Esfigmen

Pa sta ako ima nasih...!

218 poruka u ovoj temi

Zamislite ovu strasnu dilemu za naseg prijatelja verhogetornika:sa jedne strane superzanimljivi Srbin a sa druge strane extradosadni stranac!!!!Kako postupiti?Ciji poziv za letovanje prihvatiti?Pa naravno da je izbor smarac stranac!!!Pogadjate i zasto!Pa kakva korist od ludog Srbina??E a od naseg s.s-a tu se vec otvaraju razne mogucnosti...istrpis ga desetak dana na letovanju,odigras koju paciju igricu sa animatorima,malo ga istrujes kako eto ne moze ko covek da letuje od ovih sirovih Balkanaca i...BINGO!!Stize poziv za tri boda u gostima - sigurica garantovana!!Lepo kad covek obezbedi smestaj,vize i ostalo onda se napravis lud kao da ga nikad nisi ni poznavao i nadjes ultrazanimljivu strankinju!!!

Plasim se samo da ovo nije samo jeza nego prelazi i u groznicu...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Turisticka groznica. Bar smo se razumeli. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zbog toga vise volim da upoznam i dosadnog stranca, nego prosecno zanimljivog Srbina, jer u Beogradu vec poznajem milion ekstrazanimljivih Srba...

E, a ja sam čula da i van Beograda ima ekstrazanimljivih Srba!

Neverovatno, zar ne? :P

Elem, da li ste vi grozničavi za jednu pileću supicu? Ako vam je jeza, mogu da vam posudim svoje ćebence. Šumeća tabletica? Samo kažite. :lol:

Ništa vas neće koštati iako ste / smo Srbi. ;)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, a ja sam čula da i van Beograda ima ekstrazanimljivih Srba!

Neverovatno, zar ne? :P

Nisi me razumela, sigurno da ih ima svuda, pominjem samo Beograd jer tu zivim pa znam o cemu pricam...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da sam te razumela, samo, kao Srpkinja, jako volim da se šalim. :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ah. Šale...

Nebrojeno puta ponovljena scena: grupa SRPSKIH turista-u autobusu, avionu, trgu, ulici... i vodič pita "Da li neko fali?"

Da li se IKADA u istoriji kosmosa desilo da se u toj situaciji ne nadje neki neduhoviti Srbin i samozadovoljno vikne, da ga svi što bolje čuju: "NEKA SE JAVI!"

Nekako baš takve vrste šala gledam da izbegnem, na odmoru i uopšte...

Izmenjeno (Nikola S.)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam detektor da prepoznam ko je iz Srbije. Ako mi se to sto vidim ne dopada izbegavam u sirokom luku pocevsi od onih sto se bahato razmecu svojim poreklom i ponosom srpskim pa do onih sto po stajlingu jos podsecaju na spotove Dr Igija, pa zatim oni sto svoje mobilne konverzacije obavljaju na svim mogucim mestima na kojima postoji znak "Silence" ili "mobil koji spava"-npr. u TGV vozovima. Ne podnosim slikanje u muzejima ispred svakog moguceg eksponata: kao David i ja smo frendovi ili drzanje Davida za ...komentarisanje tipa:Jao vidi Mona LIza ili jao sto im je lep WC ima i toalet papir...Izbegavam kolektivna razgledanja grada i ture tog tipa jer mi ponekad dodje da povratim od komentara nasih, a konstatujem da Beogradjani u tome prednjace. Sto se tice letovanja trudim se da letujem tamo gde nije vasariste nasih ali cini mi se da cu ove god s tim da se susretnem na Kerkiri. Prosle god na Santoriniju spontano se zdruzismo s jednim super mladim srpskim parom s tim da se niko nije nikom nakacio svih 12 dana vec je sve bilo bez obaveza: ukoliko mi se neko prilepi uvek naglasim: "samo svojim putem, bez obaveza, kad se vidimo vidimo se", a oni pametni procitaju izmedju redova. Najbolje druzenje je ipak bilo s jednim vodicem iz Kon Tikija pre koju godinu. I on je jadan sizeo na snobovske komentare nasih tipa:"hrana im je bljutava", i to u prvoklasnom hotelu na izvesnom grckom ostrvu, kao da kod kuce jedu kavijar za dorucak.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema sa cim se ne slazem od pobrojanih situacija i modela ponasanja (osim u slucaju Mona Lize-komentari u mom okruzenju su bili: "Pa, i nije nešto!..." I zaista-telefoniranje, telefoniranje, telefoniranje... Slanje poruka, besomučno, sve gledajući u NOKIU a ne NOTRE DAME pored koga prolaziš... Drama oko toga što za doručkom NEMA CEDJENOG SOKA POMORANDZE i beskonačne priče o tome, mnogo, mnogo kilometara...

