2558 poruka u ovoj temi

Jedna od fotografija me je podsetila da mi je proslog leta medju najomiljenijim mestima bio onaj kutak na plazi Dei - ravna kamena ploca i pesak. A more toplo, mada je bila prva polovina juna! Pisala sam o tome. Idilu su kvarili jedino neki crni, zujeci, leteci insekti, ali nista strasno, tek da ne bude savrseno. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Predivne su slike! Jesam li dobro shvatila da je to sve Dei plaža ( već treći put editujem post pošto sam totalna plavuša):lol:

amorfna to su slike dei plaze i plaze do nje na koju se ide ovim puticem sto je lila slikala a spusta na kanap...a moze i da se prepliva sa dei do nje....ja nisam znala za nju kad sam bila ali sam ovde na forumu procitala da je veoma lepa...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prve dve su sa Dei, a druga je onaj peščani deo koji spominje Bubica. Sada nema insekata sem poneka osa ali zanemarljivo (kada osete sok od pomorandže). Sve ostale slike plaže su sa kanapčeta(ne znam kako da je drugačije nazovem). Ova plažica je zaista prelepa. Na njoj je krupan kamen raznih boja. Voda je podjednako lepa i ujutru i popodne. Skroz prozirna. Spuštala sam se dole tri puta i jednom doplivala. Na prvoj slici sa Dei se vidi maleno ostrvce skroz levo. Plivanjem se može proći između njega i kopna. Tu su neke ploče na kojima se možete odmoriti. Ljudi skoro da nema. Izbrojala sam 8 kada je bila najveća "gužva".

Danas sam bila na Aheronu. Niko od naših nije bio zainteresovan za ovaj izlet. To me prilično iznenadilo. Išle smo nas četiri sa grupom Engleza. Utisci fantastični. Ako ste imali priliku da se okupate u Moravici ili Rzavu znajte da je u tim rekama voda topla za ovu. Ali to je samo na početku. Što se ide dublje sve je lakše. Najluđi su delovi gde mora da se prepliva. Jedan metar napred pa dva nazad. Sve me boli. Na raspolaganju su rafting i kajak. Naše devojke su jahale. Pola sata je 10 evra. Izlet je 30 evra i putuje se sat vremena.

Jel ima posebna tema o Aheronu ili da slike stavim ovde?

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Turi ih ovde.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala devojke,

tako sam i pretpostavila ali kažem, danas imam neke plavuša momente:plez:

Upravo sam saznala da ćemo ipak biti u prizemlju( apartman 4), malo mi žao al dobro, to je samo soba.

Kako je lepa boja Aherona:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas sam bila na Aheronu. Niko od naših nije bio zainteresovan za ovaj izlet. To me prilično iznenadilo. Išle smo nas četiri sa grupom Engleza. Utisci fantastični. Ako ste imali priliku da se okupate u Moravici ili Rzavu znajte da je u tim rekama voda topla za ovu. Ali to je samo na početku. Što se ide dublje sve je lakše. Najluđi su delovi gde mora da se prepliva. Jedan metar napred pa dva nazad. Sve me boli. Na raspolaganju su rafting i kajak. Naše devojke su jahale. Pola sata je 10 evra. Izlet je 30 evra i putuje se sat vremena.

Jel ima posebna tema o Aheronu ili da slike stavim ovde?

Kako se stize do ovog "zaplivavajuceg"dela Aherona? Mi smo bili prošlog leta ali toliko duboku vodu ne videsmo. Bili samo i na raftingu i na jahanju, svuda je dosta plice.

Fotografije su divne i za mene su pravi vodic za Sivotu i okolinu!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

po legendi u ovoj reci je majka okupala ahila..

.svi koji su se kupali bice snazni kao on pa i nasa lila....

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

e sad cu malo da odstupim od teme ali ne mogu da odolim... lila kada se budete vracali obratite paznju sa desne strane na prelepu oblast zagori ili zagorija...ja sam je sad prvi put uocila vracajuci se sa lefkade u junu..valjda sam rnije prolazila nocu...prelepo je samo ima dosta tunela...

nalazi se 50 km od metsova oko janjine tako nekako...predeli su nestvarno lepi...a oni koji idu autom obavezno neka  bar jedan dan skrenu malo sa glavnog puta...ima divan forum zagori ili zagorija...ukucajte necete se pokajati...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel ste ulazili u kanjon? Do njega se stiže tako što se prođe onaj deo gde je veliki parking, uđe u šumu i posle nekih 300 metara silazi u vodu. Prvi kontakt sa vodom je zaista jeziv. Levo od samog silaska je rečica koja se uliva u Aheron i ona rashlađuje vodu. Čim se prođe to ušće voda je podnošljivije temperature. Dok su obale pitomije i ima zelenila na njima, voda ima lepu zelenkastu boju. Kad ivice postanu strmije i boja se menja u neku providno plavičastu. Kad se uđe u dublji deo boja je mlečno plava. I stvarno je toplija što je dublje. Sa strane se mogu videti i izvori a onda i osetiti hladnoća.

Ako krenete uz kanjon ne nosite ništa. Na noge obavezno patikice za vodu ili obične patike. Ja sam u Sivoti za 5 evra kupila onu vrećicu za aparat (to je u stvari za telefon ali sam uspela da stavim aparat). Bilo me strah da uđem sa tim u dubinu ali mi je vodič rekao da je ona 100 % sigurna i tako je i bilo).

Prva prepreka nije duža od tri metra a dubina je 2 metra. Ali to je izuzetno teško preći. Taman sam, uz tešku muku, dotakla dno a struja me pokupila i vratila nazad. Savet: sačekajte da se raziđe gužva inače nastaje ludilo. Mene su izlupali nogama a i ja sam lupala druge. Ruke i noge jednostavno ne mogu da postignu tu brzinu. I probajte da idete što više uz stenu, tu je struja mnogo slabija.

Isli smo do viseceg mosta pa dalje stazom uz reku. Nemam orijentaciju koluliko daleko ali nije bilo kanjona na horizontu. 

Tako su lepe fotografije, jako bih volela da srignem do kanjona. Deca su 158 i 165 visine, verovatno kanjon nije za njih?! Moze li se stici bez vodica?

Mi smo proslog leta sami isli.Deca se neizmerno raduju ponovnom obilasku Aherona!

Puno,puno ti hvala na velikom doprinosu ovoj temi!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo sam saznala da ćemo ipak biti u prizemlju( apartman 4), malo mi žao al dobro, to je samo soba.

Ne brini, terasa ti je velika i lepa. Gleda u dvorište i skroz je okružena zelenilom.

e sad cu malo da odstupim od teme ali ne mogu da odolim... lila kada se budete vracali obratite paznju sa desne strane na prelepu oblast zagori ili zagorija...ja sam je sad prvi put uocila vracajuci se sa lefkade u junu..valjda sam rnije prolazila nocu...prelepo je samo ima dosta tunela...

nalazi se 50 km od metsova oko janjine tako nekako...predeli su nestvarno lepi...a oni koji idu autom obavezno neka  bar jedan dan skrenu malo sa glavnog puta...ima divan forum zagori ili zagorija...ukucajte necete se pokajati...

Videla kad sam se u maju vraćala sa Krfa. I temu sam pročitala. Izgleda prelepo. Juče sam u busu baš razgovarala sa vodičem o toj oblasti. On savetuje boravak od 7 dana da bi se sve lepo obišlo. Nisam videla da bilo koja agencija kod nas to nudi. Možda neko planinarsko društvo? Ako neko nešto sazna neka javi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isli smo do viseceg mosta pa dalje stazom uz reku. Nemam orijentaciju koluliko daleko ali nije bilo kanjona na horizontu. 

Tako su lepe fotografije, jako bih volela da srignem do kanjona. Deca su 158 i 165 visine, verovatno kanjon nije za njih?! Moze li se stici bez vodica?

Mi smo proslog leta sami isli.Deca se neizmerno raduju ponovnom obilasku Aherona!

Puno,puno ti hvala na velikom doprinosu ovoj temi!

Kada sam se ja spremala za Aheron uglavnom sam viđala slike tog visećeg mosta i nekog restorana koji je na splavu posred reke. To tamo uopšte nisam videla. Videla sam putokaz do tog restorana koji kaže da je 1 km nizvodno od mesta gde smo mi izašli iz busa. To bi trebalo da znači da niste dovoljno išli uz reku.

Naravno da može bez vodiča. Za decu je, kao i za odrasle, važno da su plivači. I samo se držite uz ivice gde je struje slabija.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas nisam ni stigla do Mega Drafi nego sam dan provela na Zaviji. Ona je najbliža i najsigurnija za povratak obzirom da se vreme u roku od par minuta pokvarilo. Ceo dan su oblaci kružili oko Sivote. Naučila sam da ih razlikujem. U sobu sam ušla oko pola sedam a za par minuta je krenula tutnjava. Trajalo je oko sat vremena i sve se smirilo.

Ovako je izgledalo pred početak

IMG_0604.thumb.JPG.cee19b84f3f39e1325d16

Evo i sad se čuje grmljavina u daljini.

U luci

IMG_0635.thumb.JPG.981289a08b9a82abf2a5c

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

lila  a onaj deo bela vraka pa plaza sa bele vrake kroz sumicu, pa karvuno i plaza hotela ornela nesto te nisu osvojili...a kompleks sivota baj hotela...celo naselje meni divno...silazak kroz kosta smeraldu na more i tako to...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906105
    Ukupno poruka