Phillippe

Muzeji u Parizu

216 poruka u ovoj temi

Ona panoramska na vrhu je bila otvorena, sa pogledom na Ajfelovu kulu. Za drugu baštu ne znam.

Enjoy!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uf, izgleda da sam izvisio za Luvr. Gledao sam prosle nedelje i reko necu kupiti karte cekao sam ovaj vikend da bih video po prognozi koji dan ce biti kisni pa da se taj dan rezervise za Luvr. Medjutim, odem danas na sajt kad ono sve rasprodato do 13. Aprila. Koliko vidim vise se ni iz "podzemlja" ne moze uci ukoliko nemas kartu jer tamo gde je nekad bio samo security check, sad ne pustaju bez karte.

Neka ideja?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedno obaveštenje, pa čak je i fora da dobijete besplatno kartu za još jedan muzej

Elem ako želite da posetite Luvr, idite na sajt muzeja Ežen Delakroa - musée Eugene Delacroix 

I kliknite da kupite duo kartu Ežen D i Luvr, cena je 17€, a toliko vam košta samo Luvr. Dakle muzej Ežen D posetićete besplatno, inače je cena 7€. 

?

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uvek je uz Luvr isla i karta za Ezen, kao besplatna. Ko ne stigne da ga poseti zbog vremena posvecenog Luvru, moze prve nedelje u mesecu za dz.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako neko ide u Pariz tokom avgusta, Muzej Branli je besplatan svakog četvrtka od 18 do 22h.

Karta i vreme ipak moraju da se rezervišu online. Ja rezervisao sad za sutra i sl četvrtak.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Još jedan info... Tokom avgusta je besplatan ulaz i u La monnaie de Paris, pa ako neko bude u Parizu. Ja bukirao danas za 16h. ?

Inače juče prvi put bio u kući Viktora Igoa. Zanimljivo. Mada su maske i figur(ic)e talismani u Branliju ipak highlight.

IMG_20230803_225812.jpg

IMG_20230803_230854.jpg

IMG_20230803_215651.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Juče bila prva nedelja u mesecu te iskoristio i išao u 4 muzeja.

:)

Tražeći šta sledećeg prvog u mesecu da posetim nabasah na informaciju da je Luvr besplatan svakog prvog petka u mesecu od 18h do 21.15 (rade do 21.45).

Međutim ja nisam mogao da rezervišem kartu za septrembar. Verujem da je uzrok tome da su već rezervisana sva mesta. Na sajtu pokazuje da može da se rezerviše bilo koji termin do 17.30, ali ne i od 18h kada je besplatno.

Svakako ću otići i videti može li se bez rezervacije termina. Ali npr juče za muzej Orse nije moglo bez termina da se uđe (to čuo od ljudi koji pitali nekog od radnika koji bio blizu i svima odgovarao kako i šta).

Eto još jedna info iz prve ruke.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je bilo pre korone, samo subotom. Ko je zeleo da vidi Lizu morao je da rezervise samo paviljon Denon. Ko nije, nije mogao tamo da udje.

Kada sam bila posledni put kuca Viktora Igoa se renovirala. Bas me zanima kako sad izgleda sa dodatim vrtom. 

Ako si u detinjstvu voleo da citas Aleksandra Dimu, a neko jos uvek, onda poseti njegov zamak. Prica moze da se zaokruzi i posetom groba Aleksandra Jr. i njegove ljubavnice. E, sad nekome nije zanimljivo da posecuje groblje.

Izmenjeno (Eowyn)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prošle nedelje prvi put obišao Musej Jean-Jacques Henner i baš sam zadovoljan. Divan, miran muzej/atelje na 3 sprata, pun njegovih dela. Malo njih se nalaze u drugim muzejima, ima ih, ali ovde se baš oduševio celokupnim delom.

Preporuka! Karta je inače 7€, ali ako kupite zajedničku za muzej Gustave Moreau (što mislim da obavezno uradite!) Onda je cena 9€ za 2 muzeja.

Čudno, ali ako kupite kartu za oba u drugom muzeju, karta je 11€. Inače imate 7 dana da posetite oba.

Evo 2 slike iz muzeja Henner i muzeja Moreau.

FB_IMG_1693299906408.jpg

FB_IMG_1693299831226.jpg

FB_IMG_1693299900738.jpg

FB_IMG_1693299903294.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bila u Henner-u, ali Moreau sam posetila tokom moje druge duze posete Parizu i bas ga volim, sladak i ususkan. Predivne stepenice se mogu naci u jos par muzeja.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Inače i svež info za Luvr. Čadtio sebe u nedelju za rođendan odlaskom i stigao ispred muzeja oko 8.40h. U 9.15 već bio unutra ... Tako da unapred karte ne moraju da se uzimaju. 

*častio

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Srećan rodjendan!

Možeš sad ti nas da "čadtiš" sa još po nekom slikom! :turista:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala

Mislim i da sam preterao sa slikama zadnjih meseci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Još jedna info ako neko tokom septembra ide u Pariz i želi da poseti Pikasov muzej...

Karta je 7€ umesto 14. Ja danas planiram da idem, pa, eto prenosim informaciju.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pikasov muzej je mogao i besplatno da se poseti prve nedelje u mesecu pre korone. Sad ne znam da li si proveravao spisak muzeja. Valjda si spreman sad za nedelju :D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka