medivh

Skiatos vs Skopelos

51 poruka u ovoj temi

Iskreno jeste malo ali opet koliko toliko mozete u jednom aranzmanu videti oba ostrva. U svakom slučaju nije loše

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kada smo vec kod te price o island hopping ja sam daleke 2007.godine uspeo da tako nesto iskombinujem preko tadasnje sjajne ekipe koja je sedela u grckom odeljenju u "Kon Tikiju" i ocekivao sam da ce to postati standardna vrsta ponude u njihovim aranzmanima. Istu pricu sam ponovio i 2008.godine, da bi nakon ukidanja viza, sam postao svoj majstor i pravio kombinacije koje meni najvise odgovaraju.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nakon posete Skopelosa, pre dve godine i apsolutnog odusevljenja tim ostrvom ove godine je na red dosao mali, carobni Skijatos.

Izuzetno je tesko reci koje je ostrvo lepse. Skopelos je mirniji i veci , prostraniji pa se duze putuje autobusom ili kolima sa kraja na kraj, sve kroz predivne predele i sume. Plaze su izuzetno lepe i prostrane, nema sabijenih lezaljki i imate bas udobnost. Bili smo u drugoj polovini avgusta i nije bila guzva. Skijatos je manji , kompaktniji, plaze su gotovo jedna do druge i vecina je pescanih sa nesto toplijom vodom. 

Kada bih poredila glavne gradove, Hore, dala bih izvesnu prednost Skopelosu. Bio mi je interesantniji za setnju i manje komercijalizovan . Luka sa restoranima i kafeima je takodje lepsa i nekako udobnija. Nisu pretrpani stolovima. Manje ima i promotera i konobara ispred restorana koji vas dozivaju da udjete. U Skijatosu gradu je nekako sve podredjeno velikom broju turista, manje je autenticno i hrana mi se nije previse dopala. Nisam uspela da pronadjem poslasticarnice ili pitarije kao sto ih ima na Skopelosu. 

Za one koji dolaze bez automobila i ne planiraju da ga rentiraju na Skijatosu je lakse prevoziti se autobusom i dosta mozete cak i peske. Na Skopelosu zbog konfiguracije terena nije bas za pesacenje izmedju plaza a autobusi idu sa razmakom sat, dva cak i vise izmedju nekih mesta. 

Najbolje je posetiti oba pa zatim ponavljati koje vam se svidi ili kombinovati koje u mogucnosti . Svakako bih opet posetila i Skopelos i Skijatos. Skijatos van sezone da izbegnem guzve a Skopelos u bilo kojem delu leta. 

Izmenjeno (Hladovina)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zainteresovani smo da za ovo leto kombinujemo Skijatos + Skopelos...(avionski prevoz). Pa me interesuje da li neka agencija to nudi?

Meni bi više odgovaralo u sopstvenoj režiji, ali problem je cena avionske karte. Ili ja ne znam da tražim, ili je ovo sve nenormalno visoko, tipa 400 evra po osobi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni su prosle godine iz jedne agencije (na M) trazili 500 za 2 karte u avgustu ali mi se nisu uklapali datumi njihovog cartera pa sam otisao kolima.

Kod njih je inace obavezno (kada se u ful aranzmanu ide na Skopelos) da prva i zadnja noc budu na Skijatosu, verujem da bi u ovom periodu mogla da se napravi i razarvise neka drugacija podela koja bi vama odgovarala.  

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26908
    Ukupno tema
    902607
    Ukupno poruka