cikacvarak

Zimovanje u Egiptu

18 poruka u ovoj temi

molio bih vas da mi pomognete,da li je neko isao u decembru negde gde moze da se kupa,imam odmor tek u decembru i voleo bih otici u egipat ali ne zanam kakvo je tada vreme,pomozite,hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ne mozes u to doba u egipat,nema kupanja..u to vreme mozes samo nesto tipa gde je tad leto a to znaci-dominikana i sve egzoticne destinacije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam za ljude koji su bili u januaru, i takodje nije bilo kupanja. Mada su nama pricali prosle godine da sezona traje godinu dana...

Zimski meseci su idealni za obilazak i razgledanje Egipta.

Mozda jedino ako je pocetak decembra i ako potraje period toplog vremena. Moji su jednom bili pocetkom novembra i bilo je kupanja...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

zakacio nas pocetak decembra u hurgadi,licno nisam se kupala u moru(osim ostrva i jedan dan na plazi),jel mi voda i nije bilo nesto po volji.ustvari manje vise voda,napolju je oko recimo 27c i malo je brrr kada izadjes.ali zato greju bazene,tako da vam uzitak nece biti uskracen.

ipak proveri za sharm,koliko sam cula od vodica on nema taj problem sa konstantnim vetricem kao hurgada,cula sam da je izvodljivo tamo kupanje u decembru.jedina mana sto je malo kraci dan,tj posle 16h svi vec napustaju plazu.vreme je odlicno za izlete,navece je potrebna jaknica,dok preko dana letnja garderoba.

biraj neki hotel koji ima zatvoreni i vanjski bazen koji se dogrevaju.

kairo u to doba godine je vec hladniji,severniji je od hurgade i za par stepeni niza temperatura.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prijatelj nam je pricao da zna ljude koji su u decembru isli na ronjenje,mada mislim da je i kupanje moguce.Ova godina je bila sa prilicno toplom i blagomzimom,tako da ces mozda imati srece da se okupas ngde oko doceka Nove... :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam u Šarmu u decembru, u Hurgadi u januaru, možeš se kupati ako baš jako hoćeš, ali nije ti neki ugođaj. U pravu je Zvoncica, neprijatno je kad izađeš iz vode, pošto je vetar jako duvao u to vreme kad sam ja bio, što nije smetalo Ruskinjama i Švabicama da se kupaju. Neki iz naše grupe su strašno izgoreli u to vreme, prevareni time što (kao) nije jako peklo sunce, pa se nisu mazali. Ja ipak ne bih išao u zimskim mesecima zbog vetra. Znam da sam proveo vreme u jakni. Ostalo je ok.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam planirala tamo opet na zimu. Samo ako ne bude nemira, palim.

Nasla sam vec i ponudu.

Citam razlicita misljenja o kupanju tj. ne kupanju. Neki kazu da moze a neki da ne..Nemam pojma. Da li je tacno d a se bazeni podgrejavaju?

I ima li turista na zimu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E ovako. Ja sam bila prosle godine sredinom decembra. E sad moj hotel je bio u Daharu, i meni je tamo voda bila hladna za kupanje (usla sam do clanaka par puta), za suncanje je bilo ok. S' druge strane neki ljudi su se kupali, uvek je bilo nekog u moru, ne puno ljudi ali je bilo. Kupali su se ljudi i na bazenima. A opet, u povratku na aerodromu sam upoznala ljude koji su bili u onom Caribbean world resort koji je dosta juznije od samog grada i oni su se svaki dan kupali u moru a uvece su imali grejane bazene. Tako da pretpostavljam sto juznije idete more je toplije.

Turista je bilo puno, barem prosle godine. Vreme je divno preko dana, uvece temperatura padne na cc 15 stepeni pa treba imati nesto dugacko za ogrnuti ali daleko od toga da treba zimska jakna. :) Preko dana se oblaci kratko.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je bolje u Hurgadi ili Sharmu u januaru?

Citala sam, negde, da je u Hurgadi jak vetar u to doba godine?!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakav je docek Nove u Egiptu :)

Uvek me je zanimalo kako se obuci kada se u sred decembra uputim u toplije krajeve :) Ovde -10,a tamo +10 :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja na docek idem za ovu novu godinu, pa ti javim ;)

ugodjaj je tamo kao kod nas na proljece. toplo, svijetlo, ali ima nekog hladnjikavog vjetra i rano se smrkava, oko 17-18h. znaci, bitno je imati neki salic oko vrata, a haljinica moze. more je jako toplo ali taj vjetar zeza stvar, sto rusima nimalo ne smeta da hodaju golisavi i kupaju se u istom :D

ja idem za tabu, jer kazu da je tamo najludji provod. vjerujem da ni sharm ni hurgada ne zaostaju. egipcani vole slavlja, oni bi sve da slave.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Citam ova vasa razmisljanja,iskustva i konstatujem da ste svi manje vise u pravu,VREME ZA UDOBNO KUPANJE NIJE,ali je kupanje tokom cele godine moguce ,sto ne znaci da cete se i kupati,sada kada je kod nas bilo -20, tamo je bilo takodje hladnije no obicno,ume da bude i 30 a tada je lepo a moze i oko 20 i to je najcesce tu negde,slozicete se da je to ipak malo neprijatno,a klima je divna ,vetra stalno ima ,ja sam se kupao i u Sarmu i ronio u Hurgadi za pravoslavni bozic,znaci kupanje vam zavisi od talasa koji dodje ,moze bit a i ne mora...ali je lepo i bolje je no kod nas....neko rece da je idealno za obilaske ...ja sam u dec-jan. obisao sve istorijske destinacije,leti ne obilazim,osim sanka na plazi...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ozbiljno razmišljam da iskoristim vaučer u februaru, za vreme zimskog raspusta, s obzirom da ovog leta definitivno ništa od mora. Kakve su temperature vazduha i mora, kada zalazi sunce? I gde je bolje otići - Hurgada, Šarm ili Marsa Alam? Gde je najtoplije? I kakve su cene u februaru, da li su aranžmani jeftiniji u odnosu na letnje mesece? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@nicegirl, naš prvi susret sa Egiptom je bio pre petnaestak godina, upravo u februaru. U pitanju je bila egipatska tura, tih godina vrlo popularna, sa kombinovanim noćenjima i u Kairu i u Hurgadi, izletima u Aleksandrju i obilascima  shvih bitnih, fascinantnih lokaliteta. Znači za izlete fantastičan period, ali čisto sumljam da će toga biti sa obzirom na situaciju.... Super je bilo sa beogradskih - 11, sleteti na 25 u Hurgadi.... To je bila neka prosečna dnevna temperatura, naravno na suncu još toplije, večeri za jaknu.... Dolina kraljeva šok.....32, 33.. .:D Nama delovalo još toplije posle onih beogradskih minusa. 

Svakako da je prijatno boraviti tamo i zaobići malo zimu... Ali kupanje je ograničeno na bazene koji se greju, Na plaži Dana Beacha niko se u moru nije kupao, vetar duva....Ali prija sunčanje i lako se izgori.... Dan danas se smejemo fotkama sa crvenim nosevima... Kupali smo se i ronili na izletu na Rajsko  ostrvo, voda topla, ali  čim se izadje, zbog vetra mora jakna...  Sunca nema već oko 16:30.... 

Sigurno da je južnije nešto toplije... Znači presudno je izbor dobrog, sadržajnog hotela sa bazenima koji se greju i one termo majce i helanke za ronjenje. A ako niste bili u Dolini kraljeva, Luksor, Karnak....a možda bude izleta,  može se fino " zimovati"... 

Ali nama su i planovi za 10 dana, nažalost, daleka, neizvesna budućnost :shokiran:

Aleksandrijska biblioteka, 11. feruar 2005. :D

F1000028.JPG

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@maštalica, hvala puno. Ma, nije bitno, okupamo se u bazenu, a sunčamo se na plaži. Odlično. Možda, ako bude blaga zima, bude kupanja i u plićaku, čisto da se malo osolimo :D. Ne znam samo kako se kreću cene zimi, to nikad nisam gledala. Sada, kad se ćerka upisala u Beograd u školu, imamo taj zimski raspust u februaru, pa sam mislila da se iskoristimo taj vaučer u februaru, pa da odemo u Kairo i Luksor, ako se bude moglo ići. Leti mi se nije dalo cimati zbog vrućine

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka