Esfigmen

Pa sta ako ima nasih...!

218 poruka u ovoj temi

Nisam od onih koji vole da se druže preterano sa našim ljudima kada se nađemo negde na putovanju. Iako je ovoga pridržavam, često se napravi i neki izuzetak. Tako smo na jednom letovanju upoznali grupu ljudi sličnih godina, sa kojima smo postali jako bliski prijatelji (čak smo naredne godine otišli na more u istom sastavu) i viđamo se zajedno bar 3-4 puta godišnje. Prošle godine, zbog obaveza nismo uspeli da se iskombinujemo da ponovo letujemo skupa, ali smo na moru upoznali još dva naša para sa kojima smo se jako lepo družili i ostali u kontaktu do danas. Zbog svega navedenog ne mogu da kažem da nam društvo naših ljudi ne prija, prija nam, ali potrebno je da se sklope određene kockice, a da to bude spontano i uzajamno.

Inače sad da generalizujem ja imam strašnu averziju prema Italijanima (više puta se pokazalo u praksi) uglavnom su vrlo bučni i bahati, a Srbi i Englezi su za njih male bebe.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

heh Italijane nisam srela, ali imala sam prilike da vidim pijane ruse usred belog dana kako zaposedaju bazen u UAI hotelu u Turskoj i kako im umalo ćerka ne udavi sina u sred tog istog bazena a oni se nisu makli posto su bili prezauzeti nazdravljanjem tekilama u podne dok je sanker preskocio sank da im spasi decu! Ne znam za ostale goste ali licno sam htela da ih udavim u tom bazenu. Bili su na nasem spratu i stalno su se nesto drali, bahato se ponasali kao da nje njihov hotel :(

Jednog dana cujem srpski, mojoj sreci nije bilo kraja, gospodin i moj suprug skontaju da rade slican posao, sednu odmah za sto, gospođa ostane za svojim...znaci jasno i glasno mi je dala znak da ne zeli da se druzi sa nama. Ok kapiram, malo mi je bilo bzv, mogli smo da popijemo tu kafu za pocetak a posle bi ija bezala od njih jer sam uglavnom divljak i kod kuce se bas ne druzim.

Nakon par dana majka tako socno opsuje sina koji ima oko 16 godina da mislim da je ceo bazen regularno razumeo (sto su mi posle iz animacionog tipa i potvrdili posto jedan decko se zabavljao godinama sa srpkinjom i nacio sve nase psovke) da mi je i bas bilo neprijatno sto smo nasi :(

Posle mi priđe neka Vijetnamka udata za Engleza, zezale se igrale salsu pored bazena, uvece sednu za sto pored naseg, muz gleda fudbal, njoj dosadano i krene prva pricu samnom. Deluje mi kao ok devojka rekoh super. Kazem ja odakle sam ona, kaže ne zna gde je to, rekoh dobor jel znaš gde je madjarska, zna, jel znas gde je Rumunija, zna...epa rekoh znas gde smo i mi... Sutradan mi se jedva stidljivo javila ne znam zasto...mozda joj je muz objasnio ko su srbi... :(

U Sloveniji iNemačkoj je hotel bio prepun naših gostiju, ali smo se tako iskulirali svi medjusobno hehehee

Ove godine Psakudija videćemo kako ćemo proći :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Заборавих синоћ: иако историјски не варим Бугарску (благ израз), на мору сам се у пар наврата сјајно испричао са неколико Бугара. један је чак рекао да му се више свиђа Београд од Софије, као град.

Са једним другим сам причао у води пун сат времена без прекида и разумео сам га у старту барем 50%, што ме је запањило! Оних других 50% сам имао углавном солидну представу шта прича, на основу контекста, интонације и гестикулције.

После ме водио на пиће и, сутрадан, упознао са женом, која је реаговала као да сам Богзнако и била прељубазна. Тог дана сам "оладио" неке моје старе анимозитете, које сам имао априори.

У Приносу сам се дивно дружио са неким Румунима, итд.

