putnik namernik

Sigurnost u Egiptu?

346 poruka u ovoj temi

Moji roditelji su se juce vratili iz Sharma.

Ako ti treba neka aktuelna informacija, pitaj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bravo Marara

Avanturista, nego sta ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da Nikola, MalaBG se ne plasi ali sta vredi kad nema drugarsku podrsku. Ti ih lepo posalji ovde a mi cemo sve lepo da im objasnimo ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a posebno oni koji nigde ne idu i nikad u Egiptu nisu ni bili, oni su po nekom nepisanom pravilu najupuceniji u situaciju...

upravo tako.

Ja_ bas si me slatko nasmejao :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemojte tako!

Ja, recimo, NIKAD nisam bio NEGDE, ali zato znam da tamo NEMA SANSE da je lepo - kao NEGDE DRUGDE!

:) Salim se.

Ja_, slozili smo se da ima puno varijanti da se razbije strah. Recimo - jedna malecna eksplozijica, u sopstvenoj reziji. Onda si siguran da nece da puca bas na tom istom mestu do kraja sezone!

:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:D

Nego,znate sta, sad nesto razmisljam...Niko ne spominje probleme do Egipta.Sta je sa avionom?! Aha! Sta ako neki Bin Ladenov sestric sedne bas pored vas (kao da je bas bitno da li ce sesti pored vas...efekat je isti....). Pa jel vidite vi sta se desava u svetu? Pa jadni Ameri idu strogo biciklama na more?Usput, da li znate da samo pet % Amerikanaca ima pasos?! A neko je dodao:3% Amera veruje u otmice vanzemaljaca.To znaci da samo 2% putuje legalno! :D

Nego da se vratimo na temu....Cuvajte se ljudi aviona, to je tek muka.Sa one visine...Ma idi bre....Pa ako tu preteknete, lako cete sa bombaskim napadima.THE AMAZING RACE! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nego,znate sta, sad nesto razmisljam...Niko ne spominje probleme do Egipta.Sta je sa avionom?!

Elem, u avion sa mojim dragim roditeljima je u odlasku do Egipta - udario grom. Kazu, bilo je zanimljivo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta je sa avionom?! Aha! Sta ako neki Bin Ladenov sestric sedne bas pored vas

hahahha dvojica takvih su sedeli iza mene :ph34r: , ali u povratku, od kojih je jedan non stop shutirao i udarao moje sediste :o ja taman zaspim a on "dum u sediste", strasno!! <_<

Nikola mogao bi sve da nas castis zbog sad i vishe od 200poruka jednim putovanjem do egipta, kad vec ovi sto se plashe nece da idu :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moze KitKat! Ja sam ZA.Puna ratna oprema i pravac Egypt :) A i krajnje je vreme bilo da mi sa foruma odemo negde zajedno na letovanje

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja se licno ne plasim, ali pre neki dan je na rts-u bilo anketirano nekoliko ljudi koji su pricali kako zaista postoji ta mogucnost bombaskih napada i kako ih svake godine ima. I sad su se svi nesto oko mene poplasili i premisljaju se da li da idu. <_<

Isli bismo u hurgadu.

Da li neko moze da mi pojasni situaciju u Egiptu? nikad nisam tamo bila, idem prvi put (nadam se)

Hvala.

Da mogućnost bombaških napada postoji potvrđuje i to što sam video prošle godine da su ispred svih hotela u Hurgadi napravili neke rampe i skrnave betonske žardinjere, da ne bi mogli kolima uleteti u hotel automobilom bombom. Znači da i oni sami računaju na to da se tako nešto može dogoditi. Inače bio sam u Šarmu jednu smenu pre onog bombaša u onom tržnom centru gde sam uvek pio kafu i provodio dosta vremena.

Ima ona narodna: Nemoj pa se neboj!

Što se mene tiče rado bih ostavio u Egiptu svoje KA i BA. Za koji dan ja odoh opet, a voleo bih da tamo ostanem u komadu a ne u parčićima.

U Egiptu ti se neće dogoditi ništa što ti nećeš, sve zavisi od tebe i tvog držanja, kretanja, ponašanja, želja... :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nikola,

u kom su ti hotelu bili roditelji? Mi idemo u Sol Sharm, preko Kontikija..

Sta preporucuju od eskurzija?

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili su u hotelu Holiday Sharm, takodje preko Kontikija.

Moji su ovoga puta išli na morski odmor. Od izleta su bili jedino do manastira Sveta Katarina, varijanta bez uspona na Sinajsku goru.

Možda će da te zanima cenovnik izleta, ovo je ponuda jedne od lokalnih agencija:

Morski:

Ras Mohamed (kolima 25€, brodom 30€).

Ronjenje, Plava laguna, Magično jezero... Ostrvo Tiran (25€)

Glass boat (5€ odrasli, 2.5€ deca).

Pustinjski:

Jahanje, sinajska pustinja, konji (20e€ sat, 30€ dva sata)

Motori (1 osoba 30€, 2 osobe 40€).

Zalazak Sunca u pustinji, kamile (20€)

Beduinska večera (25€)

Jeep Safari i Dahab (45€)

Abu Galum i Blue Hole (45€)

Ostrvo faraona i Dahab (50€)

Colored canyon (45€)

Religijsko-kulturni:

Sveta Katarina i Dahab (40€)

Sveta Katarina i Mojsijeva gora (40€)

Kairo (eutobusom 70€, avionom 190€)

Luksor avionom (180€)

Petra avionom (260€)

U ponudi neke od agencija bio je i Jerusalim, cena oko 200e.

Ima svačega, samo ne i vremena za sve...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da mogućnost bombaških napada postoji potvrđuje i to što sam video prošle godine da su ispred svih hotela u Hurgadi napravili neke rampe i skrnave betonske žardinjere, da ne bi mogli kolima uleteti u hotel automobilom bombom. Znači da i oni sami računaju na to da se tako nešto može dogoditi.

:huh: Toga ima i u Tunisu. ali ne verujem da je to striktno iz tih razloga... kad ionako, skoro svako moze usetati unutra. Kola za bombaski napad nisu neophodna :D

no, krenulo je ubedjivanje ekipe, pa cu videti koliko sam uspesna za koji dan. U suprotnom, ja cu ih sve licno razneti pet puta. Pa kad se plase, da i dobiju ono sto ocekuju.

B)

U Egiptu ti se neće dogoditi ništa što ti nećeš, sve zavisi od tebe i tvog držanja, kretanja, ponašanja, želja...

Upravo tako.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hmm, sve u svemu mislim da je najopasniji deo u putovanju za egipat sam put do tamo jer kad ovaj nash JAT pocne da mashe krilcima ko pticica odmah zazalish sto si trazio mesto pored prozora :D

Posle toga ni voznja taksijem u Kairu nije bash nesto adrenalinska, cak i sa cinjenicom da su im semafori tamo samo ukras a nocu nepale svetla dok voze, naravno izgovor im je da nesmetaju ostalim vozacima :)

Toliko o sigurnosti mada ipak je najzanimljivije preci Bulevar u Kairu :D

Zar vec razmisljate o kupovini osiguranja ? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni u Hurgadi nije bezbedno prelaziti ulicu. Ne znas dal da se krstis, dal da se klanjas, koji bog te gleda... Minibuseve kroz grad voze 80, jer su provalili da pri toj brzini ne osetis one "lezece policajce" (celicne plocice na asfaltu). Ja video samo jedan jedini pesacki prelaz, i preko njega su stavili cilim na sred ulice :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26910
    Ukupno tema
    902653
    Ukupno poruka