bikica85

Andaluzija

232 poruke u ovoj temi

Postoji sada zanimljiva kombinacija preko " Air one " do Milana, i onda iz Bergama za Sevilju (mislim i Malagu), pa cak i za Lanzarot/ Kanare.

Izmenjeno (Dragan)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nakon mnogo kombinacija i permutacija, ako sve bude kako treba, eto i mene najzad u Andaluziji krajem aprila. Karte kupljene do Malage, u odlasku preko Rima, u povratku preko Pariza. I najbitnije - rezervisana ulaznica za Alhambru!

Izmenjeno (komisura)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo za Alhambru. Nas je bacila s nogu. Lep provod i ocekujemo puno lepih slika

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nakon mnogo kombinacija i permutacija, ako sve bude kako treba, eto i mene najzad u Andaluziji krajem aprila. Karte kupljene do Malage, u odlasku preko Rima, u povratku preko Pariza. I najbitnije - rezervisana ulaznica za Alhambru!

Bilo bi lijepo da napišeš kad se vratiš malo čisto tehničkih detalja o ulosku u Alhambru.Ok rezervisao si ulaznice i vidim da tamo nešto treba da odštampaš-sa istom karticom pa me to malo zbunjuje.Ja planiram da putujem u junu pa ćete prije mene biti tamo.

Karte za Alhambru se još uvjek ne mogu kupiti za mjesec jun ali sam malo gledao pa vidim da posle kupovine karata preko interneta ima još posla:) Treba tamo valjda na ulazu na nekom automatu ubaciti platnu karticu sa koje su kupljene ulaznice i imati odštampanu neku potvrdu koja vam je stigla na mail-zanima me kako to ide-koliko vremena treba,da li je automat podešen i na engleski jezik itd

Unaprijed hvala i srećan put pase lijepo provedete.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svakako, preneću utiske po povratku. Koliko sam za sada skapirala, fizičke karte se podižu na specijalnom automatu nalik na bankomat (višejezični) koji se nalazi na glavnom ulazu u Alhambru, ali ima i u centru, blizu trga Nuevo i verovatno na još nekim lokacijama. Bitno je da se u taj automat ubacuje kartica koja je korišćena za online kupovinu. Štampanje mail-a dobijenog nakon kupovine je samo mera opreza, za automat nije potrebno, već u slučaju problema da se pokaže na biletarnici. Meni je ideja da dan ranije podignem karte u gradu, da ne bih jurila ujutru to da obavljam. Ovde ima prilično detaljno uputstvo: http://www.tripadvisor.co.uk/Travel-g187441-c77529/Granada:Spain:Buying.Alhambra.Tickets.Online.html

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidim da slično razmišljamo-i ja sam planirao da dan ranije podignem karte na tom Caixa automatu da bi sjutra išao ležerno.

Koliko vidim to se može na bilo kom automatu pa vjerujem da nećemo imati problema oko toga ali svakako će mi biti od velike pomoći da mi neko iz prve ruke prenese utiske.

Naravno ne samo o tome nego ukoliko budeš raspoložena o svemu što nađeš da je zanimljivo i na šta treba da ukažeš.

Ako Bog da biću tamo od 20 do 30 juna i najvjerovatnije ću uzeti neki mali auto - rentacar jer mnogo toga ima da se vidi a vremena je malo :)

Koliko ti planiraš da ostaneš tamo i kakav ti je plan boravka po gradovima?

P.S.Koristio sam tvoje putopise iz Portugalije pa sam uočio da imaš oštro oko i smisao da prenosiš bitno i korisno pa ne zamjeri što se radujem da ideš prije mene

Izmenjeno (stalker)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isto je plan 10 dana, slećemo u Malagu pa odande pravo busom za Granadu, tamo 2 noći, zatim Kordoba 1 noć, Sevilja 3 i u tom periodu izlet do Kadiza, zatim povratak u Malagu na 3 noći, a odatle izlet do Ronde/Marbelje. Koristićemo javni prevoz za relacije od grada do grada - bus/voz, jer mislim da bi mi auto bio samo smetnja u gradovima (dodatno, svaki hotel naplaćuje parking od 10-20€ po danu). Volela bih eventualno uzeti neki auto na par dana za potez od Sevilje do Malage, da bih prošla divnom rutom kroz "pueblo blancos" - bela sela. Tu sam još u dilemi, pa ako neko ima preporuku za pouzdan i povoljan rentacar - super. U svakom slučaju, ako ne odem u taj kraj (Grazalema, Zahara, ...) do Ronde ću otići sigurno jer do nje nije problem stići ni javnim prevozom.

Toliko toga ima da se vidi da je vremena uvek malo. Drago mi je da je putopis bio koristan, nadam se da će biti neki i posle ovog putovanja ;) Mada već ima jedan i to odličan:

Kakav je tvoj plan?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam napravio plan ovakav mada je sve otkazivo i podložno promjenama ali za sada izgleda ovako:

1 dan slijetanje u Malagu oko 12.30 preuzimanje auta i pravac Granada noćenje

2 dan Granada cijeli dan noćenje

3 dan pravac Kordoba cijeli dan i nastavak uveče za Sevilju i tamo noćenje

4.dan Sevilja

5.dan Sevilja

6.dan Iz Sevilje ruta do Jereza kroz bijela sela i noćenje u Jerezu

7.dan Kadiz cijeli dan,eventualno neka plaža umakanje u okean :)i nazad u Jerez na počinak

8.dan Preko Tarife i playa Bolonie za Malagu noćenje

9.dan Milijas i Ronda noćenje Malaga

10 dan Malaga i možda neki izlet Nerja,Antequeraili Marabelja

11 dan Malaga i u 17.30 let za Beograd

Oko kola sam se premišljao ali kad sabereš cimanje i prevoz od grada do grada nije neisplativo.

Hotele smo uzeli izvan centara sa besplatnim parkingom tako da nam je prosječna cijena sobe povoljnija - koliko mi se čini prosječna cijena nam je ispala oko 43 € soba.

Uzeću auto definitivno jer mogu da se prilagođavam vremenskim prilikama pa da idem tamo gdje je Sunce!

Izmenjeno (stalker)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo, ruta je odlična, ništa tu ne treba menjati :D Ali treba napisati jedan veliki izveštaj kad se vratite, jer mislim da ovako pokrivenu Andaluziju još nismo imali na forumu :cool: Idete kad je već leto i biće tu i malo brčkanja. I kod mene je još sve otvoreno i podložno promenama, pa videćemo. Samo da ne bude neki kišni april.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bilo bi lijepo da napišeš kad se vratiš malo čisto tehničkih detalja o ulosku u Alhambru.Ok rezervisao si ulaznice i vidim da tamo nešto treba da odštampaš-sa istom karticom pa me to malo zbunjuje.Ja planiram da putujem u junu pa ćete prije mene biti tamo.

Karte za Alhambru koju smo kupili preko interneta,podigli smo dan ranije na automatu na ulazu u Alhambru. Zaposleni su jako ljubazni, i ako se ne snalazite bas najbolje, oni vam pomognu. Tacno je da se karte podizu ubacivanjem platne kartice u automat kojom su i kupljene, pa sledeceg dana, bez guzve i cimanja udjete u Alhambru.Uzivacete ! Samo budite tacni za vreme koje ste odabrali za ualazak, jer ako zakasnite nece vas pustiti. Kad udjete, nema ogranicenja, ostajete koliko zelite.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja vidim kad pravim simulaciju rezervacije da ima opcija da izabereš doba dana-dvije su mogućnosti prije podne (od 8-30 do 14h) i posle podne(od 14 do 20 h) pa u okviru izabranih termina opet treba da izabereš polučasovni termin za Nasrid palatau gdje tačno piše koliko ima slobodnih mjesta.Pošto ja idem krajem juna dan je najduži pa ću izabrati neki termin oko 17h. da imam fore za sve bez trke.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
alhambra_vector_gif.gif
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovog leta planiram da obidjem Madrid i bar 2 mesta u Andaluziji. Da li bi ste mogli da mi kazete koja mesta u Andaluziji imaju ok plaze ( pescane), koja mesta su najbolja za odmor i sta ne treba propustiti?

Hvala unapred :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

http://www.andalucia.com/beaches/blueflag/beaches.htm

http://www.andalucia.com/beaches/home.htm

Evo liste plaža sa plavom zastavicom-Andaluzija ima 4 puta više takvih plaža nego cijela Crna Gora.

Ja lično nisam nešto mnogo željan Mediterana tako da me privlače plaže u okolini Kadiza to jest na okeanu.

Ja inače opet promijenih plan-klikajući po netu vidjeh da je 22 jun dan kad sam inače planirao obilazak Kordobe neka manifestacija

La Noche Blanca del Flamenco 2013

pa ne bih to da propustim nego ću ipak tu noć konačiti u Kordobi -cijelim gradom po trgovima svira se igra flamenco do rane zore i nastupaju najpoznatiji izvođači.

Tek promijenih rutu x puta a 4 mjeseca je do polaska-bolje će biti da ne gledam više ništa :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jao stalker, ovo je odlično. I vredi da menjaš plan zbog ovakve fešte! Ja se i dalje dvoumim.. trenutno sam se opet vratila ideji rentiranja auta :rolleyes: Između ostalog, ovo selo ne mogu nikako drugačije da vidim: http://en.wikipedia.org/wiki/Setenil_de_las_Bodegas

Ko će nas izdržati do polaska :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka