aleksandra_

Nekretnine u Grckoj

369 poruka u ovoj temi

to se isplati ali je mnogo skupo za jednog da to izfinansira ...

ja sam isto gledao par nekretnina da se uzme, ali to je tek zeznuta prica ...

ovako kad je sve na jednom mestu je mnogo bolje ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Konkretno mislim na ovko nešto

To je vila sa zasebnim jedinicama. Investicija je velika, ali je sigurno da se isplati. Medjutim kad ulazis u tako nesto veliko potrebno je da imas bar elementarna saznanja i biznis plan: kako ces izdavati, kome, za koliko, koliki ce ti biti porez, troskovi itd... itd...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ja bih ugovorio sa agencijom. Imam oko 350 000 budžet max.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

moze neko losije zdanje od 10tak studia da se uzme za te pare ... plus sto ima jos troskova oko poreza, prenosa, advokata, notara itd ...

i naravno renoviranje istog, sto iziskuje vec dosta para ....

ili kupiti 4-5 jedinica u istoj zgradi kod izvodjaca u igradnji i dogovoriti se za plan ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa nisam planirao nešto sa 5 zvezdica. Viđao sam dosta dobrih ponuda za oko 250 000 i sa više apartmana građenih posle 2000.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sve zavisi u kom mestu i u kakvom su stanju, isto tako zavisi da li su knjizeni kao apartmani ili vec kako zbog poreza (ako sam dobro upucen) ...

dajte nam neki primer pa da vidimo ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa tek smo počeli da gledamo. Čitao sam o troškovima. Mi bi smo paraliju ili halkidiki. Ali više paraliju

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A što se tiče boravišne dozvole. Jel ste upućeni kako to ide?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pisali su na prethodnim stranicama: boravak se dobija za kupovinu nekretnine od minimum 250.000 evra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šta mislite razmišljali smo nešto. Da li bi npr. bilo glupo da nekog ko tamo već ima 2-3 vile, pitamo da nam proda jednu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ranije smo komentarisali da li je bolje kupiti nekretninu u Grckoj za renoviranje (kao sto su mnogi rekli da bi) ili vec sredjenu nekretninu (kao sto sam rekla ja). U mom slucaju ispostavlja se da sam bila u pravu.

Iako znam ljude tamo, iako govorim jezik, iz Srbije nije lako naci majstore tamo (molere, keramicare itd...) i odavde ugovoriti posao sa njima. Prvo zato sto ti majstori nemaju svoje sajtove, ne mozes da dodjes do njihovog maila, da im posaljes slike i objasnis sta zelis. Ne mozes odavde da vidis njihove radove. Moras da ih zoves telefonom i pokusas otprilike da objasnis sta zelis. Bitno je i da se poklopi da ti majstori zive u blizini, jer niko nece iz Soluna da dolazi da radi svaki dan.

Za sad smo dogovorili molera koji ce da nam kreci stan i postavi dekorativni kamen na dva unutrasnja zida. Prijatelj koji ima hotel dole nam ga je preporucio. Krecenje ce nas kostati 2-3 evra/m2, bez gletovanja, 3 premaza. Boje za krecenje su skuplje nego kod nas.

Sto se kamena tice jos ne znamo koliko ce nas izaci, to cemo videti na licu mesta kad odemo na prolece. Cene kamena su razlicite od 8 eur/m2 do 25 eur/m2, zavisno od kvaliteta naravno. Cena za ruke takodje zavisi od vrste kamena koji budemo izabrali.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rasvetu smo vec kupili ovde, za 4 prostorije, hodnik, kupatilo i wc smo platili 370 evra.

Veci deo namestaja takodje cemo uskoro kupiti ovde, dogovorili smo sa jednim bus prevoznikom za Grcku da nam oni prenesu dva standardna kreveta i jedan bracni krevet za 120 eur (3 kreveta x 40 eur). Vec su prenosili nasima dole vrata, klima uredjaje i jos neke delove namestaja.

Ovde cemo kupiti i trpezarijski sto najverovatnije, a stolice dole, jer su kabaste. Ako budemo mogli i duseke za krevete da posaljemo sa njima bice odlicno.

Da smo sve ove stvari kupovali u Solunu u razlicitim salonima namestaja, svaki od njih bi nam uracunao dodatnih minimum 70 eur za prevoz do Halkidikija, dok neki cak nece ni da daju prevoz ukoliko se kupi samo jedan bracni krevet na primer.

Dodatni problem stvara i to sto je u Grckoj dobar, lep i kvalitetan namestaj jako skup, dok je povoljniji i manje kvalitetan namestaj u Grckoj opet skuplji od naseg kvalitetnog namestaja.

Inace plan nam je da na prolece odemo tamo, prvenstveno uvedemo struju i vodu, zavrsimo krecenje i kamen, i da nakon toga ubacimo taj namestaj koji cemo slati. Tom prilikom necemo spavati u nasem stanu vec cemo morati iznajmiti nesto u blizini.

Sledeci odlazak nam je u junu kad pocne raspust i tada planiramo malo duze da se zadrzimo. Za ovu sezonu cemo verovatno pustiti u izdavanje samo 20-ak dana, cisto da udjemo u stos, a onda nadam se od 2016. krecemo sa tim malo ozbiljnije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imam odlicnog a jeftinog majstora za spatulat marmorino (ili kako se vec zove) spustene plafone itd. Sam proizvodi materijal i zbog toga je jeftiniji od ostalih, radio je u italiji godinama i zna to da radi, a isao bi dole ako nije mali posao.

Verovatno ti se visi isplati da uradis nesto trajno tipa spatulat, nego da se zezas da krecis cesto, pogotovo sto su tamo majstori skupi, pa moras da ides dole itd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

S obzirom da bismo morali da mu platimo smestaj i hranu, ne verujem da bi nam se isplatilo. U svakom slucaju hvala na preporuci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

http://www.homegreekhome.com/en/homepage

https://www.google.rs/search?client=opera&q=roman+nekretnine&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26884
    Ukupno tema
    902076
    Ukupno poruka