Esfigmen

Pa sta ako ima nasih...!

218 poruka u ovoj temi

Sovinizam je mrzeti sve narode, ja ne mrzim, ja sam rekao da ih ne volim bas.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A ono jeste, tako si napisao. Moram samo nesto da te pitam, kao neko ko ne voli bas druge nacije, koji ti je razlog putovanja u inostranstvo? Ne samo na letnji odmor na more nego da recimo odes u Barselonu, Prag, London, ...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na ovo pitanje cu ti odgovoritu u inbox da ne bi me posle opominjali.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma nece, sve je u okviru teme.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najmanje mi je bitno ko jos letuje oko mene..

Ne volim da sklapam poznanstva, ne volim da se druzim, caskam..zeljna sam odmora u pravom smislu te reci i toga da budem sa svojom porodicom onako kako treba, a ne u letu kao kuci..

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Do ovog leta nikada nisam razmisljala o tome da li ima ili ne nasih, ali sada moram da primetim da sam se ranijih godina mnogo opustenije i lepse provela u mestima gde se srpski mnogo redje cuje. Ovoga leta na Tasosu bukvalno svuda se cuo samo srpski (prosto nam doslo lepo na jednoj plazi da cujemo rumunski) i ne smeta mi nas jezik koliko ljudi valjda misle - u stranoj su zemlji pa ih niko ne razume, ili su na odmoru pa se opuste - toliko su glasni, da ne kazem deru se. Gledam ljude u Srbiji, po prodavnicama, na ulici - niko ne prica tako glasno kao sto su pricali na Tasosu. Pre neki dan uhvatim sebe u Maxiju kako osluskujem i ne cujem ljude oko sebe a proslog meseca u jednom marketu u Grckoj nasi se dovikuju sa kraja na kraj i komenatrisu cene...

Sve u svemu - odmor za mene predstavlja i neslusanje srpskog jezika bas cesto, mada prija sa vremana na vreme, znam i da se obradujem kada posle 5- 10 dana cujem nas jezik...

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tasos je odavno osvojen, kao i mnoga druga mesta i ostrva Grčke :predaja:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najbolji period za putovanja je bio od kraja '70-ih i '80-e, jer je tada i najsiromašniji Srbin mogao da se provodi aristokratski, da ne kažem carski, a u nekim zemljama bolje nego u Srbiji. Mislim prvenstveno na tzv. Istočni blok. Srećom, i ja sam uspeo makar malo da osetim čari tog vremena. Pored ostalog, išao sam nekoliko puta na zimovanje u Zakopane i u Rusiju. Bilo je u grupi nekoliko mladića koji su išli na ta putovanja samo zbog muvanja devojaka iz tih zemalja. I bili su pravi eksperti. Išli su oko 10 godina zaredom, znali su perfektno jezik pomenutih naroda i sve njihove fore. Skoro svaki dan su muvali i smuvali neku drugu. I naravno, striktno, izbegavali ''naše'' devojke. A naše mučenice koje se od polaska od kuće nisu ''obezbedile'' momcima, morale su spas da traže očajnički muvajući naše, zakazujući im sudar za to veče. Naravno, uspele su samo da upecaju one naše koji nisu bili opterećeni ''predrasudama''. Poljacima nije padalo napamet da muvaju naše, jer sa Poljakinjama bar nisu morali da se muče oko jezika, a i naše baš nešto nisu bile zainteresovane za Poljake.

I tek poslednji dan su naši neki pomenuti eksperti muvali ''naše'' devojke, pripremajući teren za Srbiju. Meni sa strane je sve ovo bilo zanimljivo i na momente smešno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cesto se za opis neke potencijalne destinacije kao jedno od kljucnih pitanja postavlja ima li ili nema "NASIH"!!!Uglavnom se u negativnom kontekstu pominje podatak da nas u nekom letovalistu ima,pa bi trebalo izbegavati mesto u sirokom luku!Pitam se a i vas takodje zbog cega je to tako??

@Blok 45

U ovom delu uvodnog posta jasno se vidi da je moj odgovor adekvatan temi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

bravo! Slazem se sa tobom!

Pitanje je da li ce taj ( koji je u 20-tim godinama) moci kasnije da priusti sebi neko bolje letovanje.

Zato treba uzivatiu svakom trenutku zivota, a jos vise na letovanju. Puno pozitivne energije...

Salvador Dali je lepo rekao :

" RAJ NIJE NA NEBU, VEC U DUSI COVEKA!"

Izmenjeno (seagull)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

to nije rekao dali nego isus hrist, a dali ga samo parafrazirao

http://sh.wikipedia....%BEje_je_u_vama

inace, slazem se sa tobom i prethodnikom...zato sam vam dao plus:)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanimljiva tema, moram priznati. Ja sam iz Bosne, ali uvijek putujem preko srbijanskih agencija, iz razloga što mi je Beograd geografski najbliži. Neka značajna razlika između turista iz Bosne i Srbije vjerujem da ne postoji (iako sam imao više kontakta sa onima iz Srbije, jer kako rekoh, putujem preko agencija iz Srbije). Generalno, na putovanjima ne volim pretjerano da se družim sa novim ljudima, jer su mi oni sa kojima sam pošao sasvim dovoljni. Naravno, poneki spontan razgovor sa našim ljudima mi prija i čak se obradujem ako naletim neočekivano na nekoga sa naših prostora. Ali, za neko pretjerano zbližavanje nisam, jer generalno jako selektivno biram ljude koji mi odgovaraju. Što se tiče konkretnih iskustava i zašto izbjegavati domaće turiste, naveo bih par primjera:

1. Tunis, gdje smo odmah po dolasku na tamošnji aerodrom upoznali dvije djevojke iz Srbije. Ispostavilo se da smo u istom hotelu. Stigli smo u vrijeme večere i sjele su odmah za naš sto, bez poziva i tu i ostale svaki naredni obrok. Zatim su došle da vide kakvu smo sobu dobili. Do kraja odmora su jele s nama, išle s nama na plažu, naveče u grad. Pred kraj odmora su me već počele umarati.

2. Takođe u istom hotelu, gospođa od 40-ak i kusur godina, sa djetetom predškolskog uzrasta, po mojoj procjeni rođenog iz vanbračne zajednice. Gospođa je pokušala jedanput diskretno da nam uvali dijete na čuvanje (a mi smo u 20-im godinama) da bi otišla u provod.

3. Rumunija, pijani muškarac na sjedištu iza mog, koji je cijelu noć uznemiravao putnike, galamio. Kada je čuo da smo iz Bosne, počeo je da priča kako je 90-ih bio na ratištu ovdje i da načinje nimalo prijatne teme. E, pa zamislite kad se vozite sa pijanim čovjekom, neugodne naravi, i još sjedi iza vas, pa nikad ne znate šta će mu u narednom trenutku pasti na pamet.

4. Malta, mlađa žena sa djetetom, koja je već na aerodromu isplanirala naše zajedničko druženje. Morali smo se ujutro išunjati da nas ne vidi, jer iako je bila sasvim ok, nismo htjeli da nas bilo ko ograničava u rasporedu koji smo sebi napravili.

Putovanja u vlastitom aranžmanu su se definitivno pokazala kao najbolja, jer se mogu izbjeći nepoželjni ljudi. Nažalost, još uvijek nisam vičan, ni voljan da istražujem kada imam let, koji hotel je najpovoljniji, pa se prepustim agenciji.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ili u Pargi na Piso Krioneri plazi, kad u kasno poslepodne umesto da se prepustis zvucima talasa mora ti moras na silu, protiv svoje drage volje da slusas cetiri zene koje naglas pricaju o depilaciji prepona i o svojoj brasilijani...bez teksta

To sto su one nekulturne, ne znaci da drugi nisu, samo ne razumes sve ostale jezike :dosada:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka