odlicna, dvoriste fantasticno, parking za kola i rostilj su natkriveni, samo su apartmani bili manji nego sto smo navikli. Doduse nas je bilo petoro (dvoje odraslih i troje dece). Ali kako smo isli zajedno sa jos dve porodice imali smo prilike da vidimo i njihove apartmane. Ukoliko imate mogucnost da birate apartman, ono sto bih vam preporucio je apartman broj 1 kod Litse (govorim kod Litse jer pola kuce je njeno, a drugu polovinu izdaje njena sestra). Ovaj apartman po nasem misljenju ima najbolji raspored, a i najvecu terasu. Svi apartmani (app br. 1, 3 i 4. gde smo mi bili smesteni i u prizemlju su) imaju po jednu dnevnu sobu sa bracnim krevetom, kuhinjom u kojoj se nalazi sudopera, sporet sa dve ringle (rerna nema u apartmanu, nego je zajednicka napolju pored rostilja), tv, klima (ulazi u cenu najma apartmana), zatim tu je kupatilo i sobica sa krevetom na sprat i ormarom i dve terase. Kakvi su apartmani na spratu ne znam, ali terase su im uske.

I mi, takodje, nismo imali problema sa dobijanjem pozivnog pisma i kopije licne karte bez uplacenog avansa.

Sto se tice Ioanne, kuca je takodje prelepa. Nalazi se na plazi. Pricali smo sa njima i govore samo nemacki. Jedino sto nama nije odgovaralo kod njih jeste sto im se (koliko smo mogli da ih razumemo na i njihovom i nasem slabom nemackom) veliki apartmani nalaze na spratu.

Kuca Panagijevih se nalazi odmah preko puta Ioanne. To je otprilike, kada se u mesto sidje sa glavnog puta na par stotina metara sa desne strane.

Mi cemo opet ici sledece godine kod Panagijevih jer nam je ove godine bilo fantasticno.

Sto se tice prodavnica, ima ih nekoliko u mestu. U svakom slucaju za vece nabavke preporucujemo Lidl u Nikitiju koji je desetak kilometara udaljen. Ne primaju kartice, samo kes. Ima preko puta Lidla jos jedan veliki super market, ali mi se nesto nije svideo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo ove godine bili kod Litse Panagi u kuci.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozivno pismo od Litse nam je već stiglo (pretpostavljam da se radi o tome, jer je na grčkom pa ne razumemo šta piše, a ona ga je nazvala "the letter for visa"). Pismo ima pečate i potpise, pa izgleda da je to u redu, iako sam ja u početku mislila da bi trebalo da dobijemo potvrdu rezervacije. Medjutim nije nam poslala kopiju lične karte, pa sam sada zabrinuta zbog toga. Da li i to treba? Proveravala sam na sajtu Grčke ambasade i nisam videla ništa o tome.

Koliko sam mogla da vidim na sajtu, kuća se nalazi prilično blizu obale. Da li ste se kupali na toj plaži, ili ste išli na Karidi? Pojasni mi malo, molim te, položaj kuće u odnosu na centar mesta i udaljenost od plaže Karidi.

Stvari stoje ovako:

Vourvourou je vikend naselje. Dakle nema neko setaliste pored mora, trg, gomilu kojekakvih prodavnica.Mi smo se setali po starom delu mesta gde se moze videti jako lepih letnjikovaca. Za boravak je potreban automobil. Mi smo ove godine prvi put isli na ovakvu varijantu letovanja, sto znaci pre podne auto, popodne auto, za dve nedelje smo presli oko 900 km. Ni sa troje dece (2, 3,5 i 6,5 godina) nam to nije bio problem. Organizacija mesta je uglavnom: more, kuce uz more, lokalni put kroz mesto, jos jedan red kuca pored puta. Magistrala je tek gore negde iznad. Panagi je u onom redu kuca koji nije uz more, ali do mora ima toliko da se predje taj lokalni put, prodje pored Ioanna kuce i na plazi si.

Prodavnica ima nekoliko. Jedna je na samom odvajanju sa magistrale i ta je najbliza (par stotina metara), dalje ima jos nekoliko, a po nasem misljenju najsnabdevenija je boypoyboy koja je oko 1-1,5 km ka Karidi plazi. Ima i pekara u mestu, ali nas nije mrzelo da idemo do Nikitija gde je izbor mnogo veci.

Sto se plaza tice (pisem samo o onim koje su se nama svidele i na koje smo isli) Karidi plaza je nama bila fantasticna. Udaljena je oko 2-3 km od kuce. Pesak, more cisto i plitko, za malu decu raj. Auto se moze parkirati u hladovini.

Kada se krene ka Nikitiju ima jedna plaza koja se zove Talgo. Odlicna je, pescana, ima kafic na plazi. Ima deo pod lezaljkama i suncobranima i naravno deo bez lezaljki. Ako na plazu dodjete ranije moze se naci mesto ispod drveta za parkiranje auta.

Kastri je plaza koja se nalazi na putu za Neo Marmaras. Velika, pescana plaza sa fantasticnim kucama iznad plaze. Na ovoj plazi nema kafica, nema "kantine". Nema hladovine za parkiranje auta.

Kalogria je na istom putu kao i Kastri. Velika, pescana plaza. Nema kafic, ali ima "kantinu". Ima hladovine za parkiranje automobila.

Na sve ove plaze se stize za 15-tak minuta voznje kolima.

Nama je ove godine bilo odlicno tamo, tako da cemo i sledece opet ici u istu kucu. Panagi ima jedno od najlepsih i najvecih dvorista. Sve je u zelenilu. Ispod svakog drveta ima neki sto sa stolicama. Vlasnici su prijatni i ljubazni.

Sto se tice potrebnih dokumenata neko nam je vec rekao da kada se ide u ovoj varijanti (sa pozivnim pismom) da je potrebna kopija nekog licnog dokumenta od onoga koji te poziva. Ja sam jedva Litsi objasnio da mi je to potrebno i sta je to u stvari (identity card). I poslala mi je mailom skeniranu licnu kartu. U ambasadi nisam imao nikakvih problema da dobijem vizu. Pozivno pismo je na grckom. Negde na pismu bi trebalo da pisu vasa imena i datumi dolaska/odlaska, a sa zadnje strane je nalepljena taksa i overena.

Nadam se da cete i vi uzivati.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala ti, Peco, na baš iscrpnim informacijama, sada otprilike mogu sebi da dočaram sliku mirnog mestašca koje bi moglo da deluje blagotvorno na hronični stres pod kojim stižemo čak i na odmor. Potrudićemo se da uživamo u mirnim večerima i šetnjama nadomak mora, a kada nam baš dosadi posetićemo Neos Marmaras ili ćemo se jednostavno provozati po okolini...

Svakako da dolazimo kolima, preduslov da letovanje ovakvog tipa uspe je posedovanje transportnog sredstva... Naročito ako spadaš u kategoriju onih "koje mesto ne drži" i imaš dete u uzrastu tinejdžera kome sve brzo dosadi. Prošle godine smo se divno proveli zahvaljujući takvom modelu ponašanju: ujutru opušteno sedamo u kola i krećemo u potragu za "plažom dana", a od stvari koje nosimo sa sobom jedino su knjige obavezne, sve ostalo je fakultativno. Povratak je takodje stvar trenutne inspiracije, kao i usputne stanice. S obzirom da nas ne sputavaju mala deca, za nas nema granica - planirali smo da se upustimo i u duže ekskurzije, da se spustimo niže do Sartija, da obidjemo Kalamitsi i Toroni i praktično zatvorimo krug do Neos Marmarasa sa druge strane. Nećemo preskočiti ni izlete, obilazak Atosa brodom je obavezna stavka, a videćemo šta se još nudi na temu krstarenja...Ma, ne mogu da dočekam polazak...

Hvala ti posebno za informaciju o ličnoj karti, ne bih znala ni kako da se pravilno izrazim. Što je sigurno, sigurno je, zamoliću Litsu odmah da je pošalje mailom i nadam se da neće biti problema...

Izmenjeno (dejzi99)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dejzi ,zao mi je sto Vam nisam ranije pomogao (zdravstveni problemi) oko detalja koji su Vas mucili,ali vidim da je Peca jako dobro dopunio nekim informacijama o mestu.Tacno je da slabo barataju engeskim jezikom,da ne citaju svi postu redovno,ali uredno odgovaraju.Jul,Avgust im je top sezona i tada su im prisutni najvise nemci i ostali zapadnjaci,tada su i cene najvise i gotovo sve sto vredi od soba u blizini mora je puno,od 20.08 gotovo sigurno mozete na prepad otici i naci sobu za dva tri dana kakvu zelite i gde zelite.Lokacija koju ste izabrali je sasvim ok.Nisam bio u sobama.ali znam da smo istrazujuci obalu najvise koristili tu plazu ispred ova dva apartmana.Malo je dalje od centra i od marketa i restorana , ali ako idete autom apsolutno necete imati problema .Marketi su sasvim pristojno snabdeveni svim sto vam treba, restorani takodje kvalitetni ,Tacno je da mnogi odlaze u shoping na lokacije koje je Peca opisao ali nema potrebe .Treba uzivati i odmarati.No ko hoce Nikiti je na neki nacin centar regije gde se moze i rentirati neko od prevoznih sredstava.Od dokumenata treba da ti posalju pozivno pismo na grckom sa vasim imenima i brojevima pasosa ,licnu kartu domacina,ja sam to dobio na faks i nije bilo problema u ambasadi.Kada odete tamo prosetajte celim mestom,posebno delom iznad centralnog dela mesta i okoline karidi beach.Otidjite obavezno ako mozete na pice u hotel Thalassokipos i uzivajte u pogledi na zaliv pogotovo ako budete imali srece da odete u vecernjim casovima da vidite zalazak sunca.Obidjite i ekies manor odlican resort.Vrlo verovatno ce te videti mnogo lepsih studija i lokacija od onih koji ste izabrali ,ali ce vam biti lepo.Pamtite pa nam pisite i donesite slike.Srecno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka