bolestoka

Kipar

1654 poruke u ovoj temi

Vratili se sa Kipra iz Ayia Nape. Odlazak/povratak prosao super, bez zadrzavanja. Temp mora malo hladnija nego sto smo navikli za juni (izmedju 23-24 C), plaze krcate, najvise gostiju iz Rusije. Vikendom plaze jos punije kada dodju Kiprani iz Nikozije ili ostalih mesta. Cene kao i pretodnih godina (plaza, restorani itd). Jedino rentacar je ove godine skuplji nego ranijih godina. Uobicajeno http://www.autodirect.com.cy/, bez greske.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je bilo potrebno ostavljati depozit za rentacar?

Kako je uvece, jel malo prijatnije?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo uzeli auto sa nula ucesca u steti, tako da depozit se nije ostavljao. Jedino se blokira EUR 150 u slucaju da se napravi neki prekrsaj. Kada smo vratili auto skinuli su i taj depozit.

I uvece i tokom dana u junu je veoma prijatna temperatura vazduha na Kipru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo uzeli auto sa nula ucesca u steti, tako da depozit se nije ostavljao. Jedino se blokira EUR 150 u slucaju da se napravi neki prekrsaj. Kada smo vratili auto skinuli su i taj depozit.

I uvece i tokom dana u junu je veoma prijatna temperatura vazduha na Kipru.

Koja je bila cena auta po danu? I koja je cena goriva na Kipru? Hvala ;) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobili smo popust od Autodirecta posto vec godinama uzimamo od njih (mislim da je ovo vec 6x). Cena je bila ispod 20 EUR po danu. Sto se goriva tice ako se dobro secam oko EUR 1.25 po l.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima, 15. jula idem u Aja Napu, hotel Euronapa. Zanima me da li je neko bio u tom hotelu, pa moze da mi kaze nesto vise o istom ? I da li je neko u Aja Napi ovih dana, da li su guzve, kakvo je more, nocni zivot ( obzirom da idem sa dve drugarice ) :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako je stanje sa internetom tamo? Ima li wifi-a na plazama?

Da li neko zna da za neku aplikaciju za taksi, drugarica kaze da je dosta jeftina ali ne moze da se seti naziva, koristila  je pre par godina?

Takodje, da li se mogu doneti svoji peskiri na plazu i recimo samo uzeti suncobrani?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na skoro svim plazama uz kupljenu lezaljku ili sunocbran dobijas free sifru za wifi. Na racunu koji dobijes stoji username i password. Jedino na Nissi placas internet dodatno. Mislim 2.5e bar je tako bilo do prosle godine. Nisam sigurna za cenu ali nije vise od 5e sigurno. 
mozes da doneses svoje peskire, mozes da kombinujes iznamljivanje suncobrana i lezaljki kako god hoces. Komad je 2,5e pa ti mozes samo suncobran, mozes samo lezaljke, mozes jednu lezaljku kako gos. Cene lezaljki su na svim plazama iste jer su plaze drzavne i ta cena je vec 6 godina takva. Oricam o regiji Aja Napa-Protaras. Mi smo bili vec pet puta, ove godine je sesti ako se nesto nisam zabrojala. Mi idemo krajem abgusta i jako se radujemo. 
taksi smo koristili jednom prilikom do aerodroma bilo je koliko se secam 50e a kasnije smo uvek uzimali rent-a-car. 
prve godine smo par puta isli na Nissi beach taksijem, ali smo tada bili bas u Aja Napi i kostalo je 2e po osobi, sto je bilo smesno jer je bus 1.5e. Kakva je sada situacija sa taksijem nemam pojma ali ne verujem da se puno promenilo, nije taksi generalno skup ali moram dodati da su im busevi zaista redovni i pokravaju sve plaze i lokatite i zaista je skroz okej kretati se busevima, nije da moras da uzimas taksi. 
pozdraaaaav

Sto se smestaja tice mi smo bili u najrazlicitijim i bilo smo uvek zadovoljni. Bili smo i u hotelu, i apartmanu, iznajmili celu privatnu vilu. Probali smo svasta i zaista je svuda bilo super. Nikada nismo imali zamerke. 
kipar je savrsen za letovanje, vreme je uvek savrseno ali na prvom mestu je more. Zaista tako cisto i tako toplo, plaze savrsene, hrana... cene na ostrvu su skroz kako treba, ima za svaciji dzep po nesto, ne bih rekla da je Kipar skup, ne bih svrstala u skupog za vanpansionsku potrosnju. Samo cena lezaljki govori, a pri tom niko te ne uslovljava da moras da uzmes lezaljku. Ko zeli da se hrani privatno u smestaju u Protarasu ima Lidl, u Paralimniju jedan veliki market( zaboravim uvek kako se zove) a i cene generalno po supermarketima nisu nesto mnogo vece nego u Lidlu i u tom marketu. 
restorani takodje za svaciji dzep, naravano ko zeli da potrosi puno uvek postoji nacin hahaha. Ima i Mek, burger king... jedino sto je meni uvek falilo to je giros na svakom cosku. Na zalost nema puno takvih kioska, u Aja Napi par s tim sto je na jednom mestu zaista top, i u Protarasu cini mi se na samo dva mesta ili ih mi nismo otkrili. Dosta je pokriveno sve burgerima i tim stvarima koje britanci jedu, generalno je puno tih britanskim pabova. Naravno da ima dosta tavernica ali se i hrana razlikuje od tipicne grcke ko je navikao da jede u Grckoj. Ja obozavam Haloumi sir koji se griluje, mogla bih samo to jedem. I ima razlike u grkom i kiparskom girosu. 

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prvi put putujemo na Kipar 15. avgusta. Rezervisali smo smeštaj u Larnaki  i uzeli auto preko Alo rent a car. Malo nas je uplašilo što je Srbija prešla na narandžastu listu zemalja, ukoliko imate zeleni sertifikat o vakcinaciji nije potrebno raditi PCR nakon 7 dan boravka. 

Nadam se da mo dobro razumeli da  Cyprus Flight Pass, možemo popuniti danas s obzirom da putujemo u nedelju....

Izmenjeno (marple29)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakve su temperaturu, kraj maja pocetak juna? Mi planiramo u tom periodu pa se nadamo da cemo se moci i okupati :cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakve su temperaturu, kraj maja pocetak juna? Mi planiramo u tom periodu pa se nadamo da cemo se moci i okupati :cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko moze da mi kaze u čemu je fora da mi vlasnici Tharos rent a car, na moje pitanje o ceni automobila za jul, odgovore da nemaju nijedan?:neznam:

Kako je moguće da u martu nema automobila??

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva je trenutno temperatura mora, da li se moze kupati?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko vidim na http://worldseatemp.com/, temperatura mora u Ayia Napa ovih dana je oko 20 stepeni. Mi smo bili u maju 2015 i temperatura mora je isto bila oko 20 stepeni. Jedan dan smo bili na plazi (posto je nama osnovno bilo obilazenje Kipra), i ja sam samo usla do kolena u vodu i izasla, meni je to hladno. Ali, osecaj je drugaciji, i vidim da se neki ljudi i kupaju ovih dana:) na plazama u Ayia Napi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putuje li neko u Kipar  krajem juna pocetkom jula?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905883
    Ukupno poruka