Esfigmen

Pa sta ako ima nasih...!

218 poruka u ovoj temi

Prostakluk nema nacionalnost.

Ovo je istina. Mi se jadni posipamo pepelom, a pogledajte Ruse koji se bahate po Egiptu i verovatno nekim drugim jeftinim destinacijama. Naši paradjz-turisti su mala maca za njih. Ovo važi i za Engleze, a nisu ni Nemci svi svoji.

Ustvari, to je tipičan portret prosečnog turiste koji u 10-ak, ili koliko već, dana odmora želi da da sebi oduška i da nakratko bude ono što nije u svakodnevnom životu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Аутошовинизам Срба нема граница.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni su Englezi najgori! A sto ima nasih, pa sta?! Lakse cu se sporazumem na Srpskom nego na nekim drugim jezikom, ako je taj preko puta mene pijan kao letva. Uvek sam za upoznavanja i druzenja i to pre svega sa nasima nego sa strancima.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zbog toga vise volim da upoznam i dosadnog stranca, nego prosecno zanimljivog Srbina,

. najgore je kada na moru sretnes nekog od koga bezis u Beogradu, pa ti se jos nakaci svih deset dana... AAAAA! Evo, sad se i ja jezim!

Interesantno , je l' taj stranac lepše miriše , ima bolji kupaći ili je dovoljno da bude stranac da bi bio interesantniji ? :D

Živela sam u par mahova među tim vama zanimljivim strancima , svake godine ih upoznajem/viđam i na letovanjima i kada bih morala da biram sa kim ću se družiti tih 10-tak dana letovanja , a da su u istom rangu , svakako bih izabrala našeg čoveka ...možda da ste malo više okruženi tim " simpatičnim " pijanim Englezima , nadrndanim Nemcima i ostalim vama simpatičnim nacijama , pričala bi se druga priča ali ovako i pričaju oni kojima je sve strano i tuđe pa i one fuj stvari primamljivije od svog parfema...dosadno , a više nije ni cool :D

Zar je teško otkačiti nekoga ko ti nije simpatičan bilo to u Beogradu ili na Azurnoj obali ?

Svašta ...ja sam otkačila komšinicu koja je čak bila u mom bus-u na putu do letovališta kada sam videla da je smor , a kako nije odmah shvatila , utvrdile smo gradivo i u hotelu tako da to i nije neki veliki problem :D

Evo sada najnovije u Kušadasiju : grupa naših iz par hotela na lejdis plaži je bila toliko dobra , kompaktna i fenomenalna , na relaciji Bg, Kragujevac , leskovac i Niš da smo se već našli ovde na piću da evociramo uspomene i dogodovštine , a tek se vratismo dok sam tamo jedva skinula sa vrata par tupavih Engleza , Bugara i jednu Nemicu koji su mi se neprestano priheftavali jer su bili neviđeni prostaci, smorovi i prljavci , a o neobrazovanju i ličnoj gluposti da ne pišem...toliko o našima i njima :Dp

p.s. Da pojasnim , nije mi Kuš vrhunac inostranstva i letovanja , mnogo atraktivnije lokacije sam obišla , koristila razne htl usluge , a obigrala i Evropu i skoro ceo svet nekoliko puta tako da znam o čemu i kome pišem :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ MinnesaG

Ne znam dal si videla da odgovaraš na post iz 2007.? Teško da će da ti odgovori.

Ja na letovanju gledam da bežim i od "naših" i od "njihovih"! Dva puta godišnje idem na odmor i ne želim da slušam nikoga o stavljanju ajvara tetka Stanije, o malom komšijinom koji je pao na popravni, posrnulom "Keltskom tigru", riganju ošašavljenih engleza, ... A najviše me nerviraju likovi koji na svaki način hoće da ti se prišljamče pošto su procenili da si ti neko ko bi rado podelio troškove za rent-a-car, pedala! Možda sam asocijalan ali je to tako.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Apsolutno se slazem sa tobom Billy.Mi se takodje na letovanju ne druzimo ni sa nasima ni sa strancima,jer odmor i sluzi da se covek opusti i ne zelimo da nas bilo ko smara svojim pricama,problemima ili necim trecem,a pogotovo ne ljudi koje smo tek upoznali.Da zelimo drustvo otisli bi sa prijateljima na odmor.Tako da mi ne stupamo u neki kontakt osim da ljubazno odgovorimo ako nekome treba neka informacija i to je to.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

i ne želim da slušam nikoga o stavljanju ajvara tetka Stanije, o malom komšijinom koji je pao na popravni, posrnulom "Keltskom tigru", riganju ošašavljenih engleza, ...

Replika, " pobeguljo" Billy.. :tease:

To što ne ignorišem ljude ne znači da im automatski dozvoljavam da mi se penju na glavu... površni razgovori u malim dozama su meni ok...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma nisam ja pobegulja nego sam dobio ukor razrednog starešine pa sada mora da pazim šta pričam ako hoću i dalje da se družim sa vama. Evo opet me navodiš na greh!

I još nešto što nisam napisao ranije, nije mene blam kada se neki Englez, Nemac, Holanđanin, Italijan, .... ponaša kao kreten al me blam kada to radi neki moj sunarodnik. Ne zato što sam ja neki mnogo fini nego zato što i onako o nama misle da smo ljudožderi pa ne treba još neki kreten da ih na to podseća, a Bog je dao da imamo talentovanih pojedinaca koji itekako znaju da nas prikažu u najgorem svetlu.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ MinnesaG Ne znam dal si videla da odgovaraš na post iz 2007.? Teško da će da ti odgovori. Ja na letovanju gledam da bežim i od "naših" i od "njihovih"! Dva puta godišnje idem na odmor i ne želim da slušam nikoga o stavljanju ajvara tetka Stanije, o malom komšijinom koji je pao na popravni, posrnulom "Keltskom tigru", riganju ošašavljenih engleza, ... A najviše me nerviraju likovi koji na svaki način hoće da ti se prišljamče pošto su procenili da si ti neko ko bi rado podelio troškove za rent-a-car, pedala! Možda sam asocijalan ali je to tako.

A što da mi i odgovara , ja sam se osvrnula na taj post da bih napisala svoje mišljenje , a on/ona je već svoje napisao...uostalom , ne namećem se onima koji neće da se druže i zatvorili su se u svoj mali životić pa i forumski i sami će dosaditi jedni drugima ako već nisu , a svaki klik je ipak bitan je l' :D

Stvarno je interesantno na kakve ljude to nailazite da morate da bežite po plažama od njih , meni se to nikad nije dešavalo : nekome se svidiš/te , možda pokuša da ostvari neki bliži kontakt u vidu :" Hoćemo da prošetamo ,( odemo u kafić, na piće, u klub itd) posle večere, plaže , lepo kažeš :" Ne hvala, imam/o druge planove " , kasnije se lepo , uljudno pozdravite ili ne u prolazu , na plaži ili gde već i čiča miča gotova priča , je l' tako ?

Mene na pr. niko ne može da izblamira pa ni moji najbliži...svako sebe blamira ili ne :D

Kako vučem na nordijsku stranu po koloritu prirodnom , često su me pa i sad u Turskoj zapitkivali jesam li Dankinja , Norvežanka i sl. i tu sa zadovoljstvom naglasim :" Jok bre čista stoprocentna Srpkinja " i tu se završi sva moja priča kako se ko negde ponaša , odakle dolazi , a nevaspitanje i lična nekultura nemaju naciju : podjednako reagujem i na nevaspitanu dečurliju stranaca kao i na našu sa sve onima koji ih nisu vaspitali , tj. roditeljima i ja se tu ne osećam pogođenom što su u pitanju možda i moji sunarodnici :D

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako uporediš letovališta gde tradicionalno letuju "naši" sa onim drugim destinacijama gde letuju "njihovi", videćeš da su ona prva većinom vašarišta, ne sva ali većinom. Pošto se grad u kojem živim pretvorio u vašarište, milije mi je da vidim nešto drugačije od onoga što imam i kod kuće. Možda je to indirektno MOJ LIČNI odgovor na ovu temu.

I da, umalo da zaboravim, stoji to da nekultura ne zna za nacionalnost ali rusi su priča za sebe. Makar oni low life rusi sa kojim sam imao prilike da se srećem.

Izmenjeno (Billy The Kid)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja se ne stidim nasih, bas me briga, tacno je da svako prezentuje svoje kucno vaspitanje. I mi, i Grci, Englezi, Danci, Italijani...

Ali, ja sam imala neprijatno iskustvo, da tako kazem, sa komsijama iz vile. Mi par, oni par, ok, ali ne znam zasto se to odmah podrazumeva da zelim da se druzim, caskam, pricam o svemu?! Pa, imam ja svoje prijatelje! I to se svelo na to da kad god cuju da smo u apartmanu ili kad nas vide na terasi, odmah ide prica, gde ste, sta ste, mi ovo danas, mi ono. Pa ono nudjenje hrane koje ne podnosim, onako preko terase. Majko mila! Na kraju mi je taj odmor priseo, sve vreme smo pazili da ne cuju da smo u apartmanu, sunjali se,iskradali, na terasu na kraju nismo ni izlazili. I zato ne volim sto nasi ljudi odmah smatraju da cim vide Srbina, mi smo sad najbolji prijatelji.

Secam se i nekih likova iz jedne vile, koji su se bas nasli, pravili rostilj, svi zajedno sedeli na plazi... Ja jednostavno na odmoru to ne volim. Volim da ga provedem kako sam ja zamislila i zato je bolje kad nema nasih, jer strancu kazes da ne razumes i kraj!

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

2010 godine letovao sam u hotelu u toroniju sa caletom, kevom i mladjim bratom, tu su bile jos dve porodice iz vojvodine ili bg ne secam se tacno, ali se tacno secam da su se druzili sa svima i sa svima pokusavali hteli to ovi ili ne. dodje vreme za plazu popodne on prolazi pored bazena i vice ajde svi na plazu, svi na plazu iz sveg glasa. meni licno to ne smeta jer nisam ni obracao paznju a i bilo mi je i smesno. jednostavno takve persone meni ne prave problem i srpski jezik je najlepsi jezik i gde god da ga cujem obradujem se (mislim u stranim zemljama) tako da mi je ovo sve bilo komicno, zanimljivo i veoma prijatno iskustvo, sam sam druzeljubljive prirode i brzo i lako sklapam poznastva tako da nema da negde ne upoznam nekog.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Увек кренемо сами на одмор, а у путу (ако идемо бусом) се пристојно испричамо са сапутницима. Ако се после сретнемо доле, супер, ако не, срешћемо се на повратку, и разменити искуства, али без силних интимизација. Уосталом, ја их нисам бирао.

Ако идемо колима (уф, скоро нисмо), онда не причам ни са ким, логично.

Кад смо већ у смештају, махом смо са нашима и тих десетак ноћи се умерено или врло лепо дружимо, и то само ако нам се нигде не иде у провод или се потрефило да је у дворишту боље зезање него тамо негде.

Никада нисам доживео да наши праве ср.ња до те мере да баш побесним. Да, било је тупавих ситуација, рецимо, када неки примитивци са докторским дипломама крену да преуређују апартмане/студија и да избацују намештај, па ме газде Греци употребе као комуникацијско средство да то спречим, или да преведем нешто са немуштог на мушти језик. Или да упозорим децу да буду тиша кад се спава поподне или да не бацају отпатке где не треба, кад већ њихови родитељи то не виде.

Све остало понашање комшија из Србије је било потпуно људски и схватљиво, осим за оне са танким трпилом, асоцијалних ликова (то се СЈАЈНО види на летовању!) и, рекох, српских аутошовиниста.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906105
    Ukupno poruka