Nije da smo najgori, stvarno to ne mislim, ALI mi uvek teže padne takvo ponašanje nekog od naših ljudi, nego stranaca. I ako sam već nepopravljiva budala pa se nerviram i jedem oko toga, bolje mi je da ih izbegavam.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam detektor da prepoznam ko je iz Srbije. Ako mi se to sto vidim ne dopada izbegavam u sirokom luku pocevsi od onih sto se bahato razmecu svojim poreklom i ponosom srpskim pa do onih sto po stajlingu jos podsecaju na spotove Dr Igija, pa zatim oni sto svoje mobilne konverzacije obavljaju na svim mogucim mestima na kojima postoji znak "Silence" ili "mobil koji spava"-npr. u TGV vozovima. Ne podnosim slikanje u muzejima ispred svakog moguceg eksponata: kao David i ja smo frendovi ili drzanje Davida za ...komentarisanje tipa:Jao vidi Mona LIza ili jao sto im je lep WC ima i toalet papir...Izbegavam kolektivna razgledanja grada i ture tog tipa jer mi ponekad dodje da povratim od komentara nasih, a konstatujem da Beogradjani u tome prednjace. Sto se tice letovanja trudim se da letujem tamo gde nije vasariste nasih ali cini mi se da cu ove god s tim da se susretnem na Kerkiri. Prosle god na Santoriniju spontano se zdruzismo s jednim super mladim srpskim parom s tim da se niko nije nikom nakacio svih 12 dana vec je sve bilo bez obaveza: ukoliko mi se neko prilepi uvek naglasim: "samo svojim putem, bez obaveza, kad se vidimo vidimo se", a oni pametni procitaju izmedju redova. Najbolje druzenje je ipak bilo s jednim vodicem iz Kon Tikija pre koju godinu. I on je jadan sizeo na snobovske komentare nasih tipa:"hrana im je bljutava", i to u prvoklasnom hotelu na izvesnom grckom ostrvu, kao da kod kuce jedu kavijar za dorucak.

Sve potpisujem...!Jedino destinaciju ne odredjujem po tome da li i koliko tamo ima nasih!A vasariste ne prave nasi nego ga valjda zaticu jer je takva koncepcija mesta(Sutomore,Paralija i sl.), pa kome sta odgovara.Da mi se nakaci ne moze niko,jer sve iskljucivo zavisi od mene i mog stava!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Generalno, sve zavisi gde letujes. U mom slucaju, ako sam negde daleko, volim da vidim nase gore listove, tu ubrajam celu ex YU, jer se sa tim ljudima mnogo bolje razumem i provodim nego npr. sa Englezima ili Skandinavcima.

Ako se ode u popularna odmaralista medju "nasim" turistima (Hurgada, Paralia, Kusadasi etc.), pa realno je da naidjes na solidan broj zemljaka..

Ako izbegavas "nas" narod, solo putovanje gde domace agencije ne vode, ili bar destinacija koja nije u tolikoj meri prisutna, i odmorices se od cirilice..

Cheers

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja se trudim da izbegnem ove koji izbegavaju nase jer su,zaboga, i oni ipak samo nasi...

p.s. ko su sad pa njihovi?

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva filozofska misao :wacko: moracu da razmislim duboko pa da ti odgovorim na ovo pitanje...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja jos ne mogu da izbacim iz glave jadnu kamilu...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:wacko:

E da se rasplaces od muke!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27025
    Ukupno tema
    906040
    Ukupno poruka