Esfigmen

Pa sta ako ima nasih...!

218 poruka u ovoj temi

Ljudi, ja se ovako slatko odavno nisam nasmejala :hahaha:

Svima sam vam neizmerno zahvalna :thankyou2:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bilo bi zanimljivo da se svi sa ove teme skupimo i popijemo pice..Tipujem da bi nakon toga se vise niko ni sa kim ne bi video. Inace ne podnosim Srbe na odmoru, bezim od njih, retko ih i srecem jer ne idem preko agencija na odmor, srecom pa sam imao lepe drugarice koje su se udale za Grke pa mi viza nije bila problem. ;)

Statistika iskustva sa Srbima na odmoru (gde god) je porazavajuca, tako da predlazem da se spakuje paradajz i pasteta, cajna itd,lepo se ode na neko nekomercijalno mesto, dignes sve cetri u vis i uzivas u odmoru.

:sator:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne mogu bas da kazem da bezim od Srba na odmoru, ali istina - retko se srecemo.

Mozda zbog toga sto ne idem u Grcku, gde ih (nas) verovatno najvise ima.... Ovamo kuda lutam - kada sretnem nekoga iz Srbije - uglavnom mi bude drago. Prosle godine, na Gran Canrii - nisam cula srpski jezik 14 dana - ukocio mi se jezik od engleskog :)

Jedini izuzetak je bio organizovan odlazak u Prag sa veeeeelikom nasom grupom - i da je bilo budala - bilo je. Ali, bilo je i ljudi sa neverovatnim smislom za humor, koji su im redovno uzvracali...i iako nije bilo mnogo mira u autobusu, niti odmora u hotelu (a ni hrane - istina je da nasi ljudi trpaju gomile u svoje tanjire) - vratila sam se kuci sa upalom stomacnih misica od smejanja...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naši, vaši, njihovi, njini.

Ma svi smo mi samo turisti. Nekima se posreći pa u datom trenutku budu sa pravim ljudima na pravom mestu, drugi prodju, pa, " drugačije " , da tako kažem.

Tome ne pridajem veliki značaj.Gledam svoja posla i družim se ako mi se hoće.Sa " našima", da naglasim.Stranci su mi simpatični, ali jezička barijera ume da pokvari opušteno druženje.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Doduše, kakva nam je obrazovna slika, kulturološki profil i sistem vrednosti, još smo dobri... Nažalost, to je već 20 godina naša stvarnost. Teško je to promeniti.

Nemam nista protiv tvog misljenja. Svako ima pravo na isto. Htela bih da dodam nesto sto se tice obrazovne slike. Da li si video manje zemlje a vise "experata", "doktora ", "magistra" , "dipl ing....".za razne nauke, a narod nam sve siromasniji, nekulturniji i nepismeniji

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad kad bi analizirali sve ostale narodnosti (u okruženju ) videli bi da smo mi negde u sredini javašluka . I Nemci ništa bolji nisu bučni , bezobzirni .

Napisah malopre da nismo baš najkulturnija nacija, ali preteraste! Ne prave samo "naši" bedastoće poput bacanja smeća po plaži i po ulicama.

Спадам у оне који се стиде када виде земљаке који су дивљачни, али је моје искуство са нама у задњих пар година сасвим пристојно.

Apsolutno ste u pravu! GENERALNO NISMO mi najgora nacija! Ima mnogo gorih od nas! Mislim da je rec o kulturi nekih forumasa u odnosu na nekulturu (koju su doziveli) nekolicine Srba negde na letovanju. Treba izneti lose ponasanje i nekulturu nekih Srba na letovanju, ali ne i GENERALNO SATANIZOVATI SRBE kao turiste.

Izmenjeno (DraganV)
skraceni citati
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mozda i ne volimo nase kad idemo na odmor od 10dana negde,pa volimo da se pravimo "stranci",ali verujem da nema tog coveka koji negde daleko,u australiji,juznoj americi,nebitno,boravi ili zivi i nema kontakta toliko sa nasima,pa kad udje negde u radnju,a prodavac mu kaze-govori brate srpski,mi smo nasi..ne verujem da mu malo ne zaigra oko srca..ili mozda gresim..

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I još nešto što nisam napisao ranije, nije mene blam kada se neki Englez, Nemac, Holanđanin, Italijan, .... ponaša kao kreten al me blam kada to radi neki moj sunarodnik. Ne zato što sam ja neki mnogo fini nego zato što i onako o nama misle da smo ljudožderi pa ne treba još neki kreten da ih na to podseća, a Bog je dao da imamo talentovanih pojedinaca koji itekako znaju da nas prikažu u najgorem svetlu.

Sve ti je isto! Javno mnjenje (ono sto su godinama lose pricali o Srbima) se ne moze promeniti. Uvek cemo u nnjihovim ocima biti takvi, samo u slucaju kada neko ima pozitivna licna iskustva sa Srbima-njama :cmok:

@MinnesaG

Mene na pr. niko ne može da izblamira pa ni moji najbliži...svako sebe blamira ili ne :D

Apsolutno se slazem sa tobom

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da si najfiniji na svetu za engleze i masu njih smo samo glupi i prosti balkanci..te se ne vredi nervirati.velike nacije prosto tako gledaju na male.

a meni inace tako puca prsluk za to.

svako predstavlja sebe negde,ne naciju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo, u formi nekih cinjenica, tj. onoga cime se ja vodim i kako volim.

1. Imperativ mi NIJE da nema "nasih".

2. Ako moze da NEMA RUSA, e, to je divno.

3. Kada idem na neko putovanje sa agencijom, cisto turisticko, NE letovanje - onda mi zaista prija da nema "nasih". Lepse se opustim, brze zaboravim odakle dolazim, sta sam tamo ostavio i cemu se ubrzo vracam, NE MORAM da slusam ".... kako je nama bilo na Azurnoj obali prosle godine" i slicno. Ako i ima tih nasih, nema problema, umem da se izborim i sa tom situacijom.

Zakljucak: ako je taj "NAŠ" ok covek i osoba, onda stvarno ume da oplemeni putovanje - divnih prijateljstava danas zbog toga imam. A ako nije (počev od insistiranja na šund muzici u autobusu, preko "MNOGO JE VREMENA DA SE ZADRŽIMO NA OVOM LOKALITETU", pa do čekanja cele grupe da se oni sa hiljadu kesa pojave iz neke ulice) - onda mi takvi naši ne trebaju...

jeste post iz 2007, ali nema veze. to isto mene kod nasih nervira, ako se obilazi neki lokalitet, pretpostavka je da na taj lokalitet idu ljudi zato sto ih to interesuje, zele da vide, osmotre. mada, mislim da je to svuda tako, uvek kada su u pitanju grupe. uvek ima onih koji nece, kojima je dosadno. zato ja grupe ne volim. nasi umeju da smore kada se ide u takvim grupama, jer smo nekako svi vezani u tom trenutku. strance, ako bas pokazu interesovanje, je lako otkaciti na jezicku barijeru. :D ja na odmoru volim da sam sa onima sa kojima sam dosla, a ne da udruzujem i svoje vreme uklapam sa nekim drugim. opet nasi vise prednjace u tome, najverovatnije sto je na neki nacin logicno da svaka ptica svom jatu leti, ali ova ptica voli da leti tj. odmara sama. :) ok, je javiti se ljudima ako se putuje zajedno i ako se oni negde usput sretnu. cak i popricati kratko, ali upustati se u druzenje, tesko.

ovako nisam imala neka specijalno losa iskustva ni sa nasima, ni sa njihovima. jedino rusi. nije bilo nikakvih problema, ali sam njihov stav iritira.

mislim da to zavisi i od osobe do osobe. jednom je u hotelu bila jedna mlada nemica sa bebom, bas bebom koju je drzala u onoj stolici za bebe na kojoj se one hrane. i beba je bila mirna i vesela i valjda vremenom sunce, klima ucine svoje ili su joj rasli zubi u tom periodu beba je za vecerom pocela da place i ona se nama izvinjavala sto beba place, a to se ne moze kontrolisati tek tako i bilo je bez veze sto se izvinjava. s druge strane isto su u pitanju bili nemci dva para sa decom na brodicu na kome smo i mi bili radi obilaska. deca starosti 4-5 godina su se bacala po brodu, vristala, bukvalno valjala i lezala na podu (a mi svi tu gazili). ove dve nemice i muzevi im ko 4 krave sede i ne reaguju (bukvalno bez ikakve reakcije). na kraju je i kapetan odlepio, nije direktno pokazao, ali mu nije bilo prijatno sto drugim putnicima neko narusava uzivanje, a nisu bila to jedina deca na brodu (bilo je stranaca iz raznih zemalja i bilo je dece kojoj je isto bilo manje vise dosadno. realno, taj izlet je svoj deci bio dosadan, jer nije bilo zabave za njih). na kraju su nekako smirili tu decu. a nisu bas bila mala i nisu bebe da se ne mogu smiriti ili se tesko smire, kada su uznemirene ili im rastu zubi ili im ne prija klima na koju nisu navikle (racunam da dete od 4-5 godina se ipak moze smiriti i zabaviti, ako mu roditelji posvete paznju). htedoh reci, sve zavisi od coveka do coveka kako ce se ko ponasati i reagovati.

Izmenjeno (Korzika)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

doduse, videla sam na aerodromu jednom prilikom, dok smo trazili kapiju, devojcicu koja bi kod nas bila u nizem razredu osnovne, kako na sred aerodroma lezi na podu, a otac stoji, cuti i gleda. :hahaha: mala nije vristala samo je lezala i koprcala se po podu. rekla bih da je dete zdravo u glavi, ali mi nije jasno da covek ne reaguje sto mu je dete lezi na sred prljavog aerodroma, nego pomirljivo stoji i gleda. :hahaha:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne bih rekao bas da bezim od Srba kao Srba, vec bezim od onoga sto svaki dan gledam, idem na putovanje da vidim nesto novo i da na 10ak dana zaboravim na sve, a nigde nije lepse nego u mom kraju, mom gradu gde su moji svi :ziveli:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam Nacionalista i to priznajem, i volim da idem gde ima SRBA, jer ostale narode i nacije bas ne volim, pogotovu Engleze, Francuze i Belgijance. Smatram da je druzenje i sklapanje novih prijateljstva sa ostalima iz Srbije veoma vazno, jer sto se vise druzimo to nam je lakse ako nam nesto zafali, lakse ces se sporazumeti na nasem jeziku koji je najjlepsi na svetu, pa i uz neku psovku jer to nije nista lose. Nikad mi nije smetalo ako ima previse Srba, jer sam prosle godine bio u Paraliju i bio sam srecan sto nas ima toliko tamo. SRBIJA DO TOKIJA!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mesas nacionalizam, sto je po meni pozitivna pojava, sa sovinizmom koji je ne samo po meni svakako negativna pojava.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906145
    Ukupno poruka