Само не генерализовати, ни странце, а поготово нас. "Патолошка ксенофилија" нам је увек долзила главе.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da ne treba generalizovati, ali nisam mogao da se suzdržima (inače sam vrlo miroljubiv :ljubav: ).

Više puta sam bio u Italiji i tamo nisam stekao takav utisak o njima, ali sam često u drugim zemljama bio u blizini istih, i svaki put mi se diže kosa na glavi :retard: :udarac:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kad sam bio na ex u cesku, maturska ex, bili su i neki italijani koji su odmah hteli da pokazu da mogu da popiju vise od nas, to je trajalo do druge eventualno trece case, posle su svi zaspali a mi nastavili. Srbi nebeski narod. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva tema-ne verujem! Ne znam kako je nisam snimila do sada :kapetan: .

Ne bežim od naših, ali nisam uveku fazonu novih poznanstava, to mi nešto kao nova veza, pa sve ispočetka, upoznavanje, flertovanje.... :ples: Nije čovek baš uvek u tom raspoloženju. Nekad me smaraju i rođena deca, a kamoli neko nepoznat, a nekad bih mogla čavrljati sa nekim do ujutru. Sve zavisi kako se skapiraš sa ekipom koja se nađe tamo. Tada potpuno nije bitno da li je naš ili stranac, ako se dobro skontate-eto lepog druženja.

Care, jedan savet: i ti predstavljaš svoju zemlju ( i te "naše") kad si u inostranstvu!

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

to mi nešto kao nova veza, pa sve ispočetka, upoznavanje, flertovanje.... :ples: - pa to ti je najlepsi deo! A pogotovo kad nema nastavka!

Meni se retko desava da sretnem "nase", a kad ih sretnem, oni me ne prepoznaju jer ne govorim srpski (sto ja iskoristim da bih ih bolje upoznala, bez njihovog znanja), a kako posle 10 minuta da kazem "Ej, zemljaci!"?!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A kada pomisle da ne razumeš šta govore pa opletu po ogovaranju....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva tema-ne verujem! Ne znam kako je nisam snimila do sada :kapetan: .

Ne bežim od naših, ali nisam uveku fazonu novih poznanstava, to mi nešto kao nova veza, pa sve ispočetka, upoznavanje, flertovanje.... :ples: Nije čovek baš uvek u tom raspoloženju. Nekad me smaraju i rođena deca, a kamoli neko nepoznat, a nekad bih mogla čavrljati sa nekim do ujutru. Sve zavisi kako se skapiraš sa ekipom koja se nađe tamo. Tada potpuno nije bitno da li je naš ili stranac, ako se dobro skontate-eto lepog druženja.

Care, jedan savet: i ti predstavljaš svoju zemlju ( i te "naše") kad si u inostranstvu!

znam oni sami rekli da su culi da mozemo da popijemo, pa smo im samo pokazali. odlicno smo je predstavili mi smo jedina generacija koja je u prag otisla i vratila bez problema.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Turci : pogledaj motel Nais pored Niša , glavno odmorište Turaka , posle njih ostaje kataklizma , katastrofa od smeća . Dođu parkiraju kola i odmah iz kola samo se odkotrljaju i zalegnu na travu , dok vozač spava ostali sede i žderu , kako pojedu odmah bacaju pored. Vozač se naspavao , ulaze u kola i boli ih briga da li treba da očiste . To u Evropi ne bi bilo tako jer bi platili enormne kazne .

Кад код прођем туда у току лета (а прођем више пута), било ка мору, Нишу или већ где ка Југу миле ли нам Србијице... помислим "овако је изгледало Косово Поље на Видовдан 1389."

Минус буле и мусава дечурлија. То је после дошло.

"Мртви" Турци по ливади, свуда остаци битке са њиховим манџама и смеће... смеће... смеће...

=====

Оближњи Ниш НИЈЕ прљав град. Никако!

Izmenjeno (Ton_majstor)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iste scene sam video na parkingu OMV pumpe na Beškoj u pravcu Beograda, prošle godine. Horor!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Al sam se ismejala dok sam citala ovu temu (kako je ne nadjoh ranije) ..da dodam i ja par reci. .Prvenstveno svi smo ljudi i ima nas raznih..nema to nikakve veze sa zemljom..Pre bih rekla ima veze sa vaspitanjem ...Posto je moja porodica MULTI-KULTI ima nas sa svih strana ne mogu unapred da osudjujem ljude ..ovakvi ili onakvi..medjutim na putovanjima nekako mozes videti ko je ko i da ne progovore ni rec ..Rusi su karakteristicni sto su im zene nasminkane u fulu sa 12cm stikle jos za doruckom :nesvest: dok muzevi im idu u sorcu ,majici cini mi se istoj svih 10 dana..bucni,pijani..Englezi omladina je bez morala i piju, jer kuci ne mogu (skupo)a kad mogu olese se da ne znaju ni ime svoje...al to nije samo na odmoru tako je i kuci zadnjih godina, 60% maloletnih dobije dete pre 18 god..Stariji su ok..Nemci sa njihovim sandala i belim carapama heheh :hahaha: to kad vidim znam ko su odmah..kod njih disciplina i na odmoru :hahaha: Grci su slicnog mentaliteta kao mi cak bi rekla da su bucniji od nas..A nasima zameram sto pune tanjire do vrha (iako nema sanse da pojedu) zar od straha nestace ili sta ne znam..zao mi je silne hrane koja se baca..Na plazi se standardno opusci zatrpavaju u pesku i na decu se vice iz petnih zila..ne moze se lepo reci izadji iz vode ili pa rukom neee NIKOLA IZLAZI IZ VODE ****** nemoj ti dodjem tamo ..ne mrdajuci dupe iz lezaljke.. :hahaha: sve u svemu zanimljivo je videti nekulturu raznih naroda ... :dosada:

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kakva (ne)kultura, sve je to deo folklora naroda.

E sad što naš čo*ek malo opsuje i podvikne ništa strašno, kad ne može tamo da primeni uobičajene metode na koje su deca navikla i jedino ih razumeju :spenk: .

Ah da, Ruskinje su hit, al ni prismrdeti našim ljepoticama-pozerkamasunca%20se.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Кад код прођем туда у току лета (а прођем више пута), било ка мору, Нишу или већ где ка Југу миле ли нам Србијице... помислим "овако је изгледало Косово Поље на Видовдан 1389."

Минус буле и мусава дечурлија. То је после дошло.

"Мртви" Турци по ливади, свуда остаци битке са њиховим манџама и смеће... смеће... смеће...

Ovo je sam sretao i ja , a slična situacija je i u Turskoj kada odu na piknik, pa ponesu 2-3 ambasador ćebeta, pa ih rasprostru, da bi svi stali (bar 2-3 jetrve i jedan buljuk dece). A na ćebetu đakonija raznih, pa milina sunca%20se.gif .

Izmenjeno (tristan1)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam sa drugarom u nekom hotelu u turskoj pocetkom juna, znaci malo ljudi itd. Kad ono pored nas u dve sobe sva starija para bez dece iz nekog sela kod Smedereva. Oni su bili komedija, mi naravno mladalacki mamurni ujutru, a oni lupaju na vrata u strasnoj euforiji, kako za dorucak ima salama i jaja i da pozurimo da idemo, na sta smo ih bledo gledali... i smejali se ceo dan tome.

Moj drugar ima izuzetno prodoran glas i stalno se dere nesto, mislim zabavno meni ne znam kako je drugima :) A jedan od ove dvojice pored je bio 2x glasniji od njega sto ja u zivotu nisam video. To je bila komedija, onaj na recepciji kaze najgora grupa ikada :D Ovaj debeli, kako smo ga zvali kupi virsle u prodavnici i tera da mu kuvaju u restoranu, lik visok dva metra, debeo, onako seljacku facu ima, stalno nosi neku lozovacu domacu i pije, preti onom jadnom recepcionaru :)

Meni je bilo zabavno :)

Dok na primer uvece u nekom klubu neki srbin nesto igra pored nas, onako malo feminizirano, i pita odakle ste i meni se prevrne zeludac. Sta ti mene smaras.... sve zavisi od ljudi :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906105
    Ukupno poruka