bikica85

Andaluzija

232 poruke u ovoj temi

Da li bi neko mogao da mi kaze kako da dodjem do Andaluzije, bilo kog mjesta tamo, uz sto manje troskove???? Razmisljam o tome konstantno, gledala sam svasta, i sad nemam pojma...:( Isla bih sa prijateljicom, pa razmisljale smo i auto stopom jedan dio puta, ali ne znam....pa kad dodjemo...jer nemamo nista fiksirano do kad biti i slicno. Inace, iz Banjaluke smo. Ima varijanta vozom iz ZG do Venecije, pa iz venecije do Malage avionom...ali izaslo bi skuplje...Molim da mi neko da savjet. hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratio sam se iz Andaluzije prije 2 tjedna. Predivno! Avion treba rezervisati par mjeseci ili čak pola godine unapred ako želiš dobro cijenu. Ja sam letio iz Beča za Jerez i nazad 189 EUR. Avion leti 3 sata, znači ima puno muka da se dođe tamo autoštopom. Najjeftinije je bila tada karta Zagreb- Madrid. Dobra cijena se dobije obično i za Barcelono. Malaga ti je inače dobra lokacija.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru, vec smo rezervisali, 167e za 4 osobe, Ancona-Sevilla...:) Jeftinije ne moze...Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

" Lufthansom " 157 eur do Madrida, i ako se uhvati karta za voz za 25-30 eur i eto Granade ..... ja doduse nisam isao tako, posto sam kombinovao Kanare i Andaluziju a isto sam se vratio pre nesto vise od 2 nedelje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

nas pet ide u avgustu u Andaluziju. Letimo iz Beograda do Rima pa iz Rima do Malage. 270 evra kompletna cena. Jedino je vreme leta bezveze, ali i to smo nekako regulisale. Kad nas je 5 i pet različitih budžeta sve je izvodljivo. Idemo na 15 dana. Plan je sledeći 2 dana Malaga, pa se onda selimo u Esteponu. Odatle još jedno 5 dana za obilazak Granada, Kordoba.... i ostatak samo plaža i more. Da li je neko od vas bio na ovakvom letovanju. Ako jeste da li ima neku informaciju koja bi mogla da nam pomogne?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slećete u Malagu. Tu je izvanredna plaža i držite se nje što se kupanja tiče. Nemate puno vremena, a treba obići bar tri grada. Iz iskustva tvrdim da za Granadu treba 2-3 dana koliko i za Toledo. Sevilja obavezno, posle Alhambre je najlepša i na kraju Kordoba. Malo je vremena, a imate odlične veze izmedju svih ovih gradova vozom, ukrštanje je u mestu Bobadilla, pa na koju stranu hoćeš.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako jeste da li ima neku informaciju koja bi mogla da nam pomogne?

Nismo bili u Malagi ali mozda ce ti koristiti ovaj putopis prilikom obilaska Andaluzije

Mislim da za Toledo nemate vremena ipak je malo dalje. Njega ostavite za neko sledece putovanje pa u sklopu Madrida eto vam i Toledo.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

DraganV je u pravu. Toledo jeste predivan, ali je suviše severno i nećete stići da ga obiđete ukoliko želite i da provedete deo odmora na moru. Toledo je u pakovanju sa El Eskorijal-om, i kako čovek reče, Kastilju ostavite za neki drugi put. Držite se Andaluzije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad je Andaluzija u pitanju čini mi se da je ubedljivo najjeftinija opcija direktni letovi Budimpešta-Malaga sa Ryanairom.

Koliko vidim trenutno ima u julu povratnih karta po 90-ak eura doduše samo za ručni prtljag.Mislim da se dodatni tj čekirani prtljag plaća oko 50 € pride ali to je definitivno najjeftinije iz Budimpešte za Malagu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

DraganV je u pravu. Toledo jeste predivan, ali je suviše severno i nećete stići da ga obiđete ukoliko želite i da provedete deo odmora na moru. Toledo je u pakovanju sa El Eskorijal-om, i kako čovek reče, Kastilju ostavite za neki drugi put. Držite se Andaluzije.

Mala dopuna- El Eskorial i dolina Palih su dobra kombinacija za jednodevni izlet jer su jedno pored drugog. Za Segoviju (koja je nepunih 35-40 min dalje) i za Toledo (koji je na sasvim drugom kraju) treba izdvojiti najmanje jedan ceo dan.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno, svojevremeno sam se ušančio u Madridu desetak dana pa sam obilazio sve što sam stigao a da bude jednodnevni izlet. I tako od 1975 pa na dalje. Blagi bože, prvi put je još Franko bio na vlasti, al' sam mator.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam to uradio pre par godina u razmaku od 6-7 meseci obisao sam manje-vise sve sto je zanimljivo oko Madrida (ostala mi je Avilla), a ovom prilikom uspeli smo da se organizujemo i za dolinu palih. Uprkos brojnim manjkavostima Frankovog rezima, bar se znao neki red, i zemlja je krajem 60-tih-pocetkom 70-tih pocela da se ekonomski konsoliduje ..... a ovo sada ......

Izmenjeno (ljerka)
obrisan prethodni citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A da ne pričam o cenama, za 100 DEM dobiješ 3000 pezeta, a pivo u LLoret-u u kafanama 25 pezeta, a u Granadi smo napravili bazni logor. Gradski Univerzitet je preko leta bio Youth-hostel, spavanje sa doručkom 120 pezeta dnevno, pa ostaneš desetak dana i svaki dan odeš gde ti se ćefne. Naravno, putovali smo Inter-rail-om.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slećete u Malagu. Tu je izvanredna plaža i držite se nje što se kupanja tiče. Nemate puno vremena, a treba obići bar tri grada. Iz iskustva tvrdim da za Granadu treba 2-3 dana koliko i za Toledo. Sevilja obavezno, posle Alhambre je najlepša i na kraju Kordoba. Malo je vremena, a imate odlične veze izmedju svih ovih gradova vozom, ukrštanje je u mestu Bobadilla, pa na koju stranu hoćeš.

Hvala svima. tek sad videh da mi je neko odgovorio. Pošto rekoste da ste 1975 prvi put otišli u Španiju, onda je vaše iskustvo neprocenjivo. Pa mi smo imale optimističniji plan da obiđemo sve što se obići da. Plan nam je da idemo i u Sevilju i Granadu i Kadiz i Rondu i Kordobu. A ja sam se nešto sad zagrejala i za Ameriju. Videla sam na ViaMichelin i najdalje su Kadiz Sevilja i Ameria ) otrpilike po tri sata vožnje u jednom pravcu), al sad ste me malo pokolebali kad ste mi rekli da nemamo vremena. Jasno je nama da ne možemo sve da vidimo baš onako kako treba, ali recimo zadovoljne smo i ako osetimo malo tog andaluzijskog duha. Inače sve smo bukirale, a plan je promenjen tako da smo sve vreme smeštene u nekom mestu na 20 minuta ( kolima)do Malage.

Toledo ćemo sigurno preskočiti, to je kako ste rekli u sklopu ture sa Madridom ( a u Madridu smo već bile ;) ) :).

Da li mislite i dalje da nam je plan previše optimističan, ako uzmemo u obzir da imamo kola svih petnaest dana?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plan vam je izvodljiv u zavisnosti koliko dana zelite da provedete na moru. Inace kolima za 15 dana mozete sve to da obidjete. Njihovi putevi su odlicni. Veci deo puta sam vozio 160, vozio bi ja i brze da mi je suvozac dozvoljavala